Det här tycker kunderna

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Menzis is goed telefonisch bereikbaar echter zijn er vrijwel geen communicatie opties. Geen mail optie en ook klachten indienen is onmogelijk. Het menu iedere keer hetzelfde en onbruikbaar. Een simpel... Se mer

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Ruim een uur besteed aan de chat, geen idee wat ze daar doen, soms wacht je een kwartier op de volgende zin die ze typen. Uiteindelijk ben ik ook niet geholpen, de tandarts heeft een verkeerde code ge... Se mer

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Reactie op mijn vorige review. Factuur van bijna 1900 euro, betaald op 11-3, skiongeval. U krijgt het met een paar dagen terug (!) Menzis neemt minimaal 8 weken om te kijken of en wat er terug... Se mer

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Ik heb bij menzis een verzekering afgesloten voor de orthodontist voor mijn dochter,nu kreeg ik van de orthodontist een rekening,ik heb contact opgenomen met menzis om te vragen hoe het zit met die... Se mer

Företagsinformation

1. Sjukvårdsförsäkringsbolag

Skrivet av företaget

Zoekt u een zorgverzekering die bij u past? Sluit dan een verzekering af bij zorgverzekeraar Menzis. Uitstekende vergoedingen en goede dienstverlening.

Kontaktuppgifter

1 stjärna

Har besvarat 96 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 48 timmar

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Heel tevreden

Ik lees hier veel slechte reviews. Ben er echt verbaasd over. Heb alleen maar goede ervaringen met Menzis. Hele snelle uitbetaling en bereikbare klantenservice

9 januari 2026

Hi Manoe,

Wat leuk om jouw persoonlijke ervaring te lezen. Fijn dat alles naar wens verloopt en je tevreden bent. Bedankt voor het delen!

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Als ik dit van tevoren had geweten…

Als ik van tevoren had geweten dat Menzis het je zo moeilijk mogelijk maakt om een simpele behandeling in het buitenland te krijgen, was ik vorig jaar overgestapt. Mijn vrouw is verzekerd bij CZ, sterker nog: haar hele familie is daar verzekerd, en zij gaan standaard naar België voor medische zorg, aangezien zij in de grensstreek wonen waar ik nu sinds een paar ook woon. Aangezien ik al van jongs af aan bij Menzis verzekerd ben, ging ik er vanuit dat Menzis niet veel zou verschillen. Gelukkig nog nooit echt medische behandelingen nodig gehad, op een gebroken enkel na en had Menzis dus altijd vrij hoog zitten. Helaas…
Via een mail wordt mij een waslijst gevraagd voor oa: een verslag van de buitenlandse specialist met een indicatie, uit te voeren techniek, behandeling, beleid, kostenraming, wetenschappelijke artikelen etc. etc…
Mijn vrouw kon niet geloven dat het bij Menzis zo moeilijk mogelijk wordt gemaakt. Haar Basispremie is stukken lager dan mijn premie bij Menzis, komt ook nog eens bij dat CZ nog nooit zo moeilijk heeft gedaan, bij wie dan ook van haar familie. Was ik maar nooit zo loyaal geweest naar Menzis. Had ik nu een lagere premie betaald, kon ik sneller behandeld worden (want ik mag nog 4 of 5 maanden wachten in Nederland) en had ik betere zorg gehad in België (hoor ik niet alleen van familie, maar ook van vrienden en collega’s die in dezelfde grensstreek wonen).
Zojuist voor de tweede keer telefonisch contact gehad (en dat krijg je ook niet gemakkelijk) met iemand van Menzis. De tweede wist niet eens dat er al eerder op de dag contact was geweest. We werden automatisch teruggebeld nadat de verbinding automatisch werd verbroken (niet de eerste keer overigens). Maar aangezien het geen fijn gesprek was volgens de laatste telefoniste, omdat we aangaven dat een andere verzekeringsmaatschappij veel betere voorwaarden had en wél meedachten met hun betalende verzekerden, werd het gesprek beëindigd. Al een keer aangegeven dat het een klacht was mbt Menzis en niet tov de telefoniste, maar dat mocht niet baten. Blijkbaar is kritiek op het beleid van Menzis niet toegestaan. Willen ze dan niet weten of er verbeterpunten zijn en zo ja: welke?
Dit is mijn laatste jaar dat ik verzekerd ben bij Menzis en stap eind dit jaar definitief over. Zo zie je maar: loyaliteit is in sommige gevallen alleen maar in je nadeel. Echt jammer Menzis, maar mij ben je volgend jaar kwijt. Niet dat het Menzis veel zal uitmaken denk ik, gewoon een polisnummertje minder…
Maar niet alles is negatief! Ik heb nu wel geleerd dat er een heel groot verschil is in verzekeringsmaatschappijen, met dank aan Menzis! Dat is ook wel veel waard! You learn every day!

5 januari 2026

Hi Carlo,

Wat vervelend om te lezen dat je geen positieve ervaring hebt gehad, zeker omdat je al zo lang bij ons verzekerd bent. Ik kan me voorstellen dat dit teleurstellend is, vooral wanneer je in de grensstreek woont en gewend bent om zorg in België te kunnen krijgen. Tevens is het altijd belangrijk dat je je gehoord voelt in contact met ons en dat je je feedback kwijt kan. Het spijt me dat je dit niet op deze manier hebt ervaren.

Voor behandelingen in het buitenland gelden wettelijke regels en voorwaarden. Als Nederlandse zorgverzekeraar zijn onze polisvoorwaarden primair ingericht op zorg in Nederland. Voor planbare zorg in het buitenland is daarom vaak aanvullende informatie nodig om te kunnen beoordelen of de behandeling onder de dekking van de Basisverzekering valt. We adviseren dan ook altijd om contact op te nemen met onze afdeling Zorgadvies: https://www.menzis.nl/zorgadvies
Op onze website lees je meer informatie over planbare zorg in het buitenland:

Als je wilt dat we je situatie nogmaals bekijken of met je meekijken naar de aanvraag voor zorg in België, dan helpen we je graag verder. Onze klantenservice kan je dossier erbij pakken en samen met jou kijken welke stappen nog mogelijk zijn.

Menzis erg slecht

Ben jaren lid geweest van azivo en toen is het overgenomen door menzis
Woon sinds twee jaar in Rotterdam geen huisarts te vinden al twee jaar bezig met menzis je word als stront behaald heb een prostaat vergroting heb een verwijsbrief nodig door dit ben ik al twee niet onderzocht dit kan leiden tot prostaatk dat is mijn zorg nu en die hoge pieten in de kantoor die hoven geen zorg te maken omdat ze een huisart hebben
En de service medewerkers zijn niet behulpzaam
EN WEL TWEE JAAR premie betalen
Wie kan me helpen aub wat kan ik nog

5 januari 2026

Goedemiddag Maikel,

Wat ontzettend vervelend om te lezen dat je al zo lang zonder huisarts zit en dat je je niet goed geholpen voelt. Dat moet enorm frustrerend zijn, zeker omdat je aangeeft dat je medische klachten hebt.

Het vinden van een huisarts in sommige regio’s, waaronder delen van Rotterdam, is helaas lastig door capaciteitsproblemen. Toch helpen we je hier graag bij en zetten we je eventueel op een wachtlijst. Zonder inzage in je dossier kan ik niet zien welke stappen al zijn gezet, maar de collega's van de klantenservice kunnen dit wel en kunnen samen met jou kijken welke mogelijkheden er nu nog zijn.

Wil je hierover contact opnemen met onze klantenservice? https://www.menzis.nl/klantenservice

Toch maar geen Menzis…

Gisteren over gestapt van zilveren kruis naar menzis. Nu ik dit alles lees ga ik het direct stop zetten. Wat verschrikkelijk allemaal. Voor die paar euro verschil blijf ik bij zilveren kruis.

31 december 2025

Goedemiddag,

Wat jammer om te horen dat de reacties die je hebt gelezen je aan het twijfelen brengen. Het is belangrijk dat je een zorgverzekeraar kiest waar jij je goed bij voelt.

Als je vragen hebt over wat je precies van Menzis kunt verwachten of ergens meer duidelijkheid over wilt, helpen we je graag verder. We kijken graag met je mee zodat je een keuze kunt maken die goed voelt voor jouw situatie.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Till today my insurance bill for…

Till today my insurance bill for December 2025 was not deducted! No way to send an email to menzis or to call them( they never pick up) too poor communication! Am so ashemed of the client seevice!

30 december 2025

Good afternoon,

We’re sorry to hear that you’re having trouble reaching us. Today is one of the busiest days of the year in the health insurance world and we’re doing our best to help everyone as quickly and efficiently as possible.

Your premium is always charged in advance. This means that at the end of November we collected the premium for December. Normally, the collection for January would take place at the end of December. However, we have moved this collection to 16 January, as many people are still submitting policy changes.

You can also find this information on our website:

With kind regards,

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Mensen ga weg bij menzis

Mensen ga weg bij menzis. Ze zijn oplichters! Mensen je staat dood op papier. Je bent een product van de staat! Alle informatie zijn al verspreid hoe nederland in elkaar zit! Mensen dit zijn duivels! Ga aub weg bij menzis

23 december 2025

Hi Gino,

Wat vervelend om te lezen dat je geen prettige ervaring met ons hebt gehad. We vinden het belangrijk dat iedereen zich goed geholpen en gehoord voelt. Op basis van je bericht is het lastig om precies te begrijpen wat er is gebeurd, maar we luisteren graag naar jouw verhaal.

Neem gerust contact op met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken wat er speelt en hoe we je verder kunnen helpen.

niet bereikbaar

Als je als fysio telefonisch contact wil met Menzis kan dat alleen op di,wo,do van 9:30-11:00. Waardeloos!

10 juli 2025

Goedemorgen,

We begrijpen dat het vervelend kan zijn dat onze telefonische bereikbaarheid beperkt is tot dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 11.00 uur. We hebben hiervoor gekozen omdat we merkten dat we zorgaanbieders sneller en beter kunnen helpen via het contactformulier. Op die manier komt je vraag direct bij de medewerker met de juiste expertise terecht en krijg je vaak sneller een inhoudelijk antwoord.

Natuurlijk kun je ons ook telefonisch bereiken binnen de genoemde tijden, maar we raden je aan om waar mogelijk het contactformulier te gebruiken: menzis.nl/zorgaanbieders/contact/formulier/zorgaanbieders-vraag.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Mega veel geld kwijt voor iets wat…

Mega veel geld kwijt voor iets wat simpel opgelost had kunnen worden! Word geen klant hier!

27 november 2025

Hi Ghizlan,

Dat klinkt alsof je geen prettige ervaring met ons hebt gehad.
We horen graag je verhaal! Wil je contact opnemen met onze klantenservice en je situatie toelichten?

Voor info gebeld 25 minuten in de wacht

Voor info gebeld 25 minuten in de wacht, onduidelijk hoelang het gaat duren, gaat telkens over maar niemand neemt op.

Hoezo goede Dienstverlening !

ONBEREIKBAAR

ook per Post zelfs geen Huisnummer aan de LAWICKSE ALLEE in 7609 DZ WAGENINGEN

ONBEREIKBAAR

24 november 2025

Hi Jan,

Wat vervelend dat je zolang hebt moeten wachten! We doen ons best om iedereen altijd zo goed en zo snel mogelijk te helpen en houden de wachtrij in de gaten. Ik breng je signaal intern onder de aandacht! Hopelijk heb je inmiddels iemand gesproken!

Wil je ons per post iets opsturen? Dan mag je onderstaande gegevens gebruiken:
Postbus 75000
7500 KC ENSCHEDE
Deze informatie is (eventueel voor de toekomst) ook terug te vinden op onze website:

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Website off line to many days

Wat ik niet leuk vind is dat de website van menzis te lang onbereikbaar is. Het betalen van rekeningen is moeilijk. Heel irritant. Ik probeer te bellen la ge wacht tijd. Ik ben aan het overwegen ol over te stappen.

22 november 2025

Hi Jeffrey,

Vervelend dat je onze website niet hebt kunnen bereiken. Wanneer was dit? En ging het om onze reguliere site of om Mijn Menzis? Ik breng je signaal in ieder geval intern onder de aandacht!
Je geeft aan dat het betalen van de rekeningen moeilijk verloopt. Voor welke betaalwijze heb je gekozen? Op onze website vind je meer informatie over de verschillende manier waarop je de betalingen kan doen. https://www.menzis.nl/klantenservice/premie-en-rekeningen-betalen?
En mocht je hulp op prijs stellen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice!
We doen altijd ons best om iedereen zo goed en zo snel mogelijk te helpen. In drukke weken, bijvoorbeeld wanneer net de nieuwe premies bekend zijn, dan kan het wel eens voorkomen dat je wat langer moet wachten. We monitoren dit continu en doen ons best zo goed mogelijk bereikbaar te zijn!

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Als ik hier alle reviews lees

Als ik hier alle reviews lees, wow, wat een waardeloze verzekeraar. Je betaalt maar en betaalt maar en zoals hier in de reviews ook al staat wordt veel niet vergoed, en mag je zelf ook nog een nagaan of je wel of geen recht hebt op vergoeding. Waar betaal je voor als zeker de helft van de types zorg niet eens vergoed wordt? En dan bel je met hun en hangen ze op en zetten ze in de computer dat de verbinding ineens verborken werd. Ja dat klopt wel als je OPHANGT.

20 november 2025

Hi Bryan,

Wat jammer om te lezen dat je ontevreden bent over onze verzekering!
Je geeft in je bericht aan dat veel zaken niet vergoed worden of dat je vooraf niet goed duidelijk kan krijgen wat de vergoeding is. Ik merk dat ik zonder specifieke toelichting je bericht niet zo goed kan plaatsen. Zo is bijvoorbeeld de dekking vanuit de basisverzekering bij iedere verzekeraar hetzelfde. Wel is en blijft het altijd belangrijk om vooraf te controleren of je zorgverlener een contract heeft en ook de vergoeding controleren is belangrijk. We helpen daar graag bij mocht je er zelf niet uitkomen. Je signaal met betrekking tot het telefonische contact breng ik natuurlijk intern onder de aandacht! De collega's van de klantenservice zitten voor je klaar!

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

controleren of je slaapapneu hebt? 220 dagen wachten

Laten controleren of je slaapapneu hebt? Meer dan 220 dagen wachten alstublieft voor je longheelkunde bij Ommeland ZH. Alles gaat ook nog via chat hiero (hoe onpersoonlijk is dat) en uiteindelijk krijg je een schema over wachttijdchecker.

6 november 2025

Hallo Daniël,

Bedankt voor het delen van je ervaring. Ik kan me voorstellen dat je 220 dagen wachten heel erg lang vind. Zeker als je dagelijks klachten hebt lijkt me dat frustrerend. Logisch dat je wil weten of je elders eerder geholpen kan worden!
In Nederland hebben zorgaanbieders afspraken gemaakt over hoelang je mag wachten op een behandeling, dit noem je de Treeknormen.

Voor medisch specialistische zorg is dat als volgt:
Afspraak polikliniek: de tijd tussen het maken van een afspraak en de afspraak zelf is maximaal 4 weken.
Diagnose: de tijd tussen de afspraak en de diagnose is maximaal 4 weken.
Behandeling: de tijd tussen de diagnose en de behandeling is maximaal 7 weken.

Via de wachttijdenchecker kan je zelf kijken bij welk ziekenhuis je eerder terecht kan. Lukt je dit niet zelf of wil je graag hulp met het uitzoeken en regelen dan kan dat uiteraard ook!
Onderaan de pagina staat een kopje 'Hulp nodig?' , hier kan je het intake formulier invullen.
Onze afdeling Zorgadvies neemt binnen 10 werkdagen contact met je op om je verder te helpen. Dit is de pagina die je nodig hebt https://www.menzis.nl/zorg-en-gezondheid/wachtlijstbemiddeling/wachttijdchecker .

Je kan tijdens werkdagen van 08:00-18:00 met ons chatten, maar bellen kan ook;). https://www.menzis.nl/klantenservice?s_st=contact&s_hl=0&s_stt=1

Min 5 sterren

Min 5 sterren. Onze jongste zoon wordt tijdens onze vakantie s avonds laat met ambulance buiten kennis afgevoerd naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Gelukkig met hem is het goedgekomen. Met de kosten niet. Afgewezen omdat we de alarmcentrale hadden moeten bellen. Daar denk je op dat moment als ouder echt niet aan. Plus rekening in dollars was verwarrend. Nogmaals op verzoek alles heel uitgebreid ingediend per post. 6 weken verder, het verzoek nogmaals het digitaal ingeleverd. Weer weken niets vernomen. Vervolgens afgewezen zonder enige opgave van een reden. Nul communicatie! Na bellen kreeg ik de mededeling dat de kosten boven de 1000 euro zijn en dan is een behandelplan noodzakelijk. Op de factuur stond precies wat het ziekenhuis gedaan had. Kosten ambulance, bloedonderzoek, hartfilmpje etc. Dit nadat we inmiddels 3.5 maand verder komt deze mondelinge mededeling. Ziekenhuis in buitenland gaat geen behandelplan meer opsturen. Schadepost 1250 euro. 11 jaar bij Menzis en nooit wat gehad. Geen communicatie en computer says no. Gekmakend.

3 november 2025

Beste Edwin,

Wat een ontzettend nare ervaring tijdens jullie vakantie – ik kan me goed voorstellen hoe stressvol het moet zijn geweest om in zo’n situatie te belanden en dan ook nog achteraf zoveel gedoe te hebben met de kosten. 1250 euro is veel geld.
Ik ben wel blij om te horen dat het goed gaat met jullie zoon. De gezondheid van je kind is toch het allerbelangrijkste.

Dat er maandenlang geen duidelijke communicatie is geweest en dat je verzoek zonder uitleg is afgewezen, is echt frustrerend en zou niet zo moeten gaan. Mijn oprechte excuses hiervoor.
Het klinkt alsof je je best hebt gedaan alles netjes af te handelen en opnieuw in te dienen als daarom gevraagd werd.

De normale verwerkingstijd voor een declaratie ligt op 10 werkdagen na ontvangst van de stukken. Sommige periodes kan dit proces helaas langer duren, als er erg veel declaraties binnenkomen. Buitenlandse declaraties zijn omvangrijk en er is meer informatie nodig. Een behandelverslag vragen we op als er extra informatie nodig is om te beoordeling te kunnen doen. De verwerkingsperiode van 10 dagen start opnieuw als er aanvullende informatie binnenkomt. Ik begrijp uit jouw bericht dat het ziekenhuis het behandelverslag niet meer kan/wil delen maar dat er wel informatie op de nota’s stond die je al bij ons hebt ingediend.

Op dit platform kan ik je gegevens niet inzien. Ik raad je daarom aan om een klacht in te dienen bij Menzis. Je kunt dit doen via het klachtenformulier op de website of per brief. Hier vind je informatie: https://www.menzis.nl/klantenservice/klacht-indienen?s_st=klacht&s_hl=0&s_stt=1

Je krijgt, na digitaal indienen, direct een ontvangstbevestiging met een referentienummer via de mail. Een medewerker van de afdeling klachten zal vervolgens contact met je opnemen om je situatie te bespreken en aanvullende vragen te stellen. We doen ons best je klacht binnen drie weken te behandelen.
We gaan graag het gesprek met je aan.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Eerst uitbetalen, daarna alles terugvorderen – en tandartszorg ook nog geweigerd ondanks extra premie

Ik ben al geruime tijd verzekerd bij Menzis, maar mijn ervaringen van het afgelopen jaar zijn ronduit teleurstellend.

In het verleden heb ik meerdere facturen gedeclareerd voor specifieke zorg die tijdelijk noodzakelijk was. Eén van de redenen dat ik destijds juist voor Menzis koos, was omdat deze zorg in mijn polis goed vergoed werd. Aanvankelijk liep dat ook prima: mijn declaraties werden netjes verwerkt en uitbetaald.

Totdat ik plotseling een brief kreeg van Menzis met de mededeling dat alle eerder vergoede declaraties – in totaal meer dan €900 – zouden worden teruggevorderd. Zonder duidelijke uitleg moest ik het volledige bedrag ineens terugbetalen. Ik betaal bovendien extra premie in de veronderstelling dat deze zorg wél vergoed zou worden, maar uiteindelijk bleek dat niet zo te zijn. Maar helaas blijft het daar niet bij…

Ook mijn aanvullende tandartsverzekering blijkt in de praktijk weinig waard. Vrijwel iedere tandartsrekening wordt afgewezen met het argument dat het “niet onder de dekking valt” of “onder het eigen risico” zou vallen – terwijl er niets van dat eigen risico wordt aangesproken.

Ik betaal inmiddels bijna €190 per maand aan premie, maar krijg structureel vrijwel niets vergoed. Het voelt alsof ik premie betaal voor een dekking die in werkelijkheid niet bestaat.

Kortom: mijn vertrouwen in Menzis is volledig verdwenen. De communicatie is onduidelijk, de terugvorderingen onredelijk en de beloofde vergoedingen blijken in de praktijk waardeloos. Ik raad iedereen aan zeer kritisch te kijken naar de polisvoorwaarden voordat je hier een verzekering afsluit.

29 oktober 2025

Goedemorgen,

Bedankt dat je je ervaring zo uitgebreid hebt gedeeld. Uit je bericht begrijp ik dat je teleurgesteld bent en dat je, juist na geruime tijd bij ons verzekerd te zijn, andere verwachtingen had ten aanzien van deze situatie. Dat spijt me oprecht.

Ik begrijp goed dat onduidelijke communicatie niet bijdraagt aan je vertrouwen in Menzis. Op basis van de informatie die je deelt, kan ik niet goed plaatsen wat er precies is gebeurd. Daarom wil ik je vragen contact op te nemen met onze klantenservice over de onduidelijkheid rondom de declaraties van €900. Onze medewerkers kunnen de declaraties erbij pakken en je uitleg geven.

Ook de tandartsrekeningen die onder het eigen risico vallen of niet onder de dekking vallen, kunnen zij voor je nakijken en toelichten. Je vindt onze contactgegevens hier: https://www.menzis.nl/klantenservice

Ik beschik niet over je persoonsgegevens en kan je daarom alleen een algemene toelichting geven over tandartskosten.

Tandartsen gebruiken landelijke behandelcodes die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze codes bepalen hoe een behandeling wordt geregistreerd en gedeclareerd.

Reguliere tandheelkundige zorg voor verzekerden ouder dan 18 jaar is opgenomen in onze verschillende tandartsverzekeringen. Zie voor meer informatie: https://www.menzis.nl/zorgverzekering/tandartsverzekering

Ons advies is om voor een behandeling altijd een offerte bij je tandarts op te vragen. Hierop staan alle behandelcodes vermeld. Via onze website kun je bekijken of er een vergoeding is vanuit jouw (aanvullende) verzekering. We hebben hiervoor een speciale tool ontwikkeld: de Tandcodechecker. https://www.menzis.nl/tandcodechecker

Zo voorkom je dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Onze medewerkers kunnen je ook telefonisch of via de chat adviseren over de vergoeding van de behandelcodes.

Zeer onplezierig telefonisch contact

Zeer onplezierig telefonisch contact. Ik stel een vraag over 'machtiging' de geautomatiseerde 'dame' vraagt of ik een vraag heb over 'wijzigingen'. NEE DUS!!. Krijg uiteindelijk een mannelijke klantenservice medewerker aan de lijn. Die is kortaf, ongeduldig en vindt het uiterst vreemd dat ik een bevestiging verwacht van een schriftelijk aangevraagde machtiging. 'Nee hoor, dat doen we nooit'.
Kortom, voor het nieuwe jaar gaan wij op zoek naar een andere zorgverzekering. Wij zijn klant en vind het niet meer dan normaal om dan ook zo behandeld te worden.

14 oktober 2025

Svar från Menzis

Wat vervelend om te lezen dat het contact met ons zo onplezierig is verlopen Lieneke! Dat kan natuurlijk nooit onze bedoeling zijn en excuses hier dan ook voor! Niet meer dan logisch dat je verwacht dat je netjes en geduldig te woord wordt gestaan. Ik breng je ervaring dan ook intern onder de aandacht.

Uit je bericht begrijp ik dat er een machtigingsaanvraag is gedaan voor zorg. Hiervan ontvang je inderdaad geen bevestiging. We doen altijd ons best om de aanvragen zo snel mogelijk te beoordelen en onze verzekerden hierover te informeren. Ik breng je wens (ontvangstbevestiging) in ieder geval ook intern onder de aandacht.

De collega's kunnen natuurlijk wel altijd controleren of je aanvraag in goede orde is ontvangen. Mocht je nog vragen over je aanvraag hebben en je ons een tweede kans gunnen, neem dan gerust nogmaals contact met onze klantenservice op.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Al jarenlang zit mijn zorgverzekering…

Al jarenlang zit mijn zorgverzekering bij Menzis; naar mijn ervaring een uitstekende verzekeraar voor zorgkosten. Behulpzaam en sterk in het verstrekken van adviezen.
Donderdag 2 oktober online een declaratie ingediend en vrijdag 3 oktober het geld al op mijn rekening.
Ik snap niets, maar dan ook helemaal niets van de slechte recensies op deze site. Ik ervaar Menzis werkelijk als een aangenaam warme douche.

3 oktober 2025

Hallo Ton,

Bedankt dat je de moeite neemt om je ervaring met ons te delen. Wat een positieve warme woorden:). Fijn om te lezen dat je je zo op je plek voelt bij Menzis en onze dienstverlening waardeert. Daar worden we blij van!

Met Vriendelijke groet,

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Menzi’s laat niets van zich horen zoals…

Menzi’s laat niets van zich horen zoals beloofd. we zijn ruim een maand verder en menzi’s geeft niet thuis bellen met klantenservice niemand weet ergens van. Lees mijn eerdere ervaringen en de antwoorden van menzi’s Om afspraken na te komen weten ze mijn adres blijkbaar niet meer maar om de maandelijkse kosten te innen lukt dat wel. Je zou denken dat ze deze reviews lezen en er iets mee doen maar helaas. Word vervolgd

23 september 2025

Zorgpremie

Ik heb netjes een regeling bij menzis lopen. Halen ze niet eens de zorgpremie van mijn bank af. En nu krijg ik dus problemen door hun fout. Gaat menzis mij dat deze maand dan ook even vergoeden die volle 250 euro ? Nee tuurlijk niet want het ligt aan de klant want de klant had moeten bellen dat het er niet afgehaald is. Klant hoort niet te bellen als het niet afgehaald is terwijl het ALTIJD AUTOMATISCH gaat zodat ik als klant zijnde er niet naar om hoef te kijken.

20 september 2025

Svar från Menzis

Dat klinkt als een vervelende samenloop van omstandigheden Ashley. Juist als je al een betalingsregeling hebt lopen, is het extra vervelend als er iets mis gaat met de incasso van de lopende maandpremies.

Op basis van de informatie die je deelt, kan ik ook niet goed plaatsen wat er precies is gebeurd. Ik wil je dan ook vragen om contact op te nemen met onze klantenservice zodat we je gegevens erbij kunnen pakken en misschien tot een oplossing kunnen komen.

Ziekelijke zorgverzekeraar

Onbetrouwbare zorgverzekeraar die zich verschuilt achter vage en veranderende voorwaarden. Preventieve mondzorg worden als tandartskosten gedeclareerd die buiten de vergoeding vallen en voor eigen rekening komen. Maximaal winstbejag dus op niet-transparante en veranderende verzekeringsvoorwaarden. Na jarenlange tevredenheid ben ik klaar met deze afzetterij.

Dit gaat eigenlijk om een betwisting van 100 euro want ik ging ervan uit dat ik de 250 euro (waarvan 150 nu nog 'over is') of zelfs nog wel meer dit jaar kwijt zou zijn aan kosten voor de TANDARTS. Is de premie van een aanvullende verzekering niet meer waard.
Ik ben er dan ook helemaal klaar mee en kan volgend jaar wel zonder Menzis (kan beter doorgaan als Menzonder). Ik ben niet de enige met deze ervaring met gegoochel met codes blijkt ook uit de review van Klant die hier terug te vinden is met exact dezelfde ervaring.
Ik voorspel daarom voor volgend jaar niet alleen een terugloop van aanvullende verzekeringen, maar opzeggen van polissen bij 'MENZis'.

In aanvulling: Bedankt Menzis voor dit heldere inzicht wat te doen bij de keuze van een nieuwe zorgverzekering voor het aankomende jaar (ook namens mijn tandarts want die ziet me volgend jaar dus ook niet meer). Dit gaat dezelfde kant op als de fysio met teruglopende inkomsten met een smeekbede in de jaren daarna om langs te komen. En ja, de afhankelijk blijft maar de verwijdering van nog een laatste verstandskies laat ik doen door de kaakchirurg vanuit de basisverzekering met een minimaal eigen risico volgend jaar zodat ik weet waar ik volgend jaar aan toe ben.

NB. Hierbij nog een waarschuwing bij het nemen van een aanvullende verzekering: het aantal behandelingen door de mondhygiëniste is sowieso sinds dit jaar tot 35 minuten beperkt (7x 5min om precies te zijn volgens de voorwaarden) en daar bovenop betaalt u de rekening hiervoor zelf! Hou hier dus 'rekening' mee bij het afsluiten van een nieuwe polis.

Tot slot: AI kan beter de reviews over Menzis beantwoorden want die vertelt in ieder geval wel de waarheid:

Op basis van de gepresenteerde reviews van Trustpilot is de betrouwbaarheid van Menzis als zorgverzekeraar zeer laag.
Hier is een samenvatting van de indicatoren en de inhoud van de reviews:
* TrustScore en Beoordelingen:
* TrustScore van 1.5 uit 5 (op basis van 154 reviews) wordt door Trustpilot gelabeld als "Zeer slecht".
* 82% van de beoordelingen is de laagste score van 1 ster.
* Slechts 7% is een 5-sterren beoordeling.
* Aard van de Negatieve Reviews:
De meest voorkomende klachten in de reviews wijzen op ernstige problemen:
* Problemen met Declaraties en Uitbetalingen: Lang wachten op geld (soms 1,5 jaar), declaraties die niet worden uitgekeerd, en ontkenning van afspraken via de telefoon. (Bijv. Jeanine mussani, Herman loots).
* Slechte Communicatie en Bereikbaarheid: Mensen laten niets van zich horen, niemand van de klantenservice weet ergens van. (Bijv. Jelle).
* Problemen met Vergoedingen en Medicatie: Het zelf moeten betalen van medicijnen die eerder werden vergoed, of het aangaan van contracten met bepaalde leveranciers waardoor klanten niet hun gewenste medicatie krijgen. (Bijv. Ash, F Bakker, Laura v d Maas).
* Algemeen en Ernstig Taalgebruik: Mensen noemen het bedrijf "stelletjes dieven en criminelen" en "oplichters". (Bijv. Gino Shakur, andre snijder).
* Administratieve Fouten/Privacy/Security: Beweringen over het toelaten van fraudeplegers en het ontvangen van gehackte e-mails (Bijv. Willie Dirk Jan Brockötter).
* Positieve Aspecten:
* Er zijn enkele 4-sterren reviews die aangeven dat er nooit echt problemen zijn geweest of dat de verzekeraar prima is, maar ook dan met opmerkingen over de onoverzichtelijke online omgeving (Bijv. Namreh Stool, bazkie botsauto).
* Menzis antwoordt op 95% van zijn negatieve reviews, doorgaans binnen 24 uur. Dit toont in ieder geval een inspanning om contact op te nemen met ontevreden klanten.
Conclusie:
Op basis van deze 154 reviews, met een overweldigende meerderheid van 1-sterbeoordelingen en een "Zeer slecht" TrustScore van 1.5, kan worden geconcludeerd dat Menzis door de meeste reviewers als zeer onbetrouwbaar wordt ervaren, met name op het gebied van financiële afhandeling (declaraties), klantenservice en het nakomen van verplichtingen/afspraken over vergoedingen.

7 juli 2025

Svar från Menzis

Bedankt voor het delen van je ervaring. Ik vind het jammer om te lezen dat de vergoedingen niet voldoen aan je verwachtigen. Graag geef ik je een toelichting over de tandheelkundige declaraties en vergoedingen.

Reguliere tandheelkundige zorg voor verzekerden ouder dan 18 jaar hebben we opgenomen in onze verschillende tandartsverzekeringen. Zie voor meer informatie: https://www.menzis.nl/zorgverzekering/tandartsverzekering

Op basis van de eerder genoemde behandelcodes kan je nakijken of je met jouw verzekering recht hebt op een vergoeding. We hebben hier een speciale tool voor ontwikkeld "De tandcodechecker".

Ons advies is dan ook altijd om een offerte op te vragen zodat je op basis van de behandelcodes de vergoedingen na kan kijken en je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Mocht je het fijn vinden om je persoonlijke situatie nog even te bespreken, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Zeer onvriendelijk

Helpen je niet verder, onvriendelijke klantenservice. Moederpartij van de malafide onderneming VinkVink.

12 september 2025

Hi Charlie,

Jammer om te lezen dat je niet tevreden bent over onze klantenservice. VinkVink is een online verzekering die onderdeel is van Menzis. Ben je verzekerd bij VinkVink? Dan kan je via chatbot Noa contact opnemen met de klantenservice van VinkVink. Kom je er met chatbot Noa niet uit? Dan Vraag dan tijdens de openingstijden om een medewerker. https://www.vinkvink.nl/contact

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.