Det här tycker kunderna

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Aardlekschakelaar leek in eerste instantie defect te zijn. Dit gemeld en men stuurde dezelfde dag nog een vervangend exemplaar. Na onderzoek bleek deze op test af te schakelen op 2-fasen. Installatie... Se mer

Företaget har svarat

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Na contact te hebben gezocht via Whatsapp, opgebeld door Margret om de bestelling verder in orde te maken. Waarvoor dank! Een ster minder omdat een eerdere bestelling pas later kon worden verzonden... Se mer

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Altijd prima, snel en concurrerend geprijsd. Natuurlijk gaat er wel eens wat mis. Maar degenen die dit bedrijf een 1 ster geven, sporen niet en zouden augurken moeten gaan kopen. Om in hun azijn te le... Se mer

Företagsinformation

1. Elgrossist

Skrivet av företaget

Elektramat is dé elektrotechnische groothandel voor professional en particulier ✔ 400.000+ producten ✔ Snelle levering ✔ Top service ✔ Veilig betalen

Kontaktuppgifter

1 stjärna

Har besvarat 97 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 1 vecka

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Omruiling PV groep

Middels de configurator heb ik een groepenkast samengesteld en een PV groep gekozen. Maar deze bleek na het aansluiten van de PV omvormer direct uit te schakelen. Na contact opgenomen te hebben met de klantenservice kunnen ze volgens procedure helaas geen omruiling doen voor een geschikte pv groep (welke overigens niet gekozen kon worden via de configurator). Ik moet de gehele besteld groepenkast retour sturen. Dat is natuurlijk geen optie.
Ik kreeg een creditering van € 10,00. Wat een belachelijke redenering. De Automaat kostte €124

23 mars 2026

Beste Jasper,

Wat vervelend om te horen dat de groepenkast die je hebt samengesteld niet naar behoren werkt na het aansluiten van de omvormer.

Ik wil je graag uitleggen waarom mijn collega's je hebben gevraagd om de gehele kast retour te sturen. In het verleden kregen we regelmatig losse onderdelen terug die bij het demonteren beschadigd waren geraakt. Om de kwaliteit en veiligheid van onze producten te kunnen garanderen, hebben we er daarom voor gekozen om de volledige kast kosteloos terug te nemen. Op die manier kunnen wij het juiste product er in onze werkplaats vakkundig voor je inzetten, zodat je zeker weet dat alles perfect werkt.

Het spijt me dat dit voor jou op dit moment niet als de meest handige oplossing voelt, zeker omdat je de kast al hebt geïnstalleerd. Toch is dit de enige manier waarop wij de volledige service en garantie kunnen bieden waar we als Elektramat voor staan.

Mochten wij verder nog iets voor je kunnen betekenen, neem dan gerust contact met ons op.

Waardeloze klantenservice

Ik heb voor duizenden euro’s besteld bij dit bedrijf. Maar vanaf nu gaat er geen euro meer naartoe.

Vaak gaat het mis, verkeerde producten worden verstuurd, of bestellingen worden zonder overleg niet verstuurd omdat een product van 80 cent niet op voorraad blijkt te zijn.

Als klap op de vuurpijl ongevraagd een factuur van een product dat ik nooit ontvangen heb. Het blijkt dat ze graag een product van een tientje, dat verkeerd aan mij verstuurd is, retour gezonden willen hebben binnen 14 dagen, anders wordt het product aan je gefactureerd. Belachelijke gang van zaken.
Consumentenrecht, communicatieve vaardigheden en een juridisch kader is bij klantenservice ver te zoeken.

Ik bestel hier niets meer, dure producten en snelle levering maar als het misgaat ben je zeeën van tijd kwijt om het recht te trekken.

Waarschijnlijk komt hieronder een zoete reactie om het alsnog goed te maken, maar ik heb ze voor deze review gewaarschuwd en diverse oplossingen gevonden waar Bennie van de klantenservice niet op heeft gehandeld.

13 mars 2026

Beste Thomas,

Het spijt me oprecht dat onze service dit keer niet is wat je van ons mag verwachten. Ik begrijp je frustratie over de gang van zaken rondom de ontbrekende producten en de foutieve factuur volledig. Dit had niet mogen gebeuren en het is zeker niet de ervaring die we onze vaste klanten willen bieden.

Ik heb direct actie ondernomen en de factuur voor het verkeerde product laten vervallen. Je hoeft het artikel ook niet naar ons terug te sturen. We hebben dit intern uitgebreid besproken om te zorgen dat dit in de toekomst beter gaat. Ik heb geprobeerd je hierover te bellen om dit persoonlijk uit te leggen, maar dat is helaas niet gelukt.

Ondanks dat je aangeeft niet meer bij ons te willen bestellen, hoop ik dat deze oplossing in ieder geval de huidige situatie voor je rechtzet.

Margret van Elektramat

Over ons • Voorwaarden • Privacyverklaring
Jouw ervaringen:
elektramat.nl · 06-03-2026

vandaag
Door een fout advies van elektramat het verkeerde product gekocht. Veel gedoe met de klantenservice. Duurde maanden. Telkens iemand anders. Kon mijn product van paar tientjes uiteindelijk niet ruilen voor het product wat ik echt nodig had, ook niet nadat elektramat noemde dat hun advies niet klopte, omdat het uit de verpakking was.

6 mars 2026

Beste,

Ik heb je review gelezen en ik vind het oprecht vervelend om te horen dat je zo’n slechte ervaring hebt gehad. Het spijt me dat je verkeerd bent geadviseerd en dat het contact met onze klantenservice vervolgens zo lang heeft geduurd. Dat is absoluut niet de manier waarop we je willen helpen.

Omdat er vanuit onze kant fouten zijn gemaakt, willen we dit graag goed met je oplossen. Ik heb inmiddels geregeld dat je de artikelen toch gewoon naar ons kunt terugsturen. Hoewel onze normale regel is dat geopende verpakkingen niet geruild kunnen worden, maken we hier natuurlijk een uitzondering voor omdat het advies niet klopte.

Je hebt als het goed is al een retourformulier ontvangen voor twee van de producten. Zodra deze bij ons binnen zijn, zullen we de creditering direct in orde maken. Voor het laatste artikel sturen we je nog een extra retournummer toe, zodat je de hele bestelling kunt afronden.

Nogmaals excuses voor de gang van zaken en de tijd die dit heeft gekost.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Echt slechte service schroeven draaiers…

Echt slechte service schroeven draaiers worden te laat geleverd echt geen aanrader

6 mars 2026

Beste Jaap,

Wat vervelend om te horen dat je ontevreden bent over de levering van de schroevendraaiers.

Ik begrijp heel goed dat het irritant is als je op je gereedschap zit te wachten en dit niet op tijd binnenkomt. Dat is natuurlijk niet de ervaring die we je willen bieden.

Ik heb geprobeerd om je bestelling erbij te zoeken aan de hand van je naam, maar ik kan helaas geen order vinden in ons systeem. Zou je je ordernummer met mij willen delen? Dan kan ik direct voor je uitzoeken waar het mis is gegaan en kijken hoe we dit voor je kunnen oplossen.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Aardlekschakelaar leek in eerste…

Aardlekschakelaar leek in eerste instantie defect te zijn.
Dit gemeld en men stuurde dezelfde dag nog een vervangend exemplaar. Na onderzoek bleek deze op test af te schakelen op 2-fasen. Installatie is nog afwachtend op 3-fasen te worden aangesloten. Dus aardlek kon zonder kosten retour. Prima klantenservice!

2 mars 2026

Altijd prima

Altijd prima, snel en concurrerend geprijsd. Natuurlijk gaat er wel eens wat mis. Maar degenen die dit bedrijf een 1 ster geven, sporen niet en zouden augurken moeten gaan kopen. Om in hun azijn te leggen...

27 februari 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Meetal prima, soms bizar slecht

Tot nog toe goede ervaringen. Jaarlijks bestel ik hier € 5.000 - € 10.000. Maar Elektramat heeft het retourproces niet helemaal in de vingers. Hoewel ik precies volgens de instructies heb gehandeld.
Ben met 5 medewerkers in een onzinnige mailwisseling beland vanwege een retour van een tientje! Men roept er maar wat. Gevolg? Klant kwijt!
(Pas na deze review kreeg ik een eerste, serieuze reactie. Met excuses. Kon nu wel snel worden geregeld…).

30 januari 2026

Beste,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om jouw ervaring met ons te delen. Het is ontzettend jammer om te horen dat ons retourproces dit keer niet soepel is verlopen. Zeker omdat je al jarenlang klant bij ons bent en we altijd een goede band hebben gehad.

Ik begrijp heel goed dat een langdurige mailwisseling over een klein bedrag erg frustrerend is. Dat is absoluut niet de service die wij nastreven en het spijt me dat je het gevoel kreeg dat je niet serieus werd genomen.

Het was fijn dat we elkaar uitgebreid telefonisch hebben gesproken om dit op te lossen. Ik ben blij dat we het misverstand uit de wereld hebben kunnen helpen en dat de creditering inmiddels volledig is afgehandeld. We gaan intern bekijken hoe we dit soort situaties in de toekomst kunnen voorkomen zodat de communicatie voortaan direct duidelijk is.

Goed geholpen via Whatsapp

Een ster minder omdat een eerdere bestelling pas later kon worden verzonden en dit pas na het afrekenen werd gemeld.

21 januari 2026
Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Niet aan te raden - liegen over verzendtijden

Adverteren super snelle levertijden (volgende dag in huis), krijg je vervolgens een e-mail dat het een halve maand duurt.

13 januari 2026

Beste,

Wat vervelend om te lezen dat je teleurgesteld bent over de levertijd. Ik begrijp heel goed dat je hiervan baalt, zeker als je rekende op een levering de volgende dag.

We vinden het belangrijk om duidelijk te zijn over onze levertijden. Op de website geven we de verwachte leverduur in werkdagen aan. Het klopt inderdaad dat je een gewenste afleverdatum kunt selecteren. Dit proberen we altijd te halen, maar dit is wel afhankelijk van de actuele beschikbaarheid.

In dit geval lijkt het erop dat het product helaas net uitverkocht is geraakt, zowel bij ons als bij de leverancier. Hierdoor kunnen we de snelle levering nu niet waarmaken en dat spijt ons oprecht. Het is nooit onze bedoeling om verkeerde verwachtingen te wekken. We doen ons uiterste best om je bestelling alsnog zo snel mogelijk bij je te krijgen.

Margret van Elektramat

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Fijne shop voor alles electra

Ik bestel al mijn electracomponenten hier en tot nu toe naar volle tevredenheid. Razendsnelle levering en mocht er toch iets retour moeten dan is dat geen probleem en krijg je een verzendlabel. Ik heb over de jaren al vaak besteld en de ervaring is ongewijzigd.

22 december 2025
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Wat een waardeloos bedrijf dit

Wat een waardeloos bedrijf dit, werkelijk waar schandalig, BESTEL HIER NIET!!!!
Op de website als je producten besteld vermelden ze uit voorraad leverbaar, zodra je hebt besteld en betaald volgt er een email de bestelling is vertraagd, en dan word de leverdatum 3 weken later, dit is mij meermaals overkomen bij Elektramat.
Dan als je Elektramat op belt met het verzoek vast een deellevering te doen met producten die wel op voorraad zijn die je hebt besteld gaan ze daar eerst mee akkoord en word gezegd gaan vandaag de deur uit met de PostNL, vervolgens gebeurt dat ook weer niet, vanwege extra verzendkosten.
Weer bellen of je dan je geld terug kan krijgen, dan gaan ze een verzoek bij de administratie neerleggen en moet je ook 14 dagen wachten voordat ze je geld terug betalen, als je het überhaupt terug krijgt.
Schandalig slecht bedrijf, slechte bedrijfsvoering, leugens, en nog eens leugens.

22 december 2025

Beste Danny,

Bedankt voor je review.

We hebben elkaar telefonische gesproken en je het een en ander kunnen uitleggen.
Er kon gelukkig toch een gedeelte van je order opgestuurd worden en zul je snel ontvangen.

Wij vertrouwen erop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Mochten er verdere vragen en/of opmerkingen zijn dan horen wij dit uiteraard graag.

Fijne dag vandaag.

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

marstek venus 3.0

vorige week een marstek venus 3.0 met bijbehorende p1-meter bij elektramat gekocht, zoals gebruikelijk: snelle levering. lijkt een fijne thuisbatterij voor een scherpe prijs, best wel goede recensies te vinden.
na een paar dagen was er opeens 30% lading kwijt(?).
veel advies gehad van medewerker van elektramat waardoor upgrade gelukt is, maar app van marstek blijft een mistig ding met idiote keuzes en vage termen, ook nog maar weinig ondersteuning voor dynamiese kontrakten.
ook wifi best lastig, want hoewel die nu werkt op 2.4ghz ziet ie dat netwerk weer niet bij de keuzes(!)
wel jammer vind ik dat de prijs enkele dagen na aanschaf 100E verminderd is maar elektramat niet reageert op een verzoek om restitutie terwijl ik de batterij natuurlijk ook had kunnen terugsturen.

18 december 2025

Flexibele buis

Tot twee keer toe een bestelling geplaatst bij Elektramat, waaronder een rol flexibele buis voor elektra draad. De eerdere bestelling heeft in 2021 plaatsgevonden en wederom wordt aangegeven da de flexibele buis later wordt verzonden, waarop ik mijn werkzaamheden niet netjes kan afhandelen. Jammer dat dit pas na de bestelling te hebben geplaatst en bevestigd gebeurt. Vandaag op de site gecontroleerd en wordt eindelijk aangegeven dat het tijdelijk niet is leverbaar, maar daar heb ik weinig aan na twee bestellingen.

17 november 2025

Beste,

Dank je wel dat je de moeite hebt genomen om je ervaring te delen. Ik begrijp goed dat het erg vervelend is wanneer je werkzaamheden niet door kunnen gaan doordat een artikel na je bestelling alsnog niet leverbaar blijkt te zijn. Zeker omdat dit bij jou al eerder is voorgekomen, voelt dat extra teleurstellend en dat snap ik.

Inmiddels hebben we hierover contact gehad en samen gekeken naar een passende oplossing. Het klopt dat de flexibele buis al langere tijd niet leverbaar is en dat had duidelijker op onze website vermeld moeten staan. Dat hebben we inmiddels aangepast zodat dit voor andere klanten direct zichtbaar is.

Het spijt me dat je hier pas na het plaatsen van je bestelling mee geconfronteerd bent en dat dit je planning heeft verstoord. Bedankt dat je dit onder onze aandacht hebt gebracht, want dit helpt ons om onze informatievoorziening te verbeteren.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Ze verkopen levens gevaarlijke stopcontacten!!

Wij hebben geantwoord maar wij krijgen geen reactie!!!!

Een bijzonder antwoordt om nogmaals een mail te sturen als ze niet antwoorden!
Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd!

Ze verkopen levens gevaarlijke stopcontacten waar de draadden niet vast blijven zitten.

Naar een klacht krijg je laat een respons (waar wij niets mee kunnen). dit ook gemeld.
Naar 2 weken nog steeds niets gehoord.

Dit bedrijf loopt weg van hun verantwoordelijkheden.

Geen antwoordt op mails!!!

10 december 2025

Beste Erik,

We hebben via de telefoon contact met elkaar gehad en samen tot een oplossing gekomen.
Je gaf aan hiermee tevreden te zijn.

Mocht er verder nog iets zijn waarmee we je kunnen helpen, horen wij het graag.

"S3nsorlamp" besteld, gewone lqmp gekregen en geen verantwoording willen nemen

Helaas een zeer negatieve ervaringen met Elektramat
Op de website via "lampen" naar de subpagina "sensorlampen" daar een plafonnière uitgezocht en 3 stuks besteld, nu blijkt achteraf dat deze lampen helemaal geen sensoren hebben.
Gevalletje, foutje, kan gebeuren, oplossen en verder zou je denken
Maar tot mijn verbazing wil Elektramat vandaag per whatsapp geen enkele verantwoording nemen.
Ik had maar in de volledige specificaties moeten controleren of de sensoren daar bij stonden en meer argumenten om de schuld bij de consument neer te leggen.
Uiteindelijk is het "voorstel" de gemonteerde lamp(waardoor je erachter komt dat je niet gekregen hebt wat je verwacht) is m8jn probleem, de 2 andere lampen mogen onder de coulance regeling van 3 maand retour wel terug, geen enkele verantwoordelijkheid voor het feit dat de lampen onder "sensorlampen" op de site stonden.
Ik moest maar een mail aan de klachten mail sturen, dus dat hebben we gedaan, ik ben heel benieuwd of daar wel iemand verantwoording durft te nemen dat er gewoon aan hun kant een foutje gemaakt is

7 december 2025

Beste,

Dank je wel voor je uitgebreide terugkoppeling. Ik begrijp heel goed hoe vervelend het voor je is als je lampen bestelt in de verwachting dat het sensorlampen zijn en vervolgens iets anders ontvangt. Helemaal wanneer je al tijd hebt gestoken in het monteren en je pas dan ontdekt dat de lamp niet voldoet aan wat je dacht te bestellen. Dat is zeker niet hoe het hoort te gaan en ik snap dat dit voor frustratie zorgt.

We hebben inmiddels bekeken hoe deze lampen op onze website getoond worden en gezien dat ze inderdaad naar voren komen op de pagina met sensorlampen. Dit hebben we meteen doorgegeven aan de collega's van de website zodat dit aangepast wordt. Dat had niet mogen gebeuren en daar nemen we ook verantwoordelijkheid voor.

Je mail hebben we ontvangen en daarop hebben we je voorgesteld om samen tot een passende oplossing te komen. Voor de gemonteerde lamp is het voor ons lastig om die volledig retour te nemen doordat de verpakking ontbreekt, maar we hebben je wel een voorstel gedaan om je daarin tegemoet te komen. Ook hebben we een retourmogelijkheid geboden voor de twee lampen die nog nieuw zijn.

We horen graag van je of dit een oplossing is waar je je in kunt vinden. Je kunt eenvoudig reageren op onze eerdere mail zodat we dit verder kunnen afronden.

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.