Företaget har svarat
Reactie op mijn vorige review. Factuur van bijna 1900 euro, betaald op 11-3, skiongeval. U krijgt het met een paar dagen terug (!) Menzis neemt minimaal 8 weken om te kijken of en wat er terug... Se mer
Företaget har svarat
Zoekt u een zorgverzekering die bij u past? Sluit dan een verzekering af bij zorgverzekeraar Menzis. Uitstekende vergoedingen en goede dienstverlening.
Lawickse Allee, 6709 DZ, Wageningen, Nederländerna
Har besvarat 96 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 48 timmar
Så använder företaget Trustpilot
Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.
Menzis is goed telefonisch bereikbaar echter zijn er vrijwel geen communicatie opties. Geen mail optie en ook klachten indienen is onmogelijk. Het menu iedere keer hetzelfde en onbruikbaar. Een simpele opmerking bijvoorbeeld een onjuiste overboeking kan enkel via de telefoon worden gecorrigeerd. Verder is het menu zinloos. Er staat geen enkele optie open.

Svar från Menzis
Ruim een uur besteed aan de chat, geen idee wat ze daar doen, soms wacht je een kwartier op de volgende zin die ze typen. Uiteindelijk ben ik ook niet geholpen, de tandarts heeft een verkeerde code gebruikt en zij doen daar niets mee. En daar betaal je dan behoorlijk voor... Teleurstellend.

Svar från Menzis
Had een probleem met mijn premie. Tom heeft mij een luisterend oor geboden en heeft een passende oplossing bedacht bedankt Tom!

Svar från Menzis
Altijd fijne en persoonlijke communicatie en zaken worden snel geregeld.

Svar från Menzis
Menzis neemt minimaal 8 weken om te kijken of en wat er terugbetaald wordt. Eerst wordt de declaratie bekeken, poe poe, maar liefst 4 weken staren ze naar de declaratie. Uitkomst: we betalen 40% en daar doen ze dan ook nog weer 4 weken over.
Nu zullen wij weer moeten declareren bij onze reisverzekering. Om het lekker ingewikkeld te houden.
Ik begrijp niet dat de overheid niets doet aan de witte boorden criminaliteit van verzekeringsmaatschappijen.
Zij hebben te veel macht gekregen en misbruiken dat.
Tijd om deze groep eens iets meer aan regels vast te leggen.

Svar från Menzis
Ik heb bij menzis een verzekering afgesloten voor de orthodontist voor mijn dochter,nu kreeg ik van de orthodontist een rekening,ik heb contact opgenomen met menzis om te vragen hoe het zit met die verzekering.
ik heb toen te horen gekregen dat ik maar tot 2000 euro verzekerd was,nu moet ik tot het einde van het jaar premie betalen maar krijg niets meer vergoed en verzekering stop zetten kon niet werd mijn verteld.
ik voel me gewoon opgelicht,gooi nu gewoon geld weg.

Svar från Menzis
Een update inmiddels bijna weer 2weken verder tot nu nog geen enkele reactie op mijn declaratie als Ik bel krijg je na 10 min in de wacht als antwoord is nog niet opgepakt te gek voor woorden
Overgestapt van zk naar menzis om alles onder 1 zorgverzekeraar te hebben declaratie ingediend voor aankoop lenzen bij zk vorig jaar volgende dag geld op je rekening nu zelfde leverancier bij menzis bijna 2 weken verder nog niets 5 keer gebeld zeggen allemaal wat anders waardeloos ook de klantenservice allemaal weten ze het beter incasseren is geen probleem

Svar från Menzis
Gebeld naar de klantenservice om informatie te vergaren over meerdere afschrijvingen van zorgkosten(omdat ik dacht dat het niet helemaal klopte). Kreeg iemand aan de lijn die niet wou luisteren, heel bijdehand reageerde(hij wist alles), en in een discussie ging waarvan ik had aangegeven die niet aan te willen gaan. Uiteindelijk mijn oude zorgverzekering gebeld hoe dit soort dingen in elkaar zaten en daar werd ik vriendelijk te woord gestaan en uiteindelijk geholpen.
Als ik meneer van menzis moet geloven: mocht ik eind december overstappen naar een nieuwe verzekeraar, dan krijg ik dus het voorschot die je maandelijks betaald niet terug..
Denk niet helemaal dat dit klopt, maar zeker goed om bij de verzekeraar je betalingen en kosten goed in de gaten te houden. Ben tot heden niet tevreden over mijn overstap. Heel jammer.

Svar från Menzis
I bought what I understood to be a single-trip travel insurance policy through Menzis's subsidiary Unigarant in 2024. Two years later I discovered it had been silently renewing annually, with €50+ debited from my account each year. Renewal notices were going to an address I no longer lived at.
Nothing in the purchase flow indicated that I was signing up to an ongoing commitment rather than a one-off purchase.
EDIT: Look at their response: "the type of policy is always clearly stated on the policy document you receive after purchase." After purchase. After you've paid. After the direct debit mandate has been established. That response perfectly illustrates the problem. Menzis knows this. Jeannette knows this. This is a scam, and they know it. They bury the fact it's an on-going subscription in the fine-print of a multi-page policy document.

Svar från Menzis
Echt ene grote oplichters bende, meer woorden heb ik er niet voor. Waar de heer Wouter Bos slapend rijk kan worden. Vorige week een zeer dreigende en intimiderende mail/brief binnen. Ook nog eens onterecht. Ik zou mijn betalingsregeling niet na zijn gekomen. Direct ( is wel een standaardbriefbrief , maar toch ) . Zeer agressief direct dreigen met het op te eisen bedrag en betalen voor de datum anders sturen we een deurwaarder op u af. Gebeld eerst wordt je totaal niet geholpen en u moet maar betalen.... bij tweede keer wel een medewerker die wel wat verder gaat. bleek dat er gewoon betaald was , geen excuses echt niets... maar dat mijn bij hoge uitzondering akkoord gaat. Bel je ze voor de eigen bijdrage van het CAK voor hulp die in het basispakket van je verzekering zit, dan kan men niet helpen en weten ze van niets, Je wordt dan doorverwezen naar het CAK etc, die ook niets kunnen. Typisch Nederland wel geld binnenharken maar omgekeerd weet men van niets. Daarnaast worden ze steeds brutaler je factuur voor de komende maand al in het begin van de lopende maand. Ze zien je gewoon alleen maar als geldboom /pinautomaat. Maar als er wat moet worden geregeld geeft men niet thuis. Ga ook in november direct weg daar!

Svar från Menzis
Waardeloos!! Het aanvraagformulier voor fysio na ongeval op de website werkt niet. Wachten nu al meer dan een week dat het gaat werken om goedkeuring te vragen voor de fysio! En telefonisch kan het niet, moet via het aanvraagformulier online en dat werkt dus nog niet!!

Svar från Menzis
Ze sturen steeds aanmaningen(ook al heb je betaald),incassobureaus,ggn deurwaarders en blijven maar doorzeuren.
Ben klaar met dit bedrijf.
Ook al is er een spoedgeval,ook daar moet je voor betalen.
Ik heb al gekeken of er geld aan mijn boom groeit maar nee.
Waar blijft dat geld wat wij met ons allen betalen?
Wat ik ook vreemd vind, dat ze bij menzis wel tijd hebben om dezelfde dag nog antwoordt te geven op een review .
En dan niet alle vragen beantwoorden maar alleen wat jij al aangeven hebt herhalen ze nog een keer.
Dus geen fatsoenlijk antwoord..
Gelukkig gaat dit stoppen.

Beste Menzis,
Ik ben echt verbaasd en eerlijk gezegd behoorlijk geïrriteerd over wat er de afgelopen weken is gebeurd.
Op 23 januari heb ik mijn premie netjes zelf betaald.
Tot mijn verbazing zie ik vervolgens dat er op 29 januari nóg een premie wordt afgeschreven, en alsof dat nog niet genoeg is, op 30 januari wéér een bedrag.
Dat betekent dat er in twee weken tijd bijna €600 bij mij is geïncasseerd.
Kan je mij uitleggen hoe dit in vredesnaam mogelijk is? Want dit klopt simpelweg niet. Helemaal knetter.

Svar från Menzis
Contact met medewekers is zakelijk en totaal niet meedenkend. In de voorwaarden zijn zoveel regels en uitzonderingen opgenomen die niet aansluiten op de praktijk dat je uiteindelijk alsnog alles zelf moet betalen.

Svar från Menzis
Mijn vrouw is in 2025 naar de fysiotherapeut geweest waar wij al jarenlang zonder problemen heen gaan en Menzis dit ook vergoed. Echter nu op een declaratie van € 507,-- geeft Menzis niet thuis. Na ruim 40 minuten in de wacht gezet te zijn kwam de behandelaar terug met het bericht dat Menzis voor 2025 geen erkenning meer heeft voor deze Fysio en dus niet uitkeert. De fysio is eind 25 met pensioen gegaan en had dus zijn erkenning niet voor heel 25 verlengt. Het enige antwoord dat ik van Menzis kon krijgen. tja de fysio had geen erkenning meer dus geven wij geen dekking. Pas dus op waar je heen gaat want Menzis trekt zomaar de dekking in zonder dat de klant dat weet.

Svar från Menzis
Menzis is wel goed berijkbaar worden goed geholpen met wat van vraag ook blijf m'n hele leven bij menzis en m'n man ook

Svar från Menzis
Niet door te komen die website van Menzus

Svar från Menzis
Sturen de rekening pas in januari en dan oet je ook gelijk al betalen. Stuur die rekening gewoon in december dan kun je het beter plannen en kun je ook onder de belastingaanslag uit komen. Je krijgt allemaal nutteloze zooi opgestuurd waar ook allemaal kosten aanverbonden zijn waar je zelf ook al voor opdraaid

Svar från Menzis
Mijn ervaring is goed ben mijn levenlang er al bij maar wat ik echt stront vervelend vindt is die autobots waar je mee verbonden word ik wordt hier krankmajorem van net als honderden andere mensen vraag je om een persoonlijke gesprek krijg je weer de auto bot sorry das t enigste ding wat ik vervloek van deze tijd

Svar från Menzis
I am profoundly frustrated by your website which offers no coherent pathways to the information i require, leaving me perpetually adrift in a labyrinth of irrelevant pages. The chatbot is merely unhelpful but entirely ineffectual, compounding my exasperation while the incessant intrussive popups of your so called online help only serve to distract and irritate

Svar från Menzis
Läs mer om andra typer av omdömen.
Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.
Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.