Op zoek naar zonnepanelen, dat is een dingetje, er zijn zoveel aanbieders dat ons hoofd er van tolde. Onze schoonzoon tipte dit bedrijf, (heeft ook panelen van Solar .frl op dak liggen) hier vonden wi... Se mer
Det här tycker kunderna
Alles gaat mis en krijg geen contact. Telefonisch niet bereikbaar en reageren niet eens. Ongelooflijk. 31 december 2024 de order geplaatst 5 x 700WP panelen. Na 4 maanden pas geleverd en dan past het... Se mer
Företaget har svarat
Ik heb vele vragen gesteld en werd iederen keer goed geholpen, na wikken en wegen de voorgestelde optie besteld, fijn contact met Sales Service is wat minder, slecht bereikbaar. Ik hoop toch snel i... Se mer
Wij hebben een tijdje geleden zonnepanelen laten plaatsen. Wij zijn van begin tot eind zeer tevreden. Kwaliteitsvakmannen hebben de panelen geplaatst. Werken erg netjes en doen alles in overleg. Denke... Se mer
Företagsinformation
- solar.frl
Har besvarat 47 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 1 månad
Så använder företaget Trustpilot
Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.
Eerlijk bedrijf
Eerlijk bedrijf met scherpe prijzen
Snel geregeld
Top
Aanrader
Snel antwoorden op vragen en concurrerende prijzen.
Deze week heb ik een Zonnepanelenpakket besteld, ik had nog wat wijzigingen en die werden vlot afgehandeld. Ik ben zeer tevreden :-)
Slechte communicatie, maar snel (onvolledig) geleverd
Snelle levering. Slechte communicatie. Vrachtauto stond opeens voor de deur. Toevallig was ik thuis. Levering bleek incompleet. Het bleek onmogelijk contact te leggen met dit bedrijf.
Enphase micro-omvormer is te klein voor geleverde panelen. Hierdoor wordt al bij 300 watt afgetopt en is de productie veel kleiner dan je mag verwachten van panelen met 430wp.
Al met al matig gevoel bij dit bedrijf.
Nb. Per mail reageert dit bedrijf niet. Kennelijk wel op trustpilot berichten. Ik zou zeggen kijk naar jullie mail.

Svar från Solar.frl
Goede service, snelle levering en scherp geprijsd, bij het zelf installeren zit een duidelijke handleiding waardoor ik het zelf prima kon installeren.
Aanrader!
Ik ben zeer vriendelijk geholpen door een kundige medewerker. Er werd goed met mee meegedacht in mijn behoeften. De handleidingen die je ontvangt na aankoop zijn ook duidelijk en afdoende.
Ik raad Solar.frl zeker aan
Het contact is prettig verlopen!
Voor reclame doeleinden samengewerkt met Justus van SolarFr. Het contact is prettig verlopen. Ze staan open voor feedback en we zijn samen tot een mooi resultaat gekomen!
Top service en snelle levering!
Recent 8 zonnepanelen aangeschaft met alle toebehoren. Zeer snelle levering en de panelen zijn van top kwaliteit! Gemakkelijke installatie met duidelijke omschrijving!
Overzichtelijke site
Overzichtelijke site , concurrerende prijzen. Gemakkelijk een bestelling te plaatsen.
1 minpuntje zorg dat u telefonisch bereikbaar bent geen automatisch antwoordbandje die je toch weer verwijst naar de e- mail waar overigens naar mijn mening te traag op gereageerd wordt.
Snelle en duidelijk reactie op mijn vragen
Voordat ik mijn bestelling heb geplaatst heb ik een aantal vragen gesteld waar ik snel en duidelijk antwoord op kreeg. Nu wachten op de levering.
Lange leveringstijd
Levering na 1 maand.
Communicatie kan beter zijn.
Waardeloos
Waardeloos. Producten werden 3 weken te laat geleverd. Klantenservice was totaal onbereikbaar en mails werden niet beantwoord. Ook sales gaf op dat moment ineens niet thuis terwijl ze voor mijn aankoop altijd heel snel reageerden. Uiteindelijk met een ander nummer gebeld naar de sales en inééns werd er wel opgenomen en de volgende dag de spullen geleverd gekregen. Vervolgens bleek de levering onvolledig. Verkeerde materialen voor vrrkeerde daktype en al zou ik dat daktype hebben was het verl te weinig. Opnieuw pas na 2 weken reactie op mijn mail hierover waarbij ze de spullen zouden naleveren. Dit is 3 weken geleden en nog steeds niets gehad ook niet na mijn herinneringen. Uiteindelijk zelf uitgezocht wat ik nodig had en op eigen kosten voor een paar honderd euro materialen besteld bij een andere leverancier. Toen ik de geleverde rails eindelijk geplaatst had bleek de rails ook te kort. Dit gaf ruimte voor 5,5 paneel in een rij terwijl ik er 6 besteld had. Kabelwerk en ook aardlekschakelaar en spullen voor in de meterkast worden niet geleverd. Kortom: Naast de slechte service en slechte kwaliteit ben je na aanschaf van de juiste materialen hetzelfde geld kwijt als wanneer je het aan een bedrijf zou uitbesteden. Echt waardeloos. En oh ja, de IQ8 micro omvormers hebben een output van max 300 watt terwijl je panelen 430 kunnen leveren. Laat je niet voor de gek houden dus!!
Prima producten, aftersales dikke ruk
Het bestellen gaat prima, aftersales is echt dikke ellende.
Je moet zelf maar contact zoeken met de fabrikanten/importeerders van de spullen die ze verkopen als je vragen of problemen hebt.
Montage set zou op de dag van afhalen geleverd worden, zonder enige communicatie/terugkoppeling wordt t uiteindelijk een paar dagen later pas geleverd.
Beugels die erbij zaten waren voor de verkeerde panelen kom je pas achter als je aan het monteren gaat, gelukkig was de importeur zo vriendelijk om met spped nieuwe beugeltjes op te sturen, van solar,frl niks meer van gehoord.
Op goede technische ondersteuning hoef je ook niet te rekenen, je krijgt een globaal antwoord en verder moet je t maar zelf uitzoeken. (Ballast etc)
Verder wordt er geadverteerd met 2 types omvormers, maar je krijgt de omvormer waar ze net een pallet van hebben ingekocht.
Kortom, de producten zijn goed, panelen werken prima. Maar verwacht verder he le maal niks na levering als je ergens tegen aanloopt.
Ook heel irritant dat je alleen contact kan krijgen via de mail, telefoon nemen ze niet op.

Svar från Solar.frl
Goede producten goeie prijs
Goede producten goeie prijs
Alleen communicatie kan beter
Duidelijk uitleg en gemakkelijk bij het…
Duidelijk uitleg en gemakkelijk bij het bestellen aan kunnen geven hoe je ze wil plaatsen. Ook al is dit op verschillende manieren erg gemakkelijk
Benjamin Leistra
8 zonnepanelen met micro omvormers
Prima prijs, passend advies en de juiste kwaliteit zonnepanelen en omvormers.
De levering zelf was wat onduidelijk wanneer het ging plaatsvinden, een mail gekregen dat het de volgende dag geleverd werd maar helaas niet het geval. 2 dagen later snel naar huis moeten gaan om de op de stoep geleverde panelen veilig te stellen na een belletje van de bezorger.
Helaas misten wij twee achterplaten (wind platen) en het bleek wat lastig om hiervoor de juiste mensen te pakken te krijgen bij Solar. Maar dit is uiteindelijk keurig opgelost en nageleverd.
Top bedrijf snelle levering en goede…
Top bedrijf snelle levering en goede service
Zonnepanelen pakket
Onlangs gebruik gemaakt van de diensten van Solar.frl voor de aanschaf van zonnepanelen.
Hoewel het aanvankelijk wat moeizaam verliep, is mijn ervaring uiteindelijk positief.
In het begin waren er enkele problemen, voornamelijk met de planning en communicatie.
Dit zorgde voor enige vertraging en onzekerheid, wat natuurlijk niet ideaal was.
Echter, nadat deze problemen werden aangepakt, verliep de rest van het proces soepel en professioneel.
Op dit moment heb ik een servicevraag ingediend en ik hoop dat deze net zo efficiënt en snel wordt opgepakt
als de bestelling uiteindelijk werd.
Als de opvolging van de service net zo goed is, zou ik Solar.frl zeker aanraden aan anderen die op zoek zijn naar
een goedkoop totaal pakket voor zonnepanelen.
Al met al, ondanks de moeizame start, ben ik tevreden met het resultaat van Solar.frl.
Voor nu geef ik 4 sterren, maar als de vraag goed wordt opgepakt, dan is het zeker 5 sterren waard
bestelling en contact
ik heb op 27-05-2024 een bestelling gedaan ik kon er zelf niet goed uitkomen ik heb ze toen via whatsapp een berichtje gestuurd hoe ik de opstelling kon bestellen wat ik moest hebben daar hebben ze mij goed bij geholpen ze hebben mij toen vriendelijk en netjes te woord gestaan en al mijn vragen goed beantwoord alleen de bestelling moet ik even een paar weken op wachten maar dat wist ik daar hadden ze mij ook over geinformeerd dat het iets langer kon duren voordat ik de bestelling krijg ik doe later nog een review als de panelen op het dak liggen en hoe het allemaal werkt.
Solar product
Duidelijke website. Keuze snel gemaakt door goede omschrijving product
Producten werden snel, goed en op juiste moment geleverd.
Product werkt fantastisch.
Top bedrijf
Top bedrijf, recent via internet een mooie complete set van 24 panelen besteld. Alles na overleg over het legplan snel binnen een week bij mij thuis afgeleverd. Recent nog twee extra panelen besteld ok dit ging vlot.
Solar.flr bedankt voor jullie advies en snelle levering.
Ik zal jullie zeker aanbevelen.
Hans Schoonderwoerd.
Detta är Trustpilot
Läs mer om andra typer av omdömen.
Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.
Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.