Detur Sverige Omdömen

TrustScore 3 av 5

3,2

Mycket smidigt att boka en resa via Detur! Jag och två kompisar har enkelt bollat våra tankar och förslag med Detur. Vi fick respons väldigt snabbt och de var väldigt hjälpsamma! I detta fallet undrad... Se mer

Tack Detur för den fantastiska gruppresan ni ordnat för vår stora grupp på 18 personer. Allt var välplanerat och i toppklass från början till slut. Stor tack till Mattias för hans rådgivning, proffes... Se mer

Vi fick vår planerade resa till Tunisien inställd pga flygbolaget med rätt kort varsel. Mello på Detur var otroligt hjälpsam med att ordna en likvärdig resa till Turkiet istället. Det blev en lyckad s... Se mer

Hotel Arsi Kleopatra. Vi hade mycket fint upplevelse i hotellet der Salih och Recep med sin personal har gjort allt ifrån sig att ordna fina stunder för os. Maten var mycket bra och var lite av v... Se mer

1. Resebyrå

Detur Sverige ägs sedan Januari 2023 av danska Aventura Rejser, som är en väletablerad researrangör som är verksam i Danmark, Finland, Island, Sverige och snart även i Norge. Det nya Detur erbjuder paketresor till Tunisien,Spanien (Mallorca),Turkiet,Grekland (Rhodos+Kreta), Cypern, England (Cambridge och Essex-området) samt Polen (Gdansk och Sopot).

Medel

TrustScore 3 av 5

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Har inte besvarat negativa omdömen

Alla omdömen

5 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Man upphör aldrig att häpna

Man upphör aldrig att häpna, man lär så länge man lever. Ja var ska man börja när man ska sätta ord på känslan av att bli bedragen på något av de mest bedrövliga sätt. Snacka om att spotta folk i ansiktet och lura av folk på de pengar man kämpat för, varje arbetsdag på jobbet, för att få in. Resan man i princip lever för på den tuffare delen av vinterhalvåret. Att göra på detta vis gör bara slamsugare på botten. Fruktansvärt bedrövligt. Det man ger får man igen, vänta bara

24 maj 2022

Bluff företag

Precis som väldigt många andra som bokade en billig resa när de reade ut resorna förra sommaren/hösten, (med avresa i juni i år) har min resa blivit inställd och jag har heller inte fått mina pengar tillbaka. Går inte att ringa dom, efter 30 minuters telefonkö kopplas man bort med ett automatiskt Thank you Bye bye. Tilläggas bör att denna resa bokades av mig förra sommaren och försvann sedan från deras sida under hösten så ingen har kunnat boka in sig på den, Ändå påstår dom att det var för "få bokningar". Efter att idag ha läst fler artiklar och inlägg på forum om folk som inte fått pengarna återbetalda och vänt sig till kronofogden så har även jag gett dom denna vecka på sig, sedan på måndag kommer också jag vända mig till kronofogden för att driva in pengarna innan dom går i konkurs.

uppdatering 20 juni, bankdag 32 utan skymt av mina pengar trots många mail och telefonsamtal där de flesta inte svaras på: Jag har nu varit i kontakt med kronofogden och lagt ett ärende via dom. så dom kommer ta över detta. rekommenderar fler att göra samma sak. Även testat med banken jag betalat resan med men tre veckor efter att jag kontaktat dom så svarar dom att de hade så många ärenden på reklamationer hos detur och de har kontaktat Detur men de kan inte göra mer än hoppas att detur betalar tillbaka snabbt så de rekommanderade också kronofogden om jag snabbare vill ha mina pengar tillbaka.

24 maj 2022

MINUS 5 STJÄRNOR!!!

MINUS 5 STJÄRNOR!!!

BLÅST PÅ VÅRA PENGAR.

DAMEN I KUNDTJÄNST NEKADE INTE ENS TILL ATT HON ARBETADE FÖR ETT FÖRETAG SOM SYSSLADE MED BEDRÄGERIER. HON HÖLL MED!
MITT MEST BIZZARA SAMTAL MED EN KUNDTJÄNST NÅGONSIN.

DE ARANGERAR INGA RESOR. DE ARANGERAR PYRAMIDSPEL. KAN NÅGON VÄNLIG SJÄL FÖRKLARA FÖR MIG HUR DE INTE KAN HA NÄRINGSFÖRBUD? JAG FÖRSTÅR INTE?

20 maj 2022

Detur-bedragare

Detur, hur kan detta företag få fortsätta? Bokade resa till Kreta 26/5 från Östersund. Plötsligt upptäckte vi att avgången var borttagen från deras sida. När vi ringde och frågade varför fick vi ett mycket märkligt svar” Den är inte inställd men vi har lite för få bokningar” På frågan hur de kunde förvänta sig fler bokningar när de redan tagit bort redan från bokningssidan fick jag ett svar som inte var något svar alls. Det här ställde till det för oss då vi redan fixat med ledighet. Vi bad att få pengarna tillbaks och skulle få det efter 14 dagar. Nu har det gått över en månad. Har anmält till Allmänna reklamationsnämnden. Fattar inte hur det här är möjligt? Oförskämda är de dessutom😔

19 maj 2022

Helt otroligt.

Helt otroligt.. först går man ut med billiga resor sen ställer man in fighterna för att det är för dåligt bokat. Pengarna skall betalas tillbaka men än har inga kommit. I dag 19 maj och dom skulle skicka pengarna 6 april.
Bokar ALDRIG MER MED DETUR
sen när man ringer å ringer så svarar ingen.. VARNING FÖR DETTA BOLAG !!!

19 maj 2022

Detur = Bedragare

Detur bokade av resan den 14-april och än idag har vi inte fått igen pengarna!!
Dom bara ljuger om att pengarna är på väg men inget händer!! som konsument står man helt maktlös och Detur skiter fullständigt i oss stackare som sparat för att äntligen få åka på en resa.
Nä mitt råd boka aldrig med Detur utan lägg hellre några kronor på ett riktigt resebolag.

17 maj 2022

Bokade i feb-22 har ännu inte fått…

Bokade i feb-22 har ännu inte fått tillbaka pengarna. Ändå erbjuder Detur resor för att få in mer handpenning. Sedan avbokar de resan men betalar ej tillbaks ,Tror att de är på väg i konkurs. Bedrägeri. Anmäl Detur.

14 maj 2022

Boka ALDRIG med Detur

BOKA ALDRIG med Detur, detta bolag håller inne på dina pengar och inom 1 månad innan avresa så avbokar dom med anledning av för få resenärer, detta stämmer inte, undvik "skattjakt" alla negativa kommentarer tas
dessutom bort från deras facebook sida medans positiva är kvar.

Sena återbetalningar även fast dom har paketreselagen att följa "inom 14 dagar".

Massor av anmälningar mot detta bolag så undvik dom helt & agera inte bank åt dom.

---------
Kopia från mailkonversationen:

Hej.

Jag har varit i kontakt med flertal gånger angående detta men ni drar ut på tiden.

så min fråga är, vad är det som ska ta sån tid att göra återbetalningen?

Problemet för er är att detta kommer leda till något rättsligt och kommer kosta er mer ju senare återbetalningen sker.

Ni har två alternativ.

1.Betala inom två dagar från dagens datum 220502

2. Bli inkopplad i en rättslig tvist.

Jag har allt förberett för en rättslig tvist och varit i kontakt med min advokat samt kronofogden, förväntar mig att återbetalningen kom synas på kontot inom två dagar.

Har ni några funderingar så kan ni nå mig på 070-xxxxxxxx.

söndag, 01 maj 2022, 09:27AM +02:00 från Detur infodetur.se:

Hej Leo och tack för ditt mail,

Vi är uppriktigt ledsna att ni drabbats av fördröjningen kring återbetalningar, vi har sedan tidigare puschat på vår ekonomiavdelning att det går för långsamt och jag har idag skickat en påminelse att priotera och påskynda din återbetalning.​

Med vänlig hälsning/ Best regards

Detur Sweden AB

xxxxx

T​ +46 xxxxx ​

From: Leo xxxxgmail.com>
Sent: Friday, April 29, 2022 8:35 PM
To: Detur infodetur.se>
Subject: Re: Viktig information gällande er inställda resa

Nu har 17 dagar gått & jag har haft tålamodet & ge er lite mer tid för återbetalning men ni verkar vara totalt inkompetenta på ekonomiavdelning och hela #Detur koncernen.

Inget på kontot idag och nu kommer jag starta processen mot er med 8% ränta för VARJE dag av totalsumman som ni inte återbetalat tills att pengarna syns på mitt konto..

Skickat från myMail för Android

tisdag, 12 april 2022, 02:39PM +02:00 från Detur infodetur.se:

Kära Resenär, ​

På grund av en låg efterfrågan och bokningsvolym, har vi sett över vårt flygprogram. Vissa av våra flygavgångar kommer därför bli inställda.​ ​ Dessvärre så innefattar även detta din resa, vilket vi ber om ursäkt för.​ ​ ​ ​

Dock förstår vi att många ändå vill resa och har därför tagit fram ett alternativ som innefattar följande: ​

Ombokning till valfri annan resa till dagens pris som finns på hemsidan

Om det inte fungerar att boka om resan till en annan flygplats så kan ni även ta del av det special-erbjudande som vi tagit fram för er som drabbats av inställt flyg: ​
Ni kan välja att behålla det inbetalda beloppet som ett tillgodohavande hos oss som en voucher. Vi lägger även på ett bonusbelopp på 20 % som plåster på såren.​ ​ Vouchern kan ni använda till er nästa resa och den är giltig i 2 år. ​
Väljer ni voucher så erbjuder vi dessutom​ 10%​ i rabatt vid bokning av ny resa med avgång 2022 ​

Observera att ni kan inte göra ombokningen själva utan måste kontakta vår personal på antingen mail eller telefon.​ Vi kommer att ta alla ombokningar och övriga frågor i turordning, allt eftersom dom kommer in​ ​ och vi gör vårt bästa för att ni ska få en snabb återkoppling. Vi ber ändå om förståelse för om ni finner svarstiden längre än normalt med anledning av situationen som uppstått.​ ​

Kom ihåg att alltid uppge bokningsnummer samt vilket alternativ ni önskar när ni mailar​ infodetur.se​ eller ringer​ ​ 08 723 46 00.​ ​

Vi ber uppriktigt om ursäkt för att ni påverkas av flygförändringarna men vår förhoppning är ändå att ni önskar att resa. ​

Vi önskar en fortsatt fin dag, ​

Trafikavdelningen

Med vänlig hälsning/ Best regards

Detur Sweden AB

T​ +46 8​ 723 46 00​ ​

11 maj 2022

Inställd resa, inga pengar i sikte!

Bokade en resa till Rhodos nu i maj. Först bytte de resdag, resan förflyttades då fram tre dagar vilket ställde till det rejält för våra två familjer både gällande ledighet för barnen samt våra semesterdagar. Vi fick flytta på inbokade möten osv osv. Här fick vi inte heller möjlighet att avboka resan om vi önskat. När vi äntligen fått ordning på detta valde Detur att helt ställa in resan. Vi tänkte då att vi får ta ett annat bolag, men då släpper inte Detur våra inbetalda pengar vilket gör att vi heller inte kan boka en ny resa. Så, än så länge, har snart gått två veckor, har vi inte sett röken av våra pengar. När jag ringer dem vägrar dem låta mig prata med ekonomiavdelningen. Så, det jag tänker att de har satt i system att överboka för att komma åt resenärers pengar, sätta dem i fonder/aktier för att tjäna pengar under ett halvår för att sedan boka av resorna. Aldrig mer Detur. Fruktansvärt dåligt bemötande och omöjliga att nå.

Uppdatering: Fått tillbaka pengarna, tog fem veckor. Ingen info under den här perioden.

10 maj 2022

UNDVIK sämsta jädra bolag lovar o lovar…

UNDVIK sämsta jädra bolag lovar o lovar men inget händer bokat resa men får omboka det nåder corona kan jag förstå men att sen lägga till ett antal extra tusen för att priserna har stiget när man kollar på deras hemsida så har inte stiget nu blev resan inställd kan välja annan dag för ett lägre pris i listan men de vill inte betala tillbaka mellanskillnaden väntar nu på pengar som de lovar men inget händer så boka inte med DETUR

9 maj 2022

Minus fem stjärnor hade varit lämpligare omdöme

Säger som alla andra... lockar med billigt pris, när man fullbetalt så avbokas resan och man blir erbjuden en annan resa med rabatt (som det visar sig att man inte alls får). Priset blir dessutom det trippla när de ombokar, kundtjänst lovat att återkomma men det gör de självklart inte. Efter 2 veckors jagande så får vi till svar att vi "godtagit" priset. Fy vilket skitbolag. Jag har dessvärre ytterligare en "skattjakts" resa inbokad i sommar, så den blir väl också inställd med samma hitte-på att flyget blev inställt pga för få bokningar. Sjukt många människor verkar ha blivit lurade, så hur länge kan det fortgå?!

9 maj 2022

Skurkbolag

Det som så många redan skrivit, oseriös företag med mycket tveksamma affärsmetoder. Ge först ett bra pris, och attraktiv resa, plocka sedan bort destinationen, meddelar efter några veckor att resan ställs in på grund av för få bokningar, och erbjuder tvivelaktiga tillgodohavanden. När man kräver tillbaka sina pengar, börjar en lååååååång väntan, inte 14 dagar enligt reglerna. Så res för glatta livet, men inte med Detur!

8 maj 2022

Lurar dig att boka resa till ett bra…

Lurar dig att boka resa till ett bra pris. Tyvärr finns aldrig resan och några veckor innan avgång bokar dem av resan. Smidigt för detur att få in pengar. Men när de ska betala tillbaka går det inte lika fort fick vänta 6 veckor

7 maj 2022

Ställer in resan

Ställer in resan. När vi sedan bokar om till annan resa så tar dom bort min rabatt dom lovat och under samtalet meddelar människan i telefon att priset blivit 500 kr dyrare per person. Sjukt fult gjort. Blir det ens någon resa?

7 maj 2022

Hamnar egentligen på minus -5 stjärnor!

Hamnar egentligen på minus -5 stjärnor!
Aldrig mera Detur! Helt kass information och bemötande ! Och ingen återbetalning trots deras avtal! Undra hur det skulle gå om man själv bröt avtal med dom!!! Som sagt bara sämst, aldrig mera!!!!
Anmälan om avtalsbrott ligger nära nu!

4 maj 2022

Verksamhet går inte runt om man förlorar kunder

Vad säga om företaget som inte ens anstränger sig att bemöta kritiken. Har jag läst recensionerna här, så skulle jag aldrig boka min resa hos Detur. Nu har jag gjort det misstaget och får ta konsekvenser, som inte är trevliga varken för mitt arbete, för min semester och ännu mindre är de snälla mot min plånbok. Inställd flyg utan att meddelas till resonörer, så att vi lycklig ovetande hinner betala resa i lugn och ro. Avgång en annan datum och från en annan ort, båda helt opassande för mig. Ja, en sak är absolut säker; det blir aldrig Detur igen även om Detur skulle vara det enda resebolaget i världen.

3 maj 2022

Side, Turkiet

Vi bokade resa till Side, Turkiet i augusti 2021 med avresa 16/4-22, 6 pers för 9000:- all inclusive. Vi hade låga förhoppningar pga. priset men allt har varit toppen. Bra info innan avresa, enkelt men bra flygplan, smidig transfer och hotellet var över all förväntan. Ljuvligt barnvänlig och tillmötesgående personal, fräscha rum och utrymmen och väldigt god mat.

30 april 2022