Zon en Scherm Omdömen 2 075

TrustScore 3.5 av 5

3,7

Det här tycker kunderna

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

26 maart. Zojuist een heel fijn, helder, gezellig, no nonsens gesprek gehad met Cardo in Hilversum en tot een offerte gekomen die vertrouwen uitstraalt. Binnenkort komt de inmeter langs. Wordt... Se mer

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Vorig jaar september 2 zonneschermen gekocht. Schermen zijn netjes gemonteerd. Echter bij 1 scherm die een uitval had van 4 meter waren wat problemen. Hiervoor zijn de service diensten 4 keer teruggew... Se mer

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Zon en scherm heeft bij ons precies de spot geraakt tussen prijs en service. We zijn van A tot Z geholpen door een bekwame medewerker in Zoetermeer, er is een heel mooi product geleverd volgens afspra... Se mer

Företaget har svarat

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Er is niets mogelijk alles je afwijkt van standaard! Men luisterd niet naar je vooraf afgesproken wensen en zeggen daarna dat je niet goed verteld hebt hoe je iets uitgevoerd wilde hebben. Vooral... Se mer

Företagsinformation

Skrivet av företaget

Zon en Scherm, jouw partner in zonwering en raamdecoratie! Bij ons vind je alles wat je nodig hebt om jouw huis comfortabel en stijlvol in te richten. Of je nu op zoek bent naar binnen- of buitenzonwering, bij Zon en Scherm ben je aan het juiste adres. Van zonneschermen en rolluiken tot aan terrasoverkappingen op maat, wij bieden een breed assortiment aan hoogwaardige producten die perfect passen bij jouw wensen en behoeften. Onze specialisten staan klaar om je te helpen bij het vinden van de ideale oplossing voor elk raam en iedere ruimte. We komen zelfs bij je thuis om alles nauwkeurig in te meten, zodat je verzekerd bent van een perfect passend resultaat. Maar dat is nog niet alles! Bij Zon en Scherm streven we naar de hoogste klanttevredenheid. Daarom bieden we niet alleen advies aan huis, maar hebben we ook showrooms verspreid door heel Nederland waar je onze producten kunt bekijken en uitproberen. Zo kun je de kwaliteit zelf ervaren en staan we altijd voor je klaar, waar je ook woont. Kies voor Zon en Scherm en geniet van hoogwaardige zonwering en raamdecoratie die perfect aansluit bij jouw persoonlijke stijl en woonwensen.

Kontaktuppgifter

1 stjärna

Har besvarat 82 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis efter mer än 1 månad

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Slechte communicatie en slechte afhandeling

Wij waren in eerste instantie helemaal fan van Zon en Scherm. Hoe ze ons in de winkel te woord hebben gestaan en hoe het inmeten gegaan is, zeer over te spreken. Toen kwam vorige week de dag van plaatsen, na 4.5 week netjes gewacht te hebben. Ze zouden er tussen 08.08 en 10.08 zijn. De heren kwamen pas rond 11-en aan, geen telefoontje, niks niet dat ze wat verlaat waren. (Wat overigens ook kan, maar wel zo netjes is om dat te laten weten)
De 1 ging beginnen aan het rolluik, de ander binnen met de luxaflex voor het grote raam. Die 2 dingen hangen keurig, zeer te spreken over. Toen kwam de achter deur aan bod. Jaloezieën met magneten, en jawel deze was te groot. Zowel in de lengte als in de breedte was het 5 centimeter te groot. Die middag, uiterlijk de dag erna zou ik gebeld worden volgens de monteur. Niemand belde, ik heb zelf maar contact opgenomen. De bon lag nog ergens op de stapel en kon nog wel een weekje duren! Aangegeven dat ik hier niet mee akkoord ging. Aantal uurtjes later kwam de email dat het garantie is en geregeld gaat worden en dat ik binnenkort een mailtje van de planning krijg wanneer ze komen. Ik netjes een mailtje terug gestuurd met wat wij beschikbaar zijn in de maand juli en dat wij augustus met vakantie zijn. Ik kreeg netjes een mailtje terug, dat hier rekening mee gehouden zou worden en dat ik anders gebeld zou worden. Vandaag komt de email van de planning, dat ze 8 augustus komen! Volgens mij zou ik gebeld worden als het anders uit zou pakken! Aangezien wij in augustus met vakantie zijn en dat direct al aangegeven had!! Ook nog eens 6.5 week wachten, voor iets wat niet eens onze fout is en met die 5 centimeter groter het wel met 4.5 week klaar was. Ik direct gebeld, waar je geen steek verder mee komt. Dan maar een Emailtje terug sturen. Kreeg ik reactie, of ik me gegevens kon opgeven! Dat gedaan en jawel, vervolgens krijg je geen reactie terug meer. Slechte zaak dit. Ik wacht nog een paar dagen af, anders ga ik mijn geld terug eisen!!

25 juni 2025

Beste Wendy,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om jouw ervaring met ons te delen.
Fijn om te horen dat je tevreden was over het bezoek in de winkel en de plaatsing van het rolluik en de luxaflex. We begrijpen dat de situatie rondom de jaloezieën voor veel frustratie heeft gezorgd, vooral door de te lange wachttijd, miscommunicatie en het niet volgen van de afgesproken planning. Dit had duidelijk beter gecoördineerd en gecommuniceerd moeten worden.

We nemen je feedback serieus en zullen onze processen rond garantieafhandeling en planning verbeteren om dit in de toekomst te voorkomen.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Wat was het een feestje om bij dit…

Wat was het een feestje om bij dit bedrijf een zonnescherm te kopen. Het hele proces liep soepel.

Online hadden we ons georiënteerd voor een scherm maar na advies van de verkoper zijn we voor een ander scherm gegaan. De verkoper dacht goed met ons mee en liet ons niet onnodige dure opties kiezen waar we niks aan zouden hebben.

Bij de afspraak voor het inmeten kwam de collega van Zon en scherm optijd aan volgens de vooraf afgesproken tijd. Bij het bestellen van het scherm bleek dat ons type motor niet leverbaar was en dat het daardoor 10 weken langer zou duren. Dit zou betekenen dat we het scherm pas eind zomer begin herfst zouden ontvangen. Er werd ons een gratis upgraden aangeboden om toch binnen 6 weken te kunnen plaatsen.

Uiteindelijk hebben we 5 weken moeten wachten tot plaatsen. Ook voor het plaatsen kregen we een tijdslot van 2 uur die gedurende de week nog iets aangepast werd. De mannen kwamen goed optijd en waren professioneel en vakkundig. Ze gingen in goed overleg met mij over mijn wensen en hoe de aansluiting er uit zou moeten komen te zien. Al met al hangt er echt prachtig scherm die netjes hangt en wij kunnen er al lekker van genieten tijdens deze warme dagen.

Al met al een feestje om hier iets te kopen. Je voelt je als klant nog echt klant en geen nummer. Perfect ga zo door!

17 juni 2025

Beste Marco,

Wauw, wat een geweldige review! Ontzettend bedankt dat je de tijd hebt genomen om je hele ervaring zo uitgebreid te delen. Wat fijn dat het hele traject, van advies tot montage, zo soepel en prettig is verlopen. Mooi ook om te horen dat er echt met je is meegedacht en dat je je als klant echt gezien voelde. Dat is precies waar we naar streven. Geniet volop van je nieuwe zonnescherm tijdens deze zomerse dagen!

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

We werden goed ingelicht wat mogelijk…

We werden goed ingelicht wat mogelijk was.

De installatie is keurig gedaan.

10 juni 2025

Beste Christa,

Bedankt voor je reactie! Fijn om te horen dat de installatie keurig is verlopen. We waarderen je vertrouwen en wensen je veel plezier met je zonwering.

defecte levering, 2 maanden wachten

Wij hebben 2 rolluiken gekocht. 1 van de rolluiken bleek 10 lamellen te weinig te hebben en kan dus niet volledig dicht. De plaatsing was op 27 Mei. Pas op 12 Juni krijg ik terugkoppeling dat dit wordt gerepareerd, deze kan uitgevoerd worden op 21 juli. We willen de rolluiken om de warmte buiten te houden, nou dan is de halve zomer al voorbij. Getuigd niet echt van een organisatie die haar best doet om tijdig klanten te helpen.

27 maj 2025

Beste Robin,

Bedankt dat je jouw ervaring met ons deelt. We vinden het zeer spijtig dat één van de rolluiken niet volledig geleverd was en dat de reparatie zo lang op zich liet wachten. We begrijpen dat dit vooral vervelend is geweest omdat het juist bedoeld was om de warmte buiten te houden.

We nemen je feedback serieus en zullen onze processen verbeteren om dit soort vertragingen in de toekomst te voorkomen.

Een rolluik op zolder

Een rolluik op zolder. De mannen waren keurig op tijd, gingen over de schutting (ivm tuinkamer) zo het dak op! Ze hebben geen puinhoop achter gelaten en waren zelfs behulpzaam bij een vraag over rolgordijnen ophangen in de tuinkamer! Top service!

19 maj 2025

Beste Carla,

Wat een mooie complimenten, dank je wel! Super om te horen dat de monteurs zo vlot en netjes te werk zijn gegaan én zelfs even hebben meegekeken bij je vraag over de rolgordijnen. We zijn blij dat je zo tevreden bent over de service!

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Eén groot stuk ellende (helaas kun je geen 0 sterren geven...)

• De beloofde plaatsing van onze rolluiken binnen 3 weken na bevestiging van offerte bleek toch niet te kunnen en we konden 6 weken wachten.
• Bij afspraak 1 bleek er te weinig tijd te zijn om naast het zonnescherm op de begane grond en de rolluiken op de 1e verdieping, ook nog het rolluik op zolder te plaatsen omdat er nog een steiger opgebouwd moest worden. Daar hebben we uiteraard alle begrip voor; als de werktijd om is, is dat gewoon zo.
• Bij afspraak 2 stond men aan de deur om te melden dat plaatsing van het rolluik op de zolder niet kon doorgaan, omdat het regende en het te gevaarlijk was om het dak op te gaan. Hoezo gevaarlijk? Er zou een steiger opgezet worden, die overigens ook nog met een fiks bedrag op de offerte vermeld stond. Bleek de beste meneer geen zin te hebben om een steiger op te zetten en zijn eigen manier bedacht te hebben om het rolluik te bevestigen. Ondanks dat de steiger op de offerte stond, was deze gewoon niet meegenomen. Hoewel we over die beslissing al niet tevreden waren, was het een dag van tevoren al duidelijk dat ze veel regen opgaven en hadden we dus ook gewoon afgebeld kunnen worden, zodat we niet voor niets hoefden te wachten. Vervolgens werd ons bij het plannen van een nieuwe afspraak meegedeeld dat die pas na 6 weken kon plaatsvinden, omdat ze de komende weken vol zaten. Hoe bedoel je? Doordat de eigenwijze monteur geen steiger wilde gebruiken, kunnen wij weer 6 nieuwe weken wachten?
• Afspraak 3 was een exacte herhaling van afspraak 2.
• Bij afspraak 4 werd er eindelijk goed weer opgegeven, maar helaas was de blijdschap van korte duur want de beste monteur die geen steiger wilde opzetten, had niet het goede materiaal mee om zich te zekeren en dus werd ook deze afspraak geannuleerd.
• Bij afspraak 5 werd eindelijk het rolluik geplaatst, maar over de manier waarop zijn we nog steeds niet te spreken. Om zich te zekeren werd er een touw met haak via de achterkant over het huis gegooid om aan de voorkant aan het busje vast te zetten. Hoe amateuristisch. Er liggen bovendien zonnepanelen aan die kant die zomaar stuk hadden kunnen gaan als de haak niet goed terecht was gekomen. Verder was er een dakpan scheef komen te liggen. Gelukkig werd dat aan einde van de afspraak gecontroleerd en werd de pan recht gelegd, maar voor het zelfde geld waren er één of meer naar beneden komen vallen.
• Door een fabricagefout hebben we daarna zeker nog twee afspraken moeten inplannen. Alle lof voor Pascal die verder dacht dan de overige monteurs en de fabricagefout ontdekte!
• Vervolgens hebben we nog alles in het werk moeten stellen om minder geld te hoeven betalen voor een steiger die nooit gebruikt werd en waardoor wij extra afspraken hebben moeten inplannen. 300 euro rekenen voor een ladder die je in een paar seconden uitschuift, is wel erg overdreven.

Inmiddels zijn we na de laatste afspraak slechts zo’n 9 maanden verder waarop er opnieuw problemen kwamen met het rolluik op de zolder. Aan de onderkant waren de geleiders vastgekit. Deze hebben losgelaten waardoor het rolluik uit de geleiders is gelopen. Hierdoor kan het rolluik niet meer omhoog en hebben wij en de buren veel last van het geklapper. Toen we hierover belden werd ons meegedeeld dat we over 6 tot 10 weken aan de beurt waren voor een reparatieafspraak. Die termijn vinden wij echt niet kunnen! Al die tijd kan er geen raam open om te luchten en ligt het rolluik los te klapperen, waardoor ook onze nachtrust verstoord wordt. Toen we dit op 5 juni 2025 aangaven werd ons verteld dat er die dag contact met ons zou worden opgenomen. Dat gebeurde niet en dus hebben we de volgende dag opnieuw gebeld. De persoon naar wie we doorverbonden zouden worden, was in gesprek en ons werd beloofd dat er later die dag contact met ons opgenomen zou worden. Dat werd opnieuw niet gedaan en dus hebben we aan het einde van de middag opnieuw gebeld. Ons werd meegedeeld dat er een bon was aangemaakt en dat er dinsdag contact met ons zou worden opgenomen door de afdeling ‘Planning’ om een afspraak met ons te maken. Ook dat gebeurde niet en dus hebben we dinsdagmiddag opnieuw zelf contact gezocht. Op de mededeling dat het scherm los zit en mogelijk helemaal los kon raken werd door de klantenservice laconiek gereageerd met ‘ja’. Dat kwam op ons over of we totaal niet serieus worden genomen. Opnieuw werd er beloofd dat er vandaag nog contact met ons zou worden opgenomen, maar helaas weer een belofte die niet nagekomen werd.

Al met al zijn wij HELEMAAL KLAAR met Zon en Scherm en zullen wij dit bedrijf bij niemand, maar dan ook echt niemand aanbevelen.

@Zon & Scherm: wij zitten niet te wachten op één of andere zogenaamd meelevende reactie dat jullie het vervelend vinden dat we niet tevreden zijn o.i.d. wat bovenstaande maakt ons wel duidelijk dat dat toch niet gemeend is en alleen maar bedoeld is om jullie schade te beperken

10 juni 2025

Beste,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om zo gedetailleerd jouw ervaring met ons te delen. We begrijpen volledig dat dit traject voor jou buitengewoon frustrerend en teleurstellend is geweest. Het spijt ons dat er zoveel misging bij zowel de planning, montage als opvolging van je rolluik, en dat dit geleid heeft tot lange wachttijden en meerdere afspraken.

We nemen jouw feedback zeer serieus en zullen onze processen, interne communicatie en klantenservice grondig evalueren om dit in de toekomst te voorkomen. We begrijpen dat je vertrouwen in ons bedrijf ernstig is geschaad en bieden onze excuses aan voor de vele ongemakken en frustraties die je hebt ervaren.

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Goed personeel en goed geïnformeerd…

Goed personeel en goed geïnformeerd wanneer ze langskwamen met de juiste tijd als het ergens anders tegen zat .

27 maj 2025

Beste Ruud,

Dank je wel voor je fijne reactie! Goed om te horen dat je tevreden bent over het personeel en de communicatie rondom de afspraak. We doen ons best om alles zo helder mogelijk af te stemmen, ook als er iets anders loopt dan gepland.

Goed advies

Goed advies. Keurige installatie.

19 maj 2025

Beste Rijk,

Dank je wel voor je korte maar krachtige reactie! Fijn om te horen dat zowel het advies als de installatie goed bevallen zijn. Geniet ervan!

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Goede installatie maar ook soms wat…

Goede installatie maar ook soms wat problemen die lastig te verhelpen waren. Rolluiken werkten niet naar behoren en duurde enkele maanden voordat het opgelost was, dit kwam omdat zo niet zo snel wisten hoe dit kwam, uiteindelijk goed opgelost. Er wordt in ieder geval altijd naar een oplossing gezocht en je wordt altijd vriendelijk te woord gestaan aan de telefoon.

29 augusti 2024

Beste Roos,

Bedankt voor je open en vriendelijke reactie! Fijn om te horen dat de installatie goed is verlopen en dat, ondanks de uitdagingen met de rolluiken, alles uiteindelijk naar tevredenheid is opgelost.

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Het zonnescherm is niet naar wens opgehangen

Het zonnescherm is geleverd volgens afspraak, is vlot en goed gemonteerd en functioneert goed.

Productkennis bij verkoop en vastleggen van de afspraken is in orde. Na het inmeten volgt er echter een tweede orderbevestiging met een ander bestelnr. en ander artikelnr. terwijl er inhoudelijk niets gewijzigd blijkt te zijn. Dat is verwarrend en vervelend omdat je je dan als klant gedwongen voelt om e.e.a. nogmaals te controleren, en je toch achterblijft met het knagende gevoel dat je misschien iets gemist hebt.

Verder is Zon en Scherm niet in staat gebleken om een specifieke wens die in het verkoopproces besproken is goed vast te leggen in het systeem en voor de uitvoerders inzichtelijk te maken. Wij hebben duidelijk gemaakt dat een regenpijp omgelegd gaat worden en dat het zonnescherm zo opgehangen moest worden dat dit niet in de weg zit voor de nieuwe positie van de regenpijp. Dit is uitgelegd in de showroom en zou geen probleem zijn, nogmaals uitgelegd bij het inmeten met weer de bevestiging dat het geen probleem was, ten slotte nogmaals uitgelegd aan de monteur die het scherm vervolgens toch zo monteert dat de regenpijp er niet meer recht langs kan lopen. Totaal onnodig en zeer teleurstellend...

Ten slotte: de schuinte (uitvalhoek) moest zo afgesteld worden dat het scherm niet tegen een buitenlamp aan zou komen. Omdat eerst de chemische verankering uit moest harden mocht het scherm de eerste twee dagen niet gebruikt worden en kon de monteur de hoek niet controleren en afstellen. Dit is uiteraard een begrijpelijk en acceptabel verhaal, waarbij de monteur meldt dat als de schuinte niet goed is het een kwestie van één telefoontje is en ze dan nog even langskomen. De realiteit is echter helaas dat je te maken krijgt krijgt met een service-afdeling die dit hardnekkig garantie blijft noemen, die niet om lijkt te kunnen gaan met extra informatie, en in eerste instantie pas over anderhalve maand iemand kan inplannen voor dit klusje van een paar minuten...

5 maj 2025

Top service

Hele goede communicatie. De monteur die de rolluiken kwam monteren, controleerde ze gelijk op oneffenheden. Die kwam hij tussendoor met mij bespreken. Daarna heeft de monteur het doorgegeven aan het bedrijf en ze hebben het gelijk goed opgelost.
We zijn ontzettend nlij met de rolluiken.

5 maj 2025
Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Service was goed, de winkel in Gouda bezocht voor advies. Daarbij een zonnescherm uitgezocht, goed geholpen hierbij. Achteraf werd ik nog gebeld omdat de prijs niet klopte, er bleek nog een korting te gelden, waardoor de prijs ongeveer 400 euro lager uitpakte! Kortom: Goede Service!

19 april 2025

Veel belovende, ...

De installatie is nog niet in gebruik, maar wat er nu hangt ziet er superstrak en professioneel uit. Wel zou het prettig zijn als de afwerking net zo zorgvuldig gebeurt als de plaatsing zelf. Na afloop lag de tuin nog vol met los materiaal en de oude, grote bouten van de vorige ophanging liggen nog op het dak. Zonde, want het zijn kleine dingen die het verschil maken. Als dat laatste stukje ook netjes wordt afgehandeld, is het wat mij betreft een dikke 5 sterren waard!

15 april 2025

Niet goed uitgevoerd.

Niet goed uitgevoerd.
Nadat ik iets afgesproken heb wordt het werk niet goed uitgevoerd en helaas moest ik het afkeuren. 4 weken wachten voordat het opnieuw gedaan kan worden. Is gewoon niet nodig.
Daarna werd het wel goed uitgevoerd. Terwijl andere opdrachten wel goed uitgevoerd werden

12 december 2024

Service overtreft de verwachtingen

Service overtreft de verwachtingen! Duidelijke communicatie en oplossingsgericht om de best passende montage van het zonnescherm te installeren. De installateurs waren heel vriendeljk en geduldig naar min moeder op leeftijd. Service zoals je nog maar zelden krijgt!

17 april 2025

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.