Detur Sverige Omdömen

TrustScore 3 av 5

3,2

Mycket smidigt att boka en resa via Detur! Jag och två kompisar har enkelt bollat våra tankar och förslag med Detur. Vi fick respons väldigt snabbt och de var väldigt hjälpsamma! I detta fallet undrad... Se mer

Tack Detur för den fantastiska gruppresan ni ordnat för vår stora grupp på 18 personer. Allt var välplanerat och i toppklass från början till slut. Stor tack till Mattias för hans rådgivning, proffes... Se mer

Vi fick vår planerade resa till Tunisien inställd pga flygbolaget med rätt kort varsel. Mello på Detur var otroligt hjälpsam med att ordna en likvärdig resa till Turkiet istället. Det blev en lyckad s... Se mer

Hotel Arsi Kleopatra. Vi hade mycket fint upplevelse i hotellet der Salih och Recep med sin personal har gjort allt ifrån sig att ordna fina stunder för os. Maten var mycket bra och var lite av v... Se mer

1. Resebyrå

Detur Sverige ägs sedan Januari 2023 av danska Aventura Rejser, som är en väletablerad researrangör som är verksam i Danmark, Finland, Island, Sverige och snart även i Norge. Det nya Detur erbjuder paketresor till Tunisien,Spanien (Mallorca),Turkiet,Grekland (Rhodos+Kreta), Cypern, England (Cambridge och Essex-området) samt Polen (Gdansk och Sopot).

Medel

TrustScore 3 av 5

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Har inte besvarat negativa omdömen

Alla omdömen

5 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Camilla på telefon slingan var oerhört…

Camilla på telefon slingan var oerhört otrevlig, när jag behövde hjälp med min redan påbörjade resa. Jag ställde frågor och hon svarade endast tyvärr du får ringa vår personal ute i resemålet. Jag undrade endast kring varför de sätter upp vilseledande information på hemsidan, då mitt hotell beskrevs som 4 stjärniga men upplevdes som 1 stjärniga. Mögel i rum, smutsigt och katastrof mat. Res aldrig med Detur de skiter i deras kunder och är så otrevliga.

3 juli 2022

Nöjd

Vi reste till Side med Detur. Allt gick så smidigt och vi är mycket nöjda med Detur. Först var vi tveksamma om vi vågar boka en resa med Detur pga dåliga omdömen på Trustpilot men vi är så glada att vi gjorde det. Kommer absolut resa igen med Detur.

1 juli 2022

Sämsta service någonsin

Sämsta service någonsin. De kan inte hantera och lösa situationen men ändå inte avboka en resa som åker först om 1v och som bokades igår. Camilla på kundtjänst var extremt otrevlig och inte alls bra.
AVRÅDER!! BOKA INTE DETUR. Välj någon annan, aldrig haft några problem förut med något annat charterbolag.

28 juni 2022

Perfekt!

Allt bra!
Smidig resa!
Bra hotell!
Super nöjd och kommer garanterat åka igen!

25 juni 2022

Detur brister men bra resa

Fantastisk resa till Rhodos DOCK brast Detur på sina samtliga åtaganden. Trotts allt strul på Arlanda så väljer Detur att öppna incheckningen endast två timmar före avgång. Vi var först i kön för att lämna bagage men ändå efter säkerhetskontroll slutar det med att vi verkligen fick springa igenom terminal 5 för att hinna med planet. Piloten ifrån det av Detur’s inhyrda bolag försökte på alla sätt att få vänta med avgång men tyvärr fick han med stor besvikelse lämna ett 10-tal resenärer på Arlanda.
Väl på planet var allt topp utöver att alla verkligen fått tränga sig fram för att komma med. När vi sedan landar i Rhodos möts vi av Detur’s reseledare som inte hade koll på något. Varken passagerare eller transferbuss eller vart den ens stod parkerad.
Väl på hotellet har all varit perfekt. Nu återstår bara hemresan där Detur återigen ska vara inblandad 😬😵‍💫

25 juni 2022

Blev avbokade 21/4 för en chartervecka…

Blev avbokade 21/4 för en chartervecka vi betalt i februari. Ännu ingen återbetalning trots tre påminnelser. Vid dagens samtal med kronofogden hade de 35 pågående och 73 avslutade (sedan 2021). Avser orgnr 556574-1260.
Tillägg 2022-07-20: Hela summan återbetald.

21 juni 2022

Det funkade bra trots oroligheter

Var ganska orolig efter att ha läst andras omdömen men det gick ganska bra för oss. Allt funkade smidigt och vi hade inte några stora problem. Ett litet problem var att detur inte gav oss reservations numret så vi kunde inte checka in online, så vi behövde checka in på flygplatsen vilket tog över en timme. Hade varit skönt att kunna slippa det.

20 juni 2022

Beställ ingen resa med det här…

Beställ ingen resa med det här bolaget!!

Enligt senaste årsredovisningen den 2 augusti 2021 har Detur tagit in 10 781 791 kronor i förinbetalda resor, leverantörsskulder 440 687 kronor. Likvida medel hade Detur 165 618 kronor.
Revisorn skriver "Dessa förhållanden tyder på att det finns en väsentlig osäkerhetsfaktor som kan leda till betydande tvivel om förtagets förmåga att fortsätta verksamheten."

16 juni 2022

Resan hit gick bra, men blev besviken.

Resan hit gick bra. Men när jag bokade en bussresa till Elafonissi kl. 7 nästa morgon från hotellet så ringde en arg busschaufför och sa att han inte har avtal med vårt hotell. Vi fick gå 1200 meter till bussen. Där började chauffören mucka gräl med mig och jag bad honom TO GO AND Fxcx YOUR SELF. Deturs svar var "Jag vet inte vad jag ska säga" hotellet är trevligt med enklare all inclusive dock ej 4 stjärnigt utan max 3 stjärnigt.

16 juni 2022

Detur skötte det hela perfekt.

Vå resa till Kreta i april från Göteborg blev inställd p g a få beställningar. Vi fick mail långt i förväg så vi hann beställa annan resa. Vi fick tillbaka våra pengar inom några veckor.
Detur skötte det hela helt ”enligt boken”.
Lo Wallgren

16 juni 2022

Till alla som känner sig oroliga av…

Till alla som känner sig oroliga av alla negativa kommentarer..

Vi är tre resenärer som har fått minst 4 hjärtstopp av alla negativa kommentarer, men allt gick oförväntad väldigt bra. Vi sitter just nu på busstransfer som kör närsomhelst.
Det enda negativa hittills har varit att en av våra väskor som blev incheckad, fått en skada men inte så farligt.
Sammanfattningsvis så vill jag säga att om ni råkar bli en av dem som får sitt flyg inställt (vilket har med enter air att göra och inte detur) så lär det bli jobbigt men om inte så kommer ALLT gå finemang.
Jag hoppas innerligt att det går bra för er med

15 juni 2022

Kortreklamation rekommenderas!

Min resa som skulle avgått 26 Maj från Arlanda till Rhodos blev inställd den 12 April. Har sedan dess bråkat för att få tillbaka mina pengar. Nu äntligen 15 Juni har jag fått tillbaka mina pengar genom att göra en kortreklamation genom banken då jag betalade med mitt kort. Har även tagit hjälp av kronofogden men får ta kontakt med dom så de endast får kräva dröjsmålsräntan.

15 juni 2022

Inställd resa

Inställd resa. Dom ville till och med försöka sälja in att åka från Köpenhamn till Rhodos dagen innan vårt ursprungliga avresedatum. "Samma pris och bokning du har idag" skrev dom, sen när man frågade om hur hemresan isåfall skulle gå till, så svarade dom med att den skulle gå från Rhodos till Köpenhamn 7 dagar senare. Vi bokade resepaket med 14 dagar.. så jag greppar inte riktigt hur det är "samma bokning".

Säljmetoder som är direkt olagliga och kommer resultera i anmälan till ARN, Konsumentverket, Polisen och ett ärende i Kronofogden som får driva tillbaka mina pengar.

9 dagar har gått nu sedan deras "ekonomiavdelning" tog emot mina bankuppgifter för att kunna göra återbetalning.

Efter dag 14 så kommer jag att göra allt det jag skrev ovan + kräva dröjsmålsränta för hela beloppet.

Tack för mig.

14 juni 2022

Att det här bolaget får fortsätta…

Att det här bolaget får fortsätta bedriva verksamhet är en skandal.
Nu blir det ARN, väntat 4 veckor på återbetalning. Även kundtjänst är katastrof där man blir bortkopplad, får ingen info om väntetid, musik spelas som kan användas som psykiskterror. Kommer man väl fram får man otrevligt bemötande. Kvinnan som svarade sa att det kommer ta flera veckor till innan jag får några pengar .....eller vill du hellre att jag ljuger och säger att de kommer nu sa hon och så klickade hon mig i örat. Förstår att det måste vara frustrerade att jobba för ett sånt skräp bolag men nån form av uppförandekod borde det väl finnas.

13 juni 2022

Vi ansluter oss till er övriga och vi…

Vi ansluter oss till er övriga och vi är så otroligt besvikna och arga på DETUR. Min 18-åriga dotter och hennes fem kompisar skulle få sin anmälningsavgift återbetald inom 14 dagar efter att resan avbokats. Detta gjordes den 27 april och de har fortfarande inte fått sina pengar, dvs för snart 7 veckor sedan. De är i stort behov av pengarna för att kunna boka annan resa och nu har vi föräldrar fått lägga ut pengarna tillsvidare. Vi har också ringt DETUR flera gånger men får inga besked av de stackars tjejerna i kundtjänst. Imorgon blir det anmälan till ARN, gissar att DETUR har stora likviditetsproblem och att konkurs hotar.

12 juni 2022

Åk INTE med Detur

Åk INTE med Detur, boka via ett annat företag! Skulle åkt 1/6-22 men fick besked 3/5-22 att resan blev inställd för de va för få resenärer. De hade bokat in 2 flyg men kunde tydligen bara fylla 1?
Har än idag 12/7-22 inte fått tillbaka mina pengar. Varit i kontakt med Detur vid flera tillfällen men de kan inte se eller beräkna när jag får tillbaka pengarna…
Nu blir de anmälan till ARN!
Oseriösare företag får man leta efter.

12 juni 2022

Sämsta bolaget att resa med

Sämsta bolaget att resa med! All inklusive hade vi bokat. Dem har tagit bort a la Carte trots det står i villkoren. Dålig personal och reseledare. Betala hellre ett par extra tusenlappar och njöt av din semester än för det falska researrangör. Jag har rest mycket och alltid åkt med andra bolag så vi valde att testa Detur. Första och absolut sista gången. Kommer att avråda allt och alla att resa med Detur.

11 juni 2022

Bokade en resa till Turkiet med Detur…

Bokade en resa till Turkiet med Detur som skulle vara i maj men 21 april meddelade dom att resan var inställd.
Har mailat dom upprepade gånger och dom har lovat betala tillbaka beloppet på 3269 kr inom ett par veckor.
Första gången 21 april och sen 21 maj.
Jag har fortfarande inte fått tillbaka några pengar och nu är det 8e juni.
Idag har jag skrivit till konsumentverket och ska göra en polisanmälan om det går för bedrägeri.
Avråder alla att boka resor med Detur.
/ Mathias Berg

8 juni 2022