Jag har valt abonnemanget Lyca Fast Pris 340 SEK, men som ny kund fick jag det för 99 kronor. Jag har inga problem med internet, men jag kan inte ringa till någon i Sverige, alltså till svenska numm... Se mer
Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen
Lycamobile är en hög kvalitet prisvärda kontantkort SIM som du kan njuta av en fantastisk utlandssamtal och hålla kontakten med dina nära och kära runt om i världen, oavsett om de är i Afrika, Amerika, Asien, Australien och Europa.
116 21, Stockholm, Storbritannien
Ber kunder att lämna omdömen
Stökig process men bra priser. Hade ett eSIM som strulade. Först i kontakt med en medarbetare på kundtjänst som rörde till det ytterligare. Ringde tillbaka efter en stund och pratade med en Madeleine (osäker på stavningen), som satt en dryg timme och redde ut problemet. Kunnig, trevlig och lösningsorienterad. Nu funkar det igen! Nöjd kund igen, stort tack till Madde som lyssnade på och hjälpte mig som kund. ❤️❤️❤️❤️

Svar från Lyca Mobile SE
Jag har ett eSIM-kort som behöver flyttas till en ny telefon. eSIM brukade göra livet enklare. Andra operatörer än Lycamobile låter dig göra det själv. Men hos Lycamobile måste du köpa ett nytt eSIM-paket och göra en ny registrering. Sedan måste du ringa kundtjänst och vänta minst en timme för att be dem flytta det gamla numret till det nya. Samtidigt förlorar du avgiften du betalade för det nya paketet.
Kan Lycamobile förbättra detta och låta sina kunder själva byta eSIM? Det skulle inte bara göra livet enklare för kunderna och undvika onödiga kostnader i tid och pengar, utan också minska belastningen på er redan överbelastade kundtjänst.
20251027: Jag fick ett mejl där de bad om mina kontaktuppgifter, men sedan hörde jag aldrig något från Lycamobile. Kundservicen är dessutom väldigt dålig.

Svar från Lyca Mobile SE
Jag köpte deras erbjudande om 120 gb och fria samtal för 99 kr. Till att börja med hoppades det inte igång förrän jag lyckades räkna ut att jag behövde registrera mitt "kontantkort". Dvs en felöversättning av simkort eftersom jag hade ett abonnemang. Jag valde att det skulle betalas via autogiro eller om det var efaktura. I appen stod det att förnyelse skulle ske den 23. Den 18 kom ett meddelande om att förnyelse misslyckats. Jag tänkte att det är väl någon förbokning. Den 23 lade abonnemanget data av. Ringde supporten och fick prata med en indier som nästan pratade svenska. Supporten förklarade sedan att jag inte skulle använda appen utan hemsidan. Jag påpekade att det kunde inte jag veta. Vidare skulle jag valt kortbetalning för abonnemanget. Det kunde jag inte heller veta. Pengarna behövde finnas 3 dagar innan fick jag också veta. Jag förklarade tydligt att jag inte var intresserad av orsaken utan ville ha en lösning. Han skrev då ett mail till IT på engelska som han sedan läste upp för mig. Vår konversation var på svenska. Han kunde inte lova någonting och tog exakt 0 ansvar som leverantör. Det var jag som gjort fel (utan att veta vad som är rätt). IT kopplade uppenbarligen bort mig från abonnemangets plan och dealen var borta. Jag tog kontakt med en annan operatör och lämnade dem.

Svar från Lyca Mobile SE
Billigt men inte värt det. Extremt långsamma hastigheter. Automatiska betalningar "hoppar ur" så man ska få dyrare pris. Support 24/7 sägs det, visst men uppe i 1 månad svarstid idag på mail support och då fick jag bara att ärendet skickas vidare så om problem uppstår räkna med ett par månader att lösa det. Återkommer med total tid.
Man får även en fransk ip adress vilket gör att många tjänster ej fungerar i Sverige vilket är bra att tänka på om man inte använder en VPN. Men med tanke på hastigheterna man får ut, runt från 0,1 - 0,2 Mbit ända upp till 2 - 3 Mbit så rekommenderar jag inte att köra genom en VPN på det. Telenor får jag ut ca 300mbit på samma plats och lyca kör i samma nät men otroligt låg prioritet!
Väldigt krångligt att installera esim kontra andra operatörer och tänk på att det tar npn månad att få svar om man inte löser det själv.
Edit. Som svar på lycas svar, varför kan ni svara här på mindre än 1 dag men vanliga supporten är 1 månad. jag avvaktar och låter er vanliga support sköta de. Ger en ärlig bild på hur er support man faktiskt får tag i sköter ärenden. Tillägg också att detta problem är på 2 olika abonnemang, 1 på samsung 1 på iPhone. Samma problem, samma hastigheter testat från Danmark, södra Sverige ända upp till mellersta Sverige.

Svar från Lyca Mobile SE
Fick otydliga instruktioner om hur man aktiverar en prisplan på ett esim så jag förlorade ett av prisplanerna jag hade köpt och kunde inte aktivera det någonstans. Var tvungen att köpa en ny och fick ingen hjälp med återbetalning på prisplanen jag inte har kunnat aktivera.
Blev debiterad innan tiden hade utgått på nya prisplanen jag köpte så jag hann inte säga upp den. Kontakta kundtjänst är omöjligt då det konstigt nog alltid är kö på telefon och ingen svarar på mejl. Har väntat på mejlsvar i snart en månad.

Svar från Lyca Mobile SE
Otroligt oprofessionellt kundtjänst!!!! Jag har väntat på en återbetalning från Lycamobile i flera månader!

Svar från Lyca Mobile SE
Jag har ett 12 månaders fast abonnemang för att få bästa pris. Efter 6 månader har plötsligt abonnemanget upphört trots att pengar dras automatiskt varje månad.
När jag kl 10:15 försöker ringa kundtjänst får man ett automatiskt svar att man skall återkomma under deras öppettider mellan 9-18!
Förutom ovanstående brukar man heller inte kunna ringa ett 020-nummer när man har ett lyca-abonnemang. Jag har i alla fall aldrig lyckats.
Så varning för detta företag. Anlita en seriös/riktig telefonoperatör istället.

Svar från Lyca Mobile SE
E-simkortet tappade täckning (nätverk och numret slutade fungera) efter en månad och gick inte att få igång igen. Tydligen har e-simkortet dålig täckning enligt deras egna kundtjänst. Försöker flytta mitt nummer till ett annat nätverk nu och lycamobile fortsätter emellertid fortsätta förlänga det fasta månadsavtalet fast jag valt att det inte ska uppdateras automatiskt... Kan inte rekommendera Lyca - välj typ vad som helst förutom detta.
Fick ingen återkoppling efter nedan meddelande som verkligen känns som för syns skull.
Nya sim-kortet fungerar inte utom vid enstaka tillfällen. Rekommenderar ej någon skaffa Lycamobile

Svar från Lyca Mobile SE
Strulade vid varje månadsskifte. Slutade fungera 1-2 dagar varje gång, för att sedan sluta fungera helt. Pratade med kundtjänst ”det borde fungera, du får kolla dina inställningar”.

Svar från Lyca Mobile SE
Jag betalade för ett pack för 120gb ngt ja minns inte gbten men ja betalade 99kr men d fungerade inte och när ja ringer de svara nt och deras bot Lia förstår mig tips till er alla köp inte online gå till närmaste lyca mobile butik mycket enklare och du kommer för DATA aldrig ingen kommer ha köpa onlie från lyca och ja väntat mer än 20min

Svar från Lyca Mobile SE
Värdelöst betalade men fick inte påfyllningen.har skickat massa email med skärmdumpar av dom dragna pengarna.och vill avbryta prenumerationen jag startade och få tillbaka mina pengar.

ESIM????
Jag beställde ett Esim för 85 kr som debiterats. Jag skulle få ett nytt nummer och jag har installerat esim på telefonen MEN jag kan inte ringa för jag har inget nummer?

Svar från Lyca Mobile SE
I samband med helgen hämtade jag ut ett nytt SIM-kort, vilket jag omedelbart laddade och som då fungerade som avsett. Därefter uppstod dock problem vid registreringen av kortet. Jag kunde inledningsvis inte hitta någon registreringslänk, varken under ”Hjälp och support” eller via ”Min Lyca Mobile”. Efter kontakt med er chatbot erhöll jag till slut en länk, men trots upprepade försök gick det inte att slutföra registreringen. Processen stannade varje gång efter att inloggningen bekräftats i BankID-appen.
Eftersom er kundservice är stängd under helgerna fick jag vänta till måndag morgon. Vid öppningstid kontaktade jag er och efter totalt 45 minuters väntan – där det första samtalet bröts efter 14 minuter – fick jag slutligen kontakt med en handläggare. Denne informerade mig om att alternativet ”BankID på annan enhet” i nuläget tyvärr inte fungerar, trots att det framgår som ett val på registreringssidan. När jag istället öppnade länken direkt i den telefon där BankID-appen fanns installerad kunde registreringen slutföras utan ytterligare problem.
När registreringen väl var genomförd fungerade nätet som förväntat. Jag kunde både ringa samtal och skicka meddelanden utan svårigheter.
Som förslag vill jag framföra följande:
- Registreringslänken bör placeras direkt under ”Min Lyca Mobile” → ”Hantera kontot” för att förenkla processen.
- Om alternativet ”BankID på annan enhet” i nuläget inte fungerar rekommenderar jag att det tas bort från registreringssidan för att undvika missförstånd och onödiga hinder för kunderna.

Svar från Lyca Mobile SE
Har haft lycamobile i många år, nu andra gången 12 mån/abo. Perfekt, billigare kan man inte hitta. Till kundtjänsten kan det vara lång kö, men alltid trevlig.

Svar från Lyca Mobile SE
Använd aldrig, luras inte av några kronor billigare. Jag har köpt 12 månader paket och har använt 4 av dem. Ringde dem (Väntade i 1,5 timmar för de ska svara? Jätte dålig bemötande). De sa jag kommer få runt 500. Men de sa aldrig att pengar kommet först skickas till saldo och sedan till banken. Så jag hade min data på o visste inte att de drog från slado, så sog att jag hade 262 kvar o ringde gällande det, då var han jätte dålig bemötande och skällde på mig att jag inte tar ansvar. så sa de att (det är alltid så), som att jag måste veta det utan till. Jag nu måste vänta 10 arbetsdagar för att endast få mina 262 kvar, o vet ni vad, jg kn inte skaffa nytt abonnemang under de här dagarna, då komme mitt ärande upphöras. Vilken bluff

Svar från Lyca Mobile SE
Ville ångra köp av ett e-sim som jag aldrig fick att fungera pga tekniska problem.
Efter ett halvår svarar en Abdifatah på min inskickade screenshot av kontoutdrag – med ett standardformulär med 99 frågor…
“Är du ägare till SIM-kortet? När fyllde du på senast?” osv.
JAG HAR JU ALDRIG KUNNAT ANVÄNDA DET! Behåll era 49 kr!
De verkar bara vilja ha nån nyanländ som skickar ut mallbrev utan att förstå eller bry sig. 😔
UPPDATERING FRÅN SVAR: 😤
Ska jag leta fram genom gamla e-mails som inte längre finns för hitta ett telefonnummer jag aldrig använt?
⚠️VARNING: Energislukande människor här! ☢️
Självklart har LycaMobile en Trustpilot kotte som sitter där redo på nolltid, med ännu fler ursäkts-mallar.. Patetiskt.
Har du provat använda referensnumret jag angav här för att kolla upp min kundprofil eller kontakthistorik?
Ni har ju min email om det skulle vara något. Snacka om att bara försöka se bra ut för omgivningen samtidigt som ni fortsätter irritera mig!

Svar från Lyca Mobile SE
Det är sämst, jag blev lurad på 200kr av Lycamobil och kommer anmäla det här företaget.

Svar från Lyca Mobile SE
Katastrof ,ringer kundtjänst kan knappt sitt egna jobb

Svar från Lyca Mobile SE
Bilal hjälpte mig väldigt snabbt och effektivt med mina frågor och funderingar!