Epoq Sverige - Kök & tvättstuga hos Elgiganten Omdömen 856

TrustScore 4 av 5

3,8

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Med hänsyn till 138 recensioner, recensenterna hade en utmärkt upplevelse med det här företaget. Många kunder är mycket nöjda med den hjälp de fått från personalen, som beskrivs som kunnig, tålmodig och professionell, och som bidrar till en smidig process från idé till färdigt kök. De uppskattar särskilt den personliga servicen och hur säljarna lyssnar på deras önskemål och kommer med bra idéer och lösningar. Många upplever att både planering och leverans fungerar utmärkt, och att slutresultatet är ett snyggt och välfungerande kök av god kvalitet. Dock har vissa kunder upplevt problem med leveranser, där delar saknats eller varit skadade, vilket har lett till förseningar och strul. En del har även haft svårigheter med att få rätt delar eller att reklamera felaktiga produkter, och några har beskrivit dålig kundservice i dessa ärenden.

Ämnen som oftast nämns

Staff

Recensenter belyser positiva aspekter av personalen, där många kunder uttrycker stor tillfredsställelse med... Se mer

Product

Kunder hade tvetydiga upplevelser med produkten, där vissa uttrycker stor nöjdhet med sina nya kök och... Se mer

Service

Recensenter nämner positiv feedback om service, där många uppskattar den kunniga och hjälpsamma personalen... Se mer

Quality

Användare beskriver tvetydiga interaktioner med kvaliteten, där vissa rapporterar att slutresultatet blev... Se mer

Delivery service

Människor rapporterar tvetydiga upplevelser med leveransservice, där vissa kunder uttrycker stor nöjdhet med... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Jag fick riktigt bra hjälp med planeringen av Lukas på Elgiganten i Örebro, som var väldigt tålamodig och lyhörd för vad vi ville ha. Vi hade problem med delar av leveranserna, så det drar ner betyget... Se mer

Håller på att slutföra installation av Epoq kök.Det har varit mycket strul med leveranserna(blivit några stycken)väntar fortfarande på rätt gångjärn. Men vill tacka Anneli i Lund som ritat köket o h... Se mer

Viktor Larsson i Helsingborg har hjälp mig hela vägen från idé till färdigt kök. Jag kan vart rekommendera alla som funderar på ett Epoq kök att boka tid med Viktor. Han är otroligt kunnig, tålmodig,... Se mer

1. Försäljare av köksmöbler

Epoq kök är Elgigantens eget köksvarumärke och säljs exklusivt hos Elgiganten i Sverige. Se vårt stora urval av smarta och prisvänliga kökslösningar.

3,8

Bra

TrustScore 4 av 5

Ingen inbjudningshistorik registrerad

Har besvarat 97 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 48 timmar

EPOQ Contour ljus ek.

Mitt tredje kök från EPOQ. Tycker att det är riktgit bra och enkla kök att bygga. Framförallt med tanke på priset. Joanna Beardsmore på Elgiganten i Länna gjorde ett riktigt bra jobb med att bygga och planera vårat senaste kök. Anledningen till att det blev 4 stjärnor var att jag saknade en sockel vid leverans samt att epoq underleverantör av bänkskiva var lite strulig. Ett + Plus var att elgiganten hjälpte till med bra kundservice och gav mig ersättning för deras underleverantörs mindre bra bemötande.

21 november 2025

Tusen tack för att du delar med dig av din upplevelse.
Så roligt att du valt att köpa ett Epoq-kök igen! Vi är glada att du är nöjd och hoppas du kommer att trivas i ditt nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Joanna och kollegorna i varuhuset i Länna som kommer bli minst lika glada!

Aisha

Får inte svar

Får inte svar. En support som lovar att återkomma men gör det inte! Leverans som blir fel och de återkommer att man får nytt om 6 månader. Allt sköts via mail ingen ringer upp om man vill prata.

Aisha, jag har en mail dialog med dig/er som jag väntar på återkoppling om, så återkoppla i era ärenden som ni har så slipper vi denna väg :-)

27 januari 2026

Hej Helen,
Tack för att du tog dig tiden att skriva till oss.
Dina synpunkter är viktiga för att vi ska kunna utvecklas och bli bättre. Vi beklagar att vi inte lyckades leverera enligt förväntan.

Vi skulle vilja komma i kontakt med dig igen för att grundligt gå igenom ditt ärende och se vad mer vi kan göra för att hjälpa dig. Eftersom vi inte har mer kunddata än ditt profilnamn här på Trustpilot har vi svårt att nå dig. Därför önskar vi att du skickar oss ett mail på epoq.service@elgiganten.se och ange då ditt ordernummer och eventuellt reklamationsnummer så underlättar det hanteringen. Beskriv gärna din historia i ditt mail. Du kan även ringa till oss på 0770-474707, våra öppettider är måndag - fredag: 09:00 - 18:00.

Aisha

Trivsamt kök

Köpt vårt andra epoq kök och är lika nöjda med detta som vi va med förra. Fått väldigt kompetent hjälp i butiken och trevligt bemötande.

Note: Det va några saker som fattades och någon lackning som inte var helt perfekt men det skickades nytt så fort en reklamation va gjord.

26 januari 2026

Hej Gösta,

Tusen tack för att du delar med dig av er upplevelse.
Väldigt roligt att höra att ni valde ett Epoq-kök igen. Vi är glada att ni är nöjda och hoppas ni kommer att trivas i ert nya kök i många år.

Elgiganten Epoq

Fick mycket bra mottagande och hjälp av…

Fick mycket bra mottagande och hjälp av Alva i Södertälje vid beställning av vårt nya kök. Allt fungerade enligt plan och vi är mycket nöjda med nya köket.

21 januari 2026

Hej Nicklas,

Tusen tack för att du delar med dig av er upplevelse.
Vi är glada att ni är nöjda och hoppas ni kommer att trivas i ert nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Alva och kollegorna i varuhuset i Södertälje som kommer bli minst lika glada!

Ida
Elgiganten Epoq

Usel kundtjänst och inga lösningar på problem

Vilket dj-a skräp Epoq säljer. För sju år byggde jag om delar av mitt kök och då valde jag bl a köksbänkar i kompositmaterial med nerfällda diskhoar med en bottenplatta i rostfritt . Diskhoarna läcker som ett såll och silikonet som ska fästa bottenplattan är helt upplöst. Nu läcker hoar som ett såll och går inte alls att använda. En idiotisk konstruktion som jag blev rekommenderas!
Epoq s k kundtjänst hänvisar till att det är en gräns för reklamation är fem (5 !!) år. Och detta på en helt oanvändbar diskho som dessutom ju är integrerad i köksbänkarna. Inget förslag till lösning utan att jag kolla om det finns någon annan lösning än att byta ut alla köksbänkar.
Man undrar ju hur länge man tycker att diskhoar ska kunna hålla tätt. De tar inget ansvar alls för en fullkomligt idiotisk lösning. VARNING!! Deras garanti tycks ju inte omfatta något.

7 januari 2026

Rickard

Bästa Hannah!

Måste ge våra varmaste rekommendationer för Hannah på Stora Bernstorp som är väldigt hjälpsam och lätt att ha att göra med. Dessutom så tog hon sig tid att hjälpa oss även utanför arbetstid för att underlätta under vår köksleverans. Grattis Elgiganten till en väldigt kunnig och service-minded säljare.

Stort tack Hannah
Mvh
Per & Anna-Maria

23 oktober 2025

Hej Per & Anna-Maria,

Tusen tack för att ni delar med er av er upplevelse.
Vi är glada att ni är nöjda och hoppas ni kommer att trivas i ert nya kök i många år. Vi har sänt vidare ert inlägg till Hannah och kollegorna i varuhuset i Bernstorp som kommer bli minst lika glada!

Ida

Kök i Uppsala

Fick hjälp av Erik i Uppsala att planera vårat kök som nu är på plats. Kan starkt rekommendera Erik! Han hade många bra och kreativa lösningsförslag och var engagerad i att vi skulle få det som vi önskade. Jättenöjda med köket!

18 januari 2025

Hej Hanna,

Tusen tack för att du delar med dig av din upplevelse.
Vi är glada att du är nöjd och hoppas du kommer att trivas i ditt nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Erik och kollegorna i varuhuset i Uppsala som kommer bli minst lika glada!

Elgiganten Epoq

Vi har alltid kört Ikea-kök tidigare…

Vi har alltid kört Ikea-kök tidigare och tänkte bara kolla på Epoq. Men efter första mötet med Hedvig S-Ö på Elgiganten i Arninge blev vi totalt sålda på Epoq. Jag och min sambo var överens om att vi aldrig kunnat få någon bättre köksplanerare än Hedvig. Förutom att hon gav sina egna råd och tips på smak, som vi gärna ville ha, så var hon otroligt kunnig. Sen var hon väldigt flexibel att arbeta med då vi hade mätt fel en gång men var inga problem alls. Hon var definitivt anledningen till att vi valde Epoq.

6 januari 2026

Hej Felicia,

Tusen tack för att du delar med dig av er upplevelse.
Vi är glada att ni är nöjda och hoppas ni kommer att trivas i ert nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Hedvig och kollegorna i varuhuset i Täby som kommer bli minst lika glada!

Annelie Grebius Elgiganten Lund

Tack Annelie för att du hjälpte mig skapa mitt drömkök. Du är verkligen ett proffs på att känna av kundens behov och skapar ett kök därefter.
//Anna-Carin

30 september 2025

Hej Anna-Carin,

Tusen tack för att du delar med dig av din upplevelse.
Vi är glada att du är nöjd och hoppas du kommer att trivas i ditt nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Annelie och kollegorna i varuhuset i Lund som kommer bli minst lika glada!

Pontus
Elgiganten Epoq

Beställde Epoq kök på Elgiganten Stora…

Beställde Epoq kök på Elgiganten Stora Bernstorp Malmö.
Hade turen att få en fantastisk köksplanerare som förstod hur vi ville ha det och det kändes som inget var omöjligt.
Hade ritat upp köket på andra ställen innan men det fanns alltid synpunkter på hur jag skulle ha det och det kändes aldrig bra.
Hanna var med hela vägen, svarade snabbt på alla mail under resans gång och det var verkligen värt så mycket.
Allt fanns med vid leverans och är så nöjd med mitt kök.

18 december 2025

Hej Helena,

Tusen tack för att du delar med dig av er upplevelse.
Vi är glada att ni är nöjda och hoppas ni kommer att trivas i ert nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Hanna och kollegorna i varuhuset i Bernstorp som kommer bli minst lika glada!

Elgiganten Epoq

Professionellt, erfaren kundsupport med fantastisk resultat!

Jag fick den mest professionell, erfaren, hjälpsam och pålitlig kundsupport jag har nånsin haft från min Epoq köksagent, Johan Vesterkvist, från Elgiganten Sickla. Alla frågor, hinder, problem som dykte upp tog Johan hand om på ett sätt som skapade lugn, trygghet och säkerhet och han verkligen hjälpte oss att bygga köket vi önskade. Dessutom alla leverans sjette i god tid och med bra kvalitet och vi är väldigt nöjda med Epoq Trend serien.

5 januari 2026

Hej Maria,
Tusen tack för att du delar med dig av er upplevelse.
Vi är glada att ni är nöjda och hoppas ni kommer att trivas i ert nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Johan och kollegorna i varuhuset i Sickla som kommer bli minst lika glada!

Väldigt nöjd!

Joanna i butiken i Länna hjälpte mig få mitt drömkök. Hon är inlyssnande, hjälpsam och kommer med goda råd och tips. Jag kände mig trygg och väl omhändrttagen under hela processen.

3 november 2025

Hej Robin,

Kundservice är bedrövlig

Produkten i sig fungerar okej, men kundservicen hos Epoq är ett fullständigt haveri. Kontakten med den norsktalande tjejen var bland det värsta jag varit med om i servicesammanhang. Totalt ointresserad, nonchalant och direkt otrevlig. Hon avbröt, lyssnade inte och visade noll förståelse eller ansvar. Det kändes som att hon gjorde allt för att bli av med mig så fort som möjligt istället för att faktiskt hjälpa till. Hon slängde på luren.Ett sådant bemötande är helt oacceptabelt och pinsamt för företaget. Om detta är nivån på Epoqs kundservice bör man seriöst överväga att välja en annan leverantör.

13 januari 2026

Hej Tilda,

Pontus

Helén Hellgren är bäst!

Jag gick in på Elgiganten för att titta på vitvaror eftersom vi från början planerade ett kök från Ikea. Väl på plats fick jag kontakt med Helén Hellgren och ställde några frågor om deras kök, mest av nyfikenhet. Redan från första stund kände jag mig väldigt välkommen och professionellt bemött. Helén tog sig gott om tid, lyssnade verkligen på våra behov och ställde relevanta frågor som gjorde att man kände sig trygg i processen. Det slutade med att vi valde att avbryta vår köksplanering med Ikea och istället låta Helén ta hand om hela vårt nya kök.

Helén var genomgående otroligt engagerad, kunnig och lösningsorienterad. Hon gav ett starkt intryck av att ha full kontroll på både helheten och de små detaljerna som man själv lätt missar. Under hela planeringen kände vi att hon låg steget före, kom med smarta förslag och anpassade lösningar som verkligen passade vårt hem och vår stil. Hon var dessutom väldigt pedagogisk och förklarade fördelar och nackdelar med olika val på ett sätt som gjorde besluten enkla och trygga.

Slutresultatet blev ett kök som kändes helt perfekt för oss och som överträffade våra förväntningar. Så här i efterhand kan jag konstatera att Ikea kanske hade varit något enklare att installera, men Epoq känns betydligt mer unikt och personligt, inte alls som något standardiserat. En stor anledning till vårt val var, förutom Heléns fantastiska service, det stora utbudet av färger och valmöjligheter på luckorna hos Epoq. Vi ville ha en kombination av mörkbrunt och lattefärgat, och där kändes Epoq överlägset. Ikea hade visserligen en lattefärgad lucka, men den upplevdes som alldeles för gul och dessutom var urvalet väldigt begränsat.

Sammanfattningsvis fanns det ett klart större utbud och mer flexibilitet hos Epoq. I slutändan blev köket något dyrare än Ikea, men skillnaden var inte särskilt stor. Vår bedömning var att när man ändå investerar så pass mycket pengar i ett kök så vill man känna sig hundra procent nöjd, både med processen och med resultatet. Tack vare Helén Hellgrens engagemang, professionalism och genuina intresse för att vi skulle bli nöjda, känner vi exakt så. Vi kan varmt rekommendera både Helén och Epoq till alla som funderar på nytt kök.

9 januari 2026

Svar från Epoq Sverige - Kök & tvättstuga hos Elgiganten

Tusen tack för att du delar med er av er upplevelse.
Vi är glada att ni är nöjda och hoppas ni kommer att trivas i ert nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Helén och kollegorna i varuhuset i Norrköping som kommer bli minst lika glada!

Elgiganten Epoq

Delarna passar inte och dålig lack

Vi träffade en köksplanerare på Elgiganten I Bollnäs och upplevelsen var att hen både var kunnig och effektiv. Beställningen innefattade ett helt kök samt vitvaror (kyl/frys, diskmaskin, spishäll, insatsugn, köksfläkt).

Därefter var upplevelsen inte lika positiv. Vid montage av köksbänken visade det sig att utfräsningen för spishällen var felplacerad (rätt på ritningen) och behövde reklameras.

Skåpfronterna till den integrerade kyl/frysen passade inte, täckfronten till frysen var för kort och täckskivan till kylen var för lång. Efter ett antal mejl fram och tillbaka mellan mig och köksplaneraren och sen ett telefonsamtal visar det sig att kylen/frysen som redan är monterad i skåpet som den ska stå i, måste bytas ut då det inte finns skåpfronter som passar den varianten.

Köksplaneraren berättade för mig att jag skulle fått med en metallplatta som bottenplatta till skåpet som kyl/frys ska stå i (den fanns inte med i leveransen utan en vanlig träplatta) Hon föreslog att jag skulle byta ut träplattan mot en metallplatta istället för då skulle skåpfronten till frysen passa bättre.

Som om det skulle förändra problemet med att skåpfronten till kylen var för lång. Plus att köksskåpen (överskåp och bänkskåp) redan är monterat i både vägg och i varandra.

På detta så är jag otroligt besviken på färgen på luckorna. Jag fastnade för den fina Burgundy men det är ett väldigt tunt lager färg och minsta touch av något hårdare än papper eller plast blir det vita märken där färgen är borta. Vill inte ens tänka på hur det kommer se ut efter ett år då köket använts dagligen.

Att hantverkare gör fel när det ska fräsas ur för en spishäll är ju olyckligt speciellt när ny köksbänk kommer först om en och en halv månad.
Att lacken/färgen och desutom på ett kök är tunn och mycket ömtålig är under all kritik.
Och att sälja en komplett uppsättning av kök där luckorna inte passar till vitvaran är ju helt obegripligt. Detta trots att min order, enligt köksplaneraren skulle kontrolleras av annan person så att allt stämde.

Jag är mycket besviken och ångrar mitt köp.

5 januari 2026

Tack för att du tog dig tiden att skriva till oss.
Vi har varit i kontakt med varuhuset där du köpt köket, de kommer att återkoppla till dig för att hjälpa dig vidare i ditt ärende.

Stort tack Anneli på Elgiganten i Lund

Stort tack Anneli på Elgiganten i Lund. Från första mötet har du varit fantastisk. Hon ritade upp vårt kök och kom med så många bra idéer och tips. Vi är så otroligt tacksamma att det var din hjälp vi fick till vårt kök!

6 januari 2025

Svar från Epoq Sverige - Kök & tvättstuga hos Elgiganten

Tack för att du delar med er av er upplevelse.
Vi är glada att ni är nöjda och hoppas ni kommer att trivas i ert nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Anneli och kollegorna i varuhuset i Lund som kommer bli minst lika glada!

Elgiganten Epoq

Inga som helst bekymmer och trevliga transportörer

Råkade ut för ett reklamationsärende, där det blivit fel/skador under tillverkningen av frontpaneler. Skapade ett ärende, och vips, så va reklamationen i hamn och leverans va på väg med nya detaljer. Kök #3 på 10år, i 3 olika bostäder. Lika nöjd med allt då som nu. Byggt allt från kök med köksö i u-profil, till parallellkök med diverse speciallösningar med inredningar.

30 december 2025

Hej Martin,

Tack för att du delar med dig av din upplevelse.
Kul att höra att du valt att köpa ditt tredje kök av oss. Vi är glada att du är nöjd och hoppas du kommer att trivas i ditt nya kök i många år.

Carina
Elgiganten Epoq

Vi vill ge ett stort tack till Camilla…

Vi vill ge ett stort tack till Camilla på Elgiganten Svågertorp som har hjälpt oss att planera vårt kök. Hon har varit helt exemplarisk under hela resans gång – från första mötet till färdig planering. Camilla är otroligt duktig på sitt jobb, lyhörd och engagerad, och hon hittade flera smarta lösningar som vi själva inte ens hade tänkt på. Hennes professionalism och kunskap gjorde att vi kände oss trygga genom hela processen. Vi kan varmt rekommendera Camilla till alla som ska planera nytt kök!

23 december 2025

Hej Freddie,
Tack för att du delar med dig av er upplevelse.
Vi är glada att ni är nöjda och hoppas ni kommer att trivas i er nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Camilla och kollegorna i varuhuset i Svågertorp som kommer bli minst lika glada!

Rickard
Elgiganten Epoq

Fantastiska Alva på Elgiganten i…

Fantastiska Alva på Elgiganten i Södertälje så hjälpsam och kunnig. Tack för att du hjälpte oss att få till en superfin tvättstuga.
Kicki &Jonas

21 december 2025

Hej Kicki & Jonas,

Tack för att ni delar med er av er upplevelse.
Vi är glada att ni är nöjda och hoppas ni kommer att trivas i er nya tvättstuga i många år. Vi har sänt vidare ert inlägg till Alva och kollegorna i varuhuset i Södertälje som kommer bli minst lika glada!

Elgiganten Epoq

Tvättstugeplanering med Arnela på Svågertorp…

Vi bokade tid med Arnela på Elgiganten Svågertorp. Vi fick fantastiskt kompetent hjälp med att rita upp vår tvättstuga och planera för förändring. Tydligt, professionellt och vänligt bemötande . Kom på att vi ville komplettera efter leverans och uppsättning, och fick då snabb hjälp igen av Arnela. Leveranser fungerade perfekt enligt planering. Vi är mycket nöjda med vår nya fina tvättstuga

8 augusti 2025

Hej Annette,

Tack för att du delar med dig av er upplevelse.
Vi är glada att ni är nöjda och hoppas ni kommer att trivas i er nya tvättstuga i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Arnela och kollegorna i varuhuset i Svågertorp som kommer bli minst lika glada!

Carina