Checkade in fyr vuxna och sex 23 kg resväskor istället för två då det var otydligt i incheckningen med "add bagage". Fanns ingen möjlighet att "deleta" efter betalning och kundservice kunde inte ändr... Se mer

Jag bokade en resa och betalde extra för att kunna boka om biljetten. När jag senare behövde ändra min returresa ville företaget ändå att jag skulle betala igen, trots att det vr samma pris som min u... Se mer

Köpte biljetter för 8 månader sedan. Checkade in 10 timmar för avresa. Hade betalat extra för en bättre biljett med incheckat bagage. Är medlem i Eurobonus sedan år tillbaka. Ändå så överbokade SAS fl... Se mer

1. Söksida för flygresor
  2. Resebyrå

Informationen kommer från olika externa källor

SAS offers cheap flights to Scandinavia, Europe, Asia and North America. Book your flights or flight tickets today on flysas.com

1,3

Mycket dålig

TrustScore 1.5 av 5

2 tn omdömen

Avbokat flyg utan ersättning

SAS avbokade mitt flyg till Tokyo och blankt vägrade boka en ersättningsresa, i direkt brott mot EU-lagstiftning. T.o.m konsumentverket blev förvånade över att de försökte strunta i något så fullständigt solklart. Fick boka nya biljetter själv, nu till 2-3x priset p.g.a. den korta förvarningen, och kräva pengarna tillbaka från SAS.

Vad som borde varit ett regelrätt kundservice-ärende blev istället flera omgångar med olika kundersvice-avdelningar och hot av juridiska påföljder.

25 februari 2023

Ombokade flyget utan att informera i förväg, kundtjänst tog 4 månader på sig att svara...

SAS avbokade mitt flyg hem med ombokning till hemresa nästan en dag tidigare. Jag fick aldrig någon information om ändringen i förväg, trots att jag har både app, e-post mm. kopplat till bokningen . Infon poppade upp först när jag skulle göra check-in online, dagen innan avresa och försent för att ändra hotell mm.

Skickade ett klagomål och frågade bl.a. varför dom inte skickat ut någon information till mig redan när ändringen gjordes, eftersom jag antog att den gjorts innan. 4 månader (!) senare kommer ett svar, ett generiskt klipp-och-klistra om att SAS inte är skyldiga att betala någon ersättning, eftersom själva ändringen gjorts mer än 14 dagar i förväg.

30 oktober 2022

Ok jag har jobbat på SAS kundstjänst i…

Ok jag har jobbat på SAS kundstjänst i ca: 8 månader. Numera slutat dock. Om ni vill klaga på något angående kundtjänsten klaga på Sitel. SAS är extremt träffsäkra och bra i sina regler, problemet är att outsourcingen till Sitel funkar 0!! Det är påriktigt uppdreserade bönder som arbetar där. Förstår ingeting. Bonuspoängssytemet är total anarki och det finns ingen kontroll på hur mycket poäng som dras/ inte dras. Om kundtjänst gör fel ersätts aldrig kund p.g.a det kommer ifrån Sitels kassa och inte SAS. SAS har ett välskrivet regelverk men det efterföljs till närmare 0 av Sitel.

26 januari 2023

Vidrigt bemötande av kundtjänst

Vidrigt bemötande av kundtjänst, mycket arrogant och nonchalant attityd.
SAS har under feb. 2022 gjort misstag och avbokat min bonusresa till Tokyo, efter kontakt med "kundtjänst" blivit hänvisad att fylla i blanketten på SAS.se, fick svaret efter sju månader, ("beklagar" men inget att göra).
Samma misstag gjordes igen med en annan bonusresa till Tokyo dec. 22, SAS, har slarvat med bekräftelse vilket ledde till att jag förlorade den intjänade bonusresan, efter kontakt med SAS, den 23.01.17 blev jag återigen vidrigt bemött av en arrogant kundtjänst som hänvisade till blanketten på SAS.se men fick också veta att det är i alla fall kört med bonusresan p.g.a. deadline har passerat.

17 januari 2023

Vidrigt företag

Vidrigt företag! Avbokade ens flyg mindre än 24 timmar innan och kunde inte erbjuda andra flyg under samma dag som utresan. Var tvungen att själv lägga ut 15 000kr som de skulle ersätta. Har väntat 4 månader på denna ersättning nu men det råder fullständig radiotystnad. Tvivlar på att de tänker betala något alls. Dessutom så har bolaget fulat sig rejält under pandemin och vägrat återbetalning för att man en gång gått med på att ta en voucher. Gjorde detta för att va snäll mot bolaget i början av pandemin. 3 inställda flyg senare och en strejk så sitter jag fortfarande med en påtvingad voucher som inte går att nyttja. Snacka om bluffmakarbolag.
Ett gott råd, undvik dem som pesten!!!

27 november 2022

Över 4 månader och ännu ingen ersättning

SAS har nu dröjt över 4 månader med ersättning för resa innan pilotstrejk. De påstår att de tar ärenden i turordning men vet att de ersatt lägre summor snabbare än högre summor. Enligt konsumentverket har de 6 veckor på sig. Det handlar om ett flyg inom EU där ersättningen dessutom är schabloniserad och inte kräver någon egentlig handläggning. Stackars telefonisterna har ingen möjlighet att hänvisa till chef eller till den del av organisationen som betalar ut utan får sitta och ta emot ändlös kritik dagarna i ända.

Tydligt att topparna vill skydda tillgångar till sina kompisar vid en eventuell konkurs och väntar med utbetalningarna.

27 oktober 2022

Dålig information och service

Jag har under senaste veckan blivit utsatt för att SAS inte bryr sig speciellt mycket i sina kunder. Det började med sen avgång torsdag morgon från Sundsvall. Ingen info om vad som skulle hända med min anslutning till Göteborg. Missade den och fick då den infon 5 min innan avstigning på Arlanda. Ombokad till ett flyg 6 timmar senare. Inte OK med tanke på mitt ärende i Göteborg. Jag fick lösa min resa med tåg istället. På hemvägen försenas avgången igen från Göteborg. Ingen info om hur detta skulle påverka min anslutning till Sundsvall på hela resan. Vi anlände samtidigt som mitt plan skulle gå. Fortfarande ingen info. Jag sprang till gaten för Sundsvallsflyget och kunde först då få veta att de väntade på mig. En katastrof när man inte tar ansvar för att informera sina resenärer. Det blir nog inga fler flygningar med er på SAS.

6 oktober 2022

Bedrägliga villkor, aldrig mer SAS

Skulle boka om en ombokningsbar resa som betalats med poäng. Får besked att poängen gått ut, och eftersom SAS vid ombokning i praktiken avbokar resan och bokar en ny, så "försvinner" poängen. Jag skulle alltså behöva betala samma biljett igen, trots att det handlar om en ombokning. Deras "lojalitetsprogram" har övertygat mig om att aldrig flyga SAS igen.

8 oktober 2022

ALDRIG MER SAS!

Den värsta resan jag någonsin upplevt och det bara fortsätter! Vi åkte på en två veckors semester till Kefalonia och var utan vårt bagage i 2 veckor.

Vi fick tillbaka väskan efter 2,5 vecka och gjorde direkt en anmälan för att få kompensation, för allt vi behövt köpa under våran förstörda semester.

Vi fick väskan den 22:e juni och gjorde anmälan dagen efter den 23:e juni, då man enligt instruktionerna inte kan skicka in en ersättningsbegäran innan man fått väskan och att man senast ska skicka in den inom 21 dagar. Nu idag 16 augusti fick vi precis ett svar från deras ersättningsavdelning att vi NEKAS ersättning pga att vi inte gjort en rapport inom 21 dagar. Vi har bildbevis, dokumentation och en PIR-rapport, bordninpass, kvitton och allt som behövs.

Jag kommer göra en ARN-anmälan om detta inte löses inom några dagar. Vi har också väntat i över 8 veckor på ett svar och ringt flera gånger för att verifier att ärendet tagit emot, även om vi fått ett mejl som bevis med ett ärende nummer.

Det kommer ALDRIG MER BLI SAS! Deras kundservice hjälper inte till med något och kan aldrig svara på något. Allt har vart så illa skött sedan dag 1 och i detta läget handlar det inte ens om den förstöra semestern utan att få tillbaka våra nästan 14000 kr!

16 augusti 2022

Dublin

Dublin - Sverige blev precis inställt och jag kommer inte hem. Jag är jättearg. SAS är det värsta jag varit med om. Kommer aldrig åka med SAS igen.

31 juli 2022

Det här är det vidrigaste flygbolaget…

Det här är det vidrigaste flygbolaget jag varit med om. Vårat flyg blev inställt, de vägrade hjälpa oss, deras personal är vidriga AS hela bunten. En av dem kastade vårat bagage på min syster som fick märken på kroppen. Det är de sjukaste bemötandet jag varit med om i hela mitt liv. Jag hoppas innerligt att SAS går i konkurs och ALDRIG har möjligheten att öppna igen. Vedervärdiga.

26 juni 2022

Korrekt summa återbet.

Till deras försvar måste jag tillägga, trots att detta icke är tillräckligt för försoning efter deras grisiga bemötande att vägra mig välja säte som jag betalt två tusen extra för att få glädjas åt, att FULlL återbetalning av canselerat flyg till Japan har skett utan tråkiga mellanhavanden

13 juni 2022

SAS har blivit ett skräpbolag

SAS har gått från att vara ett pålitligt bolag till att vara värsta sortens skräpbolag - de ställer in flyg med kort varsel, bokar om dig på ett flyg mer än 27 timmar senare och gör det helt omöjligt att komma i kontakt med dem. Fy fn för detta bolag. Man trodde ju att statligt ägande skulle borga för någon form av pålitlighet men icke - det gör det väldigt svårt att förstå varför staten (skattebetalarna) ska rädda dem från konkurs hela tiden.

20 maj 2022

De stängde mitt kort eftersom jag…

De stängde mitt kort eftersom jag använde det för företagsköp. De säger att jag samlar för många poäng på mitt konto och de förlorar då. Naturligtvis är det bara de som kan tjäna. Jag bad om en regel som säger att jag inte kan använda mitt kreditkort till något jag vill. De lämnade inga argument. SAS eurobonus MasterCard? Aldrig mer. På AmEx är det ingen som frågar mig vad jag spenderar mina pengar på. Detta är respekt för kunden. Det är därför jag tar farväl av SAS EB MC utan att ångra.🤷‍♂️🕺👌
Best Regards Marek Wozniak

17 maj 2022

flyg inställt och ombokat till en mycket opassande tid en halvtimme innan kundtjänst stänger, biljetten gick inte att omboka då det var för sent

Min kille skulle hälsa på mig i Sverige från Norge. Allt var planerat och klart månader innan. En halvtimme innan kundtjänst stänger dagen innan resan får han ett mejl om att de bokat om resan så att han måste vänta 6 timmar i bergen och sedan missa tåget från stockholm. Ända sättet att ta sig hit då var att ta ett nattåg med 3 olika byten, vilket skulle betyda att han hade varit tvungen att vara uppe i mer än 24 timmar. Fick böna och be till min pappa att köra till stockholm med mig (då jag varken har bil eller körkort) för att hämta upp honom, vilket är 3 och en halv timme bort, alltså en total resa på 7 timmar med bil.

När jag skulle åka dit förra året blev min resa ombokad och efter ett samtal med lång väntan lyckades det bli fixat

När min killes mamma skulle åka hem från USA blev hennes resa ombokad och de skickade henne till island istället, hon blev lovad poäng som förlåt för besvären och bråkar än med dom för att få dessa poäng.

8 april 2022

Sämsta service jag varit med om

Sämsta service jag varit med om. Råkade se fel när jag skulle boka av och tryckte okej!!! Ringer upp direkt när jag upptäckte det och får till svar att ni inget kan göra. 12 000:- plus till SAS för ingenting!!! Går dessutom inte att få tag i ngn och på feedbacken tar det 6-8 veckor att få svar!!! Aldrig mer SAS!!!

29 mars 2022

Omöjliga att ha att göra med

Omöjliga att ha att göra med. De ändrade mitt flyg till en helt annan dag. Då jag hade två separata bokningar för samma resa eftersom det inte gick att boka från en flygplats och att återvända till en annan flygplats så kunde jag inte få pengarna tillbaka, endast för ena bokningen. Fick svar av kundtjänst att fundera på hur jag ville göra med bokningen och återkomma. Återkommer för att be om återbetalning alternativt om jag kan boka om flyget till en annan slutdestination men får besked att återbetalning är det tydligen för sent att få trots att jag blev ombedd att fundera och återkomma, och en annan slutdestination var tydligen helt omöjligt hur mycket jag än skulle betala mellanskillnaden. Har aldrig haft ett SAS flyg som varit i tid heller så det säger en del. Lärt min dyra läxa nu och vänder mig till lågprisbolagen alternativt British Airways i framtiden. Glömde nästan tillägga att när jag pratade med SAS kundtjänst om att lämna ett klagomål och hon skickar mig en länk och kastar ut mig ur chatten trots att jag frågade vilka alternativ jag skulle välja när jag lämnade mitt klagomål. För att sammanfatta, reser du med SAS så betalar du mer än för lågprisbolagen men du får ännu sämre service och villkor än med lågprisbolagen. Detta trots att du bokar SAS Plus.

25 mars 2022

Är det här ditt företag?

Skapa ett konto gratis