helan.be Omdömen

TrustScore 3.5 av 5

Det här tycker kunderna

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Toch wel lange wachttijden aan de telefoon. En niet (tot vandaag) terug gebeld zoals toegezegd (door de verstrekker hulpmiddelen). Help!

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Soms goede poetshulp, soms een ramp.ligt dit aan de selectie v. Hun poetshulpen ? Poetshulp laatst ernstig schade aangericht. Deze ontkende uiterraard de feiten.ze geloven naar mijn inziens liever d... Se mer

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Helan experience was ok overall. I know it's necessary due to long term sick leave but it always freaks me out when i get summoned and it's so strict that I have to go even if it during working hour... Se mer

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Jessie Palings, heeft mij gecontacteerd, buiten volledige info en duidelijke antwoorden op mijn vragen, wil ik even vermelden dat ze een echte aanwinst is voor Helan. Je voelt je direct gehoord, en... Se mer

Företagsinformation

1. Sjukvårdsförsäkringsbolag
  2. Mödravård (Assistante Maternelle)
  3. Företagsstädning

Ziekenhuisopname

Baby op komst

Arbeidsongeschikt

About us

Bij Helan ben je in goede handen. Wij houden een gezond leven betaalbaar via onze terugbetalingen en Helan-voordelen. Waar het kan, werken we snel en digitaal. Waar jij dat nodig hebt, geven onze experts graag persoonlijk advies. Enthousiast en efficiënt: daar houden wij van.

Ook als het minder gaat, zijn we er voor jou. Ben je ziek of kan je niet werken door een operatie of een ongeval? We betalen je medische kosten terug en regelen je vervangingsinkomen zonder veel gedoe. Zo kan jij focussen op beter worden.

Waarom kiezen voor Helan?

Extra voordelen voor jouw gezondheid.

Snelle terugbetaling van je medische kosten.

Vlotte uitbetaling van je uitkering bij ziekte.

Zorg op maat in elke levensfase.

Ontdek Helan

More about us

We zijn ook zoveel meer dan een ziekenfonds. Wij hebben voor jou ook betaalbare verzekeringen, kinderopvang, kraamzorg, thuiszorg, huishoudhulp, vakantiekampen en een Zorgwinkel.

Ontdek Helan Kinderopvang

Ontdek Helan Thuiszorg

Ontdek Helan Kraamzorg

Ontdek Helan Huishoudhulp

Ontdek Heyo Vakantiekampen

Ontdek Helan Zorgwinkel

Hospitalisatieverzekering
Hospitalia

De kosten bij een operatie, bevalling of een behandeling in het ziekenhuis kunnen hoog oplopen. Met Hospitalia ben je betaalbaar én uitgebreid verzekerd.

Reken op de rust van een kamer alleen, tot 180 dagen nazorg en extra hulp voor, tijdens en na je opname, zoals bv. vervoer of een oppas voor je kind of huisdier. Dat is onze bredere kijk op jouw welzijn. En op jouw hospitalisatieverzekering.

Ontdek welke Hospitalia-verzekering het best bij je past.

Vergelijk onze formules

Tandverzekering
Dentalia Up

Luister naar je tanden... Een mooi en gezond gebit is niet vanzelfsprekend. En de wettelijke ziekteverzekering betaalt heel wat tandzorgkosten niet terug. Wacht niet tot je die scheve tand, dat zwarte gaatje of die gebroken kies stilletjes om hulp hoort schreeuwen. Kies gewoon nu al voor een tandverzekering...

Tot 4.000 euro terug per persoon

Terugbetalingen voor tandzorg, tandprotheses, implantaten, orthodontie bij jongeren, en parodontologie

Vanaf dag 1 verzekerd voor kosten bij een ongeval of kanker

Aansluiten kan tot en met 64 jaar

Ontdek Dentalia Up

Mijn Helan app

Je gezinssamenstelling wijzigen, terugbetalingen opvolgen, documenten aanvragen, je dossier bekijken: het kan altijd en overal via Mijn Helan.

Terugbetalingen aanvragen

4 stjärnor
3 stjärnor
2 stjärnor
1 stjärna

Ber kunder att lämna omdömen

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Alla omdömen

182 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Vriendelijk en behulpzaam

De medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam. Het probleem is voorlopig nog niet opgelost, maar daar kan Helan zelf niks aan doen, dus dat reken ik ook niet aan. Wat ik minder prettig vond is dat ik in wacht werd gezet en toen iemand anders aan de lijn kreeg waardoor ik terug opnieuw kon beginnen met mijn vraag. Anders 5 sterren...

21 november 2025

Hallo,

Wat jammer dat je in wacht werd gezet en dat je hierdoor opnieuw jouw verhaal en vraagstelling moest doen.
Wel blij om te lezen dat je voor de rest tevreden bent van onze dienstverlening!

Knowledge

Zeer duidelijke telefonische communicatie betreffende remgeld einde jaar

24 november 2025

Hallo,

Wat fijn te lezen dat je goed werd geholpen en dat je duidelijke informatie gekregen hebt.

DIT IS HET VOORBEELD.

DIT IS HET VOORBEELD.
WE WORDEN AANGESPROKEN IN HET ENGELS.
MIJN DOSSIER WORDT SLECHT BEHEERD EN UITLEG IS ER ALTIJD WAAROM MAAR DE KLANT IK DUS MOET ALTIJD ZELF STAPPEN ONDERNEMEN OPDAT JULLIE ? DOOR MIJ BETAALD OVERIGENS? DE CORRECTE OPLOSSING VINDEN

21 november 2025

Dag Eric,

Wat jammer te lezen dat de communicatie in het Engels verloopt in jouw dossier.
Zou je ons per privébericht op Facebook jouw volledige naam en geboortedatum kunnen sturen?
Dan kunnen we alvast de taal aanpassen in jouw dossier en jou ook verder helpen.

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Helan

Als er elke keer niets wordt ingesproken neem ik niet op en ga ik er vanuit dat het fraude is na opzoeken kwam ik te weten dat de nummer van jullie komt

17 november 2025

Dag Geox,

We willen ons alvast verontschuldigen indien je ongevraagd werd gecontacteerd door onze diensten.

Kan je ons een privébericht sturen via Facebook/Instagram of via het contactformulier (https://www.helan.be/nl/contacteer-ons/stel-ons-je-vraag/) met jouw gegevens? We zullen dit intern verder onderzoeken om te voorkomen dat dit in de toekomst opnieuw gebeurt.

Formidable...

17 oktober 2025

Bonjour Freddy-Michel,

Merci pour votre réaction positive !
Nous sommes ravis de voir que vous êtes satisfait de Helan.

Cordialement,

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Een snelle opvolging voor mijn vraag en…

Een snelle opvolging voor mijn vraag en duidelijk uitgelegd.

29 oktober 2025

Dag Dirk,

Het doet ons een plezier om te lezen dat je tevreden bent van Helan en dat je een vlotte dienstverlening genoot!

Bedankt voor de positieve reactie.

vriendelijk ontvangst

vriendelijk ontvangst , vlot geholpen !

30 oktober 2025

Dag Daniel,

Bedankt voor je positieve review!

Heel fijn om te lezen dat je vriendelijk werd ontvangen en dat de dienstverlening vlot is verlopen.

Verzekering

Ik ben heel erg ontevreden. In augustus heb ik gevraagd om mijn hospitalisatieverzekering te verhogen, maar nu is het november en het is nog steeds niet geregeld. Ik heb hierover ook geen enkele informatie gekregen.
Op hun website staat dat er geen wachttijd is bij het verhogen van de verzekering, maar dat klopt niet. Ze verwerken je aanvraag zo traag dat je in werkelijkheid maanden moet wachten.
Ik heb er spijt van dat ik een paar maanden geleden niet ben overgestapt naar een andere verzekeraar, want ik ben het echt beu om steeds te moeten schrijven zonder ooit hulp te krijgen.

3 november 2025

Beste,

Het spijt ons om te horen dat je een negatieve ervaring had met onze dienstverlening en dat de productwijziging van je hospitalisatieverzekering zo moeizaam verloopt.

We kijken graag voor je na wat er juist misloopt. Kan je ons een privébericht sturen via Facebook/Instagram met je gegevens, zodat wij je dossier erbij kunnen nemen?

Weet wel dat wanneer je de productwijziging hebt aangevraagd, ongeacht de termijn van verwerking, dat je wijziging zal ingaan gebaseerd op de datum waarop we jouw documenten ontvingen.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Quand la paperasse devient un art

⭐☆☆☆☆

Un chef-d’œuvre d’inefficacité.
Chez Helan, tout est une aventure : on commence par un accident de travail, on finit dans un marathon administratif sans fin.
Ils savent encaisser les cotisations plus vite que l’éclair, mais pour rembourser ou simplement donner une réponse claire, il faut s’armer de patience et d’un chargeur de café. ☕
Appels interminables, formulaires à remplir deux ou trois fois, informations contradictoires…
On se demande parfois si leur slogan n’est pas : « Nous compliquons pour mieux servir. »
Prévenir un assuré après un passage à l’hôpital ? Trop simple pour eux — autant le laisser deviner.

En résumé : si la lenteur administrative était un sport, Helan serait championne olympique.
Je ne cherche pas à insulter qui que ce soit : je décris simplement une expérience kafkaïenne vécue de A à Z.
Les assurés méritent plus de clarté et de respect.
À bon entendeur !

4 juli 2025

Bonjour,

Merci de prendre le temps de partager votre expérience. Nous sommes sincèrement désolés d'apprendre que vous avez rencontré autant de difficultés. Ce n'est évidemment pas le service que nous souhaitons offrir, surtout dans des situations déjà suffisamment stressantes.

Nous aimerions vérifier cela pour vous et trouver ensemble une solution. Pourriez-vous nous envoyer vos coordonnées via Facebook/Instagram? Nous vous aiderons alors dans les plus brefs délais.

Cordialement,

Hallo

Hallo,
Ik ben uiteindelijk goed geholpen geweest, maar dit heeft toch een paar mails nodig gehad.
Ik heb zelf Customer Care afdelingen opgestart in ons bedrijf, en we werken ook met Canned Respons, maar soms moet je echt de vraag van de klant lezen en gericht antwoorden. Niets is zo frustrerend dan een voorgemaakt antwoord te krijgen zonder echt een antwoord op je vraag.
Dit bespaart tijd zowel voor de klant als voor jullie CC medewerkers.
Jammer ook dat er steeds iemand anders antwoord ipv dezelfde persoon, misschien bepaalde tickets toch op een naam zetten zodat de klant steeds antwoord krijgt van dezelfde persoon :-)

Fijne dag!

Dorothée

14 oktober 2025

Dag Dorothee,

Bedankt voor jouw feedback.

Fijn om te horen dat je goed geholpen werd en dat je dossier in orde is gekomen. We willen ons alvast verontschuldigen dat het mailverkeer hieromtrent niet optimaal was, dat is niet de ervaring die we voor onze klanten willen creëren.

Bedankt om mee te denken aan de toekomst van Helan. We nemen alle feedback mee om onze dienstverlening te verbeteren. Ik geef je suggestie intern door.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Adviserend geneesheer is iemand die…

Adviserend geneesheer is iemand die geen moeite doet om jouw dossier te lezen, geen vraag hoe het met je gaat. Op vraag om met begeleiding na langdurig ziek te zijn beslist ze om te zeggen je bent niet ziek meer kan weer aan het werk. Diagnose "hartspierziekte zonder aantoonbaar zuurstoftekort met hartfalen ". Pompcapaciteit gestart met 27%, dan 33% nu weer iets beter. Met nog heel wat ongemakken van de medicatie. Astma foute diagnose daar loopt ze op verder. Geprikkeld omdat ik geen astma heb, geen puffers die onnodig waren,meer gebruik.
Document om verhoogd dagbedrag uitkering werd mij pas gevraagd om in te dienen wanneer ik 4mnd thuis ben. Op 2 oktober ingediend nog steeds niet aan begonnen, ten vroegste te verwachten 24 november!! Dit als alleenstaande mama met kind ten laste! Waarom kan dat niet gevraagd worden bij de start van ziekteuitkering?

28 oktober 2025

Hallo,

Wat jammer te lezen dat de verwerking van jouw dossier arbeidsongeschiktheid trager verloopt dan je verwachtte.

Indien je meer informatie wenst mag je ons steeds contacteren via ons contactformulier of via privébericht via Facebook.

We helpen jou graag verder.

Met vriendelijke groeten,

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Beste ziekenfonds waar ik al bij zat

Beste ziekenfonds waar ik al bij zat.
Ik ben overgestapt van solidaris naar Helan en dit was mijn beste keuze.
Ik ontvang mijn terugbetalingen super snel, heel vriendelijke mensen aan de klantendienst, ik ben goed geïnformeerd en ze hebben hun uiterste best gedaan om mijn dossier van mijn arbeidsongeschiktheid in orde te brengen. Heel tevreden dus!

27 oktober 2025

Dag Melissa,

Dankjewel voor je positieve review.

Heel fijn om te horen dat je tevreden bent met jouw overstap naar Helan en dat je zulke positieve ervaringen hebt gehad met onze dienstverlening.

Indien we jou nog ergens mee kunnen helpen, laat het ons zeker weten.

Bedankt voor jouw vertrouwen!

La gentillesse

La gentillesse, le dévouement et la compréhension des employées

15 oktober 2025

Bonjour Veronique,

Quel bonheur de lire que vous êtes contente de nos services!

Teixeira

Ik vind als we een problem Hebben moeten we drie manden bleven wachten tot het problem opgelost is maar om die factuur te betalen moeten we direct betalen

22 oktober 2025

Dag Paulo,

Wat jammer dat je zo lang moet wachten eer je het gevoel hebt dat je geholpen wordt.

Je mag ons steeds per privébericht op Facebook sturen,
we helpen jou graag verder.

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Une dame m'a rappelé et j'ai reçu…

Une dame m'a rappelé et j'ai reçu l'information necessaire.

16 oktober 2025

Bonjour Corrado Gentilini,

Nous sommes heureux de lire que vous avez reçu l'information nécessaire et que vous avez bien été aidé.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Voor diegenen die overwegen om aan te sluiten bij Helan lees er de ervaringen met dit ziekenfonds goed op na!

Als U de tal van negatieve ervaringen met Helan leest op Trust-Pilot, waaronder het steeds terugkerend gevecht om te bekomen waar je als klant recht op hebt, trachten wijs te geraken uit hun ingewikkelde website, voortdurende wisseling van communicatie partners die uw dossier beheren, slechte bereikbaarheid zowel digitaal als fysiek, hebben de toekomstige klanten ook recht op deze:
Op 08-10-2025 verstuurde ik het formulier “Tegemoetkomingsaanvraag podologische zolen”” digitaal waarin Helan voorziet in een tegemoetkoming in de aankoop van podologische zolen.
De tegemoetkoming bedraagt 25 Euro per zool (50 Euro per paar) en per kalenderjaar.
Op dit formulier, dat door de podoloog dient ingevuld te worden, moet deze ook aanvinken hoeveel zolen er aangekocht werden: rechtervoet, linkervoet of beiden.
In mijn geval beiden, dus twee zolen
Op 14-10-2025 kreeg ik 25€ op mijn rekening teruggestort?
Een vinkje in het vakje “Beiden” (linker- en rechtervoet 2 x 25€ = 50€) is niet moeilijk om te lezen of te begrijpen.
Resultaat, opnieuw voor de zoveelste keer proberen om te krijgen waar je recht op hebt!

13 oktober 2025

Dag Michel,

Wat jammer te lezen dat er een fout was bij de terugbetaling van jouw podologische zolen.

Je mag ons steeds contacteren, ook per privébericht op Facebook.
We helpen jou graag verder!

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Teveel stress voor nieuwe mama’s

Ik ben altijd al klant geweest bij Helan, maar nu ik mama geworden ben raad ik deze mutualiteit ten stelligste af. Ik ben bevallen op 13 september. Op vandaag, 17 oktober, is mijn dossier arbeidsongeschiktheid nog steeds niet in orde. Ik heb dus nog steeds geen uitkering ontvangen. Ik had per mail gevraagd wat ik moest overmaken van documenten, er volgde antwoord met een lijst. Alles werd bezorgd door mij, met vraag of dit voldoende was. Geen reactie. Een week later ontving ik een e-mail dat ik mijn dossier zogezegd nog niet had aangegeven. Ik heb hier twee maal op gereageerd met vraag mij dringend te contacteren, geen reactie. Maandag 13/10 gebeld, vrouw aan de lijn zei dat ik nog een attest moest bezorgen met uitgerekende datum. Dit werd mij nooit eerder gevraagd. De vrouw excuseerde zich en gaf bij het nalezen van het mailverkeer toe dat dit inderdaad niet werd opgevraagd en dit niet correct was ten opzichte van mij. Indien ik het attest die dag nog zou bezorgen, wat ik deed, zou het door haar prioritair behandeld en in orde gebracht worden tegen ten laatste woensdag 15/10. Vandaag 17/10 nog steeds niets ontvangen, opnieuw gebeld en in wacht gezet. Niet aangenaam met een babytje op de arm dus ik heb het opgegeven. Weer een week zonder uitkering dus. Hoe valt dit te verantwoorden? Veel teveel stress in een zo al zware periode. Gelukkig kan ik terugvallen op mijn man, hoe redden alleenstaande ouders dit?

UPDATE 21 oktober: zelf nog eens gebeld na nog steeds niets te hebben vernomen. Nu wordt er plots nog gewacht op een document “verzekerbaarheid” van de RVA. Vorige week was daar nog geen sprake van, moest ik louter nog het attest bezorgen en het zou in orde gebracht worden. Bonus: er werd mij gevraagd dit document van de RVA zelf in orde te brengen “zodat het sneller zou gaan”. Leuk om je mee bezig te houden als nieuwe mama! Wat zal het volgende week zijn?!

UPDATE 24/10: alweer een week verstreken zonder uitkering. Mijn email verstuurd naar het emailadres via hetwelk ik enkele weken geleden nog kon communiceren, wordt automatisch beantwoord en plots niet meer gebruikt om mails te verwerken. Er wordt verwezen naar het online contactformulier: dit geeft een foutmelding. Bravo Helan.

17 oktober 2025

Dag Anne-Sophie,

Wat jammer te lezen dat de verwerking en behandeling van jouw dossier moederschapsrust zo vermoeiend was en dat het niet verliep zoals het zou moeten.

We begrijpen dat je als kersverse mama wel andere zaken aan jouw hoofd hebt en dat je vooral hoort te rusten en te bekomen van de bevalling en ook nog een baby die tijd en energie vraagt en vooral ook gewoon de prioriteit is.

Je mag ons ook steeds per privébericht op Facebook sturen, we doen ons best om je verder te helpen.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Documents perdu déposé dans la boite aux lettres à Wezembeek-Oppem.

Voila la deuxième fois que Helan perds mes documents avec un gros montant à rembourser. Je dépose mes documents à l’agence à Wezembeek-Oppem le 23 septembre. Après 2 semaines sans payement j’ai appelé car d’habitude le paiement du généraliste est payé endéans le 4 à 5 jours ouvrables.
Madame cela passe par une autre société à Bruxelles ils ont trop de travail pour le moment…….. attendez encore un peu.
J’ai rempli le formulaire en ligne dimanche ou lundi et la j’ai reçu un mail me disant nous n’avons rien reçu demandez des duplicata……
Je suis membre depuis 1970 au début chez Securex qui est devenu Partena et ensuite Helan et avec ce dernier ce n’est parfois pas top.
Je crois que vais prendre rendez-vous et faire signer un reçu pour éviter ce genre de problème.
En fait cela ne m’étonne pas car la boite est vite remplie et il suffit d’y mettre les doigts et piquer ce qui dépasse ou alors il faut agrandir la largeur dans le fond de la boite.

14 oktober 2025

Bonjour Michele,

Quel dommage de lire que les demandes de remboursements se sont perdues.
J'espère qu'entre temps cela s'est rectifié.

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.