Op 17 april 2026 heb ik contact opgenomen met het Zorgteam van CZ betreffende de wachtlijstbemiddeling - op de vijftiende had ik mijn linker elle boog verbrijzeld en ik stond op de wachtlijst voor ee... Se mer
Företaget har svarat
Ik zit al jarenlang bij CZ en nooit problemen. Niet met de arts keuze, behandelprogramma's of declaraties. Ook aan de telefoon als ik ze nodig heb zijn ze beleefd en ter zake kundig. Na het lezen van... Se mer
Företaget har svarat
Hoi, Cz gebeld voor orthodontist,start van mijn kind minderjarige voor een beugel.Ik heb aanvullende verzekering waar ik 850.-euro aan premie betaal voor mijn gezin en dat dit niet genoeg is voor h... Se mer
Företaget har svarat
Diefstal organisatie CZ! Je betaalt veel te veel premie per maand en toch vergoeden ze bijna niks! Ik raad deze diefstal en oplichterij organisatie af!
Företaget har svarat
Ruime keuze aan zorgverzekeringen, scherpe premie, hulp bij het regelen van zorg en eenvoudig online declareren. Bekijk alle voordelen van CZ en stap over.
Ringbaan West 236, 5038 KE, Tilburg, Nederländerna
Har besvarat 48 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 1 vecka
Så använder företaget Trustpilot
Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.
Ik mocht mijn mening niet uitpreken, klantenSERVICE verbrak het gesprek en snoerde me de mond. Heel slecht dit.
Geen behoefte meer aan.........

Svar från CZ
Eerste verzoek: Ik wilde dat mijn verzekering startte in 2026.
2. Eerste fout: Ze starten de verzekering in september 2025 en sturen me een factuur van bijna €1000, terwijl ik in die periode niet in Nederland woonde.
3. Mijn bewijs: Ze vragen om bewijs, en ik stuur zowel vliegtickets als een werkcontract.
4. Verwarring: Ze zeggen eerst dat het werkcontract ongeldig is. Na 2 e-mails en een telefoontje accepteren ze het ineens – blijkbaar kunnen hun medewerkers het niet goed lezen.
5. Startdatum probleem: Ze stemmen uiteindelijk in met de door mij gevraagde startdatum, maar zetten per ongeluk februari 2025 in plaats van 2026, wat resulteert in een factuur van €1500.
6. Vervolgactie: Ik bel opnieuw, leg de fout uit, ze verontschuldigen zich en zeggen dat het binnen 24 uur opgelost zal zijn.
7. Vertraging: Na 72 uur is er nog niets veranderd. Ik vraag opnieuw, ze zeggen dat ik het via mijn bank kan terugvragen.
8. Terugbetaling chaos: Ik vraag het via mijn bank terug, maar 3 dagen later sturen ze het geld opnieuw, waardoor ik dubbel ontvang.
9. Extra factuur probleem: Ze vragen het dubbel ontvangen geld terug, maar de factuur is €70 hoger dan wat ze hebben gestuurd. Dit extra bedrag blijkt voor het starten van de verzekering te zijn, terwijl ik de hele tijd had gevraagd om mijn verzekering te stoppen.
10. Nog steeds niet opgelost: Tot op heden is het probleem niet volledig opgelost. Mijn verzekering is pas officieel vandaag gestart, ze hebben hem niet gestopt zoals ik vroeg, en ze zeggen alleen dat ik moet wachten.
Hieronder gaf u aan dat ik uw sociale media kan berichten. Kunt u misschien eerst mijn e-mail beantwoorden?
1. Initial request: I wanted insurance starting in 2026.
2. First mistake: They start it in September 2025, giving me a bill of almost €1000—even though I wasn’t living in the Netherlands at that time.
3. My proof: They ask for proof, and I send both plane tickets and work contract.
4. Confusion: They initially claim the work contract is invalid. After 2 emails + a phone call, they suddenly accept it—seems like their employees misread it.
5. Start date issue: They finally agree to my requested start date but mistakenly put February 2025 instead of 2026, resulting in a €1500 invoice.
6. Follow-up: I call again, explain the mistake, they apologize and say it will be resolved in 24 hours.
7. Delay: 72 hours pass, nothing happens. I ask again, they say I can refund via my bank.
8. Refund mess: I process a refund via my bank, but 3 days later the money is sent again, so I end up with double the amount.
9. Extra invoice issue: They ask back the money they sent me double, but the invoice is €70 more than they sent me. It turns out this extra money is for starting the insurance, even though all along I asked them to stop my insurance.
10. Still unresolved: Until this day, they haven’t solved it fully. My insurance just started officially today, they didn’t stop it how I asked, and just tell me to wait.

Svar från CZ
CZ heeft een fout gemaakt door in één keer het volledige jaarbedrag af te schrijven, terwijl ik maandelijks betaal. Ik heb gebeld om dit te laten corrigeren, maar vervolgens moet ik een week wachten op de terugbetaling. Als alleenstaande moeder heb ik dit geld juist hard nodig. Nu moet ik voor carnaval en zelfs voor boodschappen geld lenen van mijn ouders echt te triest voor woorden. Zeer slechte service.

Svar från CZ
Ooit was CZ een goede verzekering maar laatste jaren werd dat steeds slechter. Hoge maandelijkse premie maar steeds minder dekking.
Ten tweede: administratie is zeer slecht zo dat ik moest paar keer naar CZ bellen om hun fouten te corrigeren.
Ten einde helemaal geen aanrader.

Svar från CZ
Een bizar slecht aanbod voor een Tandarts Verzekering bij CZ: ik betaal €34,47 per maand pp (die premie gaat elk jaar omhoog) ofwel €414 per jaar terwijl de maximale vergoeding onveranderd is blijven staan op €500. Ik gebruikte de afgelopen 10 jaar nooit meer dan 150 euro per jaar voor preventieve zorg, maar als je dan een keer echts iets hebt wat boven de 500 euro uitkomt, dan verdien je er dus 86 euro mee want 414 euro had je al betaald... Ik heb deze verzekering dus onmiddellijk opgezegd, maar had dat natuurlijk 10 jaar geleden moeten doen! DOM DOM DOM

Svar från CZ
Goed en snel geholpen via de Chat van CZ. Heel fijn dat het met een medewerkster was en niet met een robot. Een duidelijk antwoord op mij vraag, waardoor ik weet wat ik moet doen en dat us heel fijn!

Svar från CZ
Al 39 jaar ben ik verzekerd bij cz. Eind januari heb ik cz benaderd en gevraagd of ik mijn aanvullende verzekering kan wijzigen omdat mijn kind mag beginnen met een beugel (dit gaf de tandarts aan) Ik weet dat er een jaar wachttijd is. Maar cz wilt mijn aanvullende verzekering niet wijzigen dit kan alleen maar aan het einde van het jaar. Dus eind conclusie mijn kind moet nog 2 jaar wachten tot hij een beugel vergoed zou krijgen.
Het mooie hiervan is dat een reclame spot op de radio aangaf dat je je aanvullende verzekering tot 31 januari kan wijzigen. Volgens cz doen ze hier niet aan mee. Tenzij je een nieuwe klant bent dan kan alles.
Einde van dit jaar neem ik met alle genoegen afscheid van cz na een verzekering van 39 jaar.
Ze zijn totaal niet klantgericht alleen voor de nieuwkomers maar niet voor de bestaande klanten.

Svar från CZ
Na dat mijn zoon 18 jaar was geworden ging het verzekeren op zijn naam erg moeizaam.
Na een telefoontje met een medewerker kreeg ik te horen dat alle binnen 3 dagen was overgezet.
Na een week was dat nog niet gebeurd. Weer bellen en een andere medewerker vertelde mij dat alles 10 dagen zou duren. Ok kan gebeuren.
Met de eerdere medewerker afgesproken dat huij dezelfde verzekering met aanvullende verzekering zou krijgen. E-mail zou die van mij zijn en iban ook voorlopig die van mij.
Bkijkt dat er geen bedrag bij mij werd afgeschreven maar dat ze een aceptgiro hadden verstuurd omdat ze geen rekeningnummer van hem hadden.
Communicatie gaat daar erg slecht.

Svar från CZ
Voor de zoveelste keer bellen over een declaratie waar ik recht op heb en die ze niet uitbetalen, aantal keren gebeld en je staat zo 1 a 2 UUR IN DE WACHT, enige wat ze zeggen dient u maar een klacht in wbt wachttijd
We hebben recht op die declaratie die we hebben betaald
SCHANDE SCHANDE SCHANDE.
Denk dat we totaal al 7 uur aan de telefoon in de wacht hebben gezeten en we WACHTEN NOG STEEDS.

Svar från CZ
Pure geldklopperij. De aanvullende tandartsverzekering van CZ is volstrekt zinloos: de premie is bijna net zo hoog als de maximale vergoeding. Je betaalt een jaar lang premie om uiteindelijk alsnog vrijwel alles zelf te moeten aftikken.
Dit is geen verzekering, dit is een sigaar uit eigen doos. CZ presenteert dit als “extra zekerheid”, maar in de praktijk schiet je er als klant niets mee op. Zonde van je geld. Absoluut afrader.

Svar från CZ
Orthodontiedeclaraties voor mijn dochter zonder duidelijke uitleg afgewezen. Pas later blijkt dat er een wachttijd van 12 maanden geldt, die bij het afsluiten niet actief of duidelijk is gecommuniceerd.
Alsof dat nog niet genoeg is: na ruim 30 minuten wachten telefonisch te woord gestaan door een medewerker (Mirjam) die neerbuigend reageerde, uitlegde dat mijn dochter “volgend jaar ook wel een beugel nodig zal hebben” en het gesprek probeerde te beëindigen met: “dan zijn we hierbij uitgepraat”.
Misleidend bedrijf en klantonvriendelijk. Als je kind een beugel nodig heeft, ben je hierbij gewaarschuwd.

Svar från CZ
Niet te bereiken, inmiddels vanaf 1 januari 2026 bezig om ze te pakken te krijgen, nog steeds niet gelukt, telefoonnummers buiten bereik, email krijg je weer terug, dit is een verschrikkelijk burocratisch bedrijf

Svar från CZ
CZ zorgverzekeraar met minder empathie voor hun klanten.
Erg jammer dat jullie zo erg zijn.
Dit zal zeker mijn laatste jaar zijn nooit meer zal ik CZ kiezen.
Onmenselijk, soms narsistisch gedrag ieww vreselijk👎

Svar från CZ
Een naaste ontvangt een bedrag van cz ter hoogte van de jaarpremie op zijn/haar rekening.
Onterecht, heeft op dat moment nl helemaal geen contract met cz.
Zoekt contact, telefonisch niet bereikbaar, emailt, geen respons.
Na ruim een maand probeert cz het bedrag via een automatische incasso te innen van zijn/ haar rekening.
Geen contact, geen sorry.
Hij/zij boekt het bedrag gewoon terug.
Nul (0) reactie van cz.
Hoe kun je 'zorg' in je bedrijfsvoering hanteren als je zo werkt?

Svar från CZ
Ik ben heel fijn en vriendelijk telefonisch geholpen door Raymond Braaksma.
Ik had een vraag over mijn zorgverzekering en hij heeft mij heel erg goed geholpen.
Dank je wel Raymond!
En ook de andere medewerkers van cz zijn altijd telefonisch vriendelijk en behulpzaam.

Svar från CZ
Ene vandere mevrouw Klaassen hangt zomaar de hoorn op. En dan zit zij achter de telefoon. Lijkt wel alsof ze de verkeerde personen achter de verkeerde functies zetten. Zeer maar ook zeer onprofessioneel kinderachtig gedrag zeg. Mevrouw gaf daarvoor overigens algemene antwoorden en 0, maar dan ook 0 inhoudelijk. Ze zit bij afdeling debiteuren. Klonk als een hele oude vrouw.

Let op oplichters.
Je blijft maar betalen er wordt niets vergoed voraal je gebruiks medicatie.

Svar från CZ
Ondanks dat mijn polis 100% vergoeding zou moeten geven, geeft CZ een stuk minder dan dat omdat naar eigen zeggen de apotheker een hoger tarief rekent dan zij met de apotheker hebben afgesproken. Vervolgens ben ik de gebeten hond, want ik moet zelf opdraaien voor de kosten. CZ houdt het erop dat ik zelf maar met de apotheker moet gaan praten. Maar het is CZ die een afspraak met die apotheker heeft, niet ik. Maar vervolgens komt CZ de afspraak met mij als gevolg hiervan niet na. Bizarre gang van zaken. Wees je dus hier bewust van, uiteindelijk ben je veel duurder uit bij CZ.

Svar från CZ
Uitstekend geholpen via de chat. Men is vriendelijk en behulpzaam.

Svar från CZ
Läs mer om andra typer av omdömen.
Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.
Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.