Edinburgh: snabb hantering vid hämtning. Tjejen ”sålde på mig” en lite större bil men en Polo i norra Skottland hade inte varit så bra så det var ett klokt råd. Väldigt snabb service vid återlämningen... Se mer
Sammanfattning av omdömen
Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen
Ämnen som oftast nämns
Omdömen som formar denna sammanfattning
👉 Besök vårt hjälpcenter på sixt.com/help-center eller kontakta oss. ✅ Välkommen till SIXT biluthyrning. Vi erbjuder premium biluthyrning till förmånliga priser, över hela världen. Kör första klass. Betala ekonomi. Premiumbilar utan premiumpriser. Vi har över 222 000 hyrbilar i vår flotta, som inkluderar modeller från några av världens bästa biltillverkare, bland annat tyska favoriter som BMW, Mercedes, Audi och många fler. Vi erbjuder också bilabonnemang med SIXT+ samt chaufför- och flygplatstransfertjänster med SIXT ride.
Nordic Master Car AB Lokgatan 9C, 211 20 , Malmö, Sverige
- +46771890000
- info@sixt.se
- sixt.se
Har inte besvarat negativa omdömen
Egentligen är kommentarer överflödiga…
Egentligen är kommentarer överflödiga om 81% redan gett sitt tydliga svar 1 stjärna hade säkert varit mindra om man kunde valt 0 stjärnor. Det här är inget seriöst företag som tvingar en att registrera kortet innan man får slutfakturan och sedan drar ett belopp som dom själv anser är rätt utan någon som helst möjlighet att få någon att lyssna eller vilja rätta till. Dertas kundtjänst är som att prata med en telefonsvarare.
Skulle få korrigering för att bilen inte var fulltankad och jag själv tankade fullt vid återlämnandet.
Summorna på fakturan stämmer varken med avtalet eller vad som dragits från kortet.
Otroligt tråkig attityd och ännu mer tråkigt att Werksta och Trygg Hansa valt att samarbeta med dom.
SIXT är helt ute ur bilden för framtiden och tyvärr väljer jag även ett annat Werksta nästa gång på grund av detta vilket jag även kommer förklara vad det beror på.
Jag kommer aldrig mer hyra bil av Sixt
Jag kommer aldrig mer hyra bil av detta företag.
Jag är en van bilförare och även van att hyra bil vid utlandsresor. Jag valde full försäkring med 0 kronor i självrisk. När bilen sedan gick sönder efter en dag (!) fick jag en ny bil som jag direkt märkte fungerade bättre än den förra. Jag funderade på om jag skulle klaga på att de gett mig en dålig bil från början då det förstörde en halv dag av min resa, men lät det vara. En månad efter uthyrningen får jag ett mail där man hävdar att felet på bilen berodde på handhavandefel och att försäkringen inte skulle täcka. Jag försökte bestrida detta men det är svårt att bevisa och efter kontakt med jurist valde jag att inte gå vidare av rädsla för att summan till slut skulle bli ännu högre. Jag ångrar så att jag inte läste de andra recensionerna av Sixt här på Trustpilot innan jag hyrde. Det blev en dyr erfarenhet.
Aldrig mer Sixt
Vi bokade en bil från Sixt i Bardufoss, Norge torsdag till söndag. När vi kom fram sent på kvällen och öppnar bagageluckan på bilen, lossnar hela skyddet som enbart hänger löst i ett snöre. Vi dokumenterar såklart alla skador på bilen innan vi påbörjar vår resa. När vi startar bilen, upptäcker vi att tanken inte är helt fylld heller. Efter några kilometer börjar sedan bilen varna för lågt däcktryck på ett av framhjulen. Vi får vända och hitta närmaste bensinstation för att fylla på luft. Denna procedur upprepades 5 ggr under hela helgen då däcket måste ha haft punktering. Vi ringde och mailade Sixt flera gånger under helgen som enbart beklagade sig. Det fanns inga andra lediga bilar att byta till. I mailutväxlingen med Sixt, ombads vi att köpa ”däckskum” mot punkteringen som vi såklart inte gjorde. De la problemet i knäna på oss (kunden) och ville att vi skulle lösa det åt dem.
Inte nog med det, alla fyra däck saknade mönsterdjup (mindre än 1,6mm). Detta är en säkerhetsrisk som vi påtalade men som Sixt totalt ignorerade. Deras utlåtande när vi lämnade tillbaka bilen var: ”Det är gränsfall. Det finns faktiskt lite mönster kvar”.
Som kompensation för alla problem behövde vi inte betala bensinen och fick 800kr rabatt. I det här fallet handlar det inte om pengarna utan hur Sixt totalt ignorerar alla säkerhetsrisker. De har noll koll på bilarnas skick utan hyr bara ut dem utan några inspektioner/kontroller. Vad gör några tusenlappar för skillnad om du skadar dig allvarligt/omkommer i en undermålig bil? Aldrig mer Sixt! Undvik detta företag.
Annonserar bilar som inte finns
Både deras egen sida och andra bokningssidor visar att det finns bilar lediga. Efter bokning tar de två dagar på sig att berätta att det inte fanns någon bil och avbryter beställningen. Men fortfarande kan man boka bilen som om den fanns ledig.
9500 kr självrisk för stenskott
1) Hyrde från Göteborg, skulle vara en fullstor bil
2) Fick erbjudandet att jag kunde få en Jeep-liknande, jag tvekade, men sa till slut OK.
3) De hämtar nyckeln men säger sedan tyvärr, den tillhör Landvetter (förstod inte riktigt)
4) Fick istället en mindre bil med 1.3 L motor
5) Skickade information om bilen till kundtjänst att jag fick en mindre bil än vad jag hade bokat, men fick svar från deras kundcenter att bilen anses till och med vara större än en fullstor bil. Helt otroligt.
6) Fick stenskott under resan, som de drog 9500 kr för.
Aldrig mer Sixt.
Undvik sixt som pesten!
Hyrde en bil 29 april i Dusseldorf. Tog över en timme att få ut bilen trots att vi bokat bilen på deras hemsida flera veckor innan? Hon Skyllde på dator problem. lämnade tillbaka bilen 2 maj.
Ett par veckor senare dra sixt 300 euro och påstår dom inte fått tillbaka bilen! Vi hade absolut lämnat tillbaka bilen 2 maj, då vi flög hem till Sverige. Försökte kontakta dom i flera dagar! Otroligt svårt att få tag i någon på sixt!? Efter flera dagar lyckades jag tala med en kille i Tyskland, som helt enkelt bryter samtalet efter ett par minuter! Katastrof företag, kommer alldrig att hyre bil på sixt igen! Undvik sixt som pesten!
Kanonbra rakt igenom.Fick problem med…
Kanonbra rakt igenom.Fick problem med bilen och fick via mitt försäkringsbolag (moderna försäkringar) en hyrbil från sixt biluthyrning,så på lördag kväll löser vi allt smidigt och jag tar mig till First hotell G och får snabbt nyckeln till en jättefin BMW 1 serie 2021 som jag har i 3 dagar tills min bil blir lagad, ringer sixt igen och frågar om lämning och grymma som dom är får jag ställa den vid verkstaden som lagat min bil så hämtar dom den därifrån.Rekomenderar starkt detta 😎
Sixt samarbetar med rentalcars.com som…
Sixt samarbetar med rentalcars.com som är ett riktigt bluff företag helt samvetslösa.
Mitt barn som är student bokade en bil för 7000 kr som hen inte fick ut pga för låg inkomst. Ingen återbetalning!!
Man undrar ju hur Sixt kan hyra ut bilar till icke svenskar där de har NOLL koll på inkomst och betalningsförmåga.
Sixt är totalt ointresserade att lösa frågan!
Aldrig Sixt
Blev påkörd bakifrån. Fick lämna in bilen och i försäkringen ingick hyrbil. De skulle t.o.m. möta upp mig vid inlämningstillfället. Det lät ju så himla bekvämt och bra.
Dagen kom och bilen lämnades in och efter några minuter kom sixt.
När femhundringen i deposition skulle betalas drog jag fram mitt swedbank-kort.
"Det måste vara ett kreditkort. Det funkar inte med ett debet-kort" var svaret.
Sixt riktar alltså inte in sig till vem som helst utan endast de som har kreditkort.
Då bad jag dem dra dit pepparn växer.
Bolag som riktar in sig på en kund en…
Bolag som riktar in sig på en kund en affär.
Och helt inkompetenta att hantera kortbetalningar.
Bokade helghyra med hyra reserverade 5000, hyra plus 3000 deponering, men redan på fredag eftermiddag fick besked av bilverkstad att inte klart till på måndag och ringde Sixt och hörde om det gick att förlänga till en veckas hyra.
Jodå, inga problem och fick totalpris 7000 för det.
Så nu reserverade extra 5000 mot förut.
När jag lämnade tillbaks bilen såg jag att ny bokning 4 dagar gjordes, inte ändra min helgbokning till vecka. Vecka är som bekannt mycket bättre pris per dygn.
Ingen antydan att få nöjd kund och justera detta.
En kund en affär alltså är det man kör på.
Och förstår efter att läst på Trustpilot varför Sixt tagit bort egen hänvisning och uppmaning att betygsätta upplevelsen att ha anlitat dom.
Sedan om korthantering, reserveringar togs inte bort utan ny debitering gjordes när bilen lämnades tillbak. Resultat övertrasssering kontot. Vem lägger över 17000 på kortet för att hyra för 7000?????
Det släpps ju efteråt av banken det reserverade som aldrig användes, men säger mycket om kompetens på företaget.
Sixt är amatörer rakt igenom.
Oseriös firma - undvik
Jag och min partner hyrde bil från Sixt över tre dagar.
När vi hämtade ut bilen gick personalen igenom bilen tillsammans med oss, gick igenom skadeprotokollet och inget skrapmärke fanns dokumenterat. Vi tog trots detta egna foton på bilen innan vi lämnade garaget. När vi lämnade tillbaka bilen tog vi nya foton och hade då före-och efterbilder.
Någon vecka senare fick vi mail från Sixt med en foton på ett skrapmärke i lacken på vår hyrbil, som påstods hade uppkommit under vår hyrtid och vi var betalningskyldiga. Vi bestred detta och bifogade våra egna foton i ett svarsmail, där det framgick att märket i lacken redan fanns när vi hyrde bilen. Då metadata saknades på bilderna de skickat bad vi Sixt om bildfiler där datum/tidpunkt framgick på deras fotounderlag. Vi fick snabbt svar tidigt följande morgon att de gått igenom deras skaderapport och jämfört med våra foton och kommit fram till att vi inte orsakat märket trots allt och ärendet stängdes (bildfiler med metadata fick vi dock inte..). Kan tilläggas att vi hade full försäkring som skulle täcka ev skada, men hela förfarandet kändes olustigt och oprofessionellt så vi stod på oss.
Sixt+Economybookings - en riktigt dålig kombination
Borde ha läst betygen innan jag bokade och hyrt en bil av en seriös firma istället. Riktigt dåligt bemötande och dålig service. Obegriplig information och inte den bil jag hade bokat. Hade jag kunnat ge lägre betyg hade jag gjort det. Fick ett litet stenskott som Sixt drog 9500 kronor för på mitt kort. Eftersom jag bokat via Economybookings hänvisade de till deras försäkring. Nu har jag bråkat med dom och efter fem månader (!) har jag nu äntligen fått ersättning. Nu ska jag gå till Economybookings och ge även dom lägsta betyg. Sixt+Economybookings var en riktigt dålig kombination.
Värsta jag har varit med om!
Sixt i Mjölby, Anna-Carin och hennes kollega Margareta - helt fantastisk service!
Efter motorhaveri med bilen och flera olika incidenter på väg hem till Stockholm blev vi strandade på en liten mack ett par mil norr om Linköping. Försäkringsbolaget lät meddela att det inte fanns en enda ledig hyrbil i hela Linköping som kunde ta oss hem. Vi fick tips av bilbärgaren att ringa Sixt i Mjölby. Jag fick kontakt med Anna-Carin där, som efter massa fixande och trixande lyckades få fram en bil, trots att vi befann oss utanför deras ansvar och område. Dessutom såg hon till att leverera bilen till macken där vi befann oss med hjälp av sin kollega Margareta, istället för att vi skulle fått åka med och hämta upp den. Det sparade oss ytterligare drygt en timme i den redan sena kvällen. Vi hade en farmor, två oroliga och trötta barn och stor packning som skulle hem, så vi är otroligt tacksamma för den helt fantastiska service och hjälp vi fick av Anna-Carin och Margareta på Sixt i Mjölby. Det är helt er förtjänst att det inte slutade i trauma den kvällen. Tusen tack!!
/Linda med familj
Läs alla omdömen INNAN ni hyr bil på…
Läs alla omdömen INNAN ni hyr bil på Sixt!!!
Usel kundservice. Trots jag har ett försäkringsärende på företagsfordonet där det ingår hyrbil. Fick av försäkringsbolaget nummret till sixt och bokar en bil. Allt ska vara ok för personalen att hämta bilen. På plats på Sixt ska personalen som kör fordonet personligen betala både 25%av kostnaden i förskott plus 3000kr i deposition. Mer än vad bilen kostar att hyra i två dagar, Dom vägrar fakturera företaget eller kontakta försäkringsbolaget. Självklart hyrde vi inget fordon på sixt utan gick till Hertz!
Gäller Sixt Alicante AirPort Dom hittar på att dom tankat upp bilen
Dom hittar på att dom tankat upp bilen.
(Precis fulltankad vid retur)
Dom hittar på skador som inte finns.
Inget att rekomendera
/Jonas Lindell
Tog kreditupplysning utan att informera
Tog kreditupplysning utan att informera
Hyrde nyligen bil från Sixt i Malmö. Bilen var fin förutom att den hade en hel del skador trots att den var relativt ny. Dagen efter upphämtning fick jag elektroniskt brev om att ett företag med ett för mig okänt namn hade tagit en kreditupplysning på mig. Visade sig att vara Sixt som hade gjort det utan att informera mig om det innan.
Jag ringde strax och pratade med en person som sade att så gjorde de alltid men att det inte hade någon betydelse för min kreditvärdighet (den skulle inte räknas). Sen ringde jag kreditupplysningsföretaget som sa att alla kreditförfrågningar påverkar din kreditvärdighet. Alltså får jag konkludera att Sixt inte berättade sanningen för mig.
Efterfölgande ringde jag Sixt kontoret i Malmö där medarbetaren höll med om att jag borde ha blivit informerad vid upphämtning af bilen.
Det kan nog ha varit sista gången jag har hyrt bil hos Sixt Sverige.
Kommer aldrig någonsin hyra en bil från…
Kommer aldrig någonsin hyra en bil från sixt igen! Min hyra avslutades efter fyra dagar och de vägrat återbetala pengar som de medger är min. De fortsätter göra dragningar från mitt kort även och skyller på ”system fel”. Bolaget är skyldiga mig 17000kr i tre månader per dagens datum. Har skickat in ansökan om betalningsföreläggande till Kronofogden nu och hoppas på att de kan hjälpa.
Hyr aldrig från sixt!
HYR ALDRIG FRÅN SIXT
Vi hade ett bokningsnummer genom Rental cars, allt förutom young drivers fee och depositionen var redan betalt. Vi var beredda att betala ca 350€. När vi anlände, behövde vi betala försäkring igen och vi fick en helt annan bil som var större. Vi var överraskade och när SIXT debiterade oss 795€. Vi trodde att deposition hade blivit dyrare. Vi betalade och upptäckte sen att de hade gjort en helt ny bokning, vi betalade för de 7 dagarna av biluthyrningen igen, vi betalade young drivers fee, additional driver fee VAR SÅ MYCKET dyrare än på webbsidan på rentalcars. Personalen ljög i vårt ansikte om att Rentalcars försäkring var värdelös och inte täckte nånting även om vi sa att den gällde. Han var hemsk och utnyttjade situationen. Vi har nu blivit dubbeldebiterade för en bil, 350€ blev 795€. Sixt svarar inte heller på email och det går inte att ringa någon i Spanien för att klaga och lösa detta. Vi har inte fått något svar från SIXT i Spanien på 8 DAGAR och SIXT Sverige kunde inte hjälpa oss. SIXT Sverige kontaktade SIXT Spanien utan framgång och VI ÄR TRÖTTA PÅ ATT INTE få ett SVAR FRÅN SIXT SPANIEN.
Vi är extremt olyckliga för hur detta slutade med. Som läkarstudenter planerade vi denna resa noggrant för att ha råd med den och ytterligare 400 € för en bil är inte något vi förväntade oss. Vi vill ha en återbetalning, vi kommer inte vara tysta bara för HEMSK service och personal som ljuger.