Fria Tider Omdömen

TrustScore 2 av 5

2,2

Lite uppdateringar ang mitt inlägg den 20-11!jag har fortfarande inte fått några svar på min uppsägning fast jag mailat ett flertal gånger d enda som kommer är nåt felmeddelande från Mailer daemond so... Se mer

Först jagar de Dig i 3 år ,sedan skickas en stämning ut och du blir kallad till tingsrätten som dömer alla drabbade som förlorare. Jag har kontaktat alla jag kan, ARN , Svensk Handel, Kronofogden, Ska... Se mer

Varför kan inte en vuxen person själv säga upp sitt abonnemang för att en förälder stod för telefonnumret fram till 2018? Är inte det att krångla till det väl mycket för en som vill avsluta sitt abonn... Se mer

SCAM! Widar Nord! Varför förstöra ert ryckte och det du bygger upp? Provade ett år prenumeration 2017, har sagt upp den otal gånger men får ändå löpande inkassokrav påminnelse och nya fakturor för... Se mer

1. Nyhetstjänst

Med 35.000 tecknade prenumerationer är vi Sveriges mest sålda produkt inom alternativ media. Vi betalar dock inte Trustpilot med trafik eller pengar, vilket man måste göra om man inte vill framställas som ett oseriöst skojarföretag på denna sajt. Trots det har vi högre Trustpilot-betyg än Sveriges mest omtyckta företag såsom Telia (1,3), Ikea (1,4), SEB (1,3), Elgiganten (1,4) mfl. Vi hoppas därför att klagomålen här, som nästan alltid är ogrundade och kommer från inkassokunder som vägrar betala sina fakturor, kan tas med en nypa salt. Mejla gärna kundservice@friatider.se om du behöver hjälp eller har frågor om din prenumeration.

Dålig

TrustScore 2 av 5

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Har inte besvarat negativa omdömen

Alla omdömen

3 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Omöjligt att säga upp abonnemang

Jag skickade flertalet mejl i slutet av november till till supporten hos Fria Tider inom ramen 14 dagar för att uppsägning ska gälla, och meddelat att jag vill säga upp abonnemanget. Man får då ett automatiskt svar som enligt Fria Tider är bekräftelse på uppsägningen. Men trots det så damp det idag ner en faktura i mejlen. Fria Tider ljuger alltså till sina ”kunder”. Innehållet på sidan är bra men supporten är katastrof. Jag kommer troligtvis behöva betala fakturan för att slippa hamna hos fogden eftersom supporten är helt obefintlig.

Faktura F78242.

/ Mattias Hallestrand

28 december 2021

Svar från Fria Tider

Det ska du inte göra. Vad är det för fakturanummer på den? Om du ångrat inom ångerrätten så ska vi inte skicka faktura, så betala den inte utan skriv här så kollar vi upp det.

Den 10e sep 2021 får jag en bekräftelse…

Den 10e sep 2021 får jag en bekräftelse på min uppsägning utav ert abonnemang!! Ändå får jag en ny faktura idag!! Plocka genast bort denna faktura annars kommer jag gå vidare med detta bedrägeri ni håller på med! //Maria Bengtsson

27 december 2021

Svar från Fria Tider

Hej Maria, du hade av någon anledning två abonnemang hos oss och uppsägningen lades bara in på det ena. Vi har nu strukit alla fakturor och avslutat även det andra, som du inte betalt något för. Du kan alltså bortse från fakturan.

Min pappa på snart 70 år beställde att…

Min pappa på snart 70 år beställde att bli pluskund 2016, han betalade då. Sen hörde han ingenting från Er från 2019. Då han aldrig ens fick inloggningsuppgifter, så har han inte ens använt tjänsten.
När han fick fakturan 2019 så trodde han att det var om han ville ha det förlängt..
Nu har han fått ifrån Ert inkassobolag om att han ska betala ränta och påminnelseavgifter på 3400kr från 2016-2021? Det står ju på Er hemsida att pluskund gäller i ett år, hur kan det då förlängas i 5 år?

15 december 2021

Svar från Fria Tider

Vi skickar räkningar på 365 kronor åt gången så detta stämmer inte såvida han inte bytt både mejl- och hemadress utan att ändra folkbokföringsadress hos Skatteverket, som vi uppdaterar våra adresser från. På hemsidan står det att det är en löpande tillsvidareprenumeration med bindningstid på ett år. Vi är dock inte omöjliga så vänligen återkom med fakturanummer så får vi titta på det.

Har ringt och mailat då de skickat…

Har ringt och mailat då de skickat påminnelse och hot om indrivning. Har betalt fakturan, ändå kom hot om indrivning och jag betalade den avvara farten då jag inte vill hamna hos kronofogden. Det går inte att säga upp abonnemang då ingen svarar på telefon och mailadress borttagen. Om fria tider läser det här så svara på mitt Mail så jag får mina pengar tillbaka OCH en kopia på uppsagt abonnemang!

9 december 2021

Svar från Fria Tider

För att säga upp mejlar man sin uppsägning till kundservice@friatider.se och då får man ett automatiskt svar med ett ärendenummer som bekräftar mottagandet av uppsägningen. Det är inte trovärdigt att så många kan ha problem med detta enkla förfarande.

Fria tider, undvik för allt ni kan.

Fria tider är ett skurk ställa och om man gått ur som ja gjort så får man inkasso från FTNG ekonomi som man inte kan ringa o bestrida. Var ett h-vete att bara kunna säga upp och nu har ja inkasso från ftng igen även om ja sa upp det och surt betalade slut fakturan, UNDVIK det som pesten.

8 december 2021

Svar från Fria Tider

Om du fått inkassokrav trots att du betalat så har betalningen gjorts med fel OCR- eller Bankgironummer. Mejla kvitto på betalningen till kundservic@friatider.se så vi kan pricka av den manuellt. Vi ska självfallet inte ha betalt två gånger.

Fria tider plus. Jag skrev här tidigare

Jag skrev här tidigare, om att jag blivit lurad in i ett abonnemang på fria tider plus 2018. På ljudfilen de skickade mig fanns ingen inspelning, och jag beställde aldrig fria tider plus. De fejkade att det fanns en ljudfil, och lurade på mig ett abonnemang som sen visade sig vara bundet i ett år. Gick inte att säga upp förrän efter 12 månader.
Jag brukar vara noga med att betala räkningar, och har aldrig haft något hos kronofogden.
Detta bolaget FT newsgroup OU och deras eget inkassobolag FTNG inkasso ger sig tydligen aldrig, och använder fula metoder.
Jag blev rådd att skriva tillbaka att jag vägrar betala något jag inte beställt. Orkar inte efter hot om att räkningen som nu är på 1700 kr går till Kronofogden. Betalningen gick till Redcase AB som tydligen också är ett av deras bolag.
Skulle inte betalt sa de när jag ringde Kronofogden. Anmäl dom hos tingsrätten var rådet jag fick.
Det är även polisanmält.
Varför skulle jag opponera mig o anmäla Fria tider om jag inte blivit utsatt för något avskyvärt?
Jag hoppas att fler orkar sätta dit dom. Har förstått att jag inte är ensam om att bli drabbad.

Jag talade inte in något via ljudfil, och det måste bli ett slut på era fula metoder. Jag har aldrig ens lyssnat på Fria tider plus. Varför skulle jag beställa det när jag inte var intresserad av det?
Jag vill bara varna andra.

7 december 2021

Svar från Fria Tider

Vi har svårt att förstå vad du menar med "På ljudfilen de skickade mig fanns ingen inspelning". Om det inte hörs något på inspelningen av det muntliga avtalet så får du höra av dig så skickar vi en CD-skiva med posten. Vi kräver bara betalt för muntliga avtal som är tydliga.

Uppdatering: Tack för betalningen, som naturligtvis beror på att du vet att du använt tjänsten och ska betala för den. Om det stämmer att du falskanmält oss till polisen som nån sorts barnslig protest mot att vi kräver betalt för våra tjänster så riskerar du dock att straffas för det, eftersom det är brottsligt med falska anmälningar. /WN

Får inget svar från kundservice

I mitten av oktober ringde en säljare o fråga om jag var intresserad av prenumeration, svarade nej. Likt förbannat kom ett sms den 7/11 med betalningsuppgifter, jag mailade 2 ggr att jag ville få fakturan avförd utan svar.Idag kom ytterligare ett sms med betalningspåminnelse och varning med påminnelsavgift. Så jag mailade idag igen och bestred fakturan, med ett tillägg på ev polisanmälan. Ärendenummer KS59406
Skapligt oseriöst företag!!

1 december 2021

Svar från Fria Tider

Stämmer ej. Eftersom du betalade första året med din internetbank skickade Bankgirot ditt namn och adress i en betalningsavisering till oss. Men kanske har någon imiterat din röst och beställt via din telefon, och sedan hackat din internetbank och betalat i ditt namn?

I så fall måste vi få något sorts bevis på det för att kunna stryka prenumerationen. Tillsvidare är abonnemanget dock uppsagt per tidpunkten för ärendet KS59406 nu, dvs den 1 december 2021./WN

Retroaktiva fakturor

Mitt fall liknar det som Lars nyss skrev. Jag blev uppringd i dec -2019 och övertalad att köpa ett års prenumeration, och jag har tidigare gett mitt stöd till Fria Tider så jag tänkte att jag kan göra det ett år till. Planen var att säga upp prenumerationen när nästa års faktura kom. Men det kom ingen faktura hösten 2020. Den kom nästan ett helt år för sent(!) så min ryggmärgsreflex var att bestria fakturan direkt (KS58860). Vid närmare eftertanke inser jag att jag aldrig sagt upp prenumerationen. Fria Tider är sluga, de dröjer med fakturor ett år eller mer. Så jag fick en faktura den 7 nov som alltså gäller retroaktivt.

Jag kommer att betala den motvilligt, trots att jag inte visste att jag var prenumerant (anv.namn svendufva). Det enda jag önskar nu är en bekräftelse på att jag är uppsagd (KS58882). Jag har uttryckligen önskat att få en skriftlig bekräftelse utöver autosvaret. Jag behöver nämligen veta om ni behöver kompletterande information eftersom jag är rädd att ni ska hitta ett kryphål och hävda att jag inte är den jag utger mig för att vara eftersom jag använder annan e-mail för att kontakta er nu.

I ert svar får ni gärna bifoga var i det finstilta som det framgår att fakturorna ska betalas retroaktivt för det har jag helt missat. Bifoga gärna en länk till hela avtalet så att jag kan läsa det ordentligt.

Slutligen vill jag tipsa andra som överväger att prenumerera: Ha STENKOLL på era datum när ni blir medlem och när det är dags att säga upp. Annars lär ni få en faktura ett eller ett par år för sent och bli lika ställda som jag.

Och tipset till Fria Tider blir: Skicka fakturor i rätt tid så lär era kunder bli lyckligare (om det är något ni värderar).

16 november 2021

Svar från Fria Tider

Vi har inte fakturerat för sent, utan vi fakturerar ett år i taget. Du har haft och använt prenumerationen i två år och du ska därför betala för två år.

Den faktura du fått nu är för andra året och den är på 365 kronor.

Självklart är din uppsägning registrerad sedan tidigare.

Ingen bekräftelse från uppsägning av prenumeration

2021-11-05 fick jag en ny faktura från Fria Tider på 365 kr med förfallodatum 2021-11-23. På fakturan anges perioden sträcka sig mellan 7/12 2020 till 26/12 2021.
Minns att jag försökte säga upp prenumerationen 2020 men var en (1) dag försent då det påtalades att jag var för sent ute för att säga upp ny period samt att jag skulle betala förseningsavgift. Detta gick ej att rucka på. Är nu då ute i god tid för att säga upp denna period men får ingen bekräftelse på uppsägningen. Har till dagens datum (2021-11-15) skickat ett antal påminnelser om bekräftelse på uppsägningen till deras kundservice men hittills har jag bara fått automatsvar med ärendenummer att kundtjänst ska titta på detta. Att jag skriver detta här på TrustPilot, kopia till till KO, anmälan till Polisen och t.o.m. Kronofogden för journalföring är då ett sätt att i förhand fastställa bevis för uppsägningen i förebyggande syfte ifall det som skrivits om Fria Tider är sant.
Jag återkommer även här med status ovan nämnda datum.
EDIT 2021-11-17: Ok, här är ärendenumret: KS58990. När jag nu äntligen fått ett manuellt svar så kan du/ni svara på hur jag ska betala den (förhoppningsvis) sista fakturan? Jag fick en faktura men inget bankgironummer/OCR-nummer att betala till, bara ett referensnummer till PayPal. Jag har däremot ett bankgironummer (604-9373) från fakturan 2020 men eftersom den är skyddad så går det inte att verifiera att det är rätt mottagare. Är det fortfarande rätt bg-nummer?
EDIT 2021-11-20, kl 13:40: Jag ser nu att du undviker att svara både här och via mejl hur jag ska betala den sista fakturan utan OCR-nummer. Säkerligen för att du/ni nu väntar in förfallodatum 2021-11-23 vilken är på tisdag. Skicka korrekt BG- och OCR-nummer före söndag kl. 20 annars blir jag tvungen att göra en polisanmälan samt avstämningar med Kronofogden hur ni har fakturerat.
EDIT 2021-11-21 kl. 14:00: Så, nu lyckades jag hitta möjligheten att betala via PayPal och betalningen skickades nyss enligt ovan datum/klockslag. Ni hade så attans enkelt kunnat informera om detta tidigare så er support är bedrövlig. Nu när denna faktura är betald och jag har sagt upp prenumerationen i god tid så finns det ingen anledning att spara min kundinformation.
Enligt EU instiftad lag, GDPR kommer ni nu få ett email där jag begär att ni raderar all information om mig i ert kundregister.
Lagen om GDPR finns att läsa hos IMY.se och gäller i alla länder inom EU (inklusive Estland).

15 november 2021

Svar från Fria Tider

Detta stämmer inte. Man kan inte "försöka" säga upp en prenumeration hos oss, utan mejlar man och säger upp så är den uppsagd den dagen punkt slut. Det automatiska svar du fått utgör bekräftelse på uppsägningen, vilket framgår av svaret.

Det stämmer inte heller att man kan vara "en (1) dag försent" ute med att säga upp, eftersom prenumerationen inte förnyas periodvis utan går att säga upp när som helst med samma resultat. Om du nu är kund hos oss, så posta gärna det ärendenummer du påstår dig ha fått så ska vi följa upp vad som hänt.

Blev uppringd 2018 och gick med på att…

Blev uppringd 2018 och gick med på att testa fria tider 1ÅR. Får nu inkasso krav från er. Har polisanmält det och polisen berättade att dom har flera anmälningar från detta företag. Efter en massa tjafs med er betalade jag skulden till Redcase AB. Ett företag som är omöjligt att komma i kontakt med. Och nu skickar fria tider en ny faktura med samma belopp och krav som jag redan betalt!!! Så satans oseriösa och jag varnar alla som får ett samtal från dom att snabbt lägga på luren!!!

4 november 2021

Svar från Fria Tider

Hej Mikael, i så fall har du troligen tecknat två prenumerationer och glömt den ena, men oavsett vilket vill vi bara ha betalt för en. Skicka ditt ärende till kundservice@friatider.se eller skriv fakturanummer här så ska vi kolla.

Enbart för livstidsprenumerationer

När jag var prenumerant tyckte jag sidan var seriös med bra innehåll.
Jag säger sedan upp tjänsten på det sätt FT själva meddelar på sin hemsida
Nu har jag fått flera krav och på mina brev har jag fått en bekräftelse att de mottagit brevet[sic!] men ger inga svar
Bara fler räkningar.

Uppdatering
Denna sida gäller tydligen som FTs kommunikationskanal.
Jag har nu vidarebefordrat min uppsägning från förra året, men FT fortsätter att skicka räkningar.
Jag kommer att blocka er och definitivt aldrig betala.
Nigeriabrev framstår som seriösa jämfört med er

Uppdatering 2 211202
Har nu fått ett krav från FTNG på fakturan som jag tidigare bestridit.
Den bekräftar det jag tidigare sagt
Gör er själva en tjänst och skicka direkt till Kronofogden så kan jag bestrida och polisanmäla den vägen

Uppdatering 3 Inkassokrav från FTNG 220402
Bestridit och kommer gå till motattack

2 november 2021

Svar från Fria Tider

Hej Pehr. Den 25 september i år fick du en faktura (nr F73186) för det gångna året, närmare bestämt för september 2020 till september 2021. Du hörde då av dig med en uppsägning som vi bekräftade att vi mottagit, men du betalade inte fakturan. Det är därför vi skickat en påminnelse på den.

Prenumeration fungerer gott

Prenumeration på FriaTiders nätversion fungerar fint. Priset 1 kr/dag kan man inte heller klaga över. Men bankens text på konto utskrift borde upplyse identiteten "Fria Tider" i klartekst. Alternativt kunne kunden få en mail från eran kundservice att betalning gjorts och att betalning framgår av bankutskrift under alias-namnet "xxxx"

26 oktober 2021

Svar från Fria Tider

Hej Torben och tack för omdömet! Vi drar inga pengar automatiskt från någons kort, utan det är i så fall någon annan som dragit pengar. Man kan dock själv aktivt gå in och betala för Fria Tider Plus med kort och då står det "Paypal*FTPLUS" i kontoutdraget. Att vi inte skriver "Fria Tider" är en anpassning till vår målmarknad Sverige, där det ibland förekommer trakasserier från bankpersonal mot personer som har med oss att göra. /Widar

Blev uppringd av en man som föreslog…

Blev uppringd av en man som föreslog att jag skulle testa deras Plustjänst i två veckor! Jag skulle få en kod som mailades ut! Det enda som krävdes om jag ångrade mig var ett svar på mailet inom två veckor. "Öppet Köp" kallade han det! Jag sa "Skicka du ett mail så ska jag titta på det!" Han tjatade om du jag ville betala Ifall jag skulle ta detta. Jag svarade "Det behöver jag väl inte bestämma nu!" Slutligen bokstaverade han min mailadress 100% rätt!
Sen händer absolut ingenting under lång tid! Inget mail, inget brev, inget telefonsamtal.
Efter 2-3 år kommer brev med Inkassokrav!
Har varken fått "varan“ mannen lovade eller minsta chans att tacka nej som också lovades (" Öppet Köp" som han kallade det...)
En kompis som också gått på detta men i motsats till mig fått mail med kod berättade att deras "Kundtjänst" varken svarade på mail eller telefon i flera månader när han ville säga upp plustjänsten! Till slut kunde han via mail till redaktionen “om nyhetstips" få kontakt...
Deras kundtjänst o varan “Plustjänst“ uppfyller inte ens de enklaste kriterier för att få hålla på med affärsverksamhet! Deras nyheter kan vara bra med fakta som bekräftas, medans kundtjänsten o försäljningmetoderna är riktigt ruttna!
Har ingen "Skräp-Box" för mail där de automatiskt slängs efter en viss tid!
Svar på från Fria Tider: Låter som en "smart" idé från en säljare o se till att folk INTE kan svara på ett mail som aldrig skickas...."Bara svara på mailet om du inte vill ha prenumerationen." .... Samtalet var 2017, men 2018 kom lagen om skriftlig bekräftelse från kunden, nog inte utan orsak! Jag lät tveksam o sa att jag skulle titta på mailet! Lät nog som att jag skulle avstå i er säljares öron? Vadå för "Policy"...? Att skicka feta Inkassokrav till folk åratal efter ett vilseledande telefonsamtal för en "Prenumeration" de aldrig någonsin sett röken av eller givits minsta chans att avstå ifrån via mail-svar?
Ifall ni varit ärliga o seriösa hade ni förmodligen fått betydligt större intäkter!

12 oktober 2021

Svar från Fria Tider

Jag uppdaterar mitt tidigare svar. Som jag redan sagt så är vår policy att makulera krav om det finns tecken på att kunden inte fått orderbekräftelsen, och detta gäller även om felet inte är vårt utan exempelvis ligger hos kundens internetleverantör. Vi har ofta loggar som visar om mejlet kommit fram som kan kontrolleras i efterhand.

Jag har tidigare bett dig om hjälp att identifiera ordern så vi kan utreda och eventuellt stryka den. Eftersom du inte samarbetar är det dock tyvärr svårt att hjälpa dig. /Widar

Tyvärr en riktig bluff

Tyvärr en riktig bluff, 365 kr per år var snacket om inte en krona mer.. När man sedan betalt många ggr det beloppet i olika tillägg och inkasso till deras eget bolag FTNG bgömt i Estland så fortsätter inkassokraven komma ändå.. De svarar inte alls eller flera veckor senare. Ett vidrigt sätt att tjäna pengar på från Svenskar som de säger sig vilja värna om... Äckligt.. bestrid fakturan givetvis.. De är kända hos fogden för deras scam.

3 oktober 2021

Svar från Fria Tider

Prenumerationen kostar 365 kr per år och inte en krona mer. Att det blir påminnelseavgift och inkassoavgift om man inte betalar i tid stämmer i och för sig, men det gäller ju för alla andra företag också.

Sa upp mitt abonnemang sommaren -18…

Sa upp mitt abonnemang sommaren -18 vilken även betalades då.
Har sedan dess varje år vid denna tid fått inkassokrav från FTNG. Vid kontakt påstår dessa att skulden är aktuell och ska betalas, trots mail från Friatider om uppsägning.
Likt många andra går det inte att få kontakt per telefon, via mail ger de otydliga och missvisande svar.
Jag har valt att bestrida fakturan och även pratat med polisen som enligt utsago har flera fall om detta "inkassobolag."

Summan av kardemumman är att undvika Friatider och dessa parasiter.

14 september 2021

Svar från Fria Tider

Vi skickar naturligtvis inte krav på prenumerationer som är slutbetalda. Så om "vilken även betalades då" är ett sant påstående så måste betalningen ha prickats av på fel person. Mejla gärna ett kvitto på betalningen till inkasso@ftng.se så ska vi lösa detta, om det nu stämmer.

Nu har jag mottagit ett inkassokrav för…

Nu har jag mottagit ett inkassokrav för en prenumeration jag aldrig haft. Det går inte att ringa till inkassobolaget heller. Jag kommer att göra en polisanmälan på det här då jag aldrig har tecknat någon prenumeration.

13 september 2021

Svar från Fria Tider

Vi behöver veta kravets ärendenummer för att kunna hjälpa dig.

Ringer nu 0900 den 13/9 inget svar vad…

Ringer nu 0900 den 13/9 inget svar vad sysslar ni med??? Kommer fram vi tar emot ditt samtal sedan kopplas man ner?!

13 september 2021

Svar från Fria Tider

Det var många som ringde när växeln öppnade (vi öppnar 09.00) men prova igen så kommer du säkert fram. Eller redigera ditt meddelande här så hjälper vi dig.

Skurkföretag

Det är ju väldigt konstigt att Fria tider kan få fortsätta lura folk på pengar men jag antar att det är därför dom omlokaliserats till Baltikum.
Min 70 årige far var dum nog att skaffa ett plus abonnemang 2017 men försökte avsluta samma år eller året efter vilket tycks vara omöjligt.
Sedan dess har han fortsatt fått fakturor och nu även inkassokrav från ftng inkasso som ingår i samma koncern.
Trots upprepade Mail, samtal osv så upphör inte detta.
Nu kommer jag hjälpa honom och anmäla detta skurk-företag till polis, Arn och varenda möjliga instans jag kan hitta samtidigt som jag högt och ljudligt kommer varna folk från att befatta sig med Fria tider över huvud taget.
Nu får det räcka!!!

12 september 2021

Svar från Fria Tider

Påståendet är osant. Vi kan lika lite som något annat företag strunta i att ta emot en uppsägning på mejlen och sedan kräva betalt som om uppsägningen inte fanns. Mejlade uppsägningar är ju bevisade. Om din far har mejlat och sagt upp så får han en slutfaktura avseende tiden fram till uppsägningen och när den är betald så är prenumerationen slut. Svårare än så är det inte.

Oseriöst företag!

För ett år sedan ringde ni mig och skulle skicka information om er tidning. Nu ett år senare får jag faktura på sms, sedan en påminnelse på pappersfaktura och nu inkassokrav. Jag har varken beställt något eller fått någon information från er. Ärende nr: D11019. Har skickat en uppsägning, bestridit både påminnelsen och inkasso och även polisanmält er. Ni svarar inte på mina Mail och svarar inte på telefon.
Henrik

12 september 2021

Svar från Fria Tider

Denna prenumeration beställdes via din telefon, i ditt namn och betalades sedan med bankgiro via din internetbank. Är ni många som delar på din bankdosa eller hur har detta gått till?