HarmanKardon Omdömen 35

TrustScore 2 av 5

1,8

Det här tycker kunderna

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Zeldzaam slechte klantenservice. Oortjes na 3 maanden kapot en getracht ter reparatie aan te bieden. Na vele mailtjes uiteindelijk gelukt, vervolgens kost ook de reparatie zelf (via een partner) te ve... Se mer

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Ik had een Omni+ surround set gekocht welke niet goed werkte. Het audio valt uit, ook na herhaaldelijke reparaties en omwisselen. Wellicht een productfout, want de opvolger, Citation, doet het zonder... Se mer

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Ik lees aardig wat negatieve verhalen, maar bij mij toch niet ! Klantenservice via app bereikbaar, ja je krijg niet gelijk antwoord, maar als je eenmaal contact heb word er direct actie ondernomen.... Se mer

Företagsinformation

1. HiFi-butik

Informationen kommer från olika externa källor

Harman Kardon delivers beautiful sound by combining unmatched audio quality and iconic design to create a work of both art and sound.

Kontaktuppgifter

2 stjärnor
1 stjärna

Ingen inbjudningshistorik registrerad

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

JBL Bar 1300MK2 Garantie-ervaring

Mijn ervaring met de garantieafhandeling van mijn JBL Bar 1300MK2 is inmiddels een dossier dat sinds oktober 2025 loopt.

Kort na aankoop bleek de subwoofer defect. Garantie werd erkend en het product werd opgestuurd naar het servicecentrum.

Eerste retour – gerepareerd terug, maar in slechtere staat

Het toestel werd zogenaamd gerepareerd teruggestuurd.
Bij ontvangst bleek echter:

Het product nog steeds niet correct te functioneren

Er zichtbare beschadigingen aanwezig waren die er vóór verzending niet op zaten

De staat van het toestel duidelijk slechter was dan bij verzending

Met andere woorden: ik stuur een vrijwel nieuw product op, en krijg het beschadigd en nog steeds niet deugdelijk terug.

Dat was het begin van een langdurig traject.

---

Tweede traject – omruiling toegezegd, maar intern niet geregeld

Na verdere communicatie werd mij door JBL/Harman toegezegd dat het product zou worden omgeruild.

Ik heb vervolgens het volledige systeem – inclusief soundbar, subwoofer, afneembare speakers, afstandsbediening en bekabeling – zorgvuldig verpakt en geretourneerd.

Daarna bleek:

Het servicecentrum alleen een reparatie-opdracht had ontvangen

Er géén omruilinstructie was doorgegeven

Dat men zonder die instructie simpelweg weer zou repareren

Pas na aandringen werd omruiling alsnog goedgekeurd.

Vervolgens: interne chaos

Sindsdien:

Meerdere keren gebeld voor updates (2 feb, 9 feb en opnieuw daarna)

Steeds het antwoord: “u moet geduld hebben”

Uiteindelijk werd meegedeeld dat de levering vanuit Harman naar het servicecentrum “kwijtgeraakt” zou zijn

Nog steeds geen concrete leverdatum

Het dossier loopt inmiddels maanden.

Wat hier misgaat

Het probleem is niet alleen het defect.
Het probleem is:

Interne miscommunicatie tussen JBL/Harman en het servicecentrum

Het ontbreken van duidelijke aansturing

Geen proactieve communicatie

Geen concrete termijnen

Verantwoordelijkheid die steeds wordt doorgeschoven

Een garantieproces mag geen maanden duren.
Zeker niet bij een premium product in dit prijssegment.

Conclusie

Ik had meer verwacht van een merk als JBL / Harman Kardon.

Wat begon als een defecte subwoofer is inmiddels een langdurig en onnodig complex traject geworden, waarbij ik als klant voortdurend zelf achter informatie aan moet.

Hopelijk wordt het nog correct opgelost, maar deze ervaring heeft mijn vertrouwen in de klantenservice ernstig geschaad.

16 februari 2026

Waardeloos

Het is gewoon ongekend... Je wordt bij een elektronicazaak geinformeerd dat de citation surround speakers even niet op voorraad zijn, je koopt dus een complete set voor je nieuwe huis... Na 2 jaar nog geen surround speakers van citation te krijgen. Meerdere keren gebeld, er komt geen oplossing... Zit je dan met duizenden euro's aan nieuwe apparatuur zonder de gewenste speakers voor de ultieme ervaring. Ronduit slecht... Echt bizar dat deze niet in productie meer worden genomen.

2 juli 2025
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Citation soundbar en sub aangeschaft…

Citation soundbar en sub aangeschaft met de mededeling dat de surround set binnen 3 maanden zou komen. Een half jaar verder nog geen surround set. Weer eerd beloofd hij komt, schrijf u in voor de nieuwsbrief dan wordt u op de hoogte gehouden.

Na lang wachten weer geïnformeerd waar de surround set blijft. Nee die wordt niet meer gemaakt, maar de nieuwe set die gaat komen kunt u aansluiten op de citation serie.

Nou is de set nog niet binnen, weer geïnformeerd.
Nee die komt niet meer er is een nieuwe versie. Maar die kan niet aangesloten worden op de citation serie.

Dus gevraagd wat nu hoe gaan we dit oplossen?

Dat is niet ons probleem, probeer ergens in een winkel of je hem nog kan aanschaffen.

Als dat mogelijk was, dan had ik dat allang gedaan.
Wat een onbeschofte slechte service.

Wees eerlijk naar je klanten!!

Of kom met een oplossing.

15 juli 2024

Verschrikkelijke klantenservice

Verschrikkelijke klantenvervice! Wij hebben voor duizenden euro's geluidsapparatuur gekocht voor bij de TV. Na lang te hebben geprobeerd om de TV en de geluidsinstallatie van Harman Kardon met elkaar aan de praat te krijgen en meerdere pogingen aan de telefoon, liep het proces helemaal vast. Er is geen enkele mogelijkheid om een monteur te laten langskomen en de mensen aan de telefoon zijn nul flexibel. De best mogelijke oplossing is om de hele set apparaten naar een servicecentrum op te sturen waar zij eerst technische stappen doorlopen, eventueel repareren en vervolgens het terugsturen. Al met al kan het proces dus niet korter duren dan een maand. Waardeloos! De prijs van dit merk matcht niet met de dramatische service. Nooit meer koop ik hier iets.

30 januari 2025

De Citation speakers bediening door Google app

De Citation serie speakers worden aangestuurd door de Google Home app. En die is werkelijk dramatisch in gebruik. Geen EQ en alle speakers die gekoppeld zijn met elkaar moeten afzonderlijk in volume worden bediend. Amateuristisch, speakers van hoogwaardige kwaliteit maken en dan geen eigen app hebben maar die van Google. Advies: koop geen HK Citation om die reden.

25 december 2024

GEEN HarmanKardon meer!

Een jaar geleden heb ik de Citation Multibeam 1100 (incl. woofer) aangeschaft. Nu een jaar later doet het product niet wat het beloofd. Bij het aansluiten heb ik kort kunnen genieten van het geluid. Na een update gaat het product wel aan, maar komt er geen geluid uit en maakt het geen connectie met andere producten (van oa HarmanKardon). Met het product teruggegaan naar de winkel en deze is ter reparatie aangeboden, waarbij de hoofdprint is vervangen. Tot op heden werkt het product nog steeds niet naar behoren. En zitten onderdelen los, doet het (nog steeds) niet en ook niet met kabel of via bluetooth. Inmiddels is het voor de 3e keer naar de reparateur, omdat er vanuit HarmanKardon niets anders wordt aangeboden, ben het inmiddels wel beu. Voor ons/mij geen HarmanKardon meer!

7 oktober 2024
Betygsatt 5 av 5 stjärnor

stereo maken van duo boxen

Ik had wat problemen met het installeren van mijn HarmanKardon Duoboxen, iets wat me eerder prima lukte, maar na een nieuw modem (dus, nieuwe wifi instellingen etc.) kreeg ik ze niet meer stereo, zo balen.
Ben best handig, maar het lukte niet.

Helpdesk gebeld, kreeg hele begripvolle man, hij beloofde me een mail met instructies, van een (ander) ervaren persoon, binnen een HALF uur kwam de mail! En had 't door zijn stappenplan gelijk opgelost, echt geniale helpdesk, blij!
Het geluid van deze boxen is zoooooooooooooooooooooo goed!

24 september 2024

snel, vriendelijk, duidelijk

heb een jbl koptelefoon via hun onder garantie naar reparatie kunnen sturen. Kreeg snel en vriendelijk antwoord. alles was duidelijk en kreeg snel een nieuwe koptelefoon toegestuurd ben helemaal tevree :)

29 april 2024

Een pluim

Ik lees aardig wat negatieve verhalen, maar bij mij toch niet !
De defecte koptelefoon van 1,5 jaar werd aan huis opgehaald, nagekeken en binnen 1 week een nieuwe geleverd gekregen.
Ik heb dus een top ervaring met HarmanKardon, en wil ze juist een pluim geven !

9 april 2024

KOOP HIER NIETS!

KOOP HIER NIETS!! ZELDEN ZO'N SLECHT BEDRIJF GEZIEN.Klantenservice welnee, mensen aan het lijntje houden. Lever een kapotte JBL platenspeler in voor garantie, in originele verpakking, UPS of Jumbo beschadigd de doos en mijn nieuwe platenspeler. Als klant ben je kansloos. Mooie spullen Harman en JBL maar mensen, denk na als er wat fout gaat ben u het haasje. Zijn nu al 2 maanden met een onderzoek bezig. Waardeloos

12 april 2024

Whatsapp Klantenservice: voor verbetering vatbaar

Geen klachten over de JBL-koptelefoon, maar het lukt niet om het product online te registreren. Je komt in een lijst met typeaanduidingen. Welke de juiste is, valt nergens te achterhalen (doos, gebruiksaanwijzing). Voor deze info de Whatsapp klantenservice geprobeerd…
Tussen ieder bericht zit een wachttijd van minstens een etmaal. De inhoudelijke reactie deed eerst vermoeden dat ik in een slechte AI-chat zat, maar uit het licht geïrriteerde toontje van het laatste bericht (met een oplossing) bleek het toch van een persoon te zijn. Voor verbetering vatbaar.

16 mars 2024
Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Begon goed, eindigde een stuk minder....

Na een lange periode van problemen met mijn 2 MKII speakers kreeg ik geen goede oplossing aangeboden.
Dit probleem was al ontstaan in de garantieperiode. Ik kreeg steeds hetzelfde mailtje van Harman Kardon.
1 medewerker genaamd John (Engeland) was mij zeer behulpzaam. Echter werd er van hogerhand dit weer bemoeilijkt.

24 februari 2024
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Bestelling verkeerd bezorgd en…

Bestelling verkeerd bezorgd en inmiddels 3 weken verder en veel telefoontjes, formulieren die je moet invullen, nog steeds geen geld retour ontvangen. Ze zeggen dat het goed gaat komen en dat geloof ik ook wel. Maar waarom is hier de klant geen koning en moet ik door hun fout (of DPD) zoveel moeite doen om mijn geld terug te krijgen. Bizar!!!!

23 oktober 2023

Misleidende verkoop informatie

Misleidende verkoop informatie
Een JBL radio (JBL Tuner 2) gekocht, waarbij voor mij de indruk werd gewekt dat ik hierop oortjes kon aansluiten (achterzijde aansluiting female 3,5 mm jack. wat een normale oortelefoons aansluiting is) en wat ook logisch zou zijn bij een oplaadbare meeneemradio, maar het is een line-in.
In de verkoop tekst staat o.a.: “Via bluetooth luister je draadloos naar je favoriete muziek op deze radio”. Waarvan ik dacht dat dit zou kunnen met (bijv.) de JBL Tune 125BT, maar dat kan dus niet. En verderop in de verkoopinformatie: “Bij het zwembad. In het park. Je kunt je favoriete DAB/DAB+/FM-radiostations overal mee naartoe nemen”, wat in mijn beleving suggereert luisteren met oortjes, want zonder is buiten wel erg asociaal………
Contact gehad met JBL (Harman Consumer Nederland B.V.) maar zij stellen dat ik beter had moeten opletten: "U geeft aan dat u onze product beschrijving ziet als "misleidend" wat betreft het gebruik van Bluetooth oordoppen samen met uw radio. Terwijl er nergens wordt vermeld dat dit kan, impliciet of expliciet, zullen wij kijken of er een beter manier is om de product beschrijving te formuleren om verder misverstanden te voorkomen", aldus Rajiv van Harman Klantenservice.
Maar mij willen ze compenseren met een voucher van 15%, omdat het apparaat 2 maanden over de bezinningsperiode is, maar amper is gebruikt.

NB: Het jammere van bijna al de negatieve reviews op deze site is dat het gaat om "Harman Consumer Nederland B.V." en niet om de producten zelf!

Inmiddels klacht ingediend bij de ACM.

22 maj 2023

U bent gewaarschuwd….

Had ik maar eerst hier de reviews gelezen dan had ik nooit besteld! Het zijn oplichters.

Ik had 2 boxen besteld maar nooit ontvangen. DPD verwijst me naar JBL en JBL zegt dat ik het bij DPD moet uitzoeken.

Ik heb diverse keren gebeld en gemaild maar word gewoon aan het lijntje gehouden en kan zeer waarschijnlijk wel vergeten dat ik mn geld terug krijg (afgaande op eerdere reviews). Wat een spijt heb ik.

Wanneer je de klantenservice belt krijg je een communicatief incapabel persoon aan de lijn die niet reageert op wat je zegt waardoor er lange stiltes vallen en ik me afvraag of er wel iemand aan zit te luisteren.

Wanneer je antwoord krijgt op je mail merk je dat ze geen idee hebben wat er is voorgevallen en schuiven ze het af op dpd. Het kan best zijn dat die een fout hebben gemaakt maar zorg dat ik als klant mn spullen krijg en zoek het verder uit met dpd. Waardeloos!

Dus weest gewaarschuwd en koop hier niet!

16 december 2022
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Erger dan dit kan het niet...

Ik heb week geleden een soundbar besteld. Is 2 dagen later geleverd maar hij ging niet aan. Cs gebeld en volgens ze hij was defect. Onruilen doen ze niet. Dus die moet ik zelf naar een afhaal punt van ups berengen en als ik wil mag ik een nieuwe bestellen en word ik binnen 2 weken terug betaald. Na al die moiete gedaan. Vandaag is 2de bestelling binnen. En wat denk je. Zelfde probleem. Ik heb weer contact gehad en dacht ik doe ik mischoen iets niet goed. Nee hoor. Volgens cs dit is ook defect. Mag ik dit ook terug sturen. En ondertussen ing korting code verlopen. Wat een geziek met ze zeg.!! Ze hebben ergens alle afgekeurden producten gedumpt en die sturen ze naar mij denk ik... die gaat ook terug een voor mij geen jbl/harmankardon meer.

29 november 2022
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Kan helaas geen nul sterren geven.

Kan helaas geen nul sterren geven.
Betreft Harman/Kardon surround
Kan de datum niet verder instellen maar ik ben al van 19 mei 2020 al met Harman/Kardon bezig over het feit dat de installatie uit zijn eigen aangaat en dat het geluid weg valt het is een bekend feit zeggen ze er zou een update komen die het problemen zouden moet verhelpen en dat zou dit jaar in augustus/september 2022 ingaan echter het is nog steeds niet het geval gebeld ze hadden weer problemen.
Ik kreeg een email van met de vermelding los het maar op met de verkopende partij die heeft contact gehad en ik krijg 900 euro dus ik ben flink genaaid door Harman/Kardon voor mij nooit meer dit bagger merk en als je de recensies lees komen ze er niet zo best vanaf dus wees gewaarschuwd.

30 november 2021
Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Een slechte zaak bij Audiocare.Ter…

Een slechte zaak bij Audiocare.Ter reparatie aangeboden voeding van een Harman Kardon.Weerstand en print zekering defect.Na het ontvangen van de voeding was de Weerstand vervangen maar de zekering was nog steeds onderbroken🤔staat wel een stikker in (ok getest) Audiocare telef benaderd maar kon met betreffende heer niet tot overeenstemming komen.€94 weggegooid.Een heel slechte servis bij Audiocare.(F.D)
Ga hier nooit meer heen maar naar iemand anders die er wel verstand van heeft.

15 november 2022
Omdöme utan inbjudan

Är det här ditt företag?

Skapa ett konto gratis

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.