Detta är kanske mer en fråga än en recension?! Jag tycker dom är allmänt jobbiga (gäller alla säljare utanför mataffärer så inget personligt mot Fortum) Men min undran är om de måste betala för att... Se mer

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen
Fortums vision är att vara föregångare inom ren energi och förbättra livet idag och för framtiden.
Rättarvägen 3, 169 68, Solna, Sverige
Ingen aktuell inbjudningshistorik
Har besvarat 100 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 48 timmar
Åter en gång en kass upplevelse med Fortum.
Om Fortum är oseriöst eller ej kan jag inte uttala mig om.
Jag säger bara att jag är besviken över att jag inte kan avläsa min dagliga eller månadliga el förbrukning överhuvudtaget. En medverkande orsak till att jag säger tack för meg till Fortum.
Detta som meddelat förut, men ingenting, just det ingenting händer för att fixa till detta genom flera veckor.

NI ÄR SÄMRE ÄN SÄMST....
Hur kan NI ta ett sådant överpris på mer än 5 kronor för en kWh och samtidigt skylla på kallt väder när ute temperaturen är på ynka - 1,2 grader. SLUTA LJUG FÖR OSS.
Ni är så himla falska och korrupta i er prissättning.
Ni borde skämmas era snåla förbaskade utsugare.
ÄR DET HÖJDARNAS LÖNER OCH BONUSAR SOM SKALL HÅVAS IN? FY SKÄMMS PÅ ER.

Svar från Fortum Sverige
Tyvärr otroligt besviken. Blev vad jag själv kan tycka är lurad. Säljare utanför en ica där jag bor. Personen i fråga sa det skulle bli mycket billigare än vad jag redan betala vilket inte alls var fallet. Istället har jag i dessa 3 månader jag varit hos er betalt mer än dubbla priset i jämförelse med mitt gamla elnätsbolag per månad. Har nu sagt upp och gått tillbaka till mitt gamla. Skäms

Svar från Fortum Sverige
Jag var tidigare kund i Telge och överfördes till Fortum i och med sammanslagning.
Jag är timkund och i början av året upptäckte jag att antalet kWh multiplicerat med det angivna priset inte blev summan som stod på fakturan. Jag ringde supporten som lovade att ta det vidare till rätt avdelning som skulle återkomma till mig.
Det gjorde dom inte.
Jag tittade lite närmare på det och laddade ner min förbrukning timme för timme tillsammans med Fortums pris timme för timme och räknade ut summan den vägen. Den visade sig då vara betydligt högre än fakturan.
Då jämförde jag även med Nordpools spottpris timme för timme.
Skillnaden mellan spotpriset och Fortums angivna pris till mig visade sig vara väldigt stor och kraftigt varierande, exempelvis mellan 10-100öre under en månad.
Räkningarna fortsatte ha fel summering för Jan till Mars för att sen stämma. Däremot har fortfarande de angivna priserna timme för timme på min inloggning varit tokiga.
Jag har flera gånger ringt och skrivit till Fortum för att reda ut vad som är fel men när jag ringer lovar dom återkomma men gör det inte. När jag skriver får jag generella svar som ofta visar att dom inte ens verkar läst mitt mail. Jag har begärt specificerad faktura för alla mina timköp men får det inte.
Det jag dock fått lära mig är att dom lägger på en hel del andra kostnader (profilkostnad, obalanskostnad, grundavgift till SVK, effektreservavgift också till SVK och avgifter till nordpool för elhandeln) på spottpriset utöver det dom själva skryter om som "en av marknadens lägsta påslag".
Nu efter övergången till 15min-pris saknas dessutom konsekvent uppgifter om priser och kostnader för de sista 45minutrarna per dag så nu är det svårare att själv följa upp.
Alltså en hel del allvarliga problem i hur dom hanterar sina siffror, hur dom beskriver sitt pris och hur dom hanterar frågor från kunder. Det är svårt att känna förtroende att slutsumman på fakturan är rätt när så mycket fel dyker upp när man försöker analysera.
Otrolig att ett så stort bolag systematiskt kan göra så mycket allvarliga fel!

Svar från Fortum Sverige
Snälla Fortum, sluta försöka pudla och be era kunder i efterhand att kontakta er kundtjänst. Är man ett skitbolag så vet man att man är ett skitbolag med en rutten affärsmodell. Jobba på den istället för att att försöka framstå som att alla era fel och brister beror på misstag. Ta ansvar och bygg ett bättre ärligare bolag.

Svar från Fortum Sverige
Utanför Linköping idag vid Storgatan precis vid ICA så står säljare med loggan Fortum
Jobbar som behandlingsassistent ser att man pratar med en person som jag känner till väl väljer att stoppa då jag vet att individen inte helt kan ta beslut ,Så tröttsamt på Era representanter ute på gatan som verkligen inte kan se längre än pengar tragisk

Svar från Fortum Sverige
Som medlem i Villaägarna, blev vi uppringda av säljare på Fortum. Om, att byta elleverantör. Trots, att jag svarade att vi har för avsikt att behålla våran elleverantör. Är säljaren påstridig och kan inte ta ett NEJ. Med, en sådan påstridig säljare. Där vi som kunder, skulle ”tjäna” 8 öre/kW. Skulle jag absolut inte teckna ett elavtal.

Svar från Fortum Sverige
Säljaren lovade att kundtjänsten kunde ta bort månadsavgiften, så var inte fallet. Misstänker att säljaren inte var från Fortum, att han var en underleverantör som jobbar på provision trots att han sa att han var heltidsanställd på Fortum.

Svar från Fortum Sverige
Jag var en som föll för deras aggressiva och rovlystna marknadsföring framför en mataffär förra vintern. Trevliga och glada lyckades de övertala mig då mitt nuvarande kontrakt höll på att gå ut. Tänkte inte mycket mer på det efter det, då en bra elleverantör levererar el och inget mer.
Någon månad senare så ringer en snubbe upp mig under arbetstid och börjar försöka sälja till mig "tillval" på mitt kontrakt, så som "grön energi" och "prislås till vintern". Jag var inte intresserad, vilket var svårt för han att förstå. Blev tydligt för mig att Fortums hävdan att vara billigast på marknaden inte inkluderar kostnaden för dessa dumhetstillägg, och att ringa upp mig för att sälja mer till mig kändes slemmigt. Detta beteende fick mitt förtroende för dem till att störtdyka, men inte tillräckligt för att säga upp avtalet.
Men sen.. månad efter månad träffar jag på deras stackars jäkla undersåtar som står framför min mataffär och tiggar kunder. Jag var trevlig till dem att börja med, förklarade att jag redan var kund, men jag började bli riktigt urless på dem. När jag för femte gången stöter på dem, och hör dem påstå till ett annat svenskt offer att de har en "speciell sommarkampanj" som är identiskt till den de har erbjudit sedan vintern – insåg jag att de inte bara är irriterande, utan även klart lögnare. Samma dag sade jag upp avtalet.
Men klart slutade det inte där. Jag ser dem fortfarande, och det började bli ett litet spel för mig. Jag ignorerar dem först, utan att ge ögonkontakt eller något som helst kroppsspråk till att vara intresserad. När de "fångar mig" så står jag kvar, och svarar enkelt och krasst, tills frågan på tidigare avtal kommer fram då jag oskyldigt frågar om deras pissiga rabbattkort fortfarande gäller för tidigare kunder. När de snällt frågar varför jag sade upp deras avtal, svarar jag lika snällt att jag blev trött på hur de står utanför affärer och stör folk, och går sedan iväg. Kan de slösa tid så kan jag också det. Jag har sett Fortums försäljare framför samma mataffär nio gånger totalt.
Nu, mer än två månader efter jag sade upp avtalet, ringer en liknande snubbe från Fortum (från ett privatnummer!) upp mig och frågar varför jag inte längre är kund hos dem. På en 100-topplista av saker som inte angår dem ligger detta ganska högt upp. Som svar på detta har jag begärt via email att de stryker alla mina personuppgifter enligt GDPR (som de annars tycker har rätt till att spara upp till 10 år efter avslutat avtal!!!) och slänger dessutom min egna erfarenhet in i högen här på trustpilot. Om de fortfarande har mage till att ringa upp mig så blir det integritetsskyddsmyndigheten nästa. Om du känner dig ensam i vardagen och gillar överraskningar på dina räkningar så kan jag rekommendera Fortum till dig.
Och till kära Sara på Fortums Kundservice som kommer klistra in standardsvaret på en-stjärniga omdömen: jag bryr mig inte. Ni kan inte ärligt beklaga beteende som är direkt inbakat i eran affärsidé, och jag kommer därmed självklart hjälpa mig vidare till en vettig elleverantör som respekterar deras kunder och dessutom allmänheten i övrigt.

Svar från Fortum Sverige
Bor ovanför en butik där deras försäljare brukar stå. Där dom brukar stå ser man vår entré till huset och vilka som går in och ut. Det hindrar inte dessa grabbar från att hoppa på dig flera gånger på en dag. Dom vet mycket väl vem jag är då jag sprang på samma i en annan stad där dom kommenterade vilken stad jag bor i. Jag och mina grannar har tröttnat nu och vi känner oss trakasserade. Vi har ringt och framfört detta till kundtjänst. Blir det ingen ändring på deras beteende så är vi flera som kommer polisanmälan detta då det hållt på flera månader
Jag väntar fortfarande på återkoppling ang de trakasserier vid blivit utsatta för.
Jag skickade direkt 13e oktober. Efter jag blivit ombedd att skicka mitt kundnummer och jag förklarade att jag inte va kund utan trakasserad av deras ute säljare så har det varit tyst. I nedan kommentar står det att det är viktigt för dom att följa upp alla kommentarer. Men det gällde tydligen inte i detta fallet

Svar från Fortum Sverige
blev lovad ett presentkort på 300 kr. men nu avbröt dem mitt nya avtal utan mitt tycke. och inget presentkort. jag skulle för första gången lyssna på en försäljare som står utanför en butik. men vilket misstag. grundlurad av detta skït företag. och fått lära mig att aldrig gå fram till försäljare framför en butik. och jag har varit i kontakt med support. men dem skiter helt i vad du säger. och säger samma sak 3 gånger om. bluff företag undvik!!!!

Svar från Fortum Sverige
De skickade brev att betala faktura. Sista dagar att betala 17 september. Brevet fick jag dagen efter 18.
2 gånger samma sak. Jag tror att postnord hantera brev normalt. Jag tror att fortum lurar sina kundrar.

Svar från Fortum Sverige
Använder sig av aggressiv marknadsföring. Säljare stod utanför ingången till universitetet (vilket gjorde det omöjligt att undvika dem) och lockade med ”gratis” presentkort på matbutiker. Presentkortet visar sig såklart inte vara gratis utan ges vid avtalsteckning. I avtalet står det även att Fortum har rätt att kräva tillbaka pengarna för presentkortet om man säger upp avtalet. Det utlovas förmånliga priser och viktig information utelämnas. Mycket otrevligt!

Svar från Fortum Sverige
Du blir aldrig av med dem. Jag bytte leverantör för ett år sedan, men de ringer hela tiden och försöker få mig tillbaka. De slutar inte. Jag har ringt deras support och bett dem sluta höra av sig, men de fortsätter. Riktiga parasiter.

Svar från Fortum Sverige
Jag fick ett telefonsamtal från en manlig säljare angående mitt avbrutna avtal. Han ringde och frågade mig med stor ilska och irritation. När jag sa att ja, jag vill inte längre använda Fortum, frågade han mig gång på gång, argt:
”Du fick ju en vouchercheck på 300 kr, och varför tackar du Ja om du vill inte använda” Under hela samtalet förstod jag inte varför han var så arg, men jag är säker på att jag aldrig kommer att återvända som kund. Om företaget inte ser detta som ett problem, betyder det att detta är något organisationen accepterar. Men för mig det är helt oacceptabelt att ringa kunder och tala på detta sätt och sedan lägga på luren.

Svar från Fortum Sverige
VARNING FÖR FORTUM! Sjukare företag har jag aldrig varit med om. Blev uppringd av försäljare då mitt kontrakt skulle gå ut. Han erbjöd ett avtal som jag tydligt tackade nej till. Däremot ansökte jag om en annan typ av avtal på deras hemsida några dagar senare. Nu påstår de att jag är bunden till det första avtalet trots att jag tydligt tackat nej, vilket går att höra i samtalsinspelningarna. Jag säger nej flera gånger, men de påstår ändå att jag MÅSTE välja det avtal jag inte vill ha. Det är så bisarrt att det inte finns ord för det. Jag vägrar gå med på detta och nu har de lovat att återkomma i saken…vilket de naturligtvis inte gjort. VÄLJ ALDRIG FORTUM.

Svar från Fortum Sverige
Dessa människor brukar stå utanför affärer och försöka lura folk.

Svar från Fortum Sverige
Gick som alla andra på bluffen med Fortum. Lovar guld och grönare skogar. Kan säga att elräkningen jag fick nu är ett skott i huvudet på sig själv. Sa upp direkt.

Svar från Fortum Sverige
Jag har tim. pris och Fortum uppdaterar inte förbrukning. Just nu är det 4 dagar sedan de uppdaterade och så är det hela tiden, jag vill veta inom ett dygn hur mycket jag förbrukar. för att kunna styra förbrukningen och kostnader

Svar från Fortum Sverige
Lockar med gåvor som inte kommer inom utsatt tid och t.om när ångerblankett skickas in i tid försöker dom hålla dig kvar och skyller över ansvaret på andra. Dom vill ha dina pengar, thats it.