DB Schenker Sverige Omdömen

16 897
TrustScore 4 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Med hänsyn till 7 879 recensioner, recensenterna hade en utmärkt upplevelse med det här företaget. Kunderna lyfter ofta fram den otroligt trevliga och hjälpsamma personalen som gärna sträcker sig ett extra steg för att underlätta vid tunga eller krävande avlastningar. Många konsumenter betonar att transporterna fungerar på ett tillförlitligt sätt och att produkterna för det mesta når fram i helt och oskadat skick. Vissa recensenter var inte nöjda med att leveranstiderna ibland upplevs som opålitliga och att kommunikationen från kundtjänsten vid förseningar har brustit avsevärt. Några personer upplevde även att informationen om när paketen faktiskt skulle anlända var obefintlig, vilket ledde till långa väntetider och stor frustration i hemmet.

Ämnen som oftast nämns

Delivery service

Konsumenter tycker leveranstjänst är tvetydig med blandade upplevelser kring frakten. Medan vissa recensenter... Se mer

Staff

Människor rapporterar positiva upplevelser med personal och chaufförer som beskrivs som oerhört... Se mer

Service

Recensenter nämner positiv feedback om service och upplever ett professionellt och trevligt bemötande från... Se mer

Product

Recensenter belyser tvetydiga aspekter av produkt, där vissa kunder uppskattar snabba och felfria leveranser... Se mer

Customer service

Kunder noterar konsekvent tvetydiga upplevelser med kundservice, där vissa recensenter uppskattar ett snabbt... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Blev felinformerad 3 ggr via sms att min order fanns att hämta hos Speditören.Dock blev jag informerad när jag ringde upp att den fanns i Södertälje. 35 mil bort. Det löste sig till sist 12 dagar eft... Se mer

Leverans enligt planerad tidplan. Chauffören ringde upp 30 min före leverans och var väldigt trevligt. Det som gjorde att det inte blev fem stjärnor var att det inte före leverans gick att ställa fråg... Se mer

En trevlig person som hjälpte till att sätta kylskåpet i garaget. Problemet var att vi bara fick en dag när kylskåpet skulle levereras ingen tidpunkt. Man kan inte ta ledigt en hel dag. Vi vågar int... Se mer

Cykeln anlände väl emballerad och oskadd. Men för full pott hade den behövt levereras till vår uppfart och inte lastas av på grannens gräsmatta. Vi var hemma visserligen upptagna med fårklippning men... Se mer

1. Fraktbolag
  2. också i
  3. Leveransservice
  4. Leveranstjänst
  5. Logistiktjänster
  6. Transporttjänst

Vi på DB Schenker är grymma på transport och logistik. Det har vi varit ganska länge och idag är vi faktiskt störst på marknaden. Det betyder att vi alltid kan svara upp till dina behov och utmaningar – oavsett om du är företagare eller privatperson.

Bra

(16 897)

7 773 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Jättenöjd med utlämningen

Jättenöjd med utlämningen, paketet var helt och fint. Mannen som körde var trevlig och körde paketet så långt han bara kunde intill huset.

Både och

- Hål rakt genom förpackningen
- 3 timmar är ett väl tilltaget leveransfönster
+ Levererade i tid
+ varorna var hela trots trasig förpackning
+ Trevlig personal

22 september 2026

Fick 3 dagar på mig att få varan till…

Fick 3 dagar på mig att få varan till dörren var tvungen att vara hemma hade behövt fler val svårt att ordna ledighet när man får information dagen innan åkte och hämtade den i terminalen så det gick bra ändå men vore bra med lite längre framhållning nästa gång annars var jag nöjd gick snabbt att få beställningen.

Utlovad leverans torsdag

Utlovad leverans torsdag, betalat 999 kr för hemleverans av två stora paket 80 kg. Får ingen avisering, ringer kundservice på företaget jag handlat ifrån. Dom kan inte se någonting. Torsdag kväll kommer avisering och förfrågan om önskemål av lev.tid. Valde fredag. Kommer utsatt tid men lämnar en träpall med fastbundna kartonger utanför porten. Kör inte in till mig inte. Klipper loss banden och emballaget rasar sönder. Står där med en träpall och övrigt emballage utomhus. Får inte in en stor träpall i min bil, hur tänker DSV? 999 kr fraktkostnad, vad fick jag för det? Så besviken.

Bra service? Näe ...

Hm, oj var ska jag börja?
Grymma på transport och logistik, skriver ni. Ändå kan DSV inte uppge mer än att ni kommer mellan 7-17 bokad dag. Ringde kundtjänst dagen innan för att få närmare besked.

Tjejen jag pratade med var inte otrevlig men hade inga svar att ge dagen innan.

Principen är tydligen att två personer ska vara hemma från jobbet en HEL arbetsdag för att säkerställa att paketet kan tas om hand för inbärning (duschdörrar i glas på 30 kg).

Ev. extratjänster som hjälp att få in paketet innanför entredörren i ett lägenhetshus på 10 våningar kostar extra liksom att få besked om leverans mellan 7-12 eller 12-17. Ingen prislista hade hon att utgå från eftersom det är avsändaren som måste beställa detta (?).

Som mottagare kunde jag alltså inte be om närmare hjälp eller information.

Är detta en "kundorienterad" affärsfilosofi?

Det tycker då inte jag/vi som båda fick avstå att åka till jobbet för att hålla oss hemma för att finnas till hands "närhelst" vår leverans passade in i DSV leveransschema.

Dessutom var paketet (emballaget) rejält skadat vid ankomst. Vi frågade chauffören om han eller annan på DSV antecknat synliga skador på paketet. Svaret var förstås ett "nej".

Han menade att vi själva fick ta bilder på gatan och reklamera om godset var skadat. Själv hoppade han in i lastbilen och åkte iväg.

Dessbättre hade glasdörren inte skadats.

Att påstå att detta är en god service eller en hantering av leverans som imponerar är inte något vi kan stå bakom.

Bara av det skälet att glasdörren verkar vara oskadad blev det två stjärnor.

Summa summarum: Inte en tillstymmelse till kundorienterad förhållningssätt.

Att två personer (mottagare av leveransen) riskerar att få löneavdrag och ändå har kvar arbetsuppgifterna är en verklighet som vissa av oss får känna av.

Det är inte DSV ansvar förstås men lite mer kundorienterat förhållningssätt vore inte fel.

2 oktober 2026

Är mycket nöjd med leveransen som…

Är mycket nöjd med leveransen som levererades snabbt o enkelt fram till porten.
Blev bemött av vänlig o trevlig bemötande
från leverantören.
Mycket Tacksamt😄
O en mycket nöjd kund💕

Bra!

Smidig leverans, chauffören trevlig och hjälpsam. Kom inom utsatt tid och vara bundit upp förmiddagen och inte hela dagen!
Bara positivt!

2 oktober 2026

Sämsta leverans företaget någonsin sen…

Sämsta leverans företaget någonsin sen dom gick ihop med schenker. Bokade leverans den 30/9 mellan 10 och 13 vilket dom även bekräftat, kom ingen ting och inte ett ljud om att dom är försenade. Åker 2 dagar senare till Spånga ( Lunda )som dom anvisat till då dom påstår att jag Inte gjort någon leverans bokning Trots att Dom skickat bekräftelse på min bokning.
När jag kommer till anvisad uthämnings ställe så får jag veta att paketet ligger i Södertälje. 10 arbets timmar åt helsike + 17 mil i bil för att hämta något jag redan betalt hemkörning av...rent jäkla USELT.
Beställer ni varor som DSV/schenker ska köra ut så gör Inte det...välj annat leverans sätt alt byt leverantör om dom inte har andra leverans alternativ.
Min leverantör får ca 25 - 40 klagomål på uteblivna leveranser i veckan och håller nu på att upphandla andra aktörer för sina leveranser.