helan.be Omdömen

TrustScore 3.5 av 5

Det här tycker kunderna

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Soms goede poetshulp, soms een ramp.ligt dit aan de selectie v. Hun poetshulpen ? Poetshulp laatst ernstig schade aangericht. Deze ontkende uiterraard de feiten.ze geloven naar mijn inziens liever d... Se mer

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Helan experience was ok overall. I know it's necessary due to long term sick leave but it always freaks me out when i get summoned and it's so strict that I have to go even if it during working hour... Se mer

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Jessie Palings, heeft mij gecontacteerd, buiten volledige info en duidelijke antwoorden op mijn vragen, wil ik even vermelden dat ze een echte aanwinst is voor Helan. Je voelt je direct gehoord, en... Se mer

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Ik ben eerlijk door neer te schrijven dat ik heel duidelijk het telefoonnummer opbel van kantoor Gent/ Kortrijksesteenweg. Wat een verrassing en vervelend : ik kom onmiddelijk terecht op het hoofdk... Se mer

Företagsinformation

1. Sjukvårdsförsäkringsbolag
  2. Mödravård (Assistante Maternelle)
  3. Företagsstädning

Ziekenhuisopname

Baby op komst

Arbeidsongeschikt

About us

Bij Helan ben je in goede handen. Wij houden een gezond leven betaalbaar via onze terugbetalingen en Helan-voordelen. Waar het kan, werken we snel en digitaal. Waar jij dat nodig hebt, geven onze experts graag persoonlijk advies. Enthousiast en efficiënt: daar houden wij van.

Ook als het minder gaat, zijn we er voor jou. Ben je ziek of kan je niet werken door een operatie of een ongeval? We betalen je medische kosten terug en regelen je vervangingsinkomen zonder veel gedoe. Zo kan jij focussen op beter worden.

Waarom kiezen voor Helan?

Extra voordelen voor jouw gezondheid.

Snelle terugbetaling van je medische kosten.

Vlotte uitbetaling van je uitkering bij ziekte.

Zorg op maat in elke levensfase.

Ontdek Helan

More about us

We zijn ook zoveel meer dan een ziekenfonds. Wij hebben voor jou ook betaalbare verzekeringen, kinderopvang, kraamzorg, thuiszorg, huishoudhulp, vakantiekampen en een Zorgwinkel.

Ontdek Helan Kinderopvang

Ontdek Helan Thuiszorg

Ontdek Helan Kraamzorg

Ontdek Helan Huishoudhulp

Ontdek Heyo Vakantiekampen

Ontdek Helan Zorgwinkel

Hospitalisatieverzekering
Hospitalia

De kosten bij een operatie, bevalling of een behandeling in het ziekenhuis kunnen hoog oplopen. Met Hospitalia ben je betaalbaar én uitgebreid verzekerd.

Reken op de rust van een kamer alleen, tot 180 dagen nazorg en extra hulp voor, tijdens en na je opname, zoals bv. vervoer of een oppas voor je kind of huisdier. Dat is onze bredere kijk op jouw welzijn. En op jouw hospitalisatieverzekering.

Ontdek welke Hospitalia-verzekering het best bij je past.

Vergelijk onze formules

Tandverzekering
Dentalia Up

Luister naar je tanden... Een mooi en gezond gebit is niet vanzelfsprekend. En de wettelijke ziekteverzekering betaalt heel wat tandzorgkosten niet terug. Wacht niet tot je die scheve tand, dat zwarte gaatje of die gebroken kies stilletjes om hulp hoort schreeuwen. Kies gewoon nu al voor een tandverzekering...

Tot 4.000 euro terug per persoon

Terugbetalingen voor tandzorg, tandprotheses, implantaten, orthodontie bij jongeren, en parodontologie

Vanaf dag 1 verzekerd voor kosten bij een ongeval of kanker

Aansluiten kan tot en met 64 jaar

Ontdek Dentalia Up

Mijn Helan app

Je gezinssamenstelling wijzigen, terugbetalingen opvolgen, documenten aanvragen, je dossier bekijken: het kan altijd en overal via Mijn Helan.

Terugbetalingen aanvragen

4 stjärnor
3 stjärnor
2 stjärnor
1 stjärna

Ber kunder att lämna omdömen

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Alla omdömen

183 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Documents perdu déposé dans la boite aux lettres à Wezembeek-Oppem.

Voila la deuxième fois que Helan perds mes documents avec un gros montant à rembourser. Je dépose mes documents à l’agence à Wezembeek-Oppem le 23 septembre. Après 2 semaines sans payement j’ai appelé car d’habitude le paiement du généraliste est payé endéans le 4 à 5 jours ouvrables.
Madame cela passe par une autre société à Bruxelles ils ont trop de travail pour le moment…….. attendez encore un peu.
J’ai rempli le formulaire en ligne dimanche ou lundi et la j’ai reçu un mail me disant nous n’avons rien reçu demandez des duplicata……
Je suis membre depuis 1970 au début chez Securex qui est devenu Partena et ensuite Helan et avec ce dernier ce n’est parfois pas top.
Je crois que vais prendre rendez-vous et faire signer un reçu pour éviter ce genre de problème.
En fait cela ne m’étonne pas car la boite est vite remplie et il suffit d’y mettre les doigts et piquer ce qui dépasse ou alors il faut agrandir la largeur dans le fond de la boite.

14 oktober 2025

Bonjour Michele,

Quel dommage de lire que les demandes de remboursements se sont perdues.
J'espère qu'entre temps cela s'est rectifié.

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Van de bediening aan het loket geen…

Van de bediening aan het loket geen enkele klacht , super geholpen, maar van de adviserende arts van helan is een andere zaak . Voor te betalen zijn we goed maar voor terug trekking van meer dan 700 euro ??? Ben invaliede met twee bovenbeen amputatie en begrijp niet waarom daar een probleem bij is met de terug betaling . Heb mijn schouders nodig voor mijn transfers .

15 oktober 2025

Dag Marc,

Wat fijn te lezen dat je tevreden bent van Helan.
Wel jammer dat je niet kon rekenen op het begrip van de adviserende geneesheer.

Indien we jou ergens mee kunnen helpen, mag je ons ook steeds via privébericht op Facebook sturen.

ONPERSOONLIJK !

Dag Luc,

Het spijt ons om te lezen dat je onze dienstverlening onpersoonlijk ervaart.

Indien je niet graag gebruik maakt van onze digitale kanalen, kan je ook nog steeds telefonisch en op afspraak bij ons terecht.

Je kan ons telefonisch contacteren via Tel. 02 218 22 22.

Indien je een afspraak wenst kan dit telefonisch, via videocall maar ook nog steeds op een kantoor.
Maak gerust een afspraak telefonisch of via deze link https://afspraak.helan.be/. We helpen jou dan graag verder.

Geen hulp of reactie

Bellen - geen reactie
Online chat - werkt al lang niet meer
Contactformulier - na 1 dag reactie ( wauw ) maar natuurlijk met de meest generieke antwoord dat het max 10 werkdagen kan duren eer arbeidsongeschiktheid kan goed of afgekeurd word.
Ondertussen is het dag 9 en nog steeds geen antwoord op mijn aanvraag van arbeidsongeschiktheid…
Ik snap dat het druk kan zijn maar in al die jaren dat ik bij Helan zit heeft het nooit zolang geduurd…
Ook al is het maar voor 10 dagen dan nog…
Hoelang gaat het weeral duren eer ik die uitkering ga krijgen….
Waar is het misgegaan Helan ?

9 oktober 2025

Dag Britt,

Wat jammer te lezen dat je telefonisch geen gehoor kreeg.

We begrijpen dat het vervelend kan zijn om te moeten wachten op een uitkering.
Een dossier arbeidsongeschiktheid verwerken en berekenen duurt 45 dagen. We hebben in die 45 dagen 3 documenten nodig, waarvan 1 van jouw werkgever.

Indien je verdere vragen hebt mag je ons steeds contacteren per ons contactformulier maar ook via Messenger en Facebook.

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Mijn vraag goed beantwoord

Mijn vraag goed beantwoord . Vriendelijk aan de lijn .

Dag Ferdinand,

Heel fijn om te lezen dat jou konden helpen en dat je tevreden bent van onze dienstverlening!

Bedankt om jouw ervaring te delen.

antwoord op mijn vragen

antwoord op mijn vragen

8 oktober 2025

Dag Dolores,

Bedankt voor jouw positieve feedback.

Wat leuk om te lezen dat je meteen geholpen werd met al jouw vragen. Indien we jou nog ergens mee kunnen helpen, laat het ons zeker weten!

snel en vriendelijk

snel en vriendelijk

17 september 2025

Dag Kurt,

Heel fijn om te lezen dat je tevreden bent van Helan en dat je een vriendelijke en vlotte dienstverlening genoot. Dit wordt met heel veel plezier gedaan en doet ons een plezier om te lezen.

Bedankt om tijd te nemen voor deze positieve feedback en om jouw ervaring te delen!

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Kafka n'aurait pas mieux fait!

J'ai demandé un document justifiant la catégorie de mon fils Alexandre. Ils m'ont promis d'envoyer le document à compléter par notamment un médecin. Mon fils n'a toujours rien reçu. Or ce document est indispensable pour qu'on puisse l'inscrire dans un logement adapté. J'ai été surprise qu'ils me disent que cela prendrait quelques mois avant qu'une décision soit prise pour obtenir notamment un subside. Document que je devrai leur renvoyer pour qu'ils puissent l'envoyer au vaph. Or je leur ai expliqué que seule la catégorie me suffisait. Il paraît que cela n'est pas possible. Franchement c'est plus que du kafka! Et avec cela, Alexandre risque de ne pas pouvoir intégrer ce logement car les places sont limitées!

30 september 2025

Bonjour Véro,

Quel dommage de lire que vous avez eu des problèmes concernant le dossier de votre fils Alexandre.

Vous pouvez toujours joindre mes collègues du service social sur le numéro suivant: 02 218 22 22.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Ik heb op 02/11/2025 in de zorgwinkel…

Ik heb op 02/11/2025 in de zorgwinkel van Brugge een James B8 gekocht, bij nazicht is daar enkel een Duitstalige handleiding bij. Ik heb maandag gebeld naar Helan voor te vragen of er geen Nederlandstalige handleiding bestaat, hun antwoord was "ja" wij gaan u dat onlijn door sturen, tot op heden geen handleiding ontvangen.
Met groeten,
Francois De Wandel

Dag Francois,

Wat vervelend dat je niet de juiste handleiding kreeg bij je bestelling.

Heb je intussen de Nederlandstalige handleiding ontvangen? Zo niet, neem dan zeker even contact op met ons zodat we dit meteen in orde kunnen brengen voor jou.

Je kan ons telefonisch contacteren via Tel. 02 218 22 22 of stuur gerust een bericht via Facebook/Instagram.

Expérience mitigé

Expérience mitigé. J’ai demandé le changement dentalia plus vers dentalia up via la signature électronique. Je n’ai toujours rien reçu comme confirmation ?
Merci de m’aider !

Bonjour Stefan,

Merci d'avance pour votre message, veuillez nous excuser pour notre réponse tardive.

Avez-vous reçu votre confirmation entre-temps ? Si ce n'est pas le cas, n'hésitez pas à nous envoyer un message privé via Facebook/Instagram. Nous vérifierons alors le statut de votre dossier.

Cordialement,

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

technische storing om uitkering sinds…

technische storing om uitkering sinds eind augustus uit te betalen, elke dag een andere uitleg

Dag Virginie,

Het spijt ons dit te lezen, goed dat je dit even meldt.

Hopelijk is je betaling intussen in orde.
Indien je nog steeds geen betaling hebt ontvangen, stuur ons dan gerust even een privébericht via Facebook/Instagram. We kijken dan graag even mee naar je dossier.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Personeel is altijd zeer vriendelijk en…

Personeel is altijd zeer vriendelijk en behulpzaam en geeft duidelijke info.

1 oktober 2025

Dag Geert,

Heel fijn dat je zo’n positieve ervaring hebt met onze dienstverlening en dat je deze feedback met ons deelt, daar doen we het voor!

Ik ben tevreden

29 september 2025

Dag Elena,

Het doet ons een plezier om te lezen dat je tevreden bent van Helan!

Bedankt voor de positieve reactie.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Very bad klantenservice …

It takes ages before you have a problem solved by them. You have to call 20 times to make sure the procedure is correctly done because they don't even contact you when you're missing a document.

26 september 2025

Hello Su Vell,

Thank you for your feedback.

We apologize if it took longer than expected to solve your problem. We hope it’s been resolved now, but if not, please let us know.

Regarding the missing documents: We normally reach out to you during processing if we notice anything is missing, I'm sorry if that did not happen correctly.

If there's anything else we can help you with, don't hesitate to contact us. We're happy to help.

Kind regards,

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

beloofd van mij op te bellen plus een…

beloofd van mij op te bellen plus een antwoord via email ; nog steeds windstil

23 september 2025

Dag Paul en Ilse,

Wat vervelend dat jullie nog geen antwoord kregen.

Zouden jullie ons via Facebook een privébericht kunnen sturen met jullie naam en geboortedatum en waar de vraag over gaat?
Jullie mogen ons ook via o-het contactformulier sturen: https://www.helan.be/nl/contacteer-ons/stel-ons-je-vraag/

We volgen dit graag op met jullie.

Deskundige uitleg gekregen

Deskundige uitleg gekregen

22 september 2025

Dag Véronique,

Wat fijn te lezen dat je tevreden bent van onze dienstverlening!

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Tout est bien pris en charge

Tout est bien pris en charge. Même si ça peut qques fois mettre du temps. Tout fini par rentrer en ordre .

8 augusti 2025

Bonjour,

Quel plaisir de lire que vous êtes satisfait de notre service.

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.