vidaXL Omdömen 14 286

TrustScore 3 av 5

2,8

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Ser man på 956 recensioner, de flesta recensenterna var ganska nöjda med sin totala upplevelse. Många uppskattar att produkterna levereras direkt till dörren, vilket är en stor fördel för de som inte kan hämta ut paket själva. Vissa kunder har också upplevt snabb leverans och att varorna stämmer överens med beskrivningen online. Det finns även de som fått bra bemötande och snabb hjälp från kundtjänsten vid returärenden eller problem med leveranser, vilket resulterat i tillfredsställande lösningar och kompensationer. Däremot är det många som upplever att kvaliteten på produkterna är dålig, med problem som skeva delar, sprickor, hål i tyget och att varor går sönder snabbt. Flera kunder har också haft stora svårigheter med kundtjänsten, inklusive långa svarstider, obefintlig telefonkontakt och bristande hjälp vid reklamationer eller returer. Leveranserna har ofta varit försenade, felaktiga eller medfört att varor inte kunnat levereras som utlovat, vilket skapat frustration bland konsumenterna. Dessutom har monteringen av produkter beskrivits som krånglig på grund av många små delar, felborrade hål och otydliga instruktioner.

Ämnen som oftast nämns

Product

Konsumenter har blandade upplevelser av produkterna, där många uttrycker besvikelse över kvaliteten och att... Se mer

Quality

Recensenter nämner negativ feedback om kvalitet, där många upplever att produkterna är av usel kvalitet och... Se mer

Delivery service

Recensenter belyser tvetydiga aspekter av leveransservice, där vissa upplever otroligt snabb leverans och... Se mer

Customer service

Användare beskriver tvetydiga interaktioner med kundtjänsten, där många upplever extremt svårigheter att få... Se mer

Price

Människor rapporterar tvetydiga upplevelser med prissättning; vissa konsumenter uppskattar bra kvalitet till... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Beställde en bänk för hemleverans. Får meddelande av Bring att varan finns hos ombud, 3 mil från min hemadress. Lyckas inte komma i kontakt med företaget, varken genom chatt eller telefon. Men efter... Se mer

Partytältet var rätt klent i konstruktionen, höll dock för en del vind ska sägas. Det saknades även "uttag/skåror" för pinnarnas infästning i de plastdelar där flera pinnar går in. Saknades även samma... Se mer

Jag köpte en dynbox, men på ena sidan hade de glömt förborra, där utdragbar arm fäster i locket. Så jag borrade men trät sprack. Skickade bilder och nu får jag en ny kortsida och slipper betala hela f... Se mer

Superfint planteringskärl, dock lite svårt i bruksanvisningen då sidorna till kärlet inte var märkta. Men det tog lite tid och några extra varv med skruvmejseln innan allting kom på plats.

1. Dagligvaruhandel

vidaXL är en internationell nätbutik där du hittar allt du behöver för hem, trädgård, garage och gör-det-själv-projekt. Vårt koncept bygger på att erbjuda ett brett utbud av produkter som gör att människor kan "leva stort för för lite" pengar. Genom att använda enkla kostnadsbesparande lösningar som inte negativt påverkar produktkvaliteten kan vi göra våra produkter tillgängliga för så många människor som möjligt. Alla processer från produktutveckling till inköp, marknadsföring och försäljning, logistik och kundservice ligger i våra händer. På så sätt behåller vi full kontroll över våra produkters funktionalitet, kvalitet och pris.

2,8

Medel

TrustScore 3 av 5

14 tn omdömen

Ingen inbjudningshistorik registrerad

Har besvarat 98 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 24 timmar

Produkten saknade delar

Parasollet saknade bl.a. alla skruvar. Efterföljande kundtjänstupplevelse var en Kafkaliknande process

4 juni 2026

Hej Martin,

Tack för din feedback.

Vi beklagar verkligen att parasollet levererades utan skruvar och att du därmed inte kunde montera produkten som avsett.

Som nämnt under vårt samtal ser vi fram emot att lösa problemet så snart som möjligt. Tack så mycket för ditt tålamod!

Adina, team vidaXL

Tålamod och erfarenhet av 10 000 delars pussel behövs för montering.

Leveranstiden motsvarar inte utlovad leveranstid, dessutom levererades sängen i 2 leveranser med 3 dagars förskjutning (en halv säng har man inte mycket nytta av). Kanske är tanken från vida xl att det behövs 3 dagar att montera första halvan? -vilket inte är långt ifrån upplevelsen....
Bra säng men monteringen är mycket tålamodsprövande; ingenting är uppmärkt, varken trädelar eller skruv. Det känns som vida xl har fokuserat på så billig frakt som möjligt med små, korta paket och levererar därför en säng i MÅNGA små (ej uppmärkta) beståndsdelar istället för en bra kundupplevelse. Även om sängen är bra så kommer jag inte beställa från vida xl igen.

Hej Pär,

Tack för din feedback.

Vi beklagar verkligen din upplevelse med sängen och att leveransen inte motsvarade den utlovade leveranstiden.

Vi skulle gärna vilja hjälpa dig, men tyvärr har vi inte fått dina kontaktuppgifter. Vänligen kontakta oss på feedback@vidaxl.se så att vi kan ge dig det stöd du behöver.

Adina, team vidaXL

Snabb leverans och bra pris

Snabb leverans och bra pris. Produkten i sig var också bra men det tog flera timmar att monteta den då den kom i otroligt många delar. (En järngrind.)

29 maj 2026

Kära Kund,

Tack för din feedback. Vi är glada att höra att du är nöjd med både leveransen och priset samt produktens kvalitet. Vi förstår att monteringen kan ha varit tidskrävande när produkten består av många delar, och vi uppskattar att du delar din upplevelse.

Staket på rulle

Staket på rulle
Väldigt lätt att sätta upp. Nu är våra två Cavalier trygga i trädgården

Kära Kund,

Tack för din positiva feedback. Vi är glada att höra att staketet var enkelt att sätta upp och att det nu bidrar till trygghet för era hundar i trädgården. Vi uppskattar verkligen att du delar din upplevelse.

vidaXL

Fick inte alla delar till ett datorbord…

Fick inte alla delar till ett datorbord jag beställt för en flytt. Och när jag tog kontakt med support så fanns inte delar att skicka så då ville dem lösa det med en delåterbetalning på en möbel som inte ens går att använda.. riktig dålig kundservice enligt mitt tycke! Blev att jag fick ta smällen och köpa ett annat datorbord från annan säljare.

Hej Daniel,

Tack för din feedback.

Vi beklagar verkligen att du inte fick alla delar till ditt datorbord och att det skapade problem i samband med din flytt.

Tack så mycket för det trevliga telefonsamtalet! Vi hoppas att din upplevelse med oss har förbättrats.

Adina, team vidaXL

Försenad leverans och saknade delar

Försenad leverans, delar som saknades och aldrig ersattes, dålig kundservice. Rekommenderar ej

27 maj 2026

Hej Lina,

Tack för din feedback.

Vi beklagar verkligen den upplevda förseningen, de saknade delarna samt att vår kundservice inte levt upp till dina förväntningar.

Vi är dock glada att vi kunde enas om en lösning på ditt problem och vi hoppas att din upplevelse med oss har förbättrats.

Poolskydd 6 m rund?

Köpte vidaXL
vidaXL Solar Pool Cover Extra Heavy Ø 600 cm 400 μm Rund PE Blå. Denna är inte rund utan lite äggformad, diameter varierar mellan 5,90 och 6,30. Svårt att reklamera.......gav upp.

6 maj 2026

Hej Rickard,

Tack för din feedback.

Vi beklagar verkligen att du har upplevt detta och att poolskyddet inte motsvarade dina förväntningar.

Jättenöjd med produkten

Tydlig instruktion, lätt att sätta ihop.Känns som väldigt bra kvalitet till det låga priset

29 maj 2026

Hej kära kund,

Tack för din positiva recension. Vi är glada att höra att instruktionerna var tydliga, att produkten var enkel att montera och att du upplever att kvaliteten är mycket bra i förhållande till priset.

Vi köpte ett partytält 4 x6 m

Vi köpte ett partytält 4 x6 m. Valde mellan 2 olika med tog det som hette professionellt då vi tänkte att kvaliten var lite bättre. Fick den snabbt till vår belåtenhet men efter montering tog det bara några timmar så var tältet trasigt och kardborre fästena lossnar och även hål i själva väggen på flera ställen, blev revor. Väldigt dålig kvalitet. Det var en solig och inte blåsigt denna dag. Vid kontakt för reklamation tycker de att vi ska bekosta porto för att skicka tillbaka. Väldigt dålig service och komplicerad kundtjänst med långa köer. Ni får faktiskt står för portot och full återbetalning. Eller full återbetalning och vi kan själva slängs tältet. Det skulle vara smidigast för båda parter.

Hej Claire,

Tack för din feedback.

Vi är verkligen ledsna att höra om din upplevelse med partytältet och att det gick sönder så snabbt efter montering. Det är självklart inte den kvalitet eller funktion som vi vill att våra produkter ska hålla.

Lätt hemsida- snabb leverans

Lätt hemsida- snabb leverans

22 maj 2026

Hej kära kund,

Tack för din positiva recension. Vi är glada att höra att du tyckte att hemsidan var enkel att använda och att leveransen var snabb.

vidaXL

Stolarna såg ut som vi tänkt oss och nu…

Stolarna såg ut som vi tänkt oss och nu ska vi bara testa dem. Lite snopet att de inte var monterade utan var helt i beståndsdelar ner till minsta mutter. Men vi kanske hade läst på dåligt.

25 maj 2026

Hej kära kund,

Tack för din recension. Vi är glada att höra att stolarna motsvarade era förväntningar i utseende. Vi beklagar att monteringen upplevdes som oväntad och tar gärna emot er feedback. Om ni behöver hjälp är ni välkomna att kontakta oss via feedback@vidaxl.se.

vidaXL

Det var en riktigt dålig produkt som…

Det var en riktigt dålig produkt som var skör vass.

8 maj 2026

Hej Erika,

Tack för din feedback.

Vi beklagar att produkten du köpte från oss inte motsvarade dina förväntningar.

Tack så mycket för det trevliga telefonsamtalet! Vi hoppas verkligen att din upplevelse med oss har förbättrats.

Adina, team vidaXL

Stod att den skulle vara enkel att…

Stod att den skulle vara enkel att montera. Knappast. Massor med med delar. Uppmärkta med olika bokstäver. Gav upp direkt. Hade säkert tagit två timmar att montera ihop en dynbox.

28 maj 2026

Hej Hans,

Tack för din feedback.

Vi beklagar verkligen att monteringen av dynboxen upplevdes som krånglig och att instruktionerna inte motsvarade dina förväntningar.

Vi har försökt nå dig per telefon och har även skickat ett e-postmeddelande till dig tidigare idag.

Vi ser fram emot att hjälpa dig vidare och hör gärna av dig när du har möjlighet.

Adina, team vidaXL

Beställde juterep som på hemsidan ser…

Beställde juterep som på hemsidan ser svart ut och heter svart!! Hem kommer de ett grått rep som inte ens liknar det på bilden. Kontaktar kundtjänst som säker jag ska betala en frakt på 1100kr när repet kostade 1200 till Polen?! Jag har inte ens fått rätt rep. Kan välja att få en kompensation på 183kr. Bara löjligt! Handla inte här!!

Hej Nathalie,

Tack för din feedback.

Vi beklagar verkligen att du har fått en sådan upplevelse med din beställning av juterep.

Adina, team vidaXL

Bra pris men sämre kvalité.

Bra pris men sämre kvalité.

Hej Britt,

Tack för din feedback.

Vi beklagar att du har upplevt kvalitetsproblem med produkten och att den inte motsvarade dina förväntningar.

Adina, team vidaXL

Försökte ringa flera ggr för att prata…

Försökte ringa för att få prata muntligt! Vi är INTE nöjda med plåtskjulet.Bucklor på flera ställen trots välinpackat i paketet,fattas skruvar,dörrarna skeva,sneda, vingliga -fick sätta dit Vinkelprofil o konstruera egna små klammer och för att stärka upp,även ett litet” skjuttillhållarlås”uppe vid ena dörren på insidan och en annan låsanordning under själva handtaget….tog mycket extra tid o jobb o extra kostnader. Men mannen kunde fixa det nåtsånär o skjulet är på plats!!!!
Inte kul betala fakturan idag eftersom det inte går få tag i er personligen.
Alltså väldigt missnöjda!
Positivt är att plåtskjulet är lagom stort, lagom pris, leveransen ok trots försening men bucklorna på dörrarna går inte att dölja men vi fixade konstruktionen - de andra småbucklorna syns inte.
Väntar på svar från er….
Mvh
Els-Marie.Johansson

25 maj 2026

Hej Els-Marie,

Tack för din feedback.

Vi beklagar verkligen att plåtskjulet inte levde upp till förväntningarna.

Dålig ångerrätt

Beställde en regntunna. Efter en lång leveranstid kom den till slut. Monterade ihop den och när det till slut regnade visade det sig att den läckte. Efter flera mejl med kundtjänst visade det sig att det inte fanns reservdel och jag erbjöds kompensation på 20 % av priset.
Försökte ta ny kontakt efter uteblivna mejlsvar och fick då via chatten att ångerrätten upphört. Herregud vad dåligt!

Hej Jocke,

Tack för din feedback.

Vi beklagar verkligen att du har haft en så dålig upplevelse med både regntunnan och vår hantering av ärendet.

Adina, team vidaXL

Bordet och krukorna blev perfekta på…

Bordet och krukorna blev perfekta på altanen och leveransen gick smidigt fram till dörren.

15 maj 2026

Kära Kund,

Tack så mycket för din positiva feedback. Vi är glada att höra att bordet och krukorna blev perfekta på din altan och att leveransen gick smidigt ända fram till dörren. Vi uppskattar verkligen din återkoppling.

vidaXL

Snabb leverans och det jag köpte blev…

Snabb leverans och det jag köpte blev så bra i båten.

Kära Kund,

Tack så mycket för din positiva feedback. Vi är glada att höra att leveransen var snabb och att produkten blev så bra i din båt. Vi uppskattar verkligen din återkoppling.

Snabb leverans,produkten motsvarade…

Snabb leverans,produkten motsvarade förväntningarna.

Kära Kund,

Tack så mycket för din positiva feedback. Vi är glada att höra att leveransen var snabb och att produkten motsvarade dina förväntningar. Vi uppskattar verkligen din återkoppling.