Jag har valt abonnemanget Lyca Fast Pris 340 SEK, men som ny kund fick jag det för 99 kronor. Jag har inga problem med internet, men jag kan inte ringa till någon i Sverige, alltså till svenska numm... Se mer
Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen
Lycamobile är en hög kvalitet prisvärda kontantkort SIM som du kan njuta av en fantastisk utlandssamtal och hålla kontakten med dina nära och kära runt om i världen, oavsett om de är i Afrika, Amerika, Asien, Australien och Europa.
116 21, Stockholm, Storbritannien
Ber kunder att lämna omdömen
Hemsk kundtjänst, suttit i 1h och väntat och då läggs samtalet på automatiskt. Testade att ringa vid 4 tillfällen idag och varje gång satt jag i kö 1h och inget svar alls.

Svar från Lyca Mobile SE
Jag vill härmed lämna in ett formellt och allvarligt klagomål mot Lycamobile.
I mitt hushåll använder vi fyra Lycamobile-nummer (jag själv, min fru och våra två barn). Sedan över en vecka tillbaka fungerar inga av dessa nummer för telefonsamtal.
Varken interna samtal mellan oss eller samtal till och från andra personer fungerar.
När ett samtal initieras avslutas det automatiskt innan uppkoppling sker. Därefter visas ett meddelande om missat samtal, men när man försöker ringa tillbaka är det fortfarande omöjligt att genomföra samtalet.
Detta problem gäller samtliga fyra abonnemang och är dessutom utbrett, då flera andra Lycamobile-kunder i min omgivning upplever exakt samma fel sedan samma tidsperiod.
Detta är helt oacceptabelt och oprofessionellt. Att inte kunna ringa sin familj eller andra människor under en så lång tid innebär ett allvarligt kommunikationsproblem och strider mot vad man rimligen kan förvänta sig av en mobiloperatör.
Om grundläggande tjänster som telefonsamtal inte fungerar, finns det ingen anledning att fortsätta använda Lycamobile.
Jag kräver att:
Felet åtgärdas omedelbart
Jag blir kontaktad personligen med en bekräftelse på att problemet är löst
Jag får en förklaring till varför detta fel har pågått så länge utan åtgärd
Om detta problem inte löses omgående, kommer jag att:
Avsluta samtliga våra Lycamobile-abonnemang
Lämna in ärendet till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) samt Konsumentverket
Byta operatör utan ytterligare förvarning
Jag förväntar mig ett snabbt och konkret svar.
Med bestämda hälsningar,

Svar från Lyca Mobile SE
Tog del av erbjudandet lycamobil hade (120GB för 99kronor) jag hade valt esim men sedan upptäckte jag att jag har inte esim funktionen på min xiaomi mobil.
Jag hade beställt portering av mitt comviq nummer till lycka så att jag behåller mitt nummer som jag haft i flera år .
Jag bad om att byta till fysiskt sim istället .
Idag mitt comviq sim kort fungerar inte längre , den tillfälligt nummer jag fick när jag tog del av erbjudandet slutade fungerar också och ett nytt sim kort blev skickat hem till mig , jag har registrerat den enligt instruktionen som följer med kortet men det som hände är att ytterligare lycamobil nummer fick jag nu och ingen av dem tre nummer fungerar , jag försökte chatta med kundtjänst samt väntade i kö när jag ringde i över två timmar utan att någon svara på mig och hjälper med att lösa problemt .
Idag står jag utan nummer och ingen kan når mig när jag inte har wifi .
Jag är 68 år och kommer när som hälst behöva att ringa någon , jag gick och tog ett comviq kontant kort tills jag hittar lösning till mitt problem .
Lycamobil ni får skärpa er , jag har aldrig träffat eller hamnat i ett sånt situation som den är nu .
Jag kan,inte längre flytta från lycamobil till annan operatör eftersom dem säkert ska skicka ett meddelande med en kod och eftersom mitt nummer inte fungerar så kommer jag inte kunna göra det .
Ni förtjänar inte ens en stjärna, ni är sammste som jag haft i hela mitt liv.

Svar från Lyca Mobile SE
Jag skriver med extrem oro angående den fullständiga bristen på röstmottagning på tre hushållstelefoner – en registrerad på mig och två som använts av mina små barn i 10 dagar i sträck. Denna situation har eskalerat till en allvarlig säkerhetsrisk, eftersom vi inte ens kan ringa 112 i en nödsituation eller något nummer inklusive 1177 för hälsoproblem.
Kundtjänstsamtal går inte igenom.
E-postmeddelanden har förblivit obesvarade under samma 10-dagarsperiod.
Att ringa från en annan operatör resulterar i timmar av väntetid, och när någon äntligen svarar avslutar kundtjänstmedarbetaren samtalet efter att ha sagt "Hej".
Detta är helt klart ett systemfel hos Lyca och kräver omedelbar ingripande från regionens försäljningschef. Det verkar som att Lyca har infört nya VoLTE-restriktioner via Telenor som endast stöder utvalda telefonmodeller, tydligen begränsade till iPhones och Samsung-enheter, utan att informera kunderna. Andra operatörer varnade proaktivt berörda kunder om dessa nätverksändringar; Lyca förblev tyst.
De vilseledande VoLTE-SMS-meddelandena som skickades till kunder som jag som redan har kompatibla telefoner ökade bara förvirringen. Det är oacceptabelt att Lyca inte kommunicerade problem med enhetskompatibilitet som är välkända för Telenor, vilket lämnade kunderna omedvetet utan service.
Dessutom är här de berörda enheterna och förbetalda paketen:
OnePlus Nord 2 5G (2022) — Betalade 225 SEK för 3-månaderspaket; 2 månader kvar.
Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G (2022) — Betalade 800 SEK för 12-månaderspaket; 8 månader kvar.
Motorola G85 5G (2024) — Betalade 800 SEK för 12-månaderspaket; 8 månader kvar.
Alla ovanstående telefoner stöder 4G, 5G och VoLTE, men Lyca kan helt enkelt inte aktivera VoLTE hos dem på grund av restriktioner från Telenor, som Lyca lånar från.
Vi har varit desperat utan uppkoppling de senaste 10 dagarna trots att vi betalat för en hel årsperiod. Vi har barn som är utan uppkoppling. Internettjänster och SMS-tjänster är på och av, dvs. OPÅLITLIGA också.
Uppdatering: Sluta lura folk här på Trustpilot. Jag har redan skickat all information till den e-postadress du skickade, men som vanligt inget svar. Jag vet att du inte kommer att agera på det eftersom situationen ligger utanför din kontroll. Men du har inte modet att acceptera det? Jag har redan rapporterat problemet till Konsumentverket.

Svar från Lyca Mobile SE
Kan inget annat än hålla med övriga. Lycamobile har ingen kundtjänst ringer köar,när man kommit först. I kön lägger de på,mailat "kundtjänst" inget svar. Tankade via swish fick ingen värdekod via sms. Om lycamobile ska behålla sina kunder och få nya kunder så behöver ni verkligen börja sköta erat jobb gentemot kunderna! Överväger att anmäla till konsumentverket.

Svar från Lyca Mobile SE
Jag har försökt nå deras kundtjänst två gånger via mejl. Ringt deras kundtjänst och sökt upp en av deras återförsäljare samt kontaktat både Head of Sales och även deras Country manager. Enda svaret jag fick från deras Head of Sales var att de höll på att uppdatera deras system efter att 2G/3G nätet lades ner 1:a December.
Men fortfarande efter en vecka så hade inget hänt och jag kan inte använda min mobil varken ringa ut eller ta emot samtal. Så tyvärr Lycamobile levererar inte vad de lovar.
Pinsamt dålig service 2025/26

Svar från Lyca Mobile SE
Otroligt roligt när de stänger av 2G/3G och helt plötsligt kan man inte ringa alls. jag har 2 telefoner som båda självklart är kompatibla med VOLTE. men tydligen är VOLTE inte White listat för mig även fast de stänger av allt annat!
deras support är obefintlig och utformad så att man inte ska vilja kontakta dem.
Deras "chatt bot" är ett skämt.
Deras live kundsupport har jag försökt kontakta 4 gånger och efter många timmar an "köande" stänger chatten bara ner sig :).
Deras kundsupport email har jag skrivit till men inte fått svar på på många dagar.
Ända gången jag har kommit i kontakt med någon (flera månader sedan med ett annat problem). Var det totalt inkompetenta, förstod inte vad mitt problem var och kom med helt felaktiga förslag på hur jag kunde lösa det.

Svar från Lyca Mobile SE
Nu när dem stängde av 2G och 3G. Mitt kort slutade fungera trots att jag har en telefon som har 4G. När jag sätter in Telenor kort kommer fram inställningar för Volte och allt fungerar. Har precis betalat 800 kr för hell år. Jag ringer kundtjänst väntar i 50 min för att få hjälp två gånger. Den svarar, och så fort jag förklarar vad det är som händer dem lägger på luren. Lyca mobile har en vecka sedan kontaktat mig via trust pilot och ville ha uppgifter så de kan hjälpa mig säger de. Ingenting har hänt. Jag ringde en gång ti l till costumer support de lag på luren till mig utan anledning nu fjärde gång.

Svar från Lyca Mobile SE
helt värdelöst och oseriöst företag. man sitter 40 minuter i telefonkö och när man tillslut kommer fram så får man ingen som helst hjälp. försöker flytta mitt telefonnummer från comviq till lyca men får ständigt avslag pågrund av att informationen inte matchar, fast att den gör det!! blir tokig

Svar från Lyca Mobile SE
Jag betalar för ett årsabonnemang men kan inte använda grundfunktionen telefoni eller internet trots att jag äger en mobil som stöder VoLTE. Min upplevelse är att Lycamobile inte tar ansvar vare sig tekniskt eller kundmässigt, utan att deras enda affärsidé verkar vara att fånga kunder i olika abonnemang för att mjölka dem utan att ge någon som helst motprestation.
Jag har två abonnemang hos Lycamobile: ett svenskt fysiskt SIM-kort och ett danskt eSIM, båda i en Samsung Galaxy Note 20 5G (en modern telefon som fullt ut stödjer VoLTE/4G-samtal).
Problemen började med att VoLTE inte var aktiverat på mitt svenska SIM-kort. Jag kontaktade Lycamobile, som lovade att deras tekniska avdelning skulle slå på VoLTE för mitt svenska nummer. Resultatet blev det motsatta: efter deras ”åtgärd” kan mobilen inte längre koppla sig upp mot nätet med undantag för nödsamtal, min internet är avstängd, och även mitt danska nummer saknar numera e-VoLTE och kan inte längre användas.
Supporten hos det här Kalle-Anka-företaget är i praktiken obefintlig. Deras chatt fungerar inte – jag har suttit länge i kö utan att någon människa någonsin svarar. Trots upprepade försök att nå dem via mejl har jag varken fått en fungerande lösning eller en tydlig förklaring till vad de gjort med mina abonnemang.

Svar från Lyca Mobile SE
Dåligaste mobiloperatör vad jag hade haft i hela mitt liv,jag har problem från förra veckan,först jag kunde inte ringa och ingen kan ringa min nummer,internet och SMS fungerade,men nu även internet och SMS fungerar inte så i princip min sim kort fungerar inte alls...
Jag mejlade flera gånger förra veckan och försökte ringa de från en annan telefon och jag fick vänta i flera timmar 😡😡😡, ingen svar,nu jag ringer igen från en annan mobil-ingen svar igen 😡.
Håll dig borta från den här operatören.

Svar från Lyca Mobile SE
Jag fick erbjudandet på 99 kr/mån år 2025 i Stockholm. Kundtjänsten är dålig både via telefon och onlinechatt, eftersom det sällan är någon som svarar! Erbjudandet fungerade i 6 månader, sedan kunde jag plötsligt inte ringa vanliga samtal! Jag behövde ringa 1177 på grund av ett medicinskt problem; min telefon ringde inte! Jag försökte ringa min väns nummer men samma problem. Jag bad min vän att ringa mig med full mottagning; det fungerade inte heller! Jag gjorde allt med min mobiltelefon som AI:n sa åt mig att göra för att åtgärda problemet, inget fungerade. Det sista var att kontakta kundtjänst! LYCA Mobiles kundtjänst svarade inte! Vilken huvudvärk!

Svar från Lyca Mobile SE
Skaffade deras 120gb erbjudande för att få mer surf. Men surfen är oanvändbar. För det första så fungerar inte mobildata utan att slå på roaming. Sen så är surfen så oerhört långsamt att det inte går att använda, trots att jag är ansluten med 5g mitt i centrala Stockholm. Har ett ping på öven 120ms och en hastighet på 0,09 mbps. Ser ut som att jag är ansluten till London, trots att jag har köpt ett svenskt sim med svenskt nummer.
Kundservice är obefintlig. Har mejlat men får inget svar. Har ringt så fort dom öppnar och stod i kö i timmar utan att jag fick prata med någon. Till slut fick jag ge upp. Totalt värdelöst.

Svar från Lyca Mobile SE
Den sämsta mobiluppkopplingen, ständiga problem, det går inte alltid att fylla på, absolut ingen kundcervice

Svar från Lyca Mobile SE
Man kan inte skicka MMS. Det låter inget när man ringer. Man kan inte ringa till vissa fasta nummer. Kundtjänsten blir irriterad och ger mig råd "att jag ska fixa extra telefon och testa kontrill ringa med den först innan jag ringer till de"
Tack och HEJDÅ!
(Den 21:a juli 2025 fick stå i samtal 1 timme därefter 49 minuter till)

Svar från Lyca Mobile SE
Jag betalade för 6 månader 430kr efter 2 månader så upphör mitt kort att fungera för att de påstår att de inte kunde dra pengar från mitt bankkort. Detta lyca använder telenorsnätverk. Så jag går över till telenorkontantkort. Där vet jag vad jag får..

Svar från Lyca Mobile SE
Samtalade med en kundtjänstmedarbetare med namnet Yasin.
Tack för ett trevligt samtal och en bra upplevelse, topnotch kvalite när det kommer till att lyssna på problemet och komma fram med lösningar.
Tack för att du representerar Lycamobile.

Svar från Lyca Mobile SE
Jag har aldrig skrivit en recension för någonting tidigare, men jag har nog aldrig varit med om en så dålig service.
Bytte till Lyca eSim för att de hade vad som verkade vara en bra deal. Otydliga instruktioner vid beställning, vilket ledde till att simkortet aldrig aktiverades. Mailade kundservice, men fick inget svar. Efter ca 1,5 vecka ringde jag kundtjänst, lång kö. Kundtjänstmedarbetaren var hjälpsam och jag fick hjälp och simkortet aktiverades. Tydligen var man tvungen att aktivera simkortet på Lycas hemsida, något som inte stod i instruktionerna jag fick vid köpet. Åtminstone ursäktade han sig i kundtjänsten sig.
Kort därpå slutar simkortet fungera till och från (men mest fungerar det inte alls). Varken internet eller telefon fungerar, vilket gör att jag kan inte ringa kundtjänsten och får istället maila (trots att jag vet att jag inte fick svar förra gången). Jag har under denna tiden varken kunnat ta emot eller ringa samtal.
På två veckor får jag återigen inget svar från Lyca, så jag får låna en mobil för att kunna ringa kundtjänsten. Då säger de att jag måste beställa ett nytt eSim, betala 50 kr och sedan ringa upp kundtjänsten EN GÅNG TILL och ändra telefonnummer på det nya eSimkortet till mitt gamla nummer. Därefter måste jag begära tillbaka de 50 kr, om jag ska få tillbaka pengarna. När jag säger att jag vill ha tillbaka pengarna för den senaste månadens obrukbara simkort säger kundtjänstmedarbetaren att det inte går för jag har ju använt simkortet under månaden. Jag förklarar att det har fungerat KORTA stunder (ibland minuter, ibland en dag eller två) och att strulet har gjort att jag missat viktiga samtal frågar hon "varför har du inte ringt oss tidigare då?". JO, jag har försökt men det har inte gått på grund av att simkortet inte har funkat - DÄRAV MAILADE JAG ISTÄLLET, men fick inte svar. Om jag vill få tillbaka några pengar säger hon att jag får maila till deras klagomålsmail - osäker på om jag ens hittar rätt mailadress på deras hemsida.
Nu avslutar jag mitt abonnemang hos Lyca och går tillbaka till mitt gamla abonnemang. Varnar alla från att bli kund hos Lyca. Jag vill ha tillbaka mina pengar.
Uppdatering: Lyca hörde av sig kort därpå via Trustpilot, men fixade ingenting. Jag har nu bytt till annat abonnemang. Inga pengar tillbaka. Inget svar på några av mina tidigare mail. Illa.

Svar från Lyca Mobile SE
Har inte fått SIM-kort på över 1 månad och kundtjänst svarar inte heller när man mailat dem flera gånger.

Svar från Lyca Mobile SE
Stökig process men bra priser. Hade ett eSIM som strulade. Först i kontakt med en medarbetare på kundtjänst som rörde till det ytterligare. Ringde tillbaka efter en stund och pratade med en Madeleine (osäker på stavningen), som satt en dryg timme och redde ut problemet. Kunnig, trevlig och lösningsorienterad. Nu funkar det igen! Nöjd kund igen, stort tack till Madde som lyssnade på och hjälpte mig som kund. ❤️❤️❤️❤️