Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Med hänsyn till 47 recensioner, de flesta recensenterna var ganska nöjda med sin totala upplevelse. Många kunder uppskattar den snabba och effektiva servicen, särskilt vid hämtning och lämning av fordon. Personalen beskrivs ofta som hjälpsam, professionell och trevlig, vilket bidrar till en välkomnande känsla för konsumenterna. Flera användare lyfter fram att de alltid får bra bilar och att de erbjuds likvärdiga eller bättre alternativ utan extra kostnad om den önskade bilen inte finns tillgänglig. Dock upplever vissa kunder problem med otydlig prissättning och att de upplever att de får extra kostnader eller försäkringar. En del känner sig missförstådda och rapporterar att vissa funktioner i bilarna inte varit tillgängliga. Det förekommer även klagomål på bristande kommunikation och koordination, särskilt vid problem, samt att bokade bilmodeller inte alltid finns tillgängliga vid upphämtning.

Ämnen som oftast nämns

Service

Användare beskriver tvetydiga interaktioner med service, där vissa kunder rapporterar mycket positiva... Se mer

Staff

Människor rapporterar tvetydiga upplevelser med personalen, där många kunder berömmer det trevliga,... Se mer

Location

Recensenter nämner tvetydig feedback om platser, där vissa upplever positiva interaktioner på specifika... Se mer

Product

Konsumenter upplever att produkten är tvetydig, då vissa rapporterar att de får fel bil eller en bil med... Se mer

Price

Recensenter belyser tvetydiga aspekter av prissättningen, där vissa kunder rapporterar försök att sälja på... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Edinburgh: snabb hantering vid hämtning. Tjejen ”sålde på mig” en lite större bil men en Polo i norra Skottland hade inte varit så bra så det var ett klokt råd. Väldigt snabb service vid återlämningen... Se mer

Fick tyvärr inte hans namn, men killen som hjälpte mig på kontoret vid Malmö Centralstation var fantastisk. Han har hjälpt mig tidigare också och är alltid väldigt hjälpsam och trevlig. Det känns va... Se mer

Varit kund hos Sixt Halmstad i över 20 år och servicen har alltid varit top of the line och priserna förvånansvärt låga för så fina bilar, rekommenderas verkligen. Anders som ägare alltid ansvarsful... Se mer

Hyrt bil av Sixt i Sverige och Kanada några gånger, aldrig varit några problem. Om önskad bil inte har funnits har jag blivit erbjuden en likvärdig eller bättre alternativ utan extra kostnad. Sixt... Se mer

1. Biluthyrningsbyrå
  2. Billeasing
  3. Bildelningsplats
  4. Limousinservice
  5. Lastbilsuthyrning
  6. Skåpbilsuthyrning

👉 Besök vårt hjälpcenter på sixt.com/help-center eller kontakta oss. ✅ Välkommen till SIXT biluthyrning. Vi erbjuder premium biluthyrning till förmånliga priser, över hela världen. Kör första klass. Betala ekonomi. Premiumbilar utan premiumpriser. Vi har över 222 000 hyrbilar i vår flotta, som inkluderar modeller från några av världens bästa biltillverkare, bland annat tyska favoriter som BMW, Mercedes, Audi och många fler. Vi erbjuder också bilabonnemang med SIXT+ samt chaufför- och flygplatstransfertjänster med SIXT ride.

3,5

Medel

TrustScore 3.5 av 5

Har inte besvarat negativa omdömen

Bättre än jag trodde

Är det många som har problem med Sixt, eller är det bara de som är missnöjda som skriver ett omdöme? Jag är i alla fall väldigt nöjd efter att ha hyrt en bil över påsk. Var in på deras nya lokal i Östersund och fick hjälp att välja bil och datum. I och med alla röda dagar så blev det faktiskt billigare med att hyra en dag extra, vilket jag inte hade uppmärksammat själv. Mycket bra service med andra ord.

Var inga problem med att hämta eller lämna bilen. Dock var bilen tvättat i en automat på något halvdåligt program så den var inte helt ren och det var fortfarande lite grus i den, så det hade kunnat vara bättre. Annars supernöjd, fick en väldigt fin bil till ett vettigt pris och kommer helt klart hyra där igen.

30 april 2019

Undvik Sixt biluthyrning till varje…

Undvik Sixt biluthyrning till varje pris! Avoid at any cost! Här finns även råd hur du skall agera om du finner dig i samma situation. Det finns seriösa uthyrningsföretag. Hertz och Avis ligger nära.
Hos Sixt Vasagatan i Stockholm har jag alltså blivit utsatt för ett krav på en påstådd skada. Jag blir efter återlämnandet av bilen presenterad en bild på en skadad fälg som Sixt vill jag skall betala. Sixt har satt detta i system och det finns flera liknade fall bland rejting siter.
Ett barn kan se att skadan är skapade långt tidigare än den period vi använde bilen (se bifogad bild) och kräver oss på pengar för en skada vi är uppenbart oskyldig till.
Man kan lätt se att skadan är gammal då:
1. Korrosion har krupit under lackeringen och lyft den som bubblor.
2. Däcket inte har några som helst skador, till och med gjutnabbarna sitter kvar. Däcket är hel uppenbart utbytt senare än skadan.
Efteråt blir det smarta upplägg tydligt.
Tyvärr var jag var inte tillräckligt vaksam när jag klev in till Sixt biluthyrning, jag trodde naivt nog inte att man kunde bli utsatt för något sådant i Sverige. Jag tänkte heller inte på det som en hyrbil utan som en lånebil när min bil var på verkstad. Betald av min egen bils stilleståndsförsäkring.
Uthyraren berättar att bilen har ett skadat hjul!
Han lämnar inte ut ett papper som visar var den aktuella skadan finns. Andra skador finns dock dokumenterade.
När jag frågar vad jag skriver under så får jag inget svar och ingen genomgång av hyreshandlingen sker. Vad jag faktiskt skriver under är en försäkran att jag har kontrollerat bilen.
Bilen står undangömd längst in i garaget så skadan inte syns och jag måste hämta bilen själv. Utfärden ur garaget är också direkt ut i trafiken och man passerar aldrig uthyrningskontoret igen så möjligheten att kontrollera bilen är klart begränsad.
Så dumt nog tittar jag inte över bilen efter skador. Varför ska man ens behöva göra det! Bilen skall var just och utan skador när man får den.
När bilen återlämnas har skadan plötsligt dykt upp på en annan fälg än den som de berättade om när bilen hämtades. Jag har nu fått ett betalningskrav på en skadad fälg som jag inte har något med att göra.
Blåsningen är komplett! Metoden är uppenbart sanktionerad av företagsledningen då ett brev till Sixt SEO inte gav någon som helst reaktion.
Hur du bör agera: Jag har konsulterat en jurist i frågan.
1. Hyr inte bil hos Sixt
2. Fotografera bilen från alla vinklar även under och inuti.
3. Om krav ställs: Bestrid, bestrid, bestrid! Bevisbördan ligger hos Biluthyraren och med en bild som uppenbart inte har med din hyresperiod att göra blir det enklare.
4. Var beredd att driva det ända till rättegång.

15 april 2019

God espresso och trevlig kille i kassan…

God espresso och trevlig kille i kassan längst till vänster! Bra studiemiljö med eluttag och avskärmningar. Minuspoäng för att inte ta amex (förutom kassan längst till vänster) och inte fyllt på kaffebönorna. Finns rum för förbättring men i övrigt en trevlig upplevelse.

9 oktober 2018

Sixt Split en Fruktansvärt oseriös…

Sixt Split en Fruktansvärt oseriös biluthyrnings firma som debiterat oss det dubbla efter att vi redan betalt till Tuis mellanhand Cartrawler som levererade uthyrningen till oss. Bilen var redan betald hemmifrån. När vi anländer påstår de att vi måste ha platinakort. Det hade vi inte men vi hade guldkort visa med kredit och mastercard med kredit men det gick ej. De lurade på oss en försäkring som skulle kosta 24 euro för en vecka som vi godtog. Då gick det plötsligt att betala med kortet. Senare debiterade de oss 2243kr. Vi hade redan betalat 1095kr för en vecka. Sådan hemsk luredrejeriverksamhet. Anna

1 augusti 2018

MYCKET OSERIÖST FÖRETAG

MYCKET OSERIÖST FÖRETAG. HYR INGA BILAR DÄR. KOMMER FÖRA DETTA VIDARE I KONCERN DÅR JAG ARBETAR. KM AVLÄSNINGEN STÄMMDE INTE SOM TUR VAR FOTADE VI KM MÄTAREN NÄR VI PARKERADE DESSUTOM KOM EN SKADA MED PÅ FAKTURAN FAST PERSONAL TITTAT PÅ BILEN VID ÅTERLÄMNANDE
VET EJ VILKET FÖRSÄKRINGSBOLAG SOM HAR AVTAL MED DESSA DÅ JAG INTE VAR VÅLLANDE TILL SKADAN MEN HOPPAS ATT DETTA NÅR DET FÖRSÄKRINGSBOLAGET. LITA INTE PÅ DETTA FÖRETAG BORDE BORT FRÅN MARKNADEN MAN TJÄNAR INTE PENGAR PÅ ATT LURA FOLK. FY F-N. PEO RAMNÄS

23 maj 2018

Hyrde Sixt via SAS hemsida

Hyrde Sixt via SAS hemsida. Man kan inte välja försäkringsalternativ som man tex kan göra vid val av Hertz hyrbil från SAS hemsida. Detta resulterade i att försäkringen kostade 50 Euro per dag istället för 24 Euro om jag beställt via Sixt egen hemsida. Fick till svar från Sixt kundservice att det inte finns fler val på SAS hemsida och att försäkringen är dyrare om man beställer på flygplatsen. Man medvetet lurar kunderna. Håller er borta från detta företag så slipper ni problem och dyra räkningar.

13 december 2017

Kolla bilen noga innan du kör iväg …

Kolla bilen noga innan du kör iväg (foton av alla sidor, fram, bak och vindrutor) - likaså när du lämnar tillbaka. Foto också mätarställning (km och tank), hur bilen parkerats om du parkerar själv. Spara kvitto på återfyllning av tanken. Det här är ett lågbudgetföretag med enskilda uthyrare som inte drar sig för att kapa åt sig några extra kronor. Innan du betalar för skador, begär reparationskvitton (jag fick betala en summa, men när mitt försäkringsbolag begärde ut handlingarna visade det sig att den faktiska kostnaden var betydligt lägre - och hitintills har jag fått stå för mellanskillnaden). Om du tror att du blivit påförd felaktiga avgifter - BESTRID och BESTRID!

6 maj 2017

Oanständigt

Hyr bil på samma ställe vid service på egna bilen. Varje gång tidsödande när samtliga uppgifter återigen skall matas in. På fråga om dom inte sparar grunduppgifter på kunder får man svaret att "det skulle spara en del tid".

Sambon hyrde bil på samma ställe och blev debiterad ordinarie hyra samt deposition på lika mycket. Då skulle man tro att depositionen återbetalades vid bilens återlämnande men inte på Sixt....

Vid samtal med deras kundtjänst fick sambon beskedet att "det kan ta upp till 35 dagar innan pengarna är tillbaka på kontot"

Var står det i det finstilta att Sixt förbehåller sig rätten att låna motsvarande hyressumma av kunderna i upp till 35 räntefria dagar ???

10 oktober 2016

Bäst bilar och service

Enligt mig bästa biluthyrningsföretaget i Sverige. Har testat nästan alla. Kanske inte alltid billigast men det får man igen på bra bilar och service. Gillar mest bilarna i som man kan hyra som är rena och fräscha och känns som senaste årsmodell...

10 mars 2016

Fota bilen noga innan du hyr av Sixt

Se till att fota din bil NOGA innan du hämtar ut den på Sixt Arlanda. Fota fälgar, vindruta samt främre och bakre stötfångare. Risken är annars att du kommer bli rätt besviken när du lämnar tillbaka den, för Sixt kollar extremt noga. För egen del dök två skador upp, som Sixt menade att jag orsakat. Själv tycker jag det är märkligt att ex.vis få stötskador från sidan (!) på fälgen av att bara köra på asfalt utan att vara i närheten av en trottoar. Så ett råd är att fota (och gärna filma) bilen, så ni är överens om vad som fanns på bilen innan du åkte iväg. För lita INTE på vad Sixt har skrivit i sina papper gällande skador innan avfärd.

20 juli 2014
Visa omdömen på alla språk. (232 omdömen)