helan.beOmdömen

TrustScore 3.5 av 5

Det här tycker kunderna

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Toch wel lange wachttijden aan de telefoon. En niet (tot vandaag) terug gebeld zoals toegezegd (door de verstrekker hulpmiddelen). Help!

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Soms goede poetshulp, soms een ramp.ligt dit aan de selectie v. Hun poetshulpen ? Poetshulp laatst ernstig schade aangericht. Deze ontkende uiterraard de feiten.ze geloven naar mijn inziens liever d... Se mer

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Helan experience was ok overall. I know it's necessary due to long term sick leave but it always freaks me out when i get summoned and it's so strict that I have to go even if it during working hour... Se mer

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Jessie Palings, heeft mij gecontacteerd, buiten volledige info en duidelijke antwoorden op mijn vragen, wil ik even vermelden dat ze een echte aanwinst is voor Helan. Je voelt je direct gehoord, en... Se mer

Företagsinformation

1. Sjukvårdsförsäkringsbolag
  2. Mödravård (Assistante Maternelle)
  3. Företagsstädning

Ziekenhuisopname

Baby op komst

Arbeidsongeschikt

About us

Bij Helan ben je in goede handen. Wij houden een gezond leven betaalbaar via onze terugbetalingen en Helan-voordelen. Waar het kan, werken we snel en digitaal. Waar jij dat nodig hebt, geven onze experts graag persoonlijk advies. Enthousiast en efficiënt: daar houden wij van.

Ook als het minder gaat, zijn we er voor jou. Ben je ziek of kan je niet werken door een operatie of een ongeval? We betalen je medische kosten terug en regelen je vervangingsinkomen zonder veel gedoe. Zo kan jij focussen op beter worden.

Waarom kiezen voor Helan?

Extra voordelen voor jouw gezondheid.

Snelle terugbetaling van je medische kosten.

Vlotte uitbetaling van je uitkering bij ziekte.

Zorg op maat in elke levensfase.

Ontdek Helan

More about us

We zijn ook zoveel meer dan een ziekenfonds. Wij hebben voor jou ook betaalbare verzekeringen, kinderopvang, kraamzorg, thuiszorg, huishoudhulp, vakantiekampen en een Zorgwinkel.

Ontdek Helan Kinderopvang

Ontdek Helan Thuiszorg

Ontdek Helan Kraamzorg

Ontdek Helan Huishoudhulp

Ontdek Heyo Vakantiekampen

Ontdek Helan Zorgwinkel

Hospitalisatieverzekering
Hospitalia

De kosten bij een operatie, bevalling of een behandeling in het ziekenhuis kunnen hoog oplopen. Met Hospitalia ben je betaalbaar én uitgebreid verzekerd.

Reken op de rust van een kamer alleen, tot 180 dagen nazorg en extra hulp voor, tijdens en na je opname, zoals bv. vervoer of een oppas voor je kind of huisdier. Dat is onze bredere kijk op jouw welzijn. En op jouw hospitalisatieverzekering.

Ontdek welke Hospitalia-verzekering het best bij je past.

Vergelijk onze formules

Tandverzekering
Dentalia Up

Luister naar je tanden... Een mooi en gezond gebit is niet vanzelfsprekend. En de wettelijke ziekteverzekering betaalt heel wat tandzorgkosten niet terug. Wacht niet tot je die scheve tand, dat zwarte gaatje of die gebroken kies stilletjes om hulp hoort schreeuwen. Kies gewoon nu al voor een tandverzekering...

Tot 4.000 euro terug per persoon

Terugbetalingen voor tandzorg, tandprotheses, implantaten, orthodontie bij jongeren, en parodontologie

Vanaf dag 1 verzekerd voor kosten bij een ongeval of kanker

Aansluiten kan tot en met 64 jaar

Ontdek Dentalia Up

Mijn Helan app

Je gezinssamenstelling wijzigen, terugbetalingen opvolgen, documenten aanvragen, je dossier bekijken: het kan altijd en overal via Mijn Helan.

Terugbetalingen aanvragen

4 stjärnor
3 stjärnor
2 stjärnor
1 stjärna

Ber kunder att lämna omdömen

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Alla omdömen

182 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Reeds 3 maand geen euro gekregen van…

Reeds 3 maand geen euro gekregen van mijn ziekte,ze blijven maar melden na iedere telefoon dat het zal gestort worden. Vandaag gebeld en vrouw ging in discusie en zei hier stopt het telefoontje en ze smeet dicht!
Na mijn ontvangst van mijn ziektegeld zal ik dan ook direct overstappen naar een andere mutualiteit. Het zijn zakkenvullers, na 9 jaar klant te zijn 1 maal ziek en 3maand nadien nog geen enkele uitbeteling!!! Sluit die handel van helan er zijn veel betere mutualiteiten zoals SOLIDARIS waar je he geld binnen 14 dagen hebt !!!!

30 januari 2026
Omdöme utan inbjudan

Hallo Kristof,

Wat jammer te lezen dat jouw dossier arbeidsongeschiktheid vertraging opliep.

Indien je wenst kan je ons steeds per privébericht op Facebook sturen met jouw naam en geboortedatum.
We kijken graag jouw dossier na en helpen graag waar mogelijk.

Info wijziging hospitalisatieverzekering ouders

Ik werd vriendelijk geholpen ivm vraag verandering hospitalisatieverzekering voor mijn ouders. Voor betaalbare maandelijkse bijdrage en toch nog goed verzekerd. Tevens werd mij duidelijk de kleine verschillend tussen de hospitalisatieverzekeringen uitgelegd

27 januari 2026

Dag Régis,

Wat fijn dat de verschillende Hospitalia polissen werden toegelicht en dat je tevreden bent van onze dienstverlening!

Goede klanten service!

Altijd zeer vriendelijke mensen aan de lijn. Ze denken mee en helpen waar nodig. Je krijgt ook nooit een antwoord waarbij ze 'iets moeten vragen aan een collega' of 'het moeten opzoeken'. De medewerkers weten waarover ze praten en zijn goed geschoold. Enige minpuntje is misschien de lange wachttijd aan de lijn voordat je iemand te pakken krijgt. Voor de rest enorm tevreden van Helan!

29 januari 2026

Dag Margo,

Wat fijn dat je zo goed geholpen wordt als je naar Helan belt!

Weet dat je ons ook steeds per ons contactformulier kan bereiken of zelfs via privébericht op Sociale Media.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Een vlugge en een direct antwoord Geen…

Een vlugge en een direct antwoord Geen lange wacht tijd als je beld

29 januari 2026

Dag Ronny,

Bedankt voor jouw reactie.

We vinden het belangrijk dat onze klanten snel en duidelijk geholpen worden. Heel fijn om te lezen dat je een positieve ervaring had!

Très bien

L'info que j'ai recherchée était bien présentée et assez complète. Les prises de décision devraient avoir lieu plus tard.

15 januari 2026

Bonjour Philippe,

Merci pour votre retour. Nous sommes ravis de lire que l’information recherchée était bien présentée et suffisamment complète. Nous restons à votre disposition pour toute question complémentaire.

Cordialement,

Dag Pierre,

Bedankt voor je positieve feedback.

Het doet ons plezier om te lezen dat al jouw vragen beantwoord werden.

Indien we jou nog ergens mee van dienst kunnen zijn, laat het ons zeker weten.

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Duidelijk en behulpzaam aan telefoon

Duidelijk en behulpzaam aan telefoon. Zoeken graag naar een gepaste oplossing.

28 januari 2026

Dag Milan,

Bedankt voor het vertrouwen en de fijne woorden.
We zijn blij dat alles vlot is verlopen en dat je tevreden bent over onze dienstverlening, daar doen we het voor!

top service

zeer snelle en vlotte service, zowel voor de bestelling van hulpmiddel als voor de aanvraag van thuisverpleging, gewoon top!

Dag Monique,

Bedankt voor je feedback!

Heel fijn om te lezen dat je een positieve ervaring had met onze dienstverlening. Fijn dat we je konden helpen.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

ik zit al maanden te wachten op een terugbetaling kinesist

ik zit al maanden te wachten op een terugbetaling van de kinesist. ik ga naar het kantoor, die kunnen niet helpen, ze bellen naar het hoofkantoor, die weten van niets en beloven om terug te bellen. na een week opnieuw zelf het kantoor gecontacteerd en na enkele dagen een mail met onduidelijke informatie. Uiteindelijk heeft de kinesist opnieuw contact genomen met Helan en dan krijg ik van de kinesist dat Helan de terugbetaling zal doen. Slechte ervaring met Helan. Niet de mensen aan de telefoon, maar de verwerking erachter.

21 januari 2026

Dag Guido,

We betreuren dat de verwerking van jouw aanvraag moeizaam verlopen is. We begrijpen dat dit frustrerend kan zijn en willen ons hiervoor verontschuldigen.

Ik zie dat de terugbetaling intussen in orde werd gebracht!

We nemen je feedback ter harte en geven dit intern door om dit in de toekomst te vermijden.

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

De vriendelijke meneer aan de lijn…

De vriendelijke meneer aan de lijn heeft gezegd dat hij mijn dossier in orde kan zetten.(is helaas niet opgevolgd geweest) Dus nu in afwachting op de juiste respons, terug in vertrouwen dat het goed komt..

Dag Caroline,

We betreuren te lezen dat je dossier niet goed werd opgevolgd en willen ons hier alvast voor verontschuldigen.

Ik zie in jouw dossier dat je gisteren telefonisch contact had met één van mijn collega's en dat dit verder opgevolgd wordt door de bevoegde dienst.

Mocht je nog vragen hebben, laat het ons gerust weten.
Bedankt voor je geduld en vertrouwen.

Ik ben goed geholpen

Dag Martine,

Heel fijn om te lezen dat je goed geholpen werd! Alvast bedankt voor je positieve feedback.

Goede en snelle dienstverlening

Heel vriendelijke bediening, snel en betrouwbaar. Daarom ik overgestapt om hun vlugge dienstverlening.

20 januari 2026

Svar från helan.be

Hartelijk bedankt voor je fijne beoordeling! Wat leuk om te horen dat je tevreden bent over onze vriendelijke en snelle dienstverlening. We zijn blij dat je voor ons gekozen hebt en staan altijd klaar om je verder te helpen.

Groeten,

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

We hadden een vraag over een nieuwe hometrainer

We hadden een vraag over een nieuwe hometrainer en hebben mij goed de weg gewezen naar Gent om enkele toestellen uit te proberen.

17 januari 2026

Svar från helan.be

Fijn te lezen dat we jou goed hebben kunnen helpen bij het vinden van de juiste hometrainer en dat je de toestellen in Gent kon uitproberen. Bedankt voor je feedback!

Groeten,

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Bij elke telefoongesprek altijd goed…

Bij elke telefoongesprek altijd goed geholpen, dank hiervoor 😊
Ik ben al jaren bij Helan, altijd tevreden.

6 januari 2026

Svar från helan.be

Graag gedaan Ahmet, bedankt voor je positieve feedback!

Met vriendelijke groeten,

Heel vriendelijke mensen

Heel vriendelijke mensen. Altijd zeer behulpzaam. Ben super content over Helan. Sorry maar de datum weet ik niet exact . Grts

6 januari 2026

Svar från helan.be

Wat fijn dat onze vriendelijkheid en behulpzaamheid zo gewaardeerd worden! We zijn blij te horen dat je tevreden bent over Helan. Bedankt voor je feedback, Karen!

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Tot 2x de verkeerde levering met al de…

Tot 2x de verkeerde levering met al de gevolgen van dien en het gesleur van onhandige dozen en een tekort aan labels en de 3de levering in 2 keren gebeurd eerst 1doos en 2 dagen later de 3 andere. Is altijd goed gelopen al die jaren maar dit wil ik niet meer meemaken.

22 december 2025

Svar från helan.be

Dag Andree, het spijt me zeer te lezen dat er herhaaldelijk verkeerde leveringen geweest zijn en het ongemak dat dit heeft veroorzaakt voor jou, onze excuses daarvoor. Mocht je toch nog vragen hebben omtrent een bepaalde levering, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

We waarderen je feedback enorm en nemen deze ter harte, zodat we dit in de toekomst kunnen voorkomen.

Met vriendelijke groeten,

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Réaction rapide, efficace et aimable

Réaction rapide, efficace et aimable.
Merci beaucoup!
Snel, efficient en vriendelijk antwoord.
Hartelijk dank!

16 januari 2026

Svar från helan.be

Heel erg bedankt voor uw mooie beoordeling! We zijn blij te horen dat je onze snelle, efficiënte en vriendelijke service waardeert. Je tevredenheid motiveert ons om elke dag ons best te blijven doen.

Merci beaucoup pour votre retour positif ! Nous sommes ravis que notre réactivité, efficacité et amabilité vous aient plu. Au plaisir de vous aider à nouveau!

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Très satisfait on m'a passe le bon…

Très satisfait on m'a passe le bon service et mon dossier est maintenant en ordre
Merci

19 januari 2026

Svar från helan.be

Merci beaucoup pour votre avis, Nathalie! Nous sommes ravis d’apprendre que vous êtes très satisfait et que votre dossier est désormais en ordre. N’hésitez pas à revenir vers nous si vous avez d’autres questions.

Cordialement,

Din păcate

Helaas was mijn ervaring met Helan zeer onaangenaam.
De communicatie is moeilijk en mijn probleem werd niet binnen een redelijke termijn opgelost. Ik kreeg onduidelijke informatie en de aangeboden oplossingen waren niet effectief.

Het is inmiddels al meer dan 3 maanden dat ik niet word uitbetaald. Telkens moet ik extra documenten aanleveren en wanneer ik dat doe, krijg ik te horen dat ze niet correct zijn en dat er opnieuw andere documenten nodig zijn. Dit proces blijft zich herhalen zonder concreet resultaat.

Ik had meer professionaliteit verwacht van een ziekenfonds.
Ik raad de diensten van Helan niet a

Din păcate, experiența mea cu Helan a fost una foarte neplăcută.
Comunicarea a fost dificilă, iar problema mea nu a fost rezolvată într-un timp rezonabil. Am primit informații neclare și soluțiile oferite nu au fost eficiente.

Mă așteptam la mai mult profesionalism din partea unei asigurări medicale.
Nu recomand serviciile lor, pe baza experienței mele.

19 januari 2026
Omdöme utan inbjudan

Not being helped at all.

Not being helped at all.

14 januari 2026

Hello Ronald,

We're sorry to read that you're not being helped.
I've found your file and can see that the right departement is busy processing your documents.
This should be done by January 23.

Kind regards,

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.