Det här tycker kunderna

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Website waar je alles zou moeten kunnen regelen werkt zo ontzettend slecht en lijkt zelfs steeds slechter te worden. Niets werkt en de bereikbaarheid en klantenservice is minimaal.

Företaget har svarat

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Telkens als ik een declaratie wil insturen en al 3x opnieuw de app heb gedownload zegt ie na inloggen via dgd dat ik niet jij hun verzekerd ben. Dit is al weken zo!!!! En bellen ho maar nooit antwoor... Se mer

Företagsinformation

1. Sjukvårdsförsäkringsbolag

Informationen kommer från olika externa källor

Zorgverzekeraar VGZ verzorgt voor ruim 2 miljoen mensen de ziektekosten verzekering. VGZ is een zorgverzekeraar voor collectief en individueel. Naast een goede ziektekostenverzekering richten wij ons ook op gezondheid en preventieve zorg. VGZ alle aandacht.

Kontaktuppgifter

1 stjärna

Har besvarat 62 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 2 veckor

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Kan niet declareren

En bellen ho maar nooit antwoord

28 april 2026

Werken totaal niet mee!

Werken totaal niet mee, declaratie vader van 90 jaar wordt niet goed beoordeeld, moet voor 80% vergoed worden, maken maar 10% over. Weten het verschil niet tussen januarie en februari. Weigeren mee te kijken naar factuur onder het mom van privacie. Kunnen toch zelf even checken wat ze weer fout hebben gedaan, 2100 euro is niet niks. Moet nu wachten op machtiging vader. Triest hoor. Geen verzekeringsmaatschappij voor mij.

17 april 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Pas op voor de administratieve chaos bij VGZ – en trap niet in hun standaard PR-antwoorden

Pas op voor de administratieve chaos bij VGZ en trap niet in hun standaard PR-antwoorden!

Ik deel dit om anderen te waarschuwen en een hoop narigheid te besparen. Mijn ervaring met VGZ is uitgelopen op een absolute administratieve nachtmerrie.

Nadat ik een keurige betalingsregeling had getroffen en netjes aan mijn termijnen voldeed, besloot het IT-systeem van VGZ mijn betalingen te 'versnipperen'. Ze boekten mijn geld stiekem af op onterechte spookfacturen, nota bene voor de periode ná mijn emigratie. Hierdoor lieten ze zelf de regeling ploffen, waarna de automatische dreigbrieven weer begonnen.

In een eerdere reactie onder deze review beweert de webcare van VGZ doodleuk dat ik "eerst hun klachtenprocedure moet doorlopen" voordat ik naar de geschillencommissie (SKGZ) stap, en dat ze het "alsnog netjes gaan oplossen". Dit is een standaardantwoord en een doorzichtige poging om gedupeerden in hun disfunctionele klantenservicemolen te houden.

Voor de helderheid en voor meelezende consumenten, dit zijn de harde feiten die de PR-afdeling hier probeert te verdoezelen:

1. Ik héb de klachtenprocedure al lang en breed doorlopen. Na meer dan 20 e-mails en talloze bewijsstukken weigert VGZ inhoudelijk de fouten te corrigeren.
2. Flanderijn trok de stekker eruit. De administratieve puinhoop is zó groot, dat zelfs hun eigen incassopartner (Flanderijn) het dossier op 22 maart jl. aan VGZ heeft teruggegeven, omdat de cijfers simpelweg niet te verantwoorden waren.
3. De SKGZ heeft de zaak in behandeling. Dat de onafhankelijke SKGZ dit dossier wél officieel heeft geopend en VGZ een harde deadline tot 5 mei heeft opgelegd, bewijst onomstotelijk dat ik de procedure perfect heb gevolgd én dat VGZ formeel in gebreke is gebleven.
4. Illegale aanmaningen. Terwijl VGZ hier online belooft het "netjes op te lossen", schendt hun geautomatiseerde incassomachine de wettelijke regels door mij op 7 én 12 april en vanavond de 19e doodleuk nieuwe laatste aanmaningen te sturen. Dit gebeurt dwars door de verplichte incassostop van de lopende SKGZ-procedure heen.

De linkerhand weet duidelijk niet wat de rechterhand doet bij dit bedrijf.

Mijn advies aan iedereen die vastloopt in dit systeem blijft dus 100% staan: laat u niet intimideren door hun automatische deurwaardersbrieven en laat u niet afschepen met de vriendelijke webcare-berichtjes hieronder. Verspil uw energie niet meer aan de klantenservice. Verzamel uw bewijzen en dien direct een officiële klacht in bij de SKGZ. Dat is de enige taal die dit bedrijf nog begrijpt.

19 april 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Reactie op review van Michel Eindhoven…

Reactie op review van Michel Eindhoven update 15 april,
Inderdaad Michel als u mijn review(s) leest komt deze op ongeveer het zelfde neer met standaard reacties geven van VGZ, en ze wassen hun handen in onschuld!
Maar Wijsneus(VGZ) geeft geen reacties meer op mijn reviews!
Ik geef u mijn complimenten voor uw review en wens u heel veel succes!
Bedankt voor uw waarschuwing!
Mvrg Martin

15 april 2026

Waardeloze verzekering!!!

Het is dat je geen nul sterren kan geven....jullie zijn werkelijk nog geen 1 ster waard. Al jaren verzekerd bij vgz. Nooit wat nodig gehad,( gelukkig) Alleen maar betaald!!! nu aanvraag gedaan voor buitenlandse zorg. ( Voor zeer kwetsbare situatie dochter )
Waardeloos!!! Slecht te bereiken telefonisch! Verschrikkelijk vaak gebeld ,er regelmatig naar een kwartier weggedrukt worden ,voordat uiteindelijk überhaupt een reactie kwam.+ Duurde weken) terwijl er 5 tot 10 dgn voor staat. Toen moest er nog meer aanvullende info komen. Ze hadden per ongeluk een foutje gemaakt in de brief. Stond hele andere instelling op...maar ja dat kan natuurlijk gebeuren hè! Woest word je ervan, maar je hebt alleen je zelf er maar mee. Ze laten je keihard stikken!! ( Onze dochter is dankbaar dat ze ons had, ieder ander had zelfmoord gepleegd door tegen allerlei bureaucratie op te lopen.
Uiteindelijk omdat wij onze dochter al hebben laten vertrekken naar het buitenland ( omdat ze te ziek was en het anders niet zou redden) wordt haar behandeling niet vergoed.
Je kunt ook kijken,kunnen we nog wat tegemoet komen. Het antwoord is Nee .. stelletje lamzakken. ( Ja we begrijpen U.,..nou helemaal niet! )Wat een K.... verzekering.
Zo ongelooflijk teleurgesteld en verdrietig.
We stappen allemaal eind van het jaar over!

8 april 2026

VGZ nul sterren!

Ik zou het liefst nul sterren geven maar goed dat gaat niet! Mijn vader is overleden en heeft nog een bedrag van VGZ tegoed. Het gaat niet om een wereld bedrag maar dit is een principe kwestie.. ik vroeg of ze het naar mijn rekening over wilde maken maar volgens hen kan dat alleen met een bewijs van erven..er is geen notaris en dus geen document van bewijs van erven.. wat ik wel heb is een akte van overlijden maar blijkbaar is dat niet goed genoeg.. ze willen dus dat ik bij de notaris een bewijs van erven ga regelen wat €600 tot €800,- kost terwijl het te ontvangen bedrag €155,- is… echt belachelijk!

3 april 2026

Zeker maar 1 persoon bij de klantenservice

Alle nummers van VGZ klantenservice proberen te bellen, overal hetzelfde bandje 15 min lang, of ze hebben maar 1 persoon in dienst om de telefoon op te nemen, ik betaal toch genoeg premie per maand, zorg dan ook dat je bereikbaar bent. EEn zeer ontevreden klant. VANDAAG 8-4-2026 WEER HETZELFDE LIEDJE, WEER 15 MIN WACHTEN. GOOI DE HOORN ER MAAR OP.😡🤬🤬

7 april 2026

Svar från VGZ

Het is natuurlijk erg vervelend als je wat langer moet wachten. We proberen iedereen zo snel mogelijk te woord te staan. Excuses voor het ongemak.

Afslankmiddel vervangen door TEMU-troep

Omdat mijn vrouw een té hoog BMI had voor een behandeling moest zij eerst kilo's kwijt zien te raken. Ze kreeg (mei 2025) het afslankmiddel Saxenda en dat resulteerde, samen met een strak dieet, in ruim 20 kg gewichtsverlies. Een aantal weken geleden heeft VGZ dit middel laten vervangen door Vobexoryn. Ook mijn vrouw werd hier mee opgezadeld(!) met alle gevolgen van dien: eetlust kwam terug, gewicht nam weer toe (ondanks het dieet), slecht werkende injectiepennen, etc. We hebben de klacht gemeld bij Lareb, het meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van geneesmiddelen, vaccins en gezondheidsproducten. Inmiddels hebben gehoord dat er bij hen tientallen klachten zijn binnengekomen. Vobexoryn is een erg "goedkope" variant van Saxenda, vergelijkbaar met de producten van Temu. Ook TROS-Radar heeft hier al een aflevering aan gewijd.
Doet VGZ iets met de klacht? Nee, wil je Saxenda, dan moet je het zelf maar betalen à € 125. Kassa! Of een noodzaakverklaring van de huisarts regelen. Gelukkig hebben we die uiteindelijk gekregen. Maar wel al een keer de rekening gehad én niet vergoed.
VGZ, haal die Temu-troep uit je pakket!! Het heeft té veel bijwerkingen, luister naar Lareb en de berichtgeving hierover. Heeft u dergelijke ervaringen met Vobexoryn, meldt het bij Lareb. Des te eerder wordt die troep uit de handel gehaald.

20 mars 2026

VERZEKER JEZELF HIER NIET

VERZEKER JEZELF HIER NIET

Mijn ervaring met VGZ is extreem slecht. Facturen worden zonder duidelijke communicatie samengevoegd, waardoor je plotseling met een hoog bedrag wordt geconfronteerd (in mijn geval €400+). Er wordt vervolgens gezegd dat er betaalinstructies zijn verstuurd, maar die heb ik nooit ontvangen.

Wanneer je hierover contact opneemt, is er totaal geen bereidheid om mee te denken. Het zou “niet mogelijk” zijn om bedragen weer te splitsen, waardoor je als klant vastzit aan een groot bedrag zonder enige oplossing.

De klantenservice maakt het alleen maar erger. Mijn gesprek met medewerker Angelique was bijzonder teleurstellend. Er werd niet geluisterd, ik kreeg nauwelijks de kans om mijn situatie uit te leggen en het gesprek werd abrupt beëindigd. Dit is voor mij onacceptabel en verre van klantvriendelijk.

In plaats van geholpen te worden, word je als klant juist verder in de problemen gebracht. Op basis van mijn ervaring raad ik VGZ sterk af. Dit soort communicatie en behandeling van klanten is simpelweg niet zoals het hoort.

27 mars 2026
Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Duidelijk veel minder goed…

Duidelijk veel minder goed klantcontactcentrum dan de meeste andere zorgverzekeraars. Vraag in de chat gesteld maar duidelijk een ondeskundig antwoord (ja, ik werk zelf voor een verzekeraar en ben in het bezit van WFT diploma’s). Dus gebeld en weer hetzelfde echt idiote antwoord gekregen. Op mijn reactie dat het niet zo is onvriendelijke antwoord dat ik moet aannemen wat zij zegt. Wanneer ik dan reageer dat ik dan een klacht moet indienen en dus graag een onderbouwing hoor krijg ik als reactie dat ik niet hoef te dreigen want het antwoord verandert niet. Zucht… kost allemaal tijd. Klacht ingediend, netjes teruggebeld en kreeg gelijk. Degene die de klacht behandelde vond de eerdere uitleg onbegrijpelijk omdat het KCC de juiste uitleg gewoon in het systeem beschikbaar heeft. Volgend jaar toch maar terug naar de oude verzekeraar, tweemaal een fout antwoord van een KCC geeft mij een slecht gevoel over hun kwaliteit (of interesse het klantbelang zoals beloofd in deze branche te dienen). Ik heb er gelukkig verstand van maar denk zelf dat dit niet een incident is.

27 mars 2026

Svar från VGZ

Wat jammer om te lezen dat je deze negatieve ervaringen met onze klantenservice hebt gehad, Marcus. Dat is natuurlijk niet de service die je van ons mag verwachten. Namens VGZ bied ik je hiervoor onze excuses aan.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Helemaal prima

Zie een slechte reviewscore maar ik heb nergens last van. Prima verzekeraar, komt afspraken na, je kunt contact met ze krijgen, ze lossen dingen op die je ze vraagt. Would recommend!

22 mars 2026

Svar från VGZ

Bedankt voor je review, Bart!

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Mijn moeder is Terminaal en wil graag…

Mijn moeder is Terminaal en wil graag naar Salem in Ridderkerk. Maar nu zijn we er achter dat dit niet door kan gaan omdat VGZ geen budget wil geven aan Salem. Je moet eerst een grote bankrekening hebben als je bij het VGZ verzekerd bent om naar Salem te kunnen.
Jullie moeten begrijpen dat Reformatorische mensen dan graag naar een Reformatorisch verpleeghuis gaan omdat je het zelfd denkt .

19 mars 2026

Svar från VGZ

Wat een vervelende situatie, Rj. Ik hoop dat je toch nog een passende oplossing voor je moeder hebt gevonden.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

DRAMA Ik ben al bijna 2 maanden bezig…

Ik ben al bijna 2 maanden bezig medische spoedkosten buitenland beoordeeld te krijgen door VGZ maar wat een hel om dit gedaan te krijgen terwijl alle nodige informatie in het Engels is toegevoegd.
Van het kastje naar de muur en er is niemand die verantwoordelijkheid neemt.
1 ster is voor nu veel te veel maar ik daag VGZ uit hier een goede ervaring van te maken door eindelijk uitsluitsel te krijgen van de declaraties medische kosten buitenland.

Situatie:
Begin maart kosten bij VGZ ingediend. Antwoord: afgewezen omdat er geen medische verklaring arts bij zat. Deze zat er wel degelijk bij!!

Half maart alles opnieuw ingediend. Antwoord: wederom afgewezen omdat er wederom geen verklaring van een arts bij zou zitten. Deze verklaring was echter wederom netjes en volledig aanwezig……

Gebeld. Uur aan de telefoon gehangen want de medische verklaring zit er toch bij? Antwoord: oh ja deze zit er inderdaad bij maar nu zou de datum niet kloppen terwijl de data gewoon correct op het formulier staan. De betreffende collega van de klantenservice snapte deze afwijzing ook niet en heeft aangegeven een herbeoordeling aan te vragen

1,5 week later gebeld want nog steeds niets gehoord van de herbeoordeling. Antwoord: nee het is druk dus u moet echt nog afwachten. U wordt gebeld.

Niet teruggebeld dus 1,5 week later wederom gebeld. Antwoord: er is geen herbeoordeling bekend…..????? En u moet alles wederom opnieuw aanleveren ter beoordeling. serieus???
Hier ga ik niet mee akkoord. Collega vraagt wederom na bij betreffende afdeling. Declaraties bekeken en medische verklaring zat er inderdaad bij!!!!! Datum was nu ook geen probleem.
Maar nu zou er een verwijzing ontbreken???
Ik ben met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht…..
Wederom is er om een herbeoordeling gevraagd maar ik heb er geen vertrouwen meer in.
Het lijkt of er alles aan gedaan wordt je te ontmoedigen.

VGZ neem je verantwoordelijkheid!

afz Karin v D

3 mars 2026

Schandalige mensonterende behandeling

Schandalige mensonterende behandeling door de 'klantenservice'. Ze sturen je van het kastje naar de muur, beweren dat facturen niet origineel zijn of, jawel lieve mensen, ze hangen gewoon opeens op. En dat terwijl je geopereerd bent, alle documenten hebt en verzekeringspremie aan ze betaalt. Ik wou bijna zeggen 'verzekerd bent', maar dat ben je dus blijkbaar niet als het ze uitkomt. Schoften zijn het!

Ik ben al ruim een maand bezig om 800 euro vergoed te krijgen waar ik recht op heb maar ze vertikken het. Meerdere malen gebeld met de 'klantenservice', de alarmcentrale, declaraties ingediend en het kan niemand ook meer iets schelen. Absolute schande!

11 mars 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Zeer slechte en brutale service.

Zeer slechte en brutale service.
Ik heb net contact gehad met een vraag over een medicijn dat ik al lang gebruik en dat ze willen veranderen. Ik reageer zeer allergisch op verschillende medicijnen dus ben ik een beetje in paniek. De jonge man vertelde mij onder andere dat ik maar naar een psycholoog moest gaan . Hij vertelde de eerste minuten al dat hij geen arts is en geen medische onderbouwing heeft. Mijn vraag of ik het verschil zelf kan betalen heeft hij niet beantwoord. Ik heb op het laatst elf het gesprek afgebroken omdat ik mij niet wou verlagen naar de VGZ standaard. Ik kan niet bevatten hoe ze met mensen om gaan.

13 mars 2026
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

ONDUIDELIJK WAARVOOR JE BETALEN MOET!

Iedere keer verschuilt VGZ zich achter je privacy en willen ze weer niet zeggen waarvoor je betalen moet. Je krijgt een factuur. Al snel volgen de aanmaningen en incasso dreigementen. JE HEBT GEEN IDEE WAARVOOR JE BETALEN MOET EN OF DAT WEL KLOPT. WAARDELOOS VGZ!!!

11 mars 2026

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.