DB Schenker Sverige Omdömen 13 379

TrustScore 4 av 5

4,1

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Med hänsyn till 6 234 recensioner, recensenterna hade en utmärkt upplevelse med det här företaget. Många kunder uppskattar den trevliga och hjälpsamma personalen, särskilt chaufförerna som ofta får beröm för sitt vänliga bemötande och sin servicevilja, ibland till och med utöver vad som förväntas. Leveranserna beskrivs ofta som snabba, smidiga och punktliga, med tydlig kommunikation om leveranstider. Kundtjänsten får också positiv feedback för att vara professionell, hjälpsam och lösningsorienterad. Vissa kunder var dock missnöjda med långa telefonköer och otydlig information gällande leveranstider, vilket gjorde det svårt att planera för mottagande av varor. Det fanns även rapporter om skadat gods vid leverans och att varor lämnats på fel plats eller utan uppsikt, samt att vissa produkter var svåra att hantera på grund av storlek eller utformning.

Ämnen som oftast nämns

Delivery service

Kunder delar tvetydig åsikter om leveranstjänsten, där många upplever betydande problem med leveranser. Många... Se mer

Staff

Konsumenter uttrycker stor uppskattning för personalens bemötande, särskilt förare och kundtjänstmedarbetare,... Se mer

Service

Människor rapporterar positiva upplevelser med service, där många uppskattar fantastisk service och klockrent... Se mer

Product

Kunder hade tvetydig upplevelser med product, där vissa rapporterade att varorna kom fram hela och oskadade,... Se mer

Customer service

Recensenter nämner tvetydig feedback om kundtjänst, där vissa upplever utmärkt service. De berömmer specifikt... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Hantlarna är snygga och pryder sin plats i mitt hemmagym. Dom är kanske lite väl grova i greppet vilket gör att en man eller kvinna med små händer får svårt att använda dom. Är själv bara 169 cm oc... Se mer

Trevlig kvinnlig förare som ringde upp när tiden ändrades för leveransen. Men borde funnits fler möjligheter för avhämtning på utlämningsställe ifall inte utkörseltider var möjliga, Nu fanns bara so... Se mer

Vänlig leverantör. Hemsidan där man skall kunna ändra leveranstid fungerar dåligt, svår och obegriplig att förstå. Jag fick ringa till er för att kunna ändra tid

Jag vill ge ett stort tack till Leia på kundtjänst för en fantastisk service. Hon var otroligt trevlig, professionell och hjälpsam genom hela samtalet. Mina frågor och funderingar besvarades klart o... Se mer

1. Fraktbolag
  2. Leveransservice
  3. Leveranstjänst
  4. Logistiktjänster
  5. Transporttjänst

Vi på DB Schenker är grymma på transport och logistik. Det har vi varit ganska länge och idag är vi faktiskt störst på marknaden. Det betyder att vi alltid kan svara upp till dina behov och utmaningar – oavsett om du är företagare eller privatperson.

4,1

Bra

TrustScore 4 av 5

13 tn omdömen

Svarar vanligtvis inom 24 timmar

En trevlig chaufför som ringde och…

En trevlig chaufför som ringde och informerade att han var på till mig och ville kolla om jag var hemma. Snabb överlämning och jag känner mig mycket nöjd med servicen

Hej Helga,

Tack för ditt fina omdöme! Vi är glada att höra att du uppskattade chaufförens information och bemötande samt att leveransen gick smidigt. Det betyder mycket för oss att du känner dig nöjd med servicen.

Rebecka

Vi kunde inte vara på plats hemma utan…

Vi kunde inte vara på plats hemma utan var tvungna att styra om ett tungt paket till annan adress. Inga problem att ändra och jag kunde dessutom signera på distans med Bank-ID. Trevligt bemötande också. :)

1 maj 2026

Hej Mats,

Tack för ditt omdöme! Vad roligt att höra att omstyrningen fungerade smidigt och att signering med BankID gjorde leveransen enklare för dig.

Levererade punkligt

Levererade punkligt. Trevlig personal.

Hej Jan,

Tack för ditt fina omdöme!

Rebecka

Från beställning till leverans…

Från beställning till leverans uppfylldes det som utlovats. Snabbt, smidigt och enkelt!

Hej Anette,

Tack för ditt omdöme! Vi är glada att höra att leveransen levde upp till dina förväntningar och att du upplevde processen som snabb, smidig och enkel.

Toppen

Toppen, levererades fram till dörren 😃

Hej Judit,

Tack för ditt omdöme! Härligt att höra att allting fungerat som det ska.

Mycket bättre än FedEx

Mycket bättre än FedEx, tack!

Hej Neo,

Tack för ditt omdöme! Härligt att höra att du är nöjd med oss som transportör.

Telefonavisering en timme innan

Enda man önskar är att telefonaviseringen kan ske helst en timme innan beräknad leverans. Det är inte alltid man kan vara på plats just när bilen kommer.

Hej Bo,

Tack för ditt fina omdöme och ärligt att höra att leveransen fungerat smidigt. Dessvärre erbjuder vi inte samtal 1 timme innan leverans på standardleveranser.

Rebecka

Paketen var hela och varsamt hanterat

Paketen var hela och varsamt hanterat. Supernöjd

Svar från DB Schenker Sverige

Tack för ditt omdöme! Det gläder oss att höra att allting fungerat precis som det ska.

Transportskadat gods..

DSV skulle leverera vid dörr, men klämde ner försändelsen i brevlådan istället.
Dessutom var försändelsen skadad.

27 maj 2026

Hej Magnus,

Tack för din feedback. Vi beklagar såklart detta och du är välkommen att reklamera din sändning hos din avsändare.

Rebecka

Sändning (101kg) ställdes mit på…

Sändning (101kg) ställdes mit på gräsmattan trots jag hade skrivit att sändningen ska ställas vid carport. Sändnings nummer 2558584971

27 maj 2026

Hej Andris,

Tack för din feedback. Vi beklagar att sändningen inte placerades enligt de instruktioner du lämnat. Vi förstår att detta var särskilt besvärligt med tanke på försändelsens vikt och att upplevelsen inte motsvarade dina förväntningar.

Allt Gott!

Mycket bra

Mycket bra. Chauffören informerade i tid och hjälpte även till vid inlastning

26 maj 2026

Hej Magnus,

Tack för ditt omdöme! Vad kul att höra att allting fungerat bra.

Rebecka

Trevlig kvinnlig förare som ringde upp…

Trevlig kvinnlig förare som ringde upp när tiden ändrades för leveransen.
Men borde funnits fler möjligheter för avhämtning på utlämningsställe ifall inte utkörseltider var möjliga, Nu fanns bara som alternativ avhämtning på andra sidan staden, dvs en timmes restid. Det finns normala Schenkerutlämningsställen på 5 minuters avstånd.

Hej Sten-Åke,

Tack för ditt omdöme. Vi är glada att du uppskattade förarens bemötande och informationen kring leveransen.

Rebecka

När jag fick min leverans kunde jag…

När jag fick min leverans kunde jag konstatera att emballaget var skadar, då sa chaufförer att det var gjort en reklamation internt hos schenker. Ok sa jag, kan jag få en kopia på den? Nej sa chauffören! Då sa jag att chauffören skulle skriva det på fraktsedeln och skriva under. Då skrev han ”reklamation” på fraktsedeln, men vägrade signera!!
Hur ska jag kunna bevisa att det fanns en skada på emballaget om inte chauffören ville signera??
Otroligt dåligt bemötande!!!

Hej Göran,

Tack för din feedback. Vi vill gärna kika vidare på vad som brustit i din leverans och har därav skickat ett separat mail till dig där vi efterfrågar mer information.

Rebecka

Den kom inte på lovad tid första gången…

Den kom inte på lovad tid första gången ingen hörde av sig . Andra gången var den försenad typ en timme ingen hörde av sig då heller. Hade bokat hjälp till att montera den på måndagen svårt att få till det utan karmen!!

22 maj 2026

Hej Reijo,

Tack för din feedback. Vi beklagar förseningen på din leverans och vill gärna kika vidare på vad som brustit. Vi har därav skickat ett separat mail till dig där vi efterfrågar mer information om din sändning.

Kom inom bokade tiden

Kom inom bokade tiden, levererade där vi ville å en trevlig å lättsam chaufför!

Svar från DB Schenker Sverige

Tack för ditt omdöme! Härligt att allting fungerat smidigt och att ni fått ett trevligt bemötande.

Rebecka

Det skulle vara minus egentligen 😡

Det skulle vara minus egentligen 😡 4:e gången chauffören som inte verkar läskunnig lämnar på fel adress och tar foto på dörren dom inte är vår.
Har ringt kundtjänst men de kunde inte hjälpa till med nåt alls.

Hej EvaLena,

Vi uppskattar din feedback. Vi beklagar att leveransen inte kom fram till rätt adress och för den frustration detta har orsakat, särskilt då du upplevt samma problem vid flera tillfällen. Vi vill gärna kika vidare på vad som brustit i din leverans och har därav skickat ett separat mail ditt dig där vi efterfrågar mer information.