Mycket smidigt att boka en resa via Detur! Jag och två kompisar har enkelt bollat våra tankar och förslag med Detur. Vi fick respons väldigt snabbt och de var väldigt hjälpsamma! I detta fallet undrad... Se mer
Tack Detur för den fantastiska gruppresan ni ordnat för vår stora grupp på 18 personer. Allt var välplanerat och i toppklass från början till slut. Stor tack till Mattias för hans rådgivning, proffes... Se mer
Vi fick vår planerade resa till Tunisien inställd pga flygbolaget med rätt kort varsel. Mello på Detur var otroligt hjälpsam med att ordna en likvärdig resa till Turkiet istället. Det blev en lyckad s... Se mer
Hotel Arsi Kleopatra. Vi hade mycket fint upplevelse i hotellet der Salih och Recep med sin personal har gjort allt ifrån sig att ordna fina stunder för os. Maten var mycket bra och var lite av v... Se mer
Detur Sverige ägs sedan Januari 2023 av danska Aventura Rejser, som är en väletablerad researrangör som är verksam i Danmark, Finland, Island, Sverige och snart även i Norge. Det nya Detur erbjuder paketresor till Tunisien,Spanien (Mallorca),Turkiet,Grekland (Rhodos+Kreta), Cypern, England (Cambridge och Essex-området) samt Polen (Gdansk och Sopot).
Bredgade 34A, 7400, Herning, Sverige
- 0406368070
- info@detur.se
- www.detur.se
Ingen aktuell inbjudningshistorik
Har inte besvarat negativa omdömen
Resa med Detur: Hotell Cathin 19/7-26/7-2022
Resa med Detur: Rhodos 2022.07.19-2022.07.26
Avresa: Köpenhamn APT
Hotell: Cathrin Hotel, Faliraki (4xStar All inclusive).
Incheckning Köpenhamn APT: Perfekt
Flyg Köpenhamn - Rhodos: Perfekt
Transfer Rhodos APT - Cathrin Hotel, Faliraki: Perfekt
Transfer Cathin Hotel - Rhodos APT: Perfekt
Incheckning Rhodos APT: Perfekt
Flyg Rhodos APT - Köpenhamn: Perfekt
Bokning: Resan bokad i september 2021, till min dotter och hennes kompis. Ursprungligen skulle resan vara 2022.07.20-2022.07.27. I väldigt god tid innan, minns inte, men kanske Maj skickade Detur minst 3 informationsmejl om ändrade resedatum. En Deturrepresentant ringde även upp mig för att dubbelkolla att vi fått informationen om ändrade flygtider från den 20/7 till den 19/7 och undrade om vi hade några synpunkter. För vår del var det inga problem. Mycket bra bemötande och service av Detur, att både mejla och ringa upp :). Innan avresa kom även ett informationsmejl kring restriktioner och att tänka på inför resan.
5 av 5 av Deturs representanter och flygbolaget Enter Air (bra service).
Cathrin Hotell: Ett mysigt och fint hotell. Tyvärr ganska små rum men mycket rent och fint. Alltid välstädat rum :).
Nivåskillnader: Dålig eller ingen markering vid nivåskillnader.
Poolområdet: Bra och fint poolområde och fin pool, gott om plats.
All inclusive Mat: God, bra och varierad mat, både frukost, lunch och kvällsmat. Bra med snacks och glass. Mycket nöjda, 5 av 5.
Hotellreceptionen: De gjorde skillnad på vad som var hotellet och vad som var Detur. Tex frågade tjejerna om transfertid, receptionisten hänvisade till Detur istället för att bistå med hjälp. Receptionisten var tydlig med att de drev hotell, inget annat. Mindre bra service.
Personalen: De första dagarna var upplevelsen lite så där, personalen framstod som lite disträ, saker kändes halvfärdiga tex poolrengöring etc. Plötsligt kändes det som att personalen byttes ut och vips var det kvalitet i allting vad gäller service, rengöring, pool etc. Men där var ett aber.... Bartendern :(. Usch!!
Baren: Bartendern var en ren katastrof. Han var allmänt dryg och oförskämd mot alla, varje kväll. Exempel: En döv man pekade på en bild med en drink som han ville ha. Då började bartendern skrika, skälla och blev jättearg för den stackars mannen tagit på hans bild. En annan man dumförklarades när han önskade beställa en drink, med att man beställer väl 2, du åker väl inte på semester själv. Och han blev bla upprörd och irriterad på min dotter och hennes kompis för att vid några tillfällen önskade kompisen beställa en drink med alkohol och min dotter önskade en likadan fast utan alkohol. Detta blev för svårt i hans hjärna, utan han markerade tydligt och irriterat att då säger man inte drinkens namn utan beställer en alkoholfri drink, dvs då fick min dotter något helt annat, inte en likadan som kompisen fast utan alkohol. Listan på dåliga saker av bartendern kan göras lång, han var inte lämplig att jobba i baren. Alla gästerna på hotellet var märkbart irriterade på denna dryga man och hans dåliga bemötande och service i baren. Min dotter tyckte tom att han var väldigt obehaglig, hon var tom lite rädd och hon undvek honom. Så bartenderns dåliga beteende, dåliga bemötande och dåliga service drar ner hela upplevelsen totalt på denna resa. Just baren är vanligtvis en trevlig samlingsplats, men inte på Hotell Cathrin. Hoppas Detur försöker göra något åt detta. Upplevelsen hade varit 5 av 5, men det blir drygt 4 av 5.
Nöjd
Blev lite orolig när jag såg recensionerna efter vi bokat resan till Rhodos. Dock verkar de flesta klagomål vara om april/maj (åtminstone så långt jag läste).
Därför ville jag skriva här, om någon annan som läser de och känner samma oro som jag gjorde.
Det gick hur smidigt som helst, hela resan dit och hem med transfer emellan flyg/hotell! Deturs personal fanns på plats på Rhodos och såg till att man hamnade på rätt plats.
Åkte till Kreta med Detur
Åkte till Kreta med Detur. Välordnat, duktiga guider och inga problem. Var förvånad över hur välordnad resan var när man sett andras reviews.
Rekommenderas!
Idag fick jag återbetalningen för
Idag fick jag återbetalningen för inställd resa. Krävde dem på pengarna 2 maj och 23 juli fick jag dem. Äntligen. Fick t. o.m. ränta på inbetalningen!
Bluff företag som bara tar pengar
Bluff företag som bara tar pengar, ställer in resor och vägrar betala tillbaka. Kommer aldrig någonsin boka med dom igen och hoppas ingen annan gör det heller. Rekommenderar inte!!!!!
Detur betalar inte tillbaka dina pengar vid avbokad resa
Bedrövligt hur Detur behandlar sina kunder . Avbokad resa får man vänta på sina pengar i 45 dagar nu . Otrevlig personal i kundservice som slänger på luren mitt i samtalet. Vill varna alla för detta reseföretag och vad ni än gör - reservera inte resa och betala handpenningen. Den verkar inte komma tillbaka..
Avbokade en resa under deras…
Avbokade en resa under deras resegaranti och har fortfarande inte fått pengar tillbaka, att någon kan resa med dem övergår min förståelse. Deras ekonomiavdelning måste bestå av sniglar eftersom alla utbetalningar verkar fastnat där
mer detur
mer detur ! Det enda som de tänker på är pengar !
Kom hem till Sverige i lördags 9 juli ! Två veckor i Turkiet! Hade bokat resan i feb månad för att kunna garantera semestern! Hade betalat biljetten också !
Men största misstag att lita på detur !
Eftersom vi bokade en lägenhets hotel i Alanya ! Då tänkte det är säkert allt kommer o vara bra men när vi var framme i hotellet på kvällen började våra besvikelse!!!! Den första är att buss chauffören hittade inte hotellet ! Guiden pratade norska medan alla resenärer var ifrån Sverige!!!!!! Hon pekade på hotellet o sa där är eran hotel utan att vara säker själv!!!!!!!
Kommer fram till hotellet som tomt ingen lampa som är tänd ! Det verkade att hotellet är stängt 🤣 hhhhhhhh
Ingen personal som står i receptionen samma som andra hotell som ska vänta på sina gäster ! Till slut kom en man som verkade vara en vakt o frågade vad gör ni här ! Vi svarade att vi är gäster som kommer från Sverige! Vi tog fram våra papper o pass han ringde hit o ditt !!!!! Till slut fick vi ta reda på att hotellet har öppnat för två dagar tillbaka !!!de hade renovering under tiden !!!!!!den var stängt under pandemi ! Men jag undrar hur kunde detur annonsera för hotellet på sin hemsida ! Medan den var stängt ! Vi betalade för en hotel som var inte aktivt!
Sämsta resebolag! Aldrig mer detur ! Rekommenderar inte de
Jättebra service
Jättebra service, rekommenderar verkligen det och kommer definitivt resa med Detur igen!
VARNING
VARNING! Håller med alla tidigare talare. Väntar också på pengar tillbaka. Detur är ett oseröst företag som har flera tusen ärende inne hos ARN och flera hundra pågående ärenden hos kronofogden. Detta bolag borde uteslutas och få näringslivs förbud. Undrar hur länge de får hålla och lura oskyldiga människor.
Betalar inte tillbaka pengar
Betalar inte tillbaka pengar för resa de själva ställt in. Man kan endas komma i kontakt med kundtjänst som inte kan svara på några frågor gällande återbetalning och man måste säga åt dem att vidarebefordra de frågor man har till ekonomiavdelningen som sedan aldrig hör av sig.
Har tagit kontakt med kronofogdemyndigheten för att förhoppningsvis få mina pengar tillbaka den vägen.
/Maria Höglund
Katastrofbolag!!!!!!!
Katastrofbolag!!!!!!!
Inställd resa till Rhodos i början av maj.
Fortfarande inga pengar tillbaka….
Anmälan till ARN gjord nu samt gjort en anmälan till min banks försäkringsbolag
🤬🤬🤬🤬
Besviken
Är fruktansvärt besviken på Detur och deras inställda resor. Har nu väntat i snart två månader på pengar som skulle återbetalas. Pengar som jag i augusti 2021 betalade för en resa som skulle ske juni 2022. Jag har ringt och mailat men ingenting händer. Enligt lagen ska pengarna, för paketresor, återbetalas inom två veckor och ifall det inte görs ska dröjsmålsränta utbetalas. Ser fram emot det.
Detta var första och helt klart SISTA gången jag bokade med ett företag som inte går att lita på.
Kommer nu att gå vidare med en anmälan.
Helt sjukt
Helt sjukt. Väskorna är borta, BÅDA väskorna, ingen kan säga vart dom är eller när dom kommer. En väska kom dagen efter, min sambo saknas än o han har INGENTING med sig nu, de blir en stor extrakostnad då vi måste köpa allt nytt. Ingen direkt hjälp från detur då de bara satt o peka vart vi kunde vända oss. Ingen info. Ingen återkoppling, ingenting. Väldigt besviken.
UNDVIK! OSERIÖST FÖRETAG!
Vill egentligen inte ens ge Detur en enda stjärna, men är tvungen, då man inte kan klicka på noll!!
Jag & min familj på 4 personer hade bokat charterresa med Detur cirka 10 månader i förväg. En vecka på Kreta, Grekland. (Avresa var 17/6-2022.) Väl på flygplatsen, GOT-LANDVETTER, så börjar det första problemet omgående. Vi kunde varken checka in via självhjälpsdisk eller med personalens hjälp vid Bagage-Drop. Det visade sig att vårt bokningsnummer var felaktigt på våra biljetter. Personalen på Landvetter kunde inget göra, då felet låg helt och hållet hos Detur. De sa att samtliga passagerare som bokat med Detur haft samma problem som oss, hela morgonen. När vi sedan, mycket oroliga och förtvivlade tog oss till Bagage-Drop så fick vi som svar att vi tyvärr inte kunde lämna vårt bagage eller gå vidare, då vi inte fanns med i deras system. Vi blev totalt chockade! Personalen kunde varken se oss i deras system eller se att vi fanns bokade på flygplanet vi skulle med.
Under denna tiden hade alla i min familj försökt komma i kontakt med Detur. Vi försökte med Sms, Mejl, Ringa, Chatta på deras Facebooksida. Inget svar någonstans, långa telefonköer. Klockan tickade, och vi blev mer och mer oroliga. Flygplatspersonalen bad oss kliva åt sidan och "invänta svar från Detur." Vi var cirka 40(!!) passagerare som stod som frågetecken och väntade på svar från Detur. Alla ängsliga och nervösa, vissa barn grät. Till slut fick min mamma tag i personal på Detur och hon blev lovad att dom skulle lösa problemet fort. Och att Detur skulle ringa upp igen. Efter 40 minuter hade hon fortfarande inte ringt upp. Så vi gav upp! Vi var förtvivlade, precis som våra medresenärer. Ingen fattade någonting! Det tog så lång tid att vi var helt säkra på att vi inte skulle komma med vårt plan till Grekland - eftersom tiden för Bagage Drop höll på att gå ur. Men med cirka 20 minuter till godo så hade Detur och Swedavia på Landvetter löst "problemet" och samtliga passagerare stod nu med i systemet...Vi kunde efter många om och men alltså checka in och ta oss till flyget.
MEN! Att börja sin efterlängtade semester på detta vis- med oro, ångest, ilska, rädsla och frustration är förj*vligt. Att inte veta om man kommer med flyget eller ej - trots att man är på flygplatsen i god tid och har gjort allt rätt, är INTE kul. Vi, ca 40 resenärer fick genomlida denna tråkiga upplevelse tillsammans på Landvetter för att vi alla hade bokat via Detur. För mig känns det oerhört märkligt att Detur skriver "fel" på allas bokningsnummer, och att vi inte ens står med i systemet på flygplatsen. MYCKET MÄRKLIGT OCH ALARMERANDE. Kändes som att Detur VILLE att vi skulle missa vårt flyg. Ett sådant omfattande fel kan man inte bara göra! Ett oerhört oseriöst företag som jag avråder ALLA starkt om att INTE boka, NÅGONSIN. Det skriker Bluff! Det räcker ju att läsa allas omdömen här, på facebook och på andra ställen för att förstå att man ska akta sig för detta företag. Riktigt, riktigt dåligt. Jag hoppas att dom kommer gå i konkurs.
Varför vi bokade med Detur var för att min mamma har åkt med dom två gånger förut - och det har fungerat utmärkt. Men detta var sista gången för min mamma, och första och absolut sista gången för mig och min familj. ALDRIG IGEN DETUR.
Jag är däremot oerhört tacksam att det till slut löste sig på flygplatsen och att vi kom iväg på vår efterlängtade resa. - Tyvärr är inte det till Deturs fördel, då jag tycker dom är ett riktigt j*vla skräpföretag som lurar människor på både pengar och tid.
Summa summarum; RES INTE MED DETUR, NÅGONSIN. VARNA ALLA DU KÄNNER OM DETTA SK*TFÖRETAG!
Detur - Side
Bokade resa med Detur till Side och reste nu i juni (2022) med familjen. Bra priser, snabb kontakt via mail vid frågor, önskemål gällande rum togs vidare till hotellet osv.
Långa köer till Pegasus incheckning på Arlanda så planet blev försenat iom detta.
Säkerhetskontrollen hade inga köer.
Väl på plats togs vi emot av en supertrevlig tjej från Detur, Johanna, som gav oss massor tips för vistelsen, tex för Hamam. Vi hade kontakt med henne flertalet gånger under semestern och hon var helt fantastisk vilket höjde hela semestern. Tack!
Väntat i 2 månader på att få…
Väntat i 2 månader på att få återbetalning för inställd resa ringt 5 gånger. Kundservice svarar att de skall vidarebefordra meddelandet Det går inte att få tala med ansvariga som betalar ut pengarna
Uselt bolag 👎
Lurendrejeri
Lurendrejeri, ställde in resa, återbetalar inte.
Kommer lämna över till Kronofogden.
UNDVIK!
Jag o min väninna bokade i april en…
Jag o min väninna bokade i april en resa till Rhodos m Detur m avgång den 23/5 från Landvetter. Läste om att det blivit inställda plan så jag kontaktade dom för att kolla innan vi skulle betala in resten av resan. Som dom gärna skickade påminnelser om ,så man inte skulle missa det. Fick till svar den 29/4 att det var inställt från Göteborg men kunde få åka från Köpenhamn istället, detta ville vi ej utan ville ha pengarna tillbaka. Dom fick banknr och sa att det skulle ta ca 14 dagar för återbetalning.Har fortfarande inte fått dom och jag har ringt flertalet ggr men då det är svårt att komma fram så har jag mailat ca varje vecka och får samma svar.ekonomiavdelning jobbar då fort dom kan för att det ska bli utbetalt men det här är löjligt länge.Har anmält till konsumentverket och nästa steg blir kronofogden om inget händer snart.Det är 4/7 nu så det har gått över 2 månader..Bedrövligt,avråder alla att inte boka m Detur ,åkte m annat bolag istället där allt funkade mycket bra.
Trots fullbokat påstod Detur att det…
Trots fullbokat påstod Detur att det inte fanns tillräckligt med bokningar för att genomföra resan, så resan ställdes in, en resa som inte existerade egentligen! Det var Deturs sätt att få in pengar till företaget. Dröjde tio veckor innan man fick pengarna tillbaka.