ezebra Polen scheint ein wenig Probleme mit Kontinuität zu haben. Eine erste Bestellung vor Monaten musste rückabgewickelt werden, da die Ware nicht mehr auf Lager war. Ärgerlich - hat aber letztendli... Se mer
Det här tycker kunderna
Ich bestelle seit Jahren bei Ezebra und kann die ganzen negativen Bewertungen persönlich nicht nachvollziehen! Ich habe am 06.04.26 eine Bestellung aufgegeben, diese ist gerade eingetroffen. Al... Se mer
Zamówiłam puder, po czym niedługo później zostałam poinformowana, że muszę opłacić zamówienie jeszcze raz. Pomyślałam, że to jakiś błąd systemu, więc zapłaciłam ponownie. Następnego dnia otrzyma... Se mer
Zamówiłam paczkę i śledziłam jej status. W systemie widnieje, że została już dostarczona, ale jej nie otrzymałam. Pieniądze zostały pobrane, a paczki nie ma. Pisałam już na e-mail, ale nie otrzymałam... Se mer
Företagsinformation
- Kosmetikbutik
- Leverantör av skönhetsprodukter
- Skönhetsartiklar
- Leverantör av kosmetika och parfymer
- Parfymaffär
Skrivet av företaget
Sklep online eZebra.pl to nowoczesna drogeria internetowa, która powstała z pasji do piękna i świadomej pielęgnacji. Co znajdziesz w eZebra.pl? Szeroki wybór marek – od kultowych brandów drogeryjnych, przez luksusowe linie profesjonalne, aż po niszowe kosmetyki organiczne i wegańskie. Promocje i ekskluzywne zestawy – sezonowe wyprzedaże, program lojalnościowy oraz gotowe pakiety prezentowe. Bezpieczeństwo zakupów – szyfrowane płatności i gwarancja zwrotu w razie niezadowolenia. Ekspresowa realizacja – zamówienia złożone przed 15:00 wysyłamy tego samego dnia, a do paczkomatu czy kuriera trafiają już następnego dnia roboczego. Profesjonalne doradztwo – nasz dział obsługi klienta to wykwalifikowani specjaliści, którzy pomogą Ci dobrać produkty idealne do Twoich potrzeb.
Kontaktuppgifter
Wilhelma Hessa 7, 20-270, Lublin, Polen
- 801 011 593
- drogeria@ezebra.pl
- ezebra.pl
Har besvarat 36 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis efter mer än 1 månad
Så använder företaget Trustpilot
Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.
Zwei mal bestellt und zweimal wurde…
Zwei mal bestellt und zweimal wurde meine Bestellung storniert. Aber nicht von mir. Komisch.
beschädigte / gebrauchte Waren erhalten
Gleich vorweg: eZEBRA erweckt den Eindruck, dass es sich um ein Unternehmen aus AT oder DE handelt. Dieser Eindruck wird verstärkt, wenn man auf die Webseite sieht: ezebra.at
Ich habe ein Kundenkonto bei eZEBRA erstellt und meine Bestellung aufgegeben – die Lieferung dauerte schon ziemlich lang. Nach Erhalt musste ich feststellen, dass die Ware beschädigt /gebraucht war.
Ich habe in meinem Kundenkonto die Retoure fristgerecht und ordnungsgemäß angemeldet, den Retourenschein ausgefüllt und das von eZEBRA ausgestellte Rücksendelabel runtergeladen. eZEBRA hat das Retourenlabel auf folgende Adresse ausgestellt: ZEBRA.PL sp z o.o. Wilhelma Hessa 7, 20-270 Lublin(POLEN). Hier musste ich erstmalig feststellen, dass es sich um eine Adresse in Polen handelt! Rücksendekosten gehen zu Lasten des Kunden. Diese wurden von mir getragen und waren wegen dem Versand nach Polen mit € 10,60 ziemlich hoch!
Von eZEBRA wurde der Status in meinem Kundenkonto anschließend geändert auf: „Kunde hat eine Retoure beantragt und übernimmt den Rückversand des Artikels“.
Nachdem das Rücksendepaket 3 Wochen (!!) unterwegs war, habe ich erneut reklamiert und nachgefragt, bis wann mit der Rückerstattung gerechnet werden kann.
Antwort von eZEBRA: „Sie hätten sich zunächst an unseren Kundendienst und unsere Reklamationsabteilung wenden müssen, wir haben keine E-Mails erhalten und auch die Ware nicht.“
Daraufhin wurde der Status von eZEBRA in meinem Kundenkonto geändert auf: "Rückgabe nicht empfangen". Nun wird von eZEBRA kurzerhand behauptet, sie hätten meine Retoure nicht erhalten. Dazu wird auch noch behauptet, sie hätten keine Mails erhalten! Wie auch – wurde doch alles - von Bestellung bis Rücksendung - über mein Kundenkonto abgewickelt.
Ich kann vor eZEBRA nur warnen und es keinesfalls empfehlen.
Piszę z ogromnym rozczarowaniem w…
Piszę z ogromnym rozczarowaniem w związku z Państwa podejściem do obsługi klienta oraz niedotrzymaniem deklarowanych terminów realizacji zamówienia. Zamówienie, które złożyłam na Waszej stronie, miało zostać wysłane w ciągu 48 godzin, zgodnie z Państwa zapewnieniami. Minęło już 50 godzin, a przesyłka nadal nie została wysłana. Sprawdziłam status w aplikacji InPost, gdzie jasno widnieje, że paczka nie została jeszcze nadana.
Zadzwoniłam na Państwa infolinię, aby wyjaśnić sytuację. Niestety, konsultantka, z którą rozmawiałam, zachowała się w sposób skandaliczny i całkowicie nieprofesjonalny:
1. Nie przedstawiła się ani nie podała nazwy firmy, co powinno być absolutnym standardem obsługi klienta.
2. Kiedy zapytałam o status zamówienia i wskazałam, że w aplikacji InPost nie ma informacji o nadaniu paczki, zaczęła mnie okłamywać, twierdząc, że przesyłka „być może została już wysłana”. Wiedząc, że to nieprawda, zwróciłam uwagę na kłamstwo, pytając, gdzie leży problem z wysyłką dwóch prostych pędzelków. W odpowiedzi konsultantka zamilkła, a następnie rozłączyła się bez słowa.
3. Próby ponownego kontaktu z mojego numeru telefonu były ignorowane. Zmuszona byłam zadzwonić z innego numeru, aby uzyskać odpowiedź.
Następnie:
Nie przedstawiła się ani nie podała nazwy firmy, po raz drugi co powinno być standardem przy obsłudze klienta.
-Podczas kolejnego połączenia, pouczyłam konsultantkę jak powinna wygladąć obsługa klienta:Powinna się przedstawić i poinformować, z jaką firmą rozmawiam.
-Nie wolno jej rozłączać rozmowy, dopóki klient nie zakończy zadawania wszystkich pytań.
-Zażądałam przekierowania mnie do menagera, "konsultantka" zamilkła zamiast odpowiedzieć na moje uwagi i rozwiązać problem, konsultantka ponownie rozłączyła się w sposób bezczelny.
Zachowanie konsultantki jest dla mnie nie do przyjęcia. Takie postępowanie świadczy o braku kompetencji i podstawowego szacunku do klienta. Biorąc pod uwagę, że Państwa firma jest stosunkowo mała, jestem przekonana, że zatrudniacie osoby z bliskiego kręgu – być może członków rodziny. Trudno mi uwierzyć, że zwykły pracownik odważyłby się w taki sposób traktować klienta bez obawy o konsekwencje.
Chciałabym podkreślić, że tego rodzaju postępowanie nie tylko wpływa negatywnie na wizerunek firmy, ale również skutecznie zniechęca klientów do dokonywania zakupów. Niekompetencja i brak profesjonalizmu w obsłudze klienta przekładają się na straty wizerunkowe i finansowe.
Potrzebowałam zamówionych produktów na dzisiaj, a przez Państwa opóźnienie i niekompetencję moje plany zostały całkowicie zniweczone. Gdybym zamówiła produkty za pobraniem, nie odebrałabym przesyłki, widząc takie podejście.
W związku z powyższym, niniejszym:
1. Odstępuję od umowy, ponieważ Państwa firma nie wywiązała się z deklarowanego terminu realizacji zamówienia.
2. Żądam natychmiastowego zwrotu pieniędzy za niedostarczone zamówienie.
3. Wnoszę o wyciągnięcie konsekwencji wobec konsultantki, która dopuściła się kłamstw, ignorowania moich połączeń oraz nieuprzejmego i lekceważącego rozłączania rozmów.
Jeżeli sytuacja nie zostanie rozwiązana w terminie do 7 dni roboczych, złożę oficjalną skargę do Rzecznika Praw Konsumenta oraz rozważę podjęcie dalszych kroków prawnych.
To mój pierwszy i ostatni zakup w Państwa firmie. Oczekuję profesjonalnego podejścia i niezwłocznego rozwiązania tej sprawy.
Nach drei Bestellungen alles gut
Nach drei Bestellungen alles gut. Gute Preise, relativ schneller Versand. Ein Artikel aus der letzten Bestellung kam geöffnet an und roch schlecht. Die Reklamation lief anfangs nicht reibungslos ab, wurde am Ende aber abgewickelt. Vielen Dank! Ich bin mir meinen Erfahrungen komplett zufrieden.
Ezebra sprzedaje podrobione perfumy i…
Ezebra sprzedaje podrobione perfumy i wody toaletowe , sprawdziłam zapach Hugo Boss damski i ten z ezebry jest całkowicie inny oraz nietrwały w porównaniu do oryginalnego 🥹
Nie polecam !
Szybka wysylka
Szybka wysylka, zgodnie z obietnica w ciagu 24h od zakupu. Paczka dobrze zabezpieczona.
Paczka dotarla przed Swietami.
Jestem bardzo zadowolona poki co z zakupu, jednak co do samego produktu to sie nie wypowiem, bowiem jest to prezent i zostanie otworzony dopiero pozniej.
Sklep wyłączył możliwość dodawania…
Sklep wyłączył możliwość dodawania opinii na Ceneo, co wydaje się celowe, ponieważ działa na platformie Idosell, gdzie mogą dowolnie decydować o widoczności recenzji. Dzięki temu ich opinie wyglądają na świetne, choć rzeczywistość bywa inna.
Do niedawna byłam stałą klientką, ale po ostatnich doświadczeniach na pewno nie wrócę. Skorzystałam z prawa odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni – zwrot towaru został dokonany tego samego dnia, w którym otrzymałam przesyłkę. Kilka dni później sklep odrzucił mój zwrot na kwotę 40 zł, oskarżając mnie o używanie produktu. Absurdalne, zwłaszcza że paczka wróciła do nich zaledwie kilka godzin po odebraniu. Nie przedstawiono żadnych dowodów na to, że produkt był używany, a odpowiedzialność została zrzucona na mnie. Wygląda na to, że towar już od nich wychodzi w złym stanie, ale wina i tak spada na klienta.
Zamiast wykazać się proklienckim podejściem i zwrócić pieniądze, obsługa potraktowała mnie z całkowitym lekceważeniem. Na moje wyjaśnienia odpowiedziano zdawkowo, bez żadnych przeprosin ani wyjaśnień. Kiedy napisałam, że rezygnuję z dalszych zakupów i poprosiłam o usunięcie moich danych, reakcja była wręcz satysfakcjonująca dla nich.
Dodatkowo, paczki nie są odpowiednio zabezpieczane, nigdy nie otrzymałam żadnych gratisów czy próbek, a zamiast zwrotu pieniędzy odesłano mi produkty – w tym puder, który był otwarty i rozwalony w paczce. Cała sytuacja to kompletna porażka, a sklep nie szanuje swoich klientów. Zdecydowanie nie polecam – na rynku jest wiele drogerii, które dbają o klientów o wiele lepiej.
Drogeria podaje inne informacje na…
Drogeria podaje inne informacje na stronie a inne są po otrzymaniu produktu. Jawnie wprowadza swoich klientów w błąd. Żałuję, że się skusiłam na zakupy u nich i jeszcze dobrałam do zamówienia aby nie płacić za przesyłkę. Dane o jakich pisze były na 3 produktach a ile jest takich oszukańczych danych na ich stronie tego nie wiem.
Gerne wieder
Bestellt,innerhalb von vier Tagen geliefert. Alles super. Jeder sollte bedenken, wenn der Kosmetikprodukte bestellt, dass die Rückgabe schwierig ist. Also bei Kosmetik so bestellen, dass man keine Retouren hat. Ich werde hier noch öfter bestellen
Bitte kaufen sie hier nichts
Bitte kaufen sie hier nichts! Kundenservice bei bei Problemen grottenschlecht, unprofessionell und nicht erreichbar. Sollte bei der Warr etwas nicht stimmen, fällt man um das Geld....FINGER WEG. Unseriöse Seite.
EZEZebra 10 Sterne plus!😉
Ich habe mir 10 Cremes bestellt und die Zahlung über PayPal abgewickelt.
Der Prozess verlief reibungslos und es gab keinerlei Probleme.
Die Ware war gut verpackt und stammte direkt von Nivea.
Die Beschriftung ist auf Polnisch, aber in Deutschland kostet
diese Creme mindestens 12 Euro.
Bei Ezebra hingegen nur 7,95 Euro.
Ich kann den Kauf dort nur empfehlen. Mal ehrlich, wer bezahlt heute nicht über PayPal?
Mit PayPal hast du Käuferschutz, selbst wenn du die falsche Ware erhältst. PayPal kümmert sich darum für dich, und du bekommst entweder ein Rücksendeetikett vom Verkäufer oder dein Geld zurück.
Wer heute noch ohne PayPal kauft, ist selbst schuld, genau wie all jene, die hier negativ bewerten.
Ich würde dort gerne wieder einkaufen und gebe EZebra 10 Sterne plus!😉
Frechheit
Frechheit! Finger weg!!!!
Ich warne davor, etwas dort zu bestellen!
Habe eine falsche Ware bekommen, vom Kundenservice keine Rückmeldung.
Bei der Retourenadresse stehen unterschiedliche Angaben (1 Adresse in D, eine Adresse in PL). Rücksendung auf eigene Kosten.
Bitte bestellt dort nichts!!!!
Lepiej wybierz inny sklep
Czas dostawy po opłaceniu oszacowany na 4 grudnia. Jest 6 a paczka nawet nie wyszła do nadania. Do tego specjalnie wybrałam royal mail aby było bezpieczniej a i tak wysłali email że dotrze przez evri. Osobiście widzialam kilka miesoecy temu jak kurier tej pożal się Boże firmy wywalił paczki z busa na chodnik i sobie odjechał.
Nie polecam, produkty źle zabezpieczone szampon który mi przyszedł był rozlany po pudełku. Do tego zamówiłam balsam do ciała 400 ml, a dostałam 350 ml z napisem ,, 50 ml gratis" gdzie opakowanie jest takie malutkie że na pewno nie ma w nim pojemności 400 ml. Do tego dlugi czas oczekiwania na zamówienie. Polecam korzystać z innych stron typu cocolita czy makeup o niebo lepsze.
Reiner Betrug dieses Unternehmen
Sie haben das falsche Parfum geliefert, meine Rücksendung (auf eigene Kosten!) nicht akzeptiert und wollten mir dann das Parfum nochmal per Nachname zurückschicken, sodass ich nochmal 30 eur zahlen hätte müssen. Eine einzige Betrügerpartie! Ich hab die Rechnung von 70eur dann gezahlt, weil ich mit Betrügern nichts mehr zu tun haben will. Hoffe aber, dass anderen das erspart bleibt!
Jeśli chcesz stracić czas na…
Jeśli chcesz stracić czas na oczekiwanie na przesyłkę to trafiłeś idealnie. Firma ezebra NIE WYSYŁA przesyłki w terminie podanym na stronie. Czas jest zdecydowanie długi, istnieją inne drogerie internetowe gdzie zamówienie przychodzi nawet na drugi dzień. Tutaj ewidentnie chyba mają braki kadrowe.
Lieferung erfolgte schnell
Lieferung erfolgte schnell. Allerdings gab es Probleme bei der Rücksendung. Angeblich 2 Rücksendeadressen. EIne in Deutschland und die andere in Polen. Ich habe mich für die in Deutschland entschieden. Rücksendekosten in Höhe von 6,99 selbst getragen. 2 Tage nach Abgabe bei DHL habe ich die Sendung qwieder zurück erhalten. Empfänger unbekannt, Klingelschild fehlt usw.
Auf die Fragen in meinen Emails wird überhaupt nicht eingegangen. Erhalte immer die selbe Antwort.
Eine Frechheit das diese Firma überhaupt noch ´Artikel verkaufen darf. Kundenservice ist total Schrott. Bleibe höchstwahrscheinlich auf meinen Kosten sitzen.
!!!!!! FINGER WEG VON DIESEM VERKÄUFER !!!!!!
Versandfertig in 24St ist eine Lüge
Versandfertig in 24St ist eine Lüge, ich warte schon seit 10 Tagen umd das Paket ist noch nicht angekommen. Nie wieder!
Zamówienie z 10.11.br
Zamówienie z 10.11.br, od 13.11 na stronie informacja, że można już śledzić przesyłkę, 16.11 InPost wciąż informuje , że nadawca poinformował o przygotowanej przesyłce. I tyle.
Detta är Trustpilot
Läs mer om andra typer av omdömen.
Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.
Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.