PostNord Sverige AB Omdömen 71 811

TrustScore 2 av 5

2,1

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Utvärderar man 1 465 recensioner, de flesta recensenterna var missnöjda med sin totala upplevelse. Många kunder upplever problem med leveranstjänsten, där paket ofta hamnar fel, levereras sent eller inte alls. De flesta är också missnöjda med kundtjänsten, som beskrivs som svår att nå, ohjälpsam och med personal som inte kan lösa problem. Vissa kunder har dock haft positiva upplevelser, särskilt med enskilda medarbetare som beskrivs som trevliga och hjälpsamma. En del har också upplevt att leveranser fungerar perfekt och kommer i tid, och att de alltid väljer företaget när det är möjligt.

Ämnen som oftast nämns

Delivery service

Kunder delar negativa åsikter om leveranstjänsten. Många rapporterar att paket försvinner, levereras till fel... Se mer

Service

Konsumenter uttrycker stor missnöje med servicen. Många rapporterar att paket slarvas bort, leveranser... Se mer

Customer service

Kunder uttrycker stor missnöje med kundtjänsten, som beskrivs som "förjävlig" och "usel". Många rapporterar... Se mer

Staff

Recensenter nämner negativ feedback om personalen. Många kunder upplever brister i personalens kunskap,... Se mer

Customer communications

Människor rapporterar negativa upplevelser med kontakt. Konsumenter upplever frustration och tidsödande... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Problemet ligger hos chaufförerna. De klarar inte ens porttelefoner eller portkoder. De påstår att portkoden inte fungerar. Ett frimärke inom Sverige kostar idag 22 kr, så Postmord är väldigt dyra.... Se mer

Använd INTE detta företag. Åter igen strular detta företag. Dena gång hamnade mitt paket hos ombud 3 mil bort, trots att jag beställt hemleverans. Att maila kundtjänst är lönlöst. Om de skulle... Se mer

Leveransen var misslyckat pga chauffören klarade inte att använda porttelefon till entrédörr på rätt sätt. Jag fick meddelande att leveransen skulle till utlämningsställe istället eftersom chaufföre... Se mer

Ett paket skulle levereras till en postbox i Landvetter. När den var full så skickas paketet till mig i Järna istället för till ett utlämningsställe i Landvetter där min son som skulle ha paketet kan... Se mer

1. Logistiktjänster
  2. Budtjänst

PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden.

2,1

Dålig

TrustScore 2 av 5

72 tn omdömen

Har inte besvarat negativa omdömen

Om jag kunde ge ett negativt betyg så…

Om jag kunde ge ett negativt betyg så skulle jag.

På vår address har paket registrerats som utdelade men först kommit dagar senare, de har delats ut till grannar, lämnats i entrén och receptbelagd medicin lämnats utanför dörren (olagligt sedan 2025).

När jag försöker felanmäla så är formuläret så trasigt att det påstår att jag inte fyllt i flera fält trots att de är ifyllda. Så fick felanmäla formuläret i ett annat formulär och smyga in min felanmälan där istället.

Om jag kunde skulle jag aldrig få ett paket skickat via dem igen.

Leverans med lastbil

Sämsta jag varit med om va i duschen när jag ska te emot paket dom ringer och sen en minut senare kan man inte ringa tillbaka för då är de inget privat nummer utan kommer till deras ai bot sämsta skiten

16 april 2026

Ni förtjänar inte alls en stjärna

Ni förtjänar inte alls en stjärna. Jag ångrar mig varje gång efter att jag väljer er. Inte en enda gång lyckades ni med att hitta plats i er kontainers och istället av att få paketet under samma dag. Tar det flera dagar för er. Jag förväntade mig att få paketet idag ju…

16 april 2026

Den sämsta leverantören som finns

Gång på gång har Postnord världens sämsta kundservice. Inte personerna som sitter och svarar utan den service (icke-service) de ger. Kolla stjärnorna här på Trustpilot!!! Värdelöst och ställer till problem för kunderna.
OBS! Inte heller personerna som levererar och kör ut är dåliga, utan Postnords icke-kapacitet till flexibilitet och service. OBEFINTLIGT är det.

16 april 2026

Skulle skicka ett paket till Holland…

Skulle skicka ett paket till Holland rekomenderat för 410kr. Fick hjälp att fylla i fraktsedel på postinlämmningen. 5 dagar senare får jag ett sms om att ett paket fanns att hämta på samma kontor. När jag kommer dit är det mitt rekomenderade paket. Fick då till svar att man inte kan skicka rekomenderade paket?Förklaringen blev att hon som hjälpte mej kanske inte visste att det var nya regler. Blåst på 410kr och sen ville dom ha 460kr för att skicka det igen som paket. Aldrig i livet, vilket lurendrejeri !! Sen har inte kundtjänst svarat på mitt mail. Så jäkla värdelöst. Lägg ner verksamheten om ni inte kan sköta den. Har även blivit blåst på ett par paket som skulle levererats till min postlåda och som var sms aviserade.

6 april 2026

Ofattbart dåliga

Jag har använt mig av PostNord 8 ggr under 2026 och de har lyckats leverera rätt 2 gånger. Övriga har slarvats bort, försenats kraftigt eller skickats fel tex då man beställt hemleverans så skickas det till utlämningsställe långt bort.
Jag använder alltid andra logistikföretag då det är möjligt men tyvärr finns det företag som inte erbjuder alternativ. Jag kommer nu att göra allt för att undvika dessa.

13 april 2026

Den 11/4 leverade PostNord ett pkt från…

Den 11/4 leverade PostNord ett pkt från Jula.. betalde för hem leverans.. Fy fa… vad jag är trött på er ! Ni levererade mitt paket som innehöll en termos . Och den var i molekyl bitar… Hur i hela friden kan man leverera ett trasigt paket..utan att ta kontakt med kunden… det bara rasslade.. man kan inte ha missat det. Sen får jag som kund städa upp.. Ringa och fixa. Vidrigt

11 april 2026

Totalt värdelösa, var opererad men fick ändå bära

Beställt leverans till DÖRR 3 gånger, postnord ringde mig när de stod vid tomtgränsen och sa åt mig att gå dit och hämta. Jag var ny opererad en gång och kunde knappt gå men var ändå tvungen. Andra gången var det två kvinnor som vägrade bära mitt paket, jag fick återigen gå ut och bära ett tungt paket själv.

Odugliga

Två gånger har dom lyckats med att inte dela ut ett paket och ingen hjälp får man. Helt odugliga.

Rättelse: tre gånger har dom misslyckats med en bokad levereras. Sannolikheten att dom överhuvudtaget vet vart paketet är är liten. Fortfarande ingen återkoppling på ärenden eller hjälp.

Skäms Postnord

Hej Postnord,
Vad håller ni på med?
Har ni slutat hemleverera betalda hemleveranser?! Deta hände med varje leverans som jag hade sista de månader. Jag betalar att ni hemlevererar!
På morgonen får man information i appen om hemleveransen, ni börjar köra paketet och helt plötsligt skickar sms om att ni inte kunde leverera? Hade choferen bråtom att avsluta dagens arbete kl 19;30 i stället för kl 22?
Varför ljuger ni om att det fanns förhinder att lemna paketet utanför dörren oavsett om att ni har portkod, porttelefon och mitt telefonnummer.
Skamligt Postnord för att det finns människor som inte kan gå till utlämningsställe och därför betalar man för hemleverans.

14 april 2026

PostNord – ett totalt haveri i service och ansvar

Min upplevelse med PostNord är bland det mest oprofessionella jag varit med om.
Jag bokade hemleverans av en TV som skickades i två paket. Leveransen var planerad mellan kl. 17–22. Fem minuter innan tidsfönstret går ut ringer budet och säger att han är framme om 10 minuter. När vi går ner för att ta emot leveransen visar det sig att endast TV-väggfästet har kommit – själva TV:n saknas helt.
Budet har ingen aning om var den är, och istället för att ta ansvar säger han åt oss att han ska markera oss som “ej hemma” i systemet, eftersom det tydligen skulle “underlätta” nästa leverans. Det är alltså deras lösning: att registrera falsk information.
Dagen efter försöker jag reda ut situationen via kundtjänst. Efter totalt två timmars kötid (inklusive ett samtal som bryts) möts jag av en medarbetare som direkt skyller på mig och hävdar att jag inte varit hemma. När jag förklarar vad deras egen chaufför sagt, får jag istället höra att leveransen nu är “låst i systemet” och att inget kan göras.
Så sammanfattningsvis:
Ni levererar inte alla paket
Era chaufförer ger felaktiga och direkt vilseledande instruktioner. Kundtjänst skyller på kunden istället för att hjälpa
Deras interna system används som ursäkt för att inte lösa problem. Det här är inte bara dålig service – det är ett totalt haveri i ansvarstagande, kommunikation och professionalism. Fullständigt oacceptabelt.

8 april 2026

Hur kan vi som kunder vara utlämnade åt…

Hur kan vi som kunder vara utlämnade åt denna usla service? Hur ska man kunna få försändelser från utlandet?
Numera ber jag personer som sänder något från Tyskland, som för övrigt har en billig, tillförlitlig postgång, att se till att sända försändelser så att de inte övergår i PostNords vanvård och med största sannolikhet slukas av företagets Bermudatriangel av försvunna paket och brev. Det är uppskattningsvis 75 % av alla försändelser som aldrig kommer fram eller anländer efter över en månad eller två! Skandal!

14 april 2026

Beställde en liten sänglampa…

Beställde en liten sänglampa som enligt orderbekräftelse skulle levereras hem till bostadsadressen i Motala. Istället får jag meddelande från PostNord att den skall hämtas i Zinkgruvan! Flera mil från där jag bor. När man försöker chatta med PostNord får man bara idiotsvaret att mitt paket finns i Zinkgruvan???

Skyller på varandra

Otrevliga och vill inte hjälpa till alls. Ringde om PostNord paketbox om att det borde finnas en i mitt område då det är bot att gå till närmsta ombud. Men då skyllde dom på att det är markögaren/hyresbolaget som taransvar för detta. Weard då jag ringde till mitt hyresbolag men dom säger att det är inte dom som sätter ut dessa paketboxar. Dåligt. Rekommenderas inte.

Urdålig hantering och uppföljning

Urdålig hantering och uppföljning.
3e gången brev blev bortslarvat ich hänvisar till att jag får göra en reklamation. I deras app står det att brevet är påväg. Efter mycket om och men med deras urusla AI kundtjänst blev jag kopplad till en människa som ringde till terminalen och kollade vad som hänt, men inte heller dom kunde se något.

14 april 2026

Skulle få en leverans till min…

Skulle få en leverans till min hemadress 10/4 jag behövde ej vara hemma fick sen meddelande om att de inte kunde leverera,fick ny leveranstid 13/4 mellan 10.00-14.30 då var jag tvungen att vara hemma så jag är hemma och väntar och kl 11 får jag sms att de inte kunde leverera för jag var inte tillgänglig!!!? Ingen ringde eller smsa ingen ringde på min dörr!! Så sjukt dåligt så nu den 14/4 får jag meddelande att jag ska hämta min beställning 3 mil bort. Är chaufförerna så lata så de inte orkar ringa ett samtal? Dessutom när man ringer postnord då får man inte prata med en riktig människa det är under all kritik!!

Nu har det hänt igen!!!

Nu har det hänt igen! Hur dåligt får ett företag vara? Man får välja leveransdag och sen sitter man och väntar en hel dag utan att ngt paket anländer. Ringer man till dem så träffar man en robot som inte kan svara ärligt utan bara ett formulär som hen pratar från. När man efter många om och men kommer fram till en levande människa så är det bara ursäkter om förseningar och att paketet går ej att nå nu! Sämsta transportföretag som finns lägg ner det. Så slipper man bli arg.
Ny händelse om detta paket Skandal!
Jag är mycket missnöjd med leverantör Postnord.
Jag fick möjlighet att välja leverans av mitt paket i fredags 10/4 i appen. Då valde jag leverans måndag 13/4 mellan kl 8-17 inget paket kom, ringer postnord får besked att leveransen är försenad kommer köras ut i dag 14/4 av lantbrevbärare, får ett nytt meddelande i appen nu 14/4 kl 13 att välja ny leveransdag!!!! Ringer postnord och de säger att det som beställs i appen är bara ungefärliga tider!!! Varför skall man beställa en tid för leverans av ett paket då de gör som det själv passar. Mannen i går sa att det skulle levereras idag 14/4 vilket inte kommer ske utan nu får jag köra och hämta det själv på en terminal i Lund. Total katastrof med Postnord och deras förfarande!Lägg ner app och hela företaget!