Epoq Sverige - Kök & tvättstuga hos Elgiganten Omdömen 856

TrustScore 4 av 5

3,8

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Med hänsyn till 140 recensioner, recensenterna hade en utmärkt upplevelse med det här företaget. Många kunder är mycket nöjda med den hjälp de fått, särskilt när det gäller planering och design av kök, och uppskattar personalens kunskap, tålamod och förmåga att hitta kreativa lösningar. De framhåller att säljarna är lyhörda, professionella och gör hela processen smidig och trygg, vilket resulterar i ett välfungerande och snyggt kök. Leveranserna beskrivs ofta som punktliga och kompletta, vilket bidrar till en positiv helhetsupplevelse. Trots den övervägande positiva upplevelsen, har vissa kunder upplevt problem med leveranser, inklusive saknade delar, felaktigt tillverkade produkter och långa väntetider. En del har även rapporterat om kvalitetsproblem med produkterna, såsom färg som lossnar, icke-fungerande gångjärn och läckande diskhoar. Vissa kunder har också uttryckt missnöje med kundtjänsten, där de upplevt bristande förståelse och långsamma svarstider.

Ämnen som oftast nämns

Staff

Kunder noterar konsekvent positiva upplevelser med personalen, som beskrivs som kunnig, hjälpsam och... Se mer

Product

Recensenter belyser tvetydiga aspekter av produkten, där vissa kunder uttrycker stor nöjdhet med sina kök och... Se mer

Service

Kunder delar positiva åsikter om service, där många uppskattar den kunniga och hjälpsamma personalen som går... Se mer

Quality

Kunder hade tvetydig upplevelser med kvalitet, där många uttrycker stor nöjdhet med slutresultatet och den... Se mer

Delivery service

Konsumenter tycker leveransservicen är tvetydig, där många upplever betydande problem med förseningar och... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Jag fick riktigt bra hjälp med planeringen av Lukas på Elgiganten i Örebro, som var väldigt tålamodig och lyhörd för vad vi ville ha. Vi hade problem med delar av leveranserna, så det drar ner betyget... Se mer

Håller på att slutföra installation av Epoq kök.Det har varit mycket strul med leveranserna(blivit några stycken)väntar fortfarande på rätt gångjärn. Men vill tacka Anneli i Lund som ritat köket o h... Se mer

Mitt tredje kök från EPOQ. Tycker att det är riktgit bra och enkla kök att bygga. Framförallt med tanke på priset. Joanna Beardsmore på Elgiganten i Länna gjorde ett riktigt bra jobb med att bygga och... Se mer

Blev så förtjust i harmony blue luckor och att man tar ansvar … gör man det? Skeptisk till Elgiganten sen tidigare tyvärr. Funderar på om jag orkar med strul. Vill absolut inte betala nått förrän a... Se mer

1. Försäljare av köksmöbler

Epoq kök är Elgigantens eget köksvarumärke och säljs exklusivt hos Elgiganten i Sverige. Se vårt stora urval av smarta och prisvänliga kökslösningar.

3,8

Bra

TrustScore 4 av 5

Ingen inbjudningshistorik registrerad

Svarar vanligtvis inom 48 timmar

Blev så förtjust i harmony blue luckor…

Funderar på om jag orkar med strul. Vill absolut inte betala nått förrän allt är klart.
Vad säger Elgiganten? Gbg-Kungälv.

11 maj 2026

Svar från Epoq Sverige - Kök & tvättstuga hos Elgiganten

Tack för att du tog dig tiden att skriva till oss. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska kunna utvecklas och bli bättre.

Vi erbjuder en rad olika finansieringsalternativ så att du kan välja det som passar dig. Du finner mer information om det här: https://www.elgiganten.se/tjanster-tillbehor/tjanster/betalning/finansiering

Vi har skickat ditt inlägg till varuhuset i Kungälv men eftersom vi inte har mer kunddata än ditt profilnamn här på Trustpilot har vi svårt att nå dig. Kontakta gärna en köksspecialist i ditt närmaste varuhus.

Köp inte från Elgiganten/Epoq

Jag har under en längre tid haft stora problem med min köksbeställning, framför allt gällande lådfronterna, och jag upplever att ärendet har hanterats bristfälligt med återkommande förseningar och dålig kommunikation.

Jag gjorde en tilläggsbeställning i början på december 2025 och fick information om att leveransen inte kunde ske förrän i februari, men när leveransdatumet kom så fick jag inte min beställning. Dom hade tappat bort min leverans!

Dom gjorde en ny beställning med nytt leveransdatum 14 april!!
Jag ringde och mejlade flera gånger för att få dom att påskynda leveransen och till slut fick jag svar på mejl....att leverans var planerad till den 14 april 2026. Dvs dom hade inte gjort någonting för att påskynda den!

Jag uttryckte då min frustration över de långa väntetiderna, den uteblivna återkopplingen och att jag själv hela tiden behövt driva ärendet framåt genom att kontakta kundtjänst upprepade gånger.

Under april 2026 fortsatte problemen. Jag fick flera SMS om förseningar och upptäckte samtidigt att informationen på “Mina sidor” inte uppdaterades korrekt.
Lådfronterna skulle ha kommit 14april men dom kom den 20 april.
När lådfronterna slutligen levererades visade det sig dessutom att de var trasiga. Jag kunde inte reklamera produkterna via nätet utan behövde återigen kontakta kundtjänst via telefon. Därefter registrerades en ny beställning med preliminärt leveransdatum den 11 augusti 2026!!!!

Jag upplever att jag inte fått någon återkoppling trots löften om att man skulle försöka tidigarelägga leveransen.

Kundtjänsten har uppgett att man försökt få fram ett tidigare leveransdatum från tillverkaren men utan resultat. Det senaste beskedet jag fått är därför att leverans tidigast kan ske den 11 augusti 2026.

Med tanke på den omfattande problematik jag drabbats av förväntar jag mig även en betydande kompensation och har därför begärt kontaktuppgifter till företagets klagomålsansvarig utan att ha fått något svar

Sammanfattningsvis är jag mycket missnöjd med hur hela processen har hanterats och anser att jag under lång tid fått bära konsekvenserna av återkommande fel, förseningar och bristande kommunikation.

KÖP INTE KÖK FRÅN DEM!

7 maj 2026

Hej Susanne,

Tack för att du tog dig tiden att skriva till oss.
Dina synpunkter är viktiga för att vi ska kunna utvecklas och bli bättre. Vi beklagar att vi inte lyckades leverera enligt förväntan.

Vi skulle vilja komma i kontakt med dig igen för att grundligt gå igenom ditt ärende och se vad mer vi kan göra för att hjälpa dig. Eftersom vi inte har mer kunddata än ditt profilnamn här på Trustpilot har vi svårt att nå dig. Därför önskar vi att du skickar oss ett mail på epoq.service@elgiganten.se och ange då ditt ordernummer och eventuellt reklamationsnummer så underlättar det hanteringen. Beskriv gärna din historia i ditt mail.

Zeljko

Fantastiskt kök!

Beställde kök Epoq i Svågertorp. Ritat av Catrine C som har hållit oss i handen från start till slut.
Jag måste säga att upplevelsen har varit felfri från Elgiganten och framförallt från Catrines sida. Det har inte tagit lång tid med att få svar på frågor, råd eller inspiration.
Som kund känner jag mig sett, säljaren har verkligen lyssnat på mina behov och utifrån det presenterat ett kök som vi är så nöjda med.
Det som jag uppskattat mest är att Catrine har lagt in idéer och smart lösningar som jag aldrig hade tänkt på.
Ex en bättre lösning i hörnskåpet med en annan variant av hylla.
Visat hur man kan göra hyllplan av fronter mm.

Bra produkter, bra pris och erfaren säljare!
5 av 5!

11 februari 2026

Hej Charlotte,

Tusen tack för att du delar med dig av er upplevelse.
Vi är glada att ni är nöjda och hoppas ni kommer att trivas i ert nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Catrine och kollegorna i varuhuset i Svågertorp som kommer bli minst lika glada!

Tack för hjälpen Sara i Täby

Fick hjälp av Sara på Elgiganten i Täby.
Super nöjd från första mötet till att köket blev klart. Lyhörd och kom med bra tips som gjorde att helheten av köket upplevs toppen.

6 april 2026

Hej Fredrik,
Tusen tack för att du delar med dig av din upplevelse.
Vi är glada att du är nöjd och hoppas du kommer att trivas i ditt nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Sara och kollegorna i varuhuset i Täby som kommer bli minst lika glada!

Aisha

Fick otroligt bra hjälp

Fick otroligt bra hjälp, service och tillmötesgående av Lina på Epoq Kitchen, Elgiganten och hennes kollega i Karlskoga. Tidsplanen höll och en lite miss löste de på ett imponerande sätt. Mycket proffsigt. Är hur nöjd som man bara kan vara. Tusen tack!

13 februari 2026

Hej Mariana,
Tusen tack för att du delar med dig av din upplevelse.
Vi är glada att du är nöjd och hoppas du kommer att trivas i ditt nya kök/tvättstuga i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Lina och kollegorna i varuhuset i Karlskoga som kommer bli minst lika glada!

Aisha
Elgiganten Epoq

Perfekt om du gillar förseningar, fel, kaos – och ingen kompensation

Beställde vitvaror till ett helt kök med leverans i februari. Det har varit en total katastrof och ärendet är fortfarande inte löst.

Upprepade förseningar, uteblivna leveranser utan information, fel och trasiga produkter från start, samt orimligt mycket tid i kontakt med kundtjänst. Har även behövt lägga egna pengar på resor, trots att allt skulle levereras hem.

Och trots detta väntar jag fortfarande på att allt ska bli korrekt levererat.

Detta är utan tvekan den sämsta köpupplevelse jag haft och den mest oseriösa hantering jag varit med om.

Det mest anmärkningsvärda är att Elgiganten inte tar något ansvar för helheten och nekar ytterligare kompensation, trots att problemen beror på deras misstag.

Extremt besviken.

29 april 2026

Hej Stina,

Perfekt!!!

Jag blev superposiitivt överraskad av Epoqs kök. Oavsett om man vill ha ett platsbyggt uttryck, lantlig charm, en exklusiv känsla eller ett mer trendigt kök, så finns möjligheterna där.

Samtidigt förutsätter resultatet en riktigt bra köksplanerare – och det hade vi i Susanne i Sickla. Hon gav oss allt, och lite till: tålamod, noggrannhet och en stark känsla för design. Dessutom lyckades hon kombinera estetik med funktion på ett perfekt sätt.

28 april 2026

Hej Inger,
Tusen tack för att du delar med dig av er upplevelse.
Vi är glada att ni är nöjda och hoppas ni kommer att trivas i ert nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Susanne och kollegorna i varuhuset i Sickla som kommer bli minst lika glada!

Trevlig, kunnig & engagerad

Vi fick mycket bra hjälp av Stina i Norrköping. Hon är kunnig, lyhörd och tänker i kreativa & praktiska lösningar. Vi har planerat om vårt Contour Dark Oak kök i flera omgångar pga ändrande förutsättningar i vårt hus. Trots att det krävde en hel del tålamod och extra timmars rådgivning har det inte varit några problem och vi har bemötts lika trevligt varje träff. Vi rekommenderar Stina varmt till er som ska planera kök i Norrköping.

24 april 2026

Hej Raymond,

Tusen tack för att du delar med dig av er upplevelse.

Vi är glada att ni är nöjda och hoppas ni kommer att trivas i ert nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Stina och kollegorna i varuhuset i Norrköping som kommer bli minst lika glada!

Bra Service/ Bemötande

Jag är mycket nöjd med hela resan kring mitt epoqkök. Resultatet utmärkt!!!
Köksplanerare Lotta på Elgiganten i Västerås har varit till stor hjälp, kunnig och tillmötesgående för mina önskemål. Även personal på Epoqs kundtjänst har varit mycket trevliga och hjälpsamma vid kontakt ang ändring av leveransdatum mm.

20 april 2026

Hej Marlene,
Tusen tack för att du delar med dig av din upplevelse.
Vi är glada att du är nöjd och hoppas du kommer att trivas i ditt nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Lotta och kollegorna i varuhuset i Västerås som kommer bli minst lika glada!

Elgiganten Epoq

Extremt dålig upplevelse från början…

Extremt dålig upplevelse från början till slut.

Köket blev felplanerat redan från start, trots att vi tydligt visade exakt vilket visningskök i butik i Jönköping vi ville efterlikna. Slutresultatet motsvarar inte alls det som avtalades.

Totalkostnaden för köket var 88 955 kr + 1 502 kr i extra kostnader som jag själv har fått stå för.

Flera fel och brister har förekommit i leveransen:
– Fel frukostskåp levererades (fel färg)
– Felaktigt utförd diskmaskinslösning
– Fel variant av “waterfall”-bänkskiva
– Flera skadade delar vid leverans, inklusive luckor, lådsystem och bestickinsats

Detta ledde till upprepade reklamationer, många kontakter med kundservice, flera förseningar och återkommande nya leveranser. Hela processen drog ut på tiden i cirka 24 veckor.

I stället för en smidig hantering har det varit återkommande fel, skador och bristande kommunikation och ansvarstagande.

Dessutom fick jag besked om att jag själv skulle betala extra för att rätta till fel som inte jag orsakat, vilket är helt oacceptabelt.

Trots alla dessa problem, förseningar och extra kostnader har jag blivit erbjuden en kompensation på 3 000 kr (eller 4 000 kr i presentkort). Efter avdrag för mina extra kostnader på 1 502 kr återstår alltså endast 1 498 kr, vilket är helt orimligt i förhållande till den faktiska skadan, tiden och stressen detta orsakat.

Eftersom ärendet inte har lösts på ett rimligt sätt återstår nu endast att gå vidare till Allmänna reklamationsnämnden.

Jag kan tyvärr inte rekommendera detta baserat på min upplevelse.

21 april 2026

Hej Nikola,

Elgiganten Epoq

Väntade på köks leveransen från…

Väntade på köks leveransen från Elgiganten i dag, det kom bara vitvarorna, ringde deras support och förklarade att vi bara fått vitvarorna, han sa att han kollade och att det kom en leverans med skåp mm.
Vi väntade tills kl 1530 då skickade vi meddelade till säljaren att ringa upp, hon förklarade att vi var dom första som hört av sig och att det var deras program och leverantörens dator program hade det blivit något fel...
Enligt henne skulle det blir ombokning och dom slutar kl 1700 och senast i morgon, ingen ringde i dag.
Riktigt DÅLIGT att vi blivit lovad leverans dagen i slutet av februari och ingen meddelade något🤮🤮🤮🤮🤮🤮

9 april 2026

Hej Krister,

Elgiganten Epoq

Dålig kvalitet köksbänken bleknade…

Dålig kvalitet köksbänken bleknade efter 2 år har garanti 25 år men de vill inte skicka ny bänk

8 april 2026

Hej Martin,

Dina synpunkter är viktiga för att vi ska kunna utvecklas och bli bättre.

Vi erbjuder en förlängd garanti upp till 35år på Epoq kök. Vi ställer höga krav när det kommer till kvaliteten på våra material, så att du kan öppna och stänga lådor och luckor lika enkelt år efter år. Vi kvalitetssäkrar alla våra produkter för att säkerställa och upprätthålla en hög kvalitet. Du kan läsa mer om våra garantier här: www.elgiganten.se/epoq/epoq-garanti

Elgiganten Epoq

Fantastiskt fin hjälp från Helen att…

Fantastiskt fin hjälp från Helen att rita köket. Att få sån fin hjälp att tänka hur designen skulle se ut. Kvaliteten på köket fantastisk. Mycket lätta instruktioner. 100% nöjd med allting. Så tacksam och glad över vårt nya fina kök från Elgiganten.

6 april 2026

Hej Ylva,

Tusen tack för att du delar med dig av din upplevelse.
Vi är glada att du är nöjd och hoppas du kommer att trivas i ditt nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Helen och kollegorna i varuhuset i Norrköping som kommer bli minst lika glada!

Elgiganten Epoq

Köpte kök med 25 år garanti köksluckor…

Köpte kök med 25 år garanti köksluckor färg går sönder testade att reklamera-gick inte fick svar att garanti på köksluckor är 3år ????? Och fick erbjudande att köpa nya???? Köket är gammal 10år luckor började att släppa färg efter ca 5år

4 april 2026

Elgiganten Epoq

Fick ett supper bra bemötande av…

Fick ett supper bra bemötande av Andreas i Katrineholm kunnig och duktig. Och satte våra i tankar och idéer i verkligheten. Och gjorde det på ett otroligt bra sätt. Har och skulle rekommendera han till andra.

3 april 2026

Hej Jimmy,

Tusen tack för att du delar med dig av din upplevelse.
Vi är glada att du är nöjd och hoppas du kommer att trivas i ditt nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Andreas och kollegorna i varuhuset i Katrineholm som kommer bli minst lika glada!

Proffsig kundservice

Proffsig kundservice

Tanner på Elgiganten i Länna var mycket hjälpsam och guidade mig tryggt igenom planeringen av köket. När det senare uppstod lite "trubbel" under projektets gång (en felleverans, diskussion med stenfirman) så var Tanner, Joanna och deras chef på Elgiganten väldigt hjälpsamma och löste allt mycket smidigt. Högsta betyg för trevligt bemötande och proffsig kundservice. Jag är även mycket nöjd med köket.

2 april 2026

Dina synpunkter är viktiga för att vi ska kunna utvecklas och bli bättre.

Vi är glada att du är nöjd och hoppas du kommer att trivas i ditt nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Tanner och kollegorna i varuhuset i Länna som kommer bli minst lika glada!

Elgiganten Epoq

Supernöjda med Anneli på Elgiganten i Lund!

Vi köpte vårt kök på Elgiganten i Lund och köksspecialisten Anneli var guld värd genom hela processen! Det var viktigt för henne att det blev bra för oss och därför fick vi mycket tid i köksplaneringen. Hon gav oss superbra tips och förslag. Allt i leveransen kom och på utsatt tid. Även alla vitvaror som vi också köpte på Elgiganten kom i tid. Vi har plågat Anneli med frågor via mail och besök i butiken och hon har svarat snabbt, vänligt och hjälpsamt varje gång. Hon fick oss att känna oss trygga och väl omhändertagna, en riktig pärla! Kan nämna att Nerostein, som vi tog bänkskivor och backsplash av, också var bra att göra med. Från mätning till montering tog det 10 arbetsdagar och alla var proffsiga. Vi är extremt nöjda med slutresultatet. Vi kan verkligen rekommendera Anneli på Elgiganten i Lund!

23 januari 2026

Hej Jennie,

Tusen tack för att du delar med dig av er upplevelse.
Vi är glada att ni är nöjda och hoppas ni kommer att trivas i ert nya kök i många år. Vi har sänt vidare ditt inlägg till Anneli och kollegorna i varuhuset i Lund som kommer bli minst lika glada!

VARNING..

VARNING..
Det absolut sämsta valet, ever..
EPOQ kök via ELGIGANTEN
Felleverans i November 2025 av kökets hjärta, bänkskivan som håller vatten, avlopp och diskbänk. Detta till dam 85 år. Reklamation gjordes 1 Dec -2025, då köket var totalt rivet. Telesvarare med irriterande blockflöjt och en röst som upprepade att de efter samtalet ’ville bli ÄNNU bättre genom att ringa upp oss!! Ingen kontakt!
På levererad bänkskiva framgår av en stor fabrikationslapp felaktigt mått.
I 4 månader har Epoq envisats att söka påvisa att skivan ändå kan vara rätt och att lappen kanske är fel.. 2 videofilmer har sänts in som bevis, de har bl a lagt luren i örat upprepat då vi försökt påtala problem för äldre ensamstående dam som står utan kök..
Vidrigt dåligt beteende av deras s k kundrelationer som, som främsta mål varit att söka visa att reklamationen är lögn.. Deras andra stora uppgift har varit att ljuga och jäklas så mycket det bara går..
Utan att dra upp detaljer om ärendet,
så är det sämsta bemötande någonsin.
Nu när de den 26 Mars 2026 äntligen har lyckats att leverera en ny skiva, så är de noll intresserade av att tillmötesgå vissa krav på Good Will för förekomna olägenheter, bl a då ersätta extrakostnader för rör, el och soptipp med felaktig leverans.. Ett sorgligt dåligt företag med bedrövligt bemötande, många är de kontakter och märkliga besked från Epoq/Elgiganten. Dessa mina rader är mycket kraftigt minimerade då det gäller deras sjukt dåliga och nonchalanta beteende över tid..
Alla dessa problem pg a en fellevererad bänkskiva på 2.24 meter (ca 3500 kr)
De är bara så sämst..
Intygar härmed att denna historia är kraftigt förskönad av mig, det har varit oändligt många fler delar och irritationsmoment i detta än ni anar..
# Sista negativa besked av en s k Department Manager som uppgav sig att vara fyrkantig, men ändå jobbar med kundrelationer..
Hjälp gärna till så att inga fler handlar av dem och råkar illa ut.. Sprid tack..

31 mars 2026

Hej Hasse,

Elgiganten Epoq

Har fått offert i Örebro idag

Har fått offert i Örebro idag. Dyrt trots rabatten på 40 procent inräknat. Tillkommer vitvaror och montering. Enkelt kök. Nej det blir ingen beställning.

29 mars 2026

Tack för att du tog dig tiden att skriva till oss.

Vi skulle vilja komma i kontakt med dig igen för se vad mer vi kan göra för att hjälpa dig. Vi har skickat ditt inlägg till varuhuset i Örebro men eftersom vi inte har mer kunddata än ditt profilnamn här på Trustpilot har vi svårt att nå dig. Därför önskar vi att du skickar oss ett mail till varuhuset du besökte, kitchen.orebro@giganten.se. Beskriv gärna din historia i ditt mail.

Elgiganten Epoq

Jag beställde ett kök från Elgiganten i…

Jag beställde ett kök från Elgiganten i Kungens Kurva. Säljaren som hjälpte mig hette Robert.
Vid leveransen upptäckte jag att köksluckorna hade fel färg jämfört med det som beställts. Jag kontaktade säljaren och informerade om felet samt begärde att luckorna skulle bytas ut. Trots detta har säljaren nekat till att åtgärda problemet.
Vid montering framkom ytterligare brister – flera delar var för små och passade inte som de skulle. Dessutom var två av delarna alldeles för stora och stämde inte överens med beställningen.
Säljaren har fortfarande inte tagit ansvar för den felaktiga beställningen eller erbjudit någon lösning på problemet. Jag är därför mycket missnöjd med både leveransen och hanteringen av ärendet

13 november 2025

Hej Akbar,

Tack för att du tog dig tiden att skriva till oss.

Vi skulle vilja komma i kontakt med dig igen för se vad mer vi kan göra för att hjälpa dig. Vi har skickat ditt inlägg till varuhuset i Kungens Kurva men eftersom vi inte har mer kunddata än ditt profilnamn här på Trustpilot har vi svårt att nå dig. Därför önskar vi att du skickar oss ett mail till varuhuset du besökte, kitchen.kungenskurva@giganten.se. Beskriv gärna din historia i ditt mail.