Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Ser man på 183 recensioner, recensenterna hade en enastående upplevelse med det här företaget. Kunderna är mycket nöjda med personalen, som beskrivs som kunnig, hjälpsam och professionell. Många uppskattar det personliga bemötandet och att personalen tar sig tid att lyssna på önskemål och ge goda råd. Servicen och kundtjänsten får också högt betyg för att vara snabb, lyhörd och effektiv, vilket bidrar till en smidig och trygg köpupplevelse. Produkterna, särskilt ringarna, anses vara av hög kvalitet och många kunder är nöjda med designen och möjligheten att anpassa sina smycken. Användarupplevelsen, både online och i showroom, beskrivs som positiv och bekväm. Dock var några personer missnöjda med att diamanter lossnade från ringar, och andra upplevde problem med felaktiga storlekar eller gravyrer, samt att ringar inte alltid motsvarade den utlovade designen.

Ämnen som oftast nämns

Staff

Användare beskriver positiva interaktioner med personalen. Kunder lyfter fram medarbetare för deras... Se mer

Service

Människor rapporterar positiva upplevelser med service. Många kunder lyfter fram personalens expertis,... Se mer

Product

Kunder uttrycker generellt en positiv upplevelse med produkterna, särskilt när det gäller förlovnings- och... Se mer

Customer service

Kunder delar positiv åsikter om kundservicen. Många upplever att personalen är hjälpsam, lyssnar noggrant på... Se mer

User experience

Kunder noterar konsekvent positiva upplevelser med användarupplevelsen. Många lyfter fram det trevliga... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Jag har handlat vid tre tillfällen; förlovningsring, vigselring och idag beställde jag ett par diamantörhängen till morgongåva. Båda ringarna har varit över förväntan, leveransen har gått smidigt och... Se mer

Jag designade min egen ring med hjälp av Sebastian på VANBRUUN. Tack vare hans tålamod och expertis kunde min vision bli till verklighet. Jag sitter nu med min drömring på fingret och kunde inte va... Se mer

Fantastisk service av Amanda! Kände mig enormt välkommen, trots min nervositet och osäkerhet inför ett så känsligt och viktigt beslut så hjälpte det enormt med Amandas lugn och kunnighet. Tydlig in... Se mer

4,8

Utmärkt

TrustScore 5 av 5

2 tn omdömen

Har besvarat 100 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 1 månad

Amanda var jordnära och kunnig!

7 december 2025

Tack för att du delar med dig av din upplevelse!

Det gläder oss att höra att Amanda kunde ge ett både jordnära och kunnigt bemötande. Vi uppskattar verkligen att du tog dig tid att skriva några ord om ditt besök.

Victor Halvarsson VD/Grundare, VANBRUUN

Jag letade länge efter en…

Jag letade länge efter en förlovningring men hittade ingen som kändes helt som jag, efter samtal med Sebastian på vanbruun fick jag reda på att det går att designa en egen och där började resan till min dröm ring. Sebastian har varit otroligt tålmodig och hjälpsam under resans gång och idag sitter jag med en ring som jag bara kunde drömma om och som känns helt och hållet som jag. Jag rekommenderar alla att uppfylla sina förlovningsring drömmar hos vanbruun!

6 december 2025

Svar från VANBRUUN

Tack för att du delar med dig av din resa och upplevelse!

Det gör oss verkligen glada att höra att du, tillsammans med Sebastian, kunde skapa en ring som känns helt rätt för dig.

Stort tack för din fina rekommendation – vi är så glada att du nu bär en ring som verkligen speglar dig.

Victor Halvarsson VD/Grundare, VANBRUUN

Tack för exceptionell service Moa!

29 november 2025

Svar från VANBRUUN

Stort tack för dina ord!

Vi blir väldigt glada över att höra att Moa gav dig en exceptionell service. Det är precis den upplevelsen vi strävar efter att skapa för varje kund.

Proffsig och skicklig

Väldigt trevlig och hjälpsam

22 november 2025

Tack för din recension!

Vi är glada att höra att du fick ett trevligt och hjälpsamt bemötande under ditt besök. Välkommen tillbaka!

Victor Halvarsson VD/Grundare, VANBRUUN

För ca två veckor sedan var jag och min…

För ca två veckor sedan var jag och min fästmö på Vanbruun. Vi hade ingen bokad tid men vi var välkomna in då de hade lediga tider. Louise tog hand om oss och hade ett jätte trevligt bemötande. Hon lyssnade på oss och svara på alla våran frågor. Detta var vår första ring provning och Louise gav oss verkligen ett jättebra intryck. Tack så mycket för den fina hjälpen.

5 november 2025

Svar från VANBRUUN

Tack för er fina recension!

Vad roligt att höra att ni kände er välkomna trots att ni inte hade bokat tid, och att Louise tog så fint hand om er. Varmt välkomna tillbaka!

Victor Halvarsson VD/Grundare, VANBRUUN

Lovisa var kunnig och hade ett otroligt…

Lovisa var kunnig och hade ett otroligt fint och varmt bemötande! Rekommenderar starkt att boka in en konsultation med henne.

16 november 2025

Tack för att du delar med dig av din upplevelse!

Vi är väldigt glada att höra att Lovisa gav ett så kunnigt och varmt bemötande. Att känna sig trygg och väl omhändertagen under en konsultation är något vi värdesätter högt, och det betyder mycket att du rekommenderar henne vidare.

Victor Halvarsson VD/Grundare, VANBRUUN

Amanda hjälpte oss med bra service och…

Amanda hjälpte oss med bra service och rådgivning.

10 november 2025

Svar från VANBRUUN

Stort tack för din recension!

Det gläder oss verkligen att höra att Amanda kunde ge er både god service och värdefull rådgivning under ert besök.

Victor Halvarsson VD/Grundare, VANBRUUN

Vi är väldigt nöjda med vårt besök på…

Vi är väldigt nöjda med vårt besök på Vanbruun. Vi fick jättebra hjälp av Walter. Han var professionell, trevlig och hjälpte oss hitta perfekta ringar.

12 november 2025

Svar från VANBRUUN

Tack för att ni delar med er av er upplevelse!

Vi blir väldigt glada över att höra att ni fick hjälp av Walter och att ni hittade de perfekta ringarna. Det är precis så vi vill att varje kund ska känna sig hos Vanbruun.

toppen!

toppen!
trevlig kundservice , halverad leverans tid med express. bra hemsida, fint sortiment,
5/5

15 oktober 2025

Tack för din recension!

Vi är glada att höra att du uppskattade vår kundservice, snabba leverans och vårt sortiment. Stort tack för de fina orden, det betyder mycket för oss!

Tack för hjälpen

Tack för hjälpen!
Enkelt, förståeligt, hjälpsam och bra.
Kunde svara på alla mina frågor och var till en stor hjälp!
Tack verkligen!

10 november 2025

Tack för att du delar med dig av din upplevelse!

Vi är glada att höra att du fick tydlig och hjälpsam vägledning och att alla dina frågor kunde besvaras. Stort tack för dina fina ord!

Victor Halvarsson VD/Grundare, VANBRUUN

Jag är mycket nöjd med bemötandet från…

Jag är mycket nöjd med bemötandet från Jahwanna.
Hon var varm och lyhörd genom hela processen.
Ett exemplariskt kundmöte som verkligen speglar Vanbruuns höga servicekänsla.

8 november 2025

Svar från VANBRUUN

Stort tack för din fina recension!

Det gläder oss att höra att du fick ett så varmt och lyhört bemötande av Jahwanna. Ett exemplariskt kundmöte är precis det vi strävar efter, och vi uppskattar verkligen att du delar med dig av din upplevelse.
Varmt välkommen tillbaka när du än önskar!

Victor Halvarsson VD/Grundare, VANBRUUN

Vacker ring, men bristfällig konstruktion och otydligt ansvarstagande

Vi köpte min förlovningsring från Vanbruun våren 2025. Ringen är väldigt vacker estetiskt, men efter mindre än sex månaders normalt användande blev mitten diamanten lös.

Två oberoende juvelerare har granskat ringen och båda menar att konstruktionen är för svag:
- Ringskenan mäter ca 1,4 mm trots att 1,5 mm anges som mått på hemsidan
- Infattningen av mittenstenen saknar tillräcklig sidostabilitet, samt är inte "optimal" för diamantens form. Något som är vanligt vid massproduktion, och påverkar hållbarheten.

När jag lyfte detta med Vanbruun hänvisades tjockleken till att ligga inom deras toleransmarginal, men enligt guldsmederna är denna nivå för låg för att garantera hållbarheten över tid. Även om klorna justeras finns alltså risk att diamanten blir lös igen, eftersom problemet med kronan är strukturellt och inte punktvis.

När jag först kontaktade supporten upplevde jag att ärendet reducerades till ett “klo-problem” som enkelt skulle justeras. Efter vidare dialog har jag nu fått möjlighet att skicka in ringen för bedömning av deras produktion, vilket jag uppskattar.

Ärendet pågår fortfarande, och jag kommer att uppdatera om hur det avslutas.

Mitt omdöme just nu baseras på:
1. Att ringen inte höll normal hållbarhetsnivå inom rimlig tid
2. Att konstruktionsfrågan inte togs på allvar direkt (får se vart det landar)
3. Att som kund behöver man vara påläst och ihärdig för att få en fullständig bedömning

Jag använder inte ringen vid träning eller i situationer där den riskerar stötar, och jag har heller inte ett arbete som sliter på smycken.

Jag har även hört från flera bekanta att fler haft problem med lösa stenar från Vanbruun, även om dessa ärenden inte alltid drivits vidare. När jag lyfte detta med supporten hade de inte hört om strukturella problem tidigare, vilket jag upplevde som oväntat då mina egna erfarenheter, och flera recensioner här, pekar på att det förekommer.

Ärendet pågår fortfarande, och jag kommer uppdatera när det är avslutat.
Just nu är min önskan en enkel lösning: att göra ett återköp av ringskenan och behålla diamanten, så att jag kan låta infatta den på nytt hos lokal guldsmed.

Jag hoppas fortfarande att vi hittar en bra väg framåt.

Uppdatering 20251223:
Efter dialog med Vanbruun har de tagit tillbaka ringen och gjort om den till den tjocklek som specificeras på deras hemsida (1,4 → 1,5 mm). Detta har de gjort som "goodwill". Den ursprungliga avvikelsen låg inom Vanbruuns felmarginal, men under den nivå som generellt anses krävas för att garantera hållbarhet över tid. Jag vill särskilt lyfta att kundtjänsten är helt fantastisk – professionella, hjälpsamma och verkligen måna om att det ska bli bra för sina kunder.

Jag kommer därför att korrigera mitt omdöme från 1 stjärna till 3 stjärnor. Kundservicen är världsklass, men produkten är fortfarande det viktigaste. Jag är väldigt nöjd med min ring, men det har varit många rundor fram och tillbaka i dialogen, och jag har inte kunnat använda den på flera månader.

Så skulle jag göra vid framtida ringköp:
Jag skulle vända mig till Vanbruuns team om jag vill ha en vacker men nättare ring (generellt med mindre material), till ett bra pris och med kundservice i världsklass– de kan jag verkligen rekommendera.
Om jag däremot vill ha en mer gedigen hantverksring och är villig att betala extra för det, skulle jag vända mig till min lokala guldsmed.

Jag vill även rikta ett speciellt tack till Lovisa A. – hon är en stjärna och har verkligen koll på läget.

5 oktober 2025

Svar från VANBRUUN

Tack för att du delar din upplevelse och för att du tagit dig tiden att beskriva ärendet så noggrant. Vi beklagar uppriktigt den oro och frustration som situationen har skapat, det är inte den upplevelse vi vill att någon av våra kunder ska ha.

Vi uppskattar att du kontaktade oss direkt och att vi nu har fått möjlighet att ta emot ringen för en fullständig bedömning av vårt produktionsteam. En detaljerad genomgång är avgörande för att kunna säkerställa vad som hänt och kunna ge dig en lösning som känns trygg och rättvis.

Vi tar även till oss av dina synpunkter kring konstruktion och kommunikation. Även om ringarna normalt ska tåla vardaglig användning vill vi alltid undersöka alla faktorer när något avviker från det förväntade. Din feedback hjälper oss att se till att våra processer, stöd och rutiner är så tydliga och hjälpsamma som möjligt.

Tack igen för ditt tålamod och din förståelse. Vi ser fram emot att hitta en väg framåt som du känner dig trygg med.

Fantastisk bemötande rekommendera…

Fantastisk bemötande rekommendera starkt Lovisa

6 november 2025

Svar från VANBRUUN

Tack för din recension! Vi är glada att höra att Lovisa kunde ge dig ett fantastiskt bemötande.

En extra shoutout till Walter

Köpte en förlovningsring vilket för mig på förhand var okänd mark. Vanbrunn sitter på vad som verkar vara ett rätt enormt sortiment av fina grejer och oändligt med alternativ. Jag fick väldigt fin hjälp och guidning av flera men framförallt vill jag lyfta fram en ung man vid namn Walter. Sällan har jag känt mig så betydelsefull, trots att jag sannolikt tillhör det fattigare spannet av kunderna hos Vanbruun. Han minns kanske inte mig vid det här laget men jag minns honom! Jag är MYCKET nöjd och än mer nöjd är fästmön som har det stora nöjet att bära dyrbarheten på fingret.

22 november 2024

Svar från VANBRUUN

Stort tack för att du delar med dig av din upplevelse hos oss!

Vi blir verkligen glada att höra att Walter kunde ge dig ett så personligt och engagerat bemötande, och att både du och din fästmö är nöjda med förlovningsringen. Det betyder mycket för oss att känna att våra kunder känner sig sedda och uppskattade.

Välkommen tillbaka till oss när det blir dags för nästa steg!

Victor Halvarsson VD/Grundare, VANBRUUN

Köpte min förlovningsring från Vanbruun…

Köpte min förlovningsring från Vanbruun för tre år sedan. Nu har diamanten trillat av och de vill inte ersätta oss för förlusten, trots att den är relativt ny. Skulle avråda alla som vill ha en ring hel livet att köpa härifrån.

3 november 2025

Svar från VANBRUUN

Tack för att du delar din upplevelse.

Vi är ledsna att höra om problemet med diamanten på din förlovningsring. Vi tar alltid kunders oro och feedback på största allvar. Vårt mål är att leverera smycken av hög kvalitet och trygghet, och vi vill gärna följa upp ärendet personligen för att se hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Vänligen kontakta vår kundservice så att vi kan hantera detta direkt.

Walter

Walter, 5/5 upplevelse

27 oktober 2025

Tack för att du delar med dig av din upplevelse!
Vi är glada att höra att Walter kunde ge dig en 5/5-upplevelse. Vi uppskattar verkligen ditt fina omdöme!

Oprofessionellt! Gå någon annan stans

Jag och min man köpte våra förlovningsringar hos Vanbruun och var nöjda. Därför beställde jag även min vigselring (Lily) där – något jag ångrar starkt.

Först fick jag en ring i fel storlek och fick höra att ”det är hantverk, storlekarna är inte exakta”. Skickade tillbaka denna.

Efter tre veckor fick jag en ny ring med svarta stenar och en grumlig, opolerad skena. Skickade tillbaka denna.

Efter ytterligare en vända där jag fick skicka tillbaka ringen, och där jag var tydlig med att ”detta är vad JAG ser, men NI som är experter behöver se över ingen” var stenarna visserligen fixade (även om de fortfarande inte känns 100%), men skenan var fortfarande opolerad.

Vanbruun pratar ständigt om sin ”kvalitetskontroll”, men den existerar uppenbarligen inte. Ska jag som kund behöva kvalitetssäkra min egen ring och ge er direktiv om vad som ska åtgärdas? Och trots att jag har poängterat det, åtgärdas det inte? Det får mig att bli orolig över ringens övriga kvalitet.

Otroligt oprofessionellt och olustigt. Vi får se hur detta slutar, men jag rekommenderar starkt att välja en annan juvelerare.

1 november 2025

Svar från VANBRUUN

Tack för att du delar med dig av din upplevelse.

Vi är väldigt ledsna över att höra att din erfarenhet med leveransen och kvaliteten på vigselringen inte motsvarade våra höga standarder. Vi tar alltid kundernas synpunkter på största allvar, och det är tydligt att vi inte levde upp till det i detta fall.

Vi vill gärna återkoppla direkt för att förstå exakt vad som hänt och hur vi kan rätta till situationen på bästa sätt. Din trygghet och tillfredsställelse är mycket viktig för oss, och vi vill att du ska känna dig säker på kvaliteten på våra smycken.

Vänligen kontakta vår kundservice så att vi kan följa upp ärendet personligen.

Konsultation för förlovningsring

Konsultation för förlovningsring med Amanda. 10/10 för service och hjälpsamhet och diskussion. Mycket nöjd.

30 oktober 2025

Svar från VANBRUUN

Vi uppskattar verkligen att du delar med dig av din upplevelse!

Det gläder oss att höra att Amanda kunde ge dig en konsultation med högsta service och hjälpsamhet, och att du är nöjd med diskussionen kring förlovningsringen.

memorable

Jaqueline made our time at VanBruun truly special and unforgettable. Thanks again!

30 oktober 2025

Svar från VANBRUUN

Thank you for taking the time to share your experience!

We’re delighted to hear that Jaqueline made your visit truly special and memorable. Your kind words mean a lot to us, and we’ll be sure to pass them along to her.

Kind regards,
Victor Halvarsson CEO/Founder, VANBRUUN

Amanda är en stjärna!

Jag och min framtida man träffade Amanda för att få välja ut min förlovningsring och fick verkligen bra hjälp och tips. Visste ingenting om vad jag ville ha men fick vägledning av Amanda som ledde till ett bra beslut. Vi känner oss jättenöjda med Amanda och VANBRUUN. Kommer tillbaka när det är dags för vigselringar!

27 oktober 2025

Svar från VANBRUUN

Tack för att din fina recension!

Vi är så glada att höra att Amanda kunde ge er vägledning och hjälp, så att ni landade i ett bra beslut för förlovningsringen. Vi ser fram emot att få hjälpa er när det blir dags för vigselringarna!