Detur Sverige Omdömen

TrustScore 3 av 5

3,2

Mycket smidigt att boka en resa via Detur! Jag och två kompisar har enkelt bollat våra tankar och förslag med Detur. Vi fick respons väldigt snabbt och de var väldigt hjälpsamma! I detta fallet undrad... Se mer

Tack Detur för den fantastiska gruppresan ni ordnat för vår stora grupp på 18 personer. Allt var välplanerat och i toppklass från början till slut. Stor tack till Mattias för hans rådgivning, proffes... Se mer

Vi fick vår planerade resa till Tunisien inställd pga flygbolaget med rätt kort varsel. Mello på Detur var otroligt hjälpsam med att ordna en likvärdig resa till Turkiet istället. Det blev en lyckad s... Se mer

Hotel Arsi Kleopatra. Vi hade mycket fint upplevelse i hotellet der Salih och Recep med sin personal har gjort allt ifrån sig att ordna fina stunder för os. Maten var mycket bra och var lite av v... Se mer

1. Resebyrå

Detur Sverige ägs sedan Januari 2023 av danska Aventura Rejser, som är en väletablerad researrangör som är verksam i Danmark, Finland, Island, Sverige och snart även i Norge. Det nya Detur erbjuder paketresor till Tunisien,Spanien (Mallorca),Turkiet,Grekland (Rhodos+Kreta), Cypern, England (Cambridge och Essex-området) samt Polen (Gdansk och Sopot).

Medel

TrustScore 3 av 5

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Har inte besvarat negativa omdömen

Alla omdömen

5 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Sämsta resebolaget någonsin!

Sämsta resebolaget någonsin.
Nu har det gått över en månad sedan de skulle betalt tillbaka resan som de ställde in. Kundservice skyller på ekonomiavdelningen och lovar skicka en påminnelse till dem 🤣. Aldrig aldrig mer detour! 🤬🤬🤬

25 april 2022

Familjeresan

Familjen skulle resa från Midlanda (Sundsvall) till Rhodos den 14/4. Resan blev dessvärre inställd med kort varsel. Nu lyckades vi boka en ny resa med dem till Kreta i stället med avresa 16/4 från Arlanda. Det blev fördyringar med bilresa, två hotellrum natten innan avgång, måltider samt parkeringen.
Resan till Kreta blev betydligt billigare än om vi rest till Rhodos. Detur har alltid svarat raskt på mejl och hyggligt fort på telefon. Personalen vi träffade under resan var mycket tillmötesgående och fanns tillgängliga. Vi fick flera förslag på utflykter och köpte några till stor belåtenhet. Det femstjärniga hotellet uppfyllde förväntningarna.

23 april 2022

Vi bokade en resa för 6 personer från…

Vi bokade en resa för 6 personer från Östersund under påsklovet. Några veckor innan resan får vi mail att den är inställd. Vi får boka om från Stockholm till högre pris vilket inte var aktuellt eftersom tågresan skulle krävt 2 semesterdagar till. Tråkigt att det blev samma förra sommaren med samma resebolag. Nu satsar vi på något annat till nästa resa.

23 april 2022

Boka aldrig en resa med Detur!!

Boka aldrig en resa med Detur!!! Vår resa från Östersund blev inställd med kort varsel. Jag hade tagit semester och min dotter hade påsklov. Jag har fyllt 50 år och min dotter såg fram emot denna resa. Vi hade bokat all inclusive för 3000 kr från Östersund. Nu fick vi boka om för 7000 kr från Arlanda samt fick betala en tågresa på 1700 kr.
Väl på plats, blir jag jättesjuk första natten på hotellet. Allergichock pga mögel på hotellrummet. Var tvungen att ringa ambulans. Notera att vi bodde på ett 5 stjärnigt hotell. Jag frågade Deturs personal om att få byta hotellrum. Det kostar 400 kr extra per natt var svaret. Pengar jag inte har. Jag var så förtvivlad, visste jag riskerade att dö pga min allergi om jag stannade en natt till i det mögliga rummet. Deturs personal var helt nonchalanta och sa att det inte fanns något att göra. Jag gick då själv till receptionen och bad om hjälp att ta ut sängen på uteplatsen. Först då fick jag ett nytt rum.
År 2018 åkte vi också med Detur och blev fast på Rhodos i tre dagar när flygbolaget gick i konkurs. Jag missade då min bästa väns bröllop. De 12000 kr vi skulle få i ersättning har vi inte fått pga flygbolagets konkurs.

23 april 2022

Man hört och ser hur mycket kritik…

Man hört och ser hur mycket kritik företaget fått. Från 22/4-22 och tidigare var de okänt. Men då man läste om de på flera ställen! Så är de bara 1 svar! Varning för företaget genom att läsa om de i 5 minuter är de bara nästan 99% negativt om företaget och 1% bra om företaget! Med andra ord ett företag som inte bör boka resa på! Ett seriöst företag tar alltid ansvar för!

1. Återbetala om resa ställs in (inget tvång, men god ville för kund, och företaget får bra respone) Man har rätt till få pengar tillbak enligt lag.

2. När man använder andra företag t.ex SAS för flygning bör ett bra resebolag som Fritids resor m.fl även se till att ta en del av problemen för flygplans företaget vid inställning och där även flyg företaget tar sitt ansvar! Gör bara SAS de men inte resebyrå bolaget de så är de varning stor varning.

3. Att göra 1 kund nöjd innebär, att kunden kommer tillbaka för den fick bra Service men också att företaget tog sitt ansvar! Att företaget gav god service men inte tog sitt ansvar förlorar den kunden och rykte och får kanske upphöra som företag.

4. Dåligt ryckte gör att kunderna flyr.

5. De kommer att bli en utredning av företaget då de kommit för många klagomål om företaget så kommer att bli granskade av konsumentverket! Betala mer och var säker, än att vara snål och förlora pengarna (om de går illa)

Omdömet är hur jag uppfatta företaget genom att se hur olika fick problem utan att de gjorde något åt de för kund! Jag har inte bokat resa för de här företaget!

Men med alla negativa kommentarer här och hur de skriv i media om de. Så kommer jag ALDRIG!!!! Att boka resa i de här företaget! Inte i morgon och inte om 30 år (aldrig) Lika så även om de får bra ryckte i framtiden så lär jag inte åka med de här företaget heller!

22 april 2022

Verkar som många blivit blåsta på deras…

Verkar som många blivit blåsta på deras skattjaktresor,
Lika som jag,
Bokade resa i aug -21.
Kollat tidigare i våras på min resa såg då att det endast fanns några resor kvar med avg från Luleå 30/5-22 kl 21.

Detur verkar ha satt detta i system att få in pengar. som blir ett helt räntefritt lån av alla som betalt in. Återstår att se nu hur lång tid det tar att få tillbaka dessa.

19 april 2022

Detur verkar ha satt i system att först…

Detur verkar ha satt i system att först locka kunder med bra priser på resor, för att sedan ställa in bokad och betald resa, för att hänvisa till att boka en annan resa till dagspris på deras hemsida.
Vi bokade och betalade en resa i november till bra pris med avresa i början på maj. Några veckor innan avresa får vi Mail om att flygresan är inställd, pga för lågt antal resande, vilket inte känns trovärdigt med tanke på hur billig resan var. Att sedan få pengar tillbaka uppger dem tar minst 14 dagar innan pengar återbetalas till bankkonto. Vi missar nu vår sedan lång tid planerade resa och vi missade andra bra erbjudanden från mer seriösa resebolag, tack vare att vi redan bokat med Detur. Tji fick vi!

18 april 2022

Håll er borta från dem

Som för flera andra här så har dom avbokat vår resa en månad innan avfärd för att det som dom säger är för lågt intresse. Vi försökte lägga på en resa för två veckor sedan och då var det fullbokat. Är tydligt att dom bara ville hålla våra pengar en stund och vill nu kräma ut mer pengar av oss, deras kunder.

16 april 2022

Bokade resa till alanya tillsammans med…

Bokade resa till alanya tillsammans med min sambo i oktober 2021 för 3500:- för oss två tillsammans med all inclusive.
Nu idag drygt 1 månad innan avfärd (19/5-2022) så har jag fått ett Mail om att de är för låg efterfrågan så resan ställs in.

Sambons föräldrar nappade även dom på samma resa men eftersom flyget från Luleå var FULLBOKAT så skulle de resan från Umeå istället. Även deras resa vart såklart också inställd.
Skall man bluffa kan man väl ändå göra det ordentligt?

Ringde in till iq-fiskarna på kundtjänst, fick sitta och lyssna på deras skitmusik dom har i växeln som bara får en att vilja spränga skallen av sig och efter 40 j*vla minuter fick jag äntligen prata med nån mås. Två val gav hon mig, boka en ny resa och lägga till 6000kr utöver det jag redan betalt eller nå j*vla voucher poäng och 10% rabatt på nån senare resa. Aldrig i livet jag krävde pengarna tillbaka som jag tillslut tack och lov fick.

Jag hoppas innerligt att detta skämt till företag går i graven snarast så de inte lyckas lura allt för många fler av oss som bara vill få komma iväg och koppla bort vardagen för en gång skull.
Nu väntar istället en veckas ledigt liggandes hemma.

ALDRIG MER DETUR.

12 april 2022

De lägger ut resor som sedan tas bort

De lägger ut resor som sedan tas bort, de kontaktar en inte och har ingen aning när man ringer och frågar. En person säger A och nästa säger B.
Det tog ett halvår att få tillbaka pengarna.

Aldrig mer Detur.

4 april 2022

Bluffar med lockpriser!

Säljer rekordmånga resor till extrema lockpriser som sedan ställs in. De billiga resorna var aldrig tänkta att avgå från första början.
Detur drar in pengar för att rädda sin usla ekonomi. Skyldiga kunder i hela norden flera miljoner och sköter inte återbetalningar i tid. Kundtjänsten är helt omöjlig att nå och ljuger kunderna rätt upp i ansiktet (om de mot förmodan lyckas få svar!) Skyller på att flygsystemet uppdateras (och andra luddiga svar) istället för att ge riktiga besked. Kommer aldrig att boka med det företag igen.

3 april 2022

Har 3 resor bokade

Har 3 resor bokade, blir nog inget vidare detta.
Detur har ingen ekonomi att tala om. Kolla in deras bokslut på alla bolag, Kronofogden är dom i hälarna. 1 resa avbokad i april pga för liten efterfrågan. Nu har dom tagit bort alla bokningar även i maj så det känns det som om konkursen är nära. Kundtjänsten även den under all kritik.

Tänker att ärlighet varar längst, skulle ha mer förståelse om dom talar om den riktiga orsaken till alla inställda resor. Hmmm. Tragiskt.

Uppdatering
Resan i maj även den i ställd pga för lite efterfrågan, skumt var ju fullbokat för ett par månader sedan

3 april 2022

Lurad av Detur!

Den 1 oktober 2021 beställde och betalade min man och jag en resa till Kreta. Vi skulle ha rest 8/4-2022. Resan kostade 4038 kr totalt. För en vecka sedan fick vi besked om att resan var inställd p.g.a för få resenärer. Vi kunde få beställa något annat och få dra bort de pengar som vi betalat in redan. Samma resa som det fanns platser kvar på veckan efter kostade då 12.000 drygt. Det var inte tal om att få byta till den utan att betala ytterligare 8000 kr. Aldrig mer Detur!

30 mars 2022

Helt värdelösa

Helt värdelösa! Bokade en resa i höstas för ett fantastiskt pris. 1500kr/person all inclusive från Örnsköldsvik till Grekland. Jag och min dotter var lyriska och såg fram emot resan som avgick på påsklovet. Några veckor innan avresa får vi veta via den lokala tidningen att alla avgångar i april är inställda pga ”för få resande”. Skitsnack säger jag. De vägrar berätta hur många resenärer som var bokade för att kunna bevisa att de verkligen följer reglerna. Man fick boka om till ett annat flyg till ”dagspris” vilket kostar kring 7000kr/person. Dessutom säger de att de kanske ställer in resorna från övik i maj också, eventuellt alla kommande avgångar. Nu vill de inte svara på mejl längre, vilken överraskning..

22 mars 2022

Den 1/8 2021 bokade jag en resa via…

Den 1/8 2021 bokade jag en resa via Detur till Turkiet. Avresedatumet är 8/4 2022.
I torsdags fick jag ett mejl där de inte längre har ett flyg som går den 8/4 utan nu endast har ett flyg som åker 9/4. Jag fick informationen om att jag är intresserad av att byta mitt flyg till den 9/4 så måste jag betala 4 gånger mer än vad jag betalade mina biljetter i augusti förra året.
När jag bokade resan från starten så fanns endast 8/4 att välja på.

Jag fick informationen av Detur att mitt kampanjpris endast gäller för den 8/4 och inte 9/4, därför kan de inte ändra min flygbiljett utan att åka på en kostnad som är 4 gånger högre. Inte heller får jag tillbaka mina pengar i pengar utan får tillbaka dem i poäng som jag måste använda hos Detur.

Detta är inget annat än att utnyttja situationen då coronan är ''över'' och allt fler vill åka på semester i år. Jag var ute i god tid och bokade biljetterna och får nu inte åka på semester då de prioriterar de som betalar ett mycket högre pris.

21 mars 2022

Under all kritik

Under all kritik, ställer in resan 20 dagar före avgång och lutar sig mot det finstilta. Erbjuder mig att boka om resa från annan ort men ska då betala dagens pris vilket är 3 gånger dyrare än när jag bokade och var ute i god tid. Detur skiter fullständigt i sina kunder. Har varit på över 150 utlandsresor på jordens alla hörn och detta är det sämsta bemötande och hanteringen jag varit med om. Rekommenderar ingen att boka via detur.

21 mars 2022

Elina löste det

Detur ställde in min res 3 veckor innan avgång. Köpte biljetter i augusti 2021, de avbokade idag 17 mars 2022 för en del av sällskapet.
Så respektlöst. Min andra resa flyttades 1 vecka.
Uppdatering: Som tur har de en flitig anställd som jobbat hårt med att lösa problemet. Tack Elina

17 mars 2022

Bokade resa för fem månader sedan

Bokade resa för fem månader sedan. Nu två veckor innan avresa mailar dem mig för att informera om att resan ställs in p ga låg efterfrågan. Det som gör det hela ironiskt är dels att vi var ett större sällskap, flera familjer, som bokade där en familj inte till en början fick biljetter eftersom det blivit slutsålt, därutöver så ligger exakt samma resa ute på hemsidan men för dubbla priset. Skamligt.. hur kan man bedriva verksamhet på detta vis. Kommer aldrig mer att åka med er -skäms!!

10 mars 2022