Aardlekschakelaar leek in eerste instantie defect te zijn. Dit gemeld en men stuurde dezelfde dag nog een vervangend exemplaar. Na onderzoek bleek deze op test af te schakelen op 2-fasen. Installatie... Se mer
Det här tycker kunderna
Företaget har svarat
Na contact te hebben gezocht via Whatsapp, opgebeld door Margret om de bestelling verder in orde te maken. Waarvoor dank! Een ster minder omdat een eerdere bestelling pas later kon worden verzonden... Se mer
Altijd prima, snel en concurrerend geprijsd. Natuurlijk gaat er wel eens wat mis. Maar degenen die dit bedrijf een 1 ster geven, sporen niet en zouden augurken moeten gaan kopen. Om in hun azijn te le... Se mer
Företagsinformation
Skrivet av företaget
Elektramat is dé elektrotechnische groothandel voor professional en particulier ✔ 400.000+ producten ✔ Snelle levering ✔ Top service ✔ Veilig betalen
Kontaktuppgifter
Het Poolman 15, 7545LX, Enschede, Nederländerna
- 08005111600
- klantenservice@elektramat.nl
- www.elektramat.nl
Har besvarat 97 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 1 vecka
Så använder företaget Trustpilot
Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.
Omruiling PV groep
Middels de configurator heb ik een groepenkast samengesteld en een PV groep gekozen. Maar deze bleek na het aansluiten van de PV omvormer direct uit te schakelen. Na contact opgenomen te hebben met de klantenservice kunnen ze volgens procedure helaas geen omruiling doen voor een geschikte pv groep (welke overigens niet gekozen kon worden via de configurator). Ik moet de gehele besteld groepenkast retour sturen. Dat is natuurlijk geen optie.
Ik kreeg een creditering van € 10,00. Wat een belachelijke redenering. De Automaat kostte €124

Waardeloze klantenservice
Ik heb voor duizenden euro’s besteld bij dit bedrijf. Maar vanaf nu gaat er geen euro meer naartoe.
Vaak gaat het mis, verkeerde producten worden verstuurd, of bestellingen worden zonder overleg niet verstuurd omdat een product van 80 cent niet op voorraad blijkt te zijn.
Als klap op de vuurpijl ongevraagd een factuur van een product dat ik nooit ontvangen heb. Het blijkt dat ze graag een product van een tientje, dat verkeerd aan mij verstuurd is, retour gezonden willen hebben binnen 14 dagen, anders wordt het product aan je gefactureerd. Belachelijke gang van zaken.
Consumentenrecht, communicatieve vaardigheden en een juridisch kader is bij klantenservice ver te zoeken.
Ik bestel hier niets meer, dure producten en snelle levering maar als het misgaat ben je zeeën van tijd kwijt om het recht te trekken.
Waarschijnlijk komt hieronder een zoete reactie om het alsnog goed te maken, maar ik heb ze voor deze review gewaarschuwd en diverse oplossingen gevonden waar Bennie van de klantenservice niet op heeft gehandeld.

Waardeloze klantenservice
Over ons • Voorwaarden • Privacyverklaring
Jouw ervaringen:
elektramat.nl · 06-03-2026
vandaag
Door een fout advies van elektramat het verkeerde product gekocht. Veel gedoe met de klantenservice. Duurde maanden. Telkens iemand anders. Kon mijn product van paar tientjes uiteindelijk niet ruilen voor het product wat ik echt nodig had, ook niet nadat elektramat noemde dat hun advies niet klopte, omdat het uit de verpakking was.

Svar från Elektramat
Echt slechte service schroeven draaiers…
Echt slechte service schroeven draaiers worden te laat geleverd echt geen aanrader

Svar från Elektramat
Order snel en compleet ontvangen
Order snel en compleet ontvangen. Ik bestel hier regelmatig en is tot nu toe altijd goed geweest.
Aardlekschakelaar leek in eerste…
Aardlekschakelaar leek in eerste instantie defect te zijn.
Dit gemeld en men stuurde dezelfde dag nog een vervangend exemplaar. Na onderzoek bleek deze op test af te schakelen op 2-fasen. Installatie is nog afwachtend op 3-fasen te worden aangesloten. Dus aardlek kon zonder kosten retour. Prima klantenservice!
Altijd prima
Altijd prima, snel en concurrerend geprijsd. Natuurlijk gaat er wel eens wat mis. Maar degenen die dit bedrijf een 1 ster geven, sporen niet en zouden augurken moeten gaan kopen. Om in hun azijn te leggen...
Very reliable and punctual
Very reliable and punctual. Have placed many orders and never had an issue
Meetal prima, soms bizar slecht
Tot nog toe goede ervaringen. Jaarlijks bestel ik hier € 5.000 - € 10.000. Maar Elektramat heeft het retourproces niet helemaal in de vingers. Hoewel ik precies volgens de instructies heb gehandeld.
Ben met 5 medewerkers in een onzinnige mailwisseling beland vanwege een retour van een tientje! Men roept er maar wat. Gevolg? Klant kwijt!
(Pas na deze review kreeg ik een eerste, serieuze reactie. Met excuses. Kon nu wel snel worden geregeld…).

Goed geholpen via Whatsapp
Een ster minder omdat een eerdere bestelling pas later kon worden verzonden en dit pas na het afrekenen werd gemeld.
Supersnel geleverd top service bedankt
Supersnel geleverd top service bedankt
Niet aan te raden - liegen over verzendtijden
Adverteren super snelle levertijden (volgende dag in huis), krijg je vervolgens een e-mail dat het een halve maand duurt.

Prima en duidelijke website
Prima en duidelijke website, erg vlotte levering\, alleen de chatbot is wat traag.
Fijne shop voor alles electra
Ik bestel al mijn electracomponenten hier en tot nu toe naar volle tevredenheid. Razendsnelle levering en mocht er toch iets retour moeten dan is dat geen probleem en krijg je een verzendlabel. Ik heb over de jaren al vaak besteld en de ervaring is ongewijzigd.
Wat een waardeloos bedrijf dit
Wat een waardeloos bedrijf dit, werkelijk waar schandalig, BESTEL HIER NIET!!!!
Op de website als je producten besteld vermelden ze uit voorraad leverbaar, zodra je hebt besteld en betaald volgt er een email de bestelling is vertraagd, en dan word de leverdatum 3 weken later, dit is mij meermaals overkomen bij Elektramat.
Dan als je Elektramat op belt met het verzoek vast een deellevering te doen met producten die wel op voorraad zijn die je hebt besteld gaan ze daar eerst mee akkoord en word gezegd gaan vandaag de deur uit met de PostNL, vervolgens gebeurt dat ook weer niet, vanwege extra verzendkosten.
Weer bellen of je dan je geld terug kan krijgen, dan gaan ze een verzoek bij de administratie neerleggen en moet je ook 14 dagen wachten voordat ze je geld terug betalen, als je het überhaupt terug krijgt.
Schandalig slecht bedrijf, slechte bedrijfsvoering, leugens, en nog eens leugens.

Svar från Elektramat
Ik kreeg verkeerde onderdeel dat kan…
Mijn klacht is opgelost vandaag contact gehad keurig netjes opgelost.
marstek venus 3.0
vorige week een marstek venus 3.0 met bijbehorende p1-meter bij elektramat gekocht, zoals gebruikelijk: snelle levering. lijkt een fijne thuisbatterij voor een scherpe prijs, best wel goede recensies te vinden.
na een paar dagen was er opeens 30% lading kwijt(?).
veel advies gehad van medewerker van elektramat waardoor upgrade gelukt is, maar app van marstek blijft een mistig ding met idiote keuzes en vage termen, ook nog maar weinig ondersteuning voor dynamiese kontrakten.
ook wifi best lastig, want hoewel die nu werkt op 2.4ghz ziet ie dat netwerk weer niet bij de keuzes(!)
wel jammer vind ik dat de prijs enkele dagen na aanschaf 100E verminderd is maar elektramat niet reageert op een verzoek om restitutie terwijl ik de batterij natuurlijk ook had kunnen terugsturen.
Flexibele buis
Tot twee keer toe een bestelling geplaatst bij Elektramat, waaronder een rol flexibele buis voor elektra draad. De eerdere bestelling heeft in 2021 plaatsgevonden en wederom wordt aangegeven da de flexibele buis later wordt verzonden, waarop ik mijn werkzaamheden niet netjes kan afhandelen. Jammer dat dit pas na de bestelling te hebben geplaatst en bevestigd gebeurt. Vandaag op de site gecontroleerd en wordt eindelijk aangegeven dat het tijdelijk niet is leverbaar, maar daar heb ik weinig aan na twee bestellingen.

Svar från Elektramat
Ze verkopen levens gevaarlijke stopcontacten!!
Wij hebben geantwoord maar wij krijgen geen reactie!!!!
Een bijzonder antwoordt om nogmaals een mail te sturen als ze niet antwoorden!
Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd!
Ze verkopen levens gevaarlijke stopcontacten waar de draadden niet vast blijven zitten.
Naar een klacht krijg je laat een respons (waar wij niets mee kunnen). dit ook gemeld.
Naar 2 weken nog steeds niets gehoord.
Dit bedrijf loopt weg van hun verantwoordelijkheden.
Geen antwoordt op mails!!!

"S3nsorlamp" besteld, gewone lqmp gekregen en geen verantwoording willen nemen
Helaas een zeer negatieve ervaringen met Elektramat
Op de website via "lampen" naar de subpagina "sensorlampen" daar een plafonnière uitgezocht en 3 stuks besteld, nu blijkt achteraf dat deze lampen helemaal geen sensoren hebben.
Gevalletje, foutje, kan gebeuren, oplossen en verder zou je denken
Maar tot mijn verbazing wil Elektramat vandaag per whatsapp geen enkele verantwoording nemen.
Ik had maar in de volledige specificaties moeten controleren of de sensoren daar bij stonden en meer argumenten om de schuld bij de consument neer te leggen.
Uiteindelijk is het "voorstel" de gemonteerde lamp(waardoor je erachter komt dat je niet gekregen hebt wat je verwacht) is m8jn probleem, de 2 andere lampen mogen onder de coulance regeling van 3 maand retour wel terug, geen enkele verantwoordelijkheid voor het feit dat de lampen onder "sensorlampen" op de site stonden.
Ik moest maar een mail aan de klachten mail sturen, dus dat hebben we gedaan, ik ben heel benieuwd of daar wel iemand verantwoording durft te nemen dat er gewoon aan hun kant een foutje gemaakt is

Detta är Trustpilot
Läs mer om andra typer av omdömen.
Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.
Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.