Jag har valt abonnemanget Lyca Fast Pris 340 SEK, men som ny kund fick jag det för 99 kronor. Jag har inga problem med internet, men jag kan inte ringa till någon i Sverige, alltså till svenska numm... Se mer
Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen
Lycamobile är en hög kvalitet prisvärda kontantkort SIM som du kan njuta av en fantastisk utlandssamtal och hålla kontakten med dina nära och kära runt om i världen, oavsett om de är i Afrika, Amerika, Asien, Australien och Europa.
116 21, Stockholm, Storbritannien
Ber kunder att lämna omdömen
LYCAMOBIL 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
LYCAMOBIL ⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️
LYCAMOBIL 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
REKOMMENDERAR INTE😡😡😡😡😡
REKOMMENDERAR INTE😡😡😡😡😡

Svar från Lyca Mobile SE
Ni har tagit pengar från mitt konto och jag fick ingen saldo.

Svar från Lyca Mobile SE
Jag valde detta abonnemang eftersom de erbjöd ett väldigt attraktivt paket: 100 GB och fria samtal för 99 kr, med villkoret att automatisk förnyelse är aktiverad. Efter en del mejlväxling och kontakt med kundtjänst lyckades jag även porta mitt nummer från min tidigare operatör till Lyca Mobile.
Inledningsvis fungerade allt bra. Jag var nöjd både med samtalskvaliteten och mobilnätets hastighet (jag bor i Göteborg). Jag aktiverade dessutom automatisk förnyelse och fick ett SMS som bekräftade betalningen och att prisplanen skulle förnyas automatiskt, vilket tydligt visar att allt var korrekt inställt från min sida.
Problemen började denna månad, då jag plötsligt inte kunde ringa några samtal alls, trots att internet till en början fungerade. Kort därefter slutade även internet fungera. När jag öppnade Lyca Mobile-appen visades dessutom mitt gamla nummer (före porteringen), och det stod att jag inte hade någon aktiv prisplan.
Jag kontaktade kundtjänst via telefon och följde deras instruktioner (logga ut och in igen), men problemet kvarstod. Ärendet registrerades, men jag fick ingen bekräftelse. Nu har det gått över 52 timmar utan lösning, och jag kan fortfarande inte ringa. Det enda företaget har gjort är att ge mig 5 GB extra data, vilket inte löser kärnproblemet.
Jag har varit i kontakt med supporten flera gånger, men får varje gång beskedet att jag måste vänta. De har även antytt att problemet kan bero på att det saknats pengar på kontot, vilket inte stämmer. Jag har upprepade gånger erbjudit att visa bankutdrag som bevisar att det funnits tillräckligt med pengar hela tiden.
Jag tycker detta är ett mycket dåligt sätt att hantera ett kundärende. Jag har följt alla instruktioner och ändå blivit utan fungerande tjänst i flera dagar. Bemötandet får mig dessutom att känna som att felet ligger hos mig, vilket är både frustrerande och oprofessionellt.
För Lyca Mobile: detta gäller ärende 111801421.

Svar från Lyca Mobile SE
Kunde inte ringa eller ta emot samtal. Fick inte hjälp av Lycamobile, andra hade liknande problem.

Bästa Bilal, hjälpte osa. Stort tack för super service. Merlin och Janno

Svar från Lyca Mobile SE
Detta företag är ett skämt. De gav mig en rad felaktig information varje gång jag ringde och avbröt mitt paket eftersom de misslyckades med att använda det för betalning en gång när min bank hade problem med tusentals kort, med löfte om att de skulle försöka med betalningen igen innan mitt paket gick ut. Det gjorde de inte, och "det finns inget de kan göra" längre för att återaktivera mitt paket. Så nu blir jag istället en lojal kund hos en annan leverantör, för lite mer pengar visserligen men med en mycket bättre kundupplevelse.

Thanks Bilal perfekt customer support

Svar från Lyca Mobile SE
Duaa is the best guider. I have a great experience with her. She is supportive and so kind,😊

Svar från Lyca Mobile SE
I december förra året slutade min telefon utan förvarning att fungera för in- och utgående telefonsamtal i Lycamobiles nät. Telefonen har därefter testats felfritt i Telias, Telenors och Tres nät. Problemet har alltså inget med stängningen av 2G och 3G att göra. Felanmälan gjordes omgående genom e-post och tyvärr är detta meddelande fortfarande obesvarat. Utöver detta betalade jag för en månad under 2025 som aldrig aktiverades och bara försvann. Trots omedelbar felanmälan, åtskilliga telefonsamtal med kundtjänst och många e-postmeddelanden har ingen lösning skett. De senaste månaderna har det varit närmast omöjligt att komma fram till kundtjänsten på telefon. Detta är mycket dåligt.
Det automatiskt genererade svaret från Lycamobile som kommer här är helt meningslöst. Ni kan börja med att läsa era felanmälningar på e-post under det senaste året och åtgärda dessa om nu kunderna fortfarande finns kvar.
Gå gärna med i Facebook-gruppen Tillsammans mot Lycamobile/Together against Lycamobile

Svar från Lyca Mobile SE
Sämsta mobilbolag någonsin. Köpte kontantkort och det gick inte registrera sedan stod man i 1 timmes kö till kundtjänst. Dom sa välj re register och jag gjorde men blev blockad. Ringde igen och nu sa dom bara jag är blokad utan fått svar varför. Får inte ens tillbaka min månads avgiften då dom påstod jag hade ringt , hur kan man ringa när man är blokad? Värsta mobil bolg.

Svar från Lyca Mobile SE
There is a Facebook group "Together against Lycamobile". Join it if you need or if you want to give advise and support to others, if you want to share your bad experience and to ACTIVELY contribute to the work against fraudsters and DO SOMETHING CONCRETE to take them down. Together we'll help each other to struggle against Lyca!
Otherwise REPORT LYCAMOBILE to The Swedish Consumer Agency and Swedish Post and Telecom Authority (PTS).
ONLY IF MANY REPORT THEY CAN START SUPERVISION AND BAN Lycas operations in Sweden. It's very easy to do on their webbsite.
Just go to anmalan.konsumentverket. Choose "Marknadsföring och avtalsvillkor", then choose "Avtal, pris, säljmetod..."
VARNING! LYCA TAR BORT GOOGLE-RECENSIONER SOM DE INTE TYCKER OM. Om ni har recensioner där kontrollera att de är kvar och överklaga om de är borta!
Gå med i Facebook-gruppen "Tillsammans mot Lycamobile" om du vill dela dina dåliga erfarenheter med andra, vill ge eller själv behöver hjälp, råd och stöd och vill BIDRA till arbetet mot denna bedragare, om du vill göra ngt KONKRET för att sätta dit dem. Att skriva av sin frustration här räcker tyvärr inte för att nå ett konkret resultat. Vi hjälper varandra. Bara tillsammans kan vi åstadkomma ett konkret resultat!
Annars anmäl till Konsumentverket, Telekområdgivarna och PTS på myndigheternas hemsidor. Gå till anmalan.konsumentverket.se
Välj sedan "Marknadsföring och avtalsvillkor", sedan välj "Avtal, pris, säljmetod..."
Andra klagomålsformulär och instruktioner finns i Fb-gruppen.
ENDAST OM MÅNGA ANMÄLER kan myndigheter inleda tillsyn och förbjuda deras verksamhet i Sverige.
De senaste 2 månaderna har 44 negativa omdömen publicerats på Trustpilot och endast 13 anmälningar har kommit till Konsumentverket. Månader innan var det ännu färre, nästan inga anmälningar på hela året trots en massa klagomål på Trustpilot!
För att myndigheter ska kunna få upp ögonen för bedragare och vidta åtgärder måste de få veta från oss att ngt är fel. Bara tillsammans kan vi få det att hända!
FÖR MER INFORMATION om Lycamobile läs mitt tidigare inlägg under knappen "Se ett annat omdöme av Anti" som du hittar under detta inlägg :)
Edit: Det korkade svaret på detta omdöme bekräftar att det inte är en människa som svarar utan en AI-bot. Trustpilot borde inte tillåta detta.

Svar från Lyca Mobile SE
Blev väldigt intresserad av lyca när jag såg deras förmånliga nyårserbjudande. Valde att ge dem en chans även efter att jag såg hur låga recensioner de hade. Detta var ett stort misstag. Märkte problem nästan direkt efter abonnemanget gick igång. Först var det usel samtalskvalité, gång på gång kunde folk inte höra mig. Därefter insåg jag att SMSfunktionerna hade blivit opålitliga, flera av mina meddelanden kom inte fram till de jag skickade dem till och detta visades inte för mig heller. Sedan visade det sig att vissa meddeladen inte kom fram till mig heller. Detta skapar ganska mycket problematik i vardagen. Tillsist så varnade lyca mig om att min bundle skulle försvinna om jag inte kontaktade kundtjänst. Det visade sig att deras app (av någon anledning) valt att inte spara betalningsmedelet jag satt. En dag efter konversationen med kundtjänst, som förövrigt påstått att problemet skulle blivit löst, så raderades min bundle. Detta skapade stora problem, nu kunde jag absolut inte kontakta någon via samtal eller sms och min surf blev även nollad. Efter flera konversationer med kundtjänst som inte ledde till några lösningar så insåg jag att det är inte ens värt att försöka lösa detta längre och jag valde att istället byta operatör.
Lång historia kort: Min upplevelse är att Lyca är en oseriös operatör med väldigt dålig service. Mitt abonnemang hos dem ledde till att standard funktioner blev opålitliga och jag hade endast rekommenderat dem som operatör till personer jag avskyr.
MVH
Någon som satt i flera timmar av telefonkö.
PS.
Musiken och meddelandet som spelas på repeat medan man väntar i deras telefonkö dödar hjärnceller.

Svar från Lyca Mobile SE
Går inte att ringa eller surfa. Går att skicka sms. Kundtjänst svarar inte. Jättemånga som har samma problem.

Svar från Lyca Mobile SE
Tyvärr så har Lycsmobile en tendens att ha krångel då data funkar och ex. iPhone ägare kan FaceTime call varandra när de har strul med nätet MEN det går inte att ringa eller ta emot samtal från Android användare.
Enligt webben är detta känt sedan minst 2 år tillbaka.
Det svåra är att man har ingen aning om när teleuppkoppling som inte går via data/apple produkter är nere förrän man får en på knackning av personer som har försökt få tag på en eller om man själv försöker ringa någon som har annat än en iPhone.
Ni som vet vad jag pratar om gällande iPhone funktioner. Bra förstås men det gör Lycamobile som faktiskt är ett Virtual Network Operator. Lyca hyr trafik möjligheter från stora bolag och när det nu är tjockt på linjen så stängs deras kunder av tillfälligt kort och gott.
Lätt att söka på. ”What is Lycamobile and how does it work”.

Svar från Lyca Mobile SE
Har registrerat nytt sim den 25.01.26 . Fick bekräftelse i både email och sms att kortet er registrerat. Laddade ett plan direkt den 25 och kan inte ringa eller ta emot samtal. Deras AI är värdelös och ingen som besvarar email . Väntar ett vecka till och flyttar nummer till andra operatör.
NEJ!!! ALDRIG MERA!!! TA NÅN ANNAN OPERATOR!!! DE BARA LJUGER.
Så har de svarat :
Trustpilot Review Lycamobile
4 feb 2026, 12:04 (5 dagar sedan)
Bästa kund,
Tack för att du skickade ett meddelande till oss.
För att kunna hjälpa dig vidare ber vi dig att dela din telefonmodell.
Observera att i Sverige stöds Lyca Mobile-tjänster endast på Android 15 och senare enheter.
Denna information hjälper oss att verifiera kompatibilitet och ge lämplig vägledning.
Tack för att du kontaktar Lyca Mobile.
Regards,
Ajwa Zufar
Trustpilot reviewer
Email:
Mitt mobil er 5G och Android 15 och det er ingen fel med den (har testa Comviq och Telenor). Det er fel med deras sim som loggar sig inte till VoLTE.
KÖP INTE!!! VÄLJ ANNAN OPERATOR!!!!

Svar från Lyca Mobile SE
I Juli 2025 gjorde jag en beställning på ett abonnemang (120gb för 99kr/mån). Jag märker att det gjorts flera dragningar på mitt kort. Jag ringer kundservice på telefon som säger att jag ska mejla ärendet till cs[at]lycamobile.se och bifoga kontoutdrag för återbetalning. Jag gör det men får ingen återkoppling.
Händelseförlopp efter det:
1) I Augusti 2025. Jag ringer kundservice igen som bekräftar att mitt mejl kommit in, att de ligger efter i handläggningen och att pengarna ska betalas tillbaka.
2) 29 Oktober 2025. Jag skickar ett påminnelsemail då jag fortfarande inte fått något svar
3) 27 November 2025. Jag får svar för första gången, Lyca vill att jag kompletterar med bankkontoinformation
4) 27 November 2025. Jag skickar in den kompletterande informationen
5) 1 December 2025. Lyca svarar att dom hittat transaktionerna och SIM-korten det gällde och att dom "har skickat in för retur på alla dessa. Detta tar normalt 5-7 arbetsdagar innan du får återbetalningarna tillbaka till ditt bankkonto "
6) 19 December 2025. Jag skickar ett påminnelsemail då inga pengar än kommit in.
7) 2 Januari 2026. Jag får ett mail om Lyca vill att jag skickar om informationen igen, men även att jag ska annan information nu med som finns om man registrerat ett SIM-kort hos Lyca.
Eftersom jag aldrig registrerade något SIM-kort så saknar jag informationen som nu efterfrågas. Det är också jättemärkligt att Lyca nu låtsats som att mina transaktioner inte makulerats, något som beskrevs hade gjorts tidigare. Vad kan man lita på? Det här är inte förtoendeingivande, och känns som taget ur en dålig komedifilm.

Svar från Lyca Mobile SE
Så himla dåligt företag, nu den här två månaderna har inget alls fungerat, data, samtal etc, till och med det gick inte att fylla på. De har krånglar de själva när de satte på volte som inte går att ta bort. Jag och hela familjen bytte till 3 och äntligen har allt fixat, byt ni till vilken operatör ni vill och så kommer det fixas

Svar från Lyca Mobile SE
Den här senaste tiden har lyca blivit så mycket dåligt för ingen anledning, finns problem med när och samtal och samtalskvalite, kanske för att de bytte till volte på dåligt sätt. Jag har 2 som med denm och ska byta till annan operatör. Och ring aldrig till kundtjänst, jag väntade en timme och fick inget svar

Svar från Lyca Mobile SE
Köpte ett kontantkort från Lyca och laddade det med surf och samtal. Inget av det fungerar, och de svarar inte på mejl eller via chatten. Försöker man ringa kundtjänst får man höra att "alla våra agenter är upptagna" oavsett vilken tid på dygnet man ringer.

Svar från Lyca Mobile SE
Jag brukar aldrig lämna omdömen, speciellt inte negativa, men här känner jag mig faktiskt tvungen att gå ut och varna. Vad ni än gör, välj inte Lyca mobil! Enbart problem och helt omöjligt att komma i kontakt med kundtjänst (jag tvivlar på att det finns någon). Hela upplevelsen sedan jag registrerade ett kontantkort för fyra veckor sedan har varit bedrövlig!