Banner for XOOON Nederland

XOOON Nederland Omdömen

TrustScore 4 av 5

Det här tycker kunderna

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

De eettafel heb ik online besteld en kon snel worden geleverd. De tafel werd netjes op tijd bezorgd. De bezorgers waren vriendelijk en zorgvuldig. Voor een eettafel van boven de 1000 euro zou het e... Se mer

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

De kast had ik niet in het echt gezien, zo uit de folder besteld dus was best ff spannend, maar dik tevreden het is zelfs beter als ik had verwacht Fijn contact met klantenservice gehad. Fijne bez... Se mer

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

- Aankondiging verzending (track & trace) nooit per mail ontvangen, pas na telefonische info op dag van verzending 2 uur voor bezorging..... - Bezorger PostNL sprak/verstond geen Nederlands of wenst... Se mer

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Onlangs zeer goed geholpen door de customer care van Xoon. Hebben me verzorgd van zeer goed advies en waren top en gemakkelijk bereikbaar. De geadviseerde meubels ontvangen vandaag en waren precies wa... Se mer

Företagsinformation

5. Möbelaccessoarer
  6. Soffbutik

Om XOOON Nederland

Skrivet av företaget

Uitgesproken designmeubelen geven karakter aan je interieur. Met XOOON haal je dat unieke product in huis. Onze meubelcollectie is geïnspireerd op de wereld om ons heen. Vormen, kleuren, texturen en materialen uit de natuur, samengebracht in eigen ontwerpen van Nederlandse bodem. Achter XOOON staan gepassioneerde mensen met een idee, liefde voor vormgeving en oog voor detail. Eén ding hebben zij gemeen: de wens om jou een exclusief en vooral betaalbaar meubel te bezorgen.

BANKEN TAFELS STOELEN

FAUTEUILS KASTEN

VERLICHTING WOONACCESSOIRES

Bij XOOON helpen wij je graag om jouw huis in te richten zoals jij het wilt. Onze collectie biedt daar alle mogelijkheid toe. Veel van onze meubelen kun je naar wens samenstellen én personaliseren. Bovendien zijn meubels uit verschillende collecties eenvoudig met elkaar te combineren. En daar helpen wij je graag bij!

Combineer jouw smaak met onze unieke designmeubelen en creëer jouw eigen stijl!

Onze beloftes

Skrivet av företaget

Unieke designs
Eigen ontwerpen, gewoon van Nederlandse bodem.
Stel je meubelen zelf samen
Kies de opstelling, stof en kleur die bij jou past en ga voor comfortabele opties die aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeuren.
Gratis online ontwerptools
Maak een ontwerp in 2D of maak gebruik van Augmented Reality (AR) om ons meubel in jouw interieur te zien.
3D-interieuradvies
Maak een afspraak in een van onze winkels voor een levensechte 3D-tekening van jouw nieuwe interieur.

Onze garanties

Veel meubelen uit voorraad leverbaar

Met meer dan 70 verkooppunten in de Benelux zit er altijd een winkel bij jou in de buurt. Daarnaast bestel je een groot deel van ons assortiment eenvoudig online.

Kontaktuppgifter

Promotion box for XOOON Nederland

Design met korting

Shop onze collectie designmeubelen nu met korting.

Bra

TrustScore 4 av 5

595 omdömen

5 stjärnor
4 stjärnor
3 stjärnor
2 stjärnor
1 stjärna

Ber kunder att lämna omdömen

Har besvarat 97 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 1 vecka

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Alla omdömen

303 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Na levering meubel

Na levering meubel, proberen wij al 2 weken telefonisch contact te krijgen met Xooon!
al heeeel vaak gebeld! maar krijg iedere keer een bandje te horen dat er geen medewerker beschikbaar is en dat ik bericht moet inspreken, en dit doe ik keer op keer en steeds met mijn telefoonnummer erbij vermeld maar tot op heden nog steeds niet teruggebeld!!!!!
Ik baal hier enorm van

Met de winkel kom ik er niet uit, daarom wil ik contact met de klantenservice van Xooon!?

17 augusti 2026

Beste Conny,

Dankjewel voor de extra gegeven informatie. Nu hebben wij intern voor je gekeken wat er precies bij de winkel is gebeurd. Nu hebben wij begrepen dat je vraag niet bij de juiste afdeling terecht was gekomen. Dit hebben wij nu alsnog gedaan met de vraag of er naar je bestelling en je aanvraag gekeken kan worden. Hierbij zal de desbetreffende afdeling van de winkel contact met je opzoeken zodra zij hebben kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Nu hopen wij uiteraard op een passende oplossing en hopen wij dat wij alsook de winkel je zo alsnog goed van dienst hebben kunnen zijn.

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Goede kwaliteit banken

Goede kwaliteit banken , eethoeken maar wel alles dezelfde stijl

13 augusti 2026

Beste Marianne,

Dankjewel voor je bericht en je feedback. Wat jammer om te horen dat onze stijl weinig verandering heeft gehad, maar wij zijn blij te horen dat je te spreken bent over onze kwaliteit banken. Wij hopen dat wij hier in de toekomst meer mogelijkheden in kunnen geven.

Wij zullen je feedback meenemen voor verdere inspiratie en danken je voor je eerlijkheid.

Xooon💐

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Slechte communicatie geeft helemaal…

Slechte communicatie geeft helemaal geen gehoor.

25 augusti 2026

Beste Brando,

Bedankt voor je feedback. Allereerst onze excuses dat wij langere tijd telefonisch niet goed te bereiken waren. Wij hebben daarom geprobeerd via de mail je te helpen bij je vraag. Onze excuses als dit contact niet naar verwachting is verlopen en wij hopen in de toekomst duidelijker te communiceren.

Nu hebben wij een mail naar je gestuurd in de hoop, ondanks dat de levering al is geweest, je tegemoet te komen.
Wij wensen je veel plezier met je aankoop en hopen je in de toekomst opnieuw te mogen verwelkomen bij Xooon.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Xooon levert niet op tijd en helpt niet mee

Via retailer Hoogenboezem 2 stoelen van Xooon (FINN) besteld begin mei. Ze zouden 8 weken levertijd hebben. Dat werden er 12, 2 dagen voor de bezorgdatum werd gemaild dat alleen de tafel geleverd zou worden en de stoelen pas later zouden komen.
In het portaal zouden ze in week 34 (3de week augustus) aankomen. Ook toen kwamen ze niet. Inmiddels wordt oktober als levertijd gegeven. Het is schandalig. We moeten voortdurend zelf zoeken naar levertijden en xooon doet helemaal niks om mee te denken. Zelfs de retailer (die het dupe is van ons ongenoegen) is verbaasd over de houding van Xooon en de slechte communicatie over levertijden. Trap niet in Xooon want het leveren doen ze niet volgens afspraken. (Er werden leen stoelen aangeboden. Die waren vies en kapot, leen fatsoenlijke showroom stoelen uit is mijn tip)

Dag Samantha van Xooon,
Uiteraard bedankt voor je reactie. Jullie presenteren op de website en social media nog steeds een levertijd van 8 weken. Dus het lijkt me niet dat deze ons verkeerd is doorgegeven. Maar begin juli leveren of oktober is nog al een verschil. Nu krijg ik het advies contact met jullie op te nemen. Aangezien jullie weten om welke bestelling het gaat, is het toch netter om zelf contact op te nemen met de klant? Denk klantgericht en plaats geen standaard reactie. Wij wachten nog steeds. Week 34 is al ruim verlopen en wij horen helemaal niks!

26 augusti 2026

Beste Tiemke,

Bedankt voor het delen van je ervaring. Allereerst onze oprechte excuses voor de foutief gegeven leverdata vanuit ons. Wij hebben je bestelling gevonden onder een andere achternaam en wij hebben onderzocht wat er precies is gebeurd.

Nu blijkt er op moment van bestellen een foutieve leverdatum te zijn gegeven vanuit ons systeem waarvan het portaal dit automatisch heeft gecorrigeerd naar de juiste leverdatum nadat het systeem de fout had ontdekt. De huidige status van oktober klopt dan ook met wat eigenlijk de juiste levertijd is. Gezien dit automatisch in het systeem is gebeurd wisten onze collega's van Xooon hier verder niet vanaf.

Wel vinden wij het spijtig dat wij hierin niet de juiste informatie hebben gegeven. Wij kunnen niets veranderen in de levertijd gezien wij in afwachting zijn van de stoelen, maar we hopen je op een andere manier een klein beetje tegemoet te kunnen komen. Hiervoor hadden wij dan ook graag even per mail contact met je gehad indien dit voor jou ook geen probleem is. Je kan ons bereiken via https://www.xooon.nl/contact/.

verder hebben wij je tip doorgegeven aan de winkel gezien zij de leenstoelen verschaffen in de hoop dat ze hier in de toekomst op kunnen letten.

Wij hopen je zo wat duidelijkheid te hebben gegeven en mocht je verdere vragen hebben dan horen wij dit uiteraard graag.

Samantha

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Zeer slechte communicatie en bereikbaarheid

Twee maanden geleden heb ik een schade gemeld, maar tot op heden heb ik hier per e-mail geen enkele inhoudelijke reactie op ontvangen. In de tussentijd heb ik meerdere malen geprobeerd telefonisch contact op te nemen, maar helaas is het niet gelukt om iemand te spreken te krijgen.

Via het servicenummer heb ik mijn telefoonnummer achtergelaten met het verzoek om teruggebeld te worden. Inmiddels zijn we twee weken verder en heb ik nog steeds geen telefoontje ontvangen.

Ik vind de wijze waarop de communicatie en bereikbaarheid worden afgehandeld bijzonder teleurstellend en absoluut niet klantgericht. Bij een schadeafhandeling mag je verwachten dat je tijdig wordt geïnformeerd en dat er op een redelijke manier contact kan worden opgenomen met de betreffende afdeling.

Gezien de lange wachttijd, het uitblijven van iedere inhoudelijke reactie en het gebrek aan bereikbaarheid, vind ik de dienstverlening tot nu toe ver onder de maat. Ik hoop dat mijn klacht alsnog serieus wordt opgepakt en dat er op korte termijn duidelijkheid en een passende oplossing komt.

27 juli 2026

Beste Marvin,

Bedankt voor het delen van je ervaring en onze excuses dat wij telefonisch slechter bereikbaar zijn geweest. Dit had te maken met meerdere zieke.

Helaas lijkt mailcontact niet bij ons binnen te zijn gekomen waardoor er bij ons nog geen klacht bekend was. Uiteraard willen wij hier graag bij helpen en hoop ik dat wij alsnog een passende oplossing kunnen bieden.

Wij hebben je een mail gestuurd met met betrekking tot je vraag en het eventueel toesturen van foto's indien dit aan de orde is.
Wij hopen dat wij je op deze manier alsnog van dienst kunnen zijn.

Klantenservice is ruk

Mooie meubels maar klantenservice is helemaal ruk. Hele meubelset gekocht: 6 stoelen, tafel, dressette en een tv meubel. En dan zo behandeld worden als klant, bizar.
Het TV meubel is 3x beschadigd geleverd, geheel buiten onze schuld om. Xooon erkent ook dat de schade in de fabriek/ het magazijn is ontstaan.

Bij de derde keer gehoord dat jullie geen nieuwe kast meer aan ons leveren en dat we 2 opties hebben: een kastdeur laten vervangen (en hopelijk een nieuw onderstel want die is ook beschadigd) of ons geld terug.
Xooon kon daarbij niet garanderen dat de kastdeur helemaal zou matchen met de kast die dan bij ons zou blijven. Ons geld terug is allemaal leuk en aardig, maar we hadden de meubels in een aanbieding gekocht die inmiddels voorbij is.
Als klant wordt je de dupe door de missende klantenservice van Xooon, een bedrijf dat zo erg adverteert met kwaliteit.
Zelfs de klantenservice van de Ikea is nog beter.

27 augusti 2026

Beste Cindy,

Dankjewel voor het delen van je ervaring. Wij vinden het spijtig te horen dat je ervaring met onze klantenservice niet naar wens is verlopen.

Nu kan het mogelijk voelen alsof wij niet willen helpen, maar met de omruiling van het kastdeurtje zagen wij hier juist, bij uitzondering, een passende oplossing. Wij vinden het jammer om te lezen dat deze oplossing niet als voldoende ervaren wordt. Wij hebben u er attent op gemaakt dat het kastdeurtje eventueel er anders uit kan zien, bij een omruiling. Daarom hebben we ook aangeboden om het kastdeurtje en het onder frame mee te nemen, zodat wij een passend en schadevrij onder frame en deur kunnen leveren. Wij hopen op uw begrip dat we niet kunnen achterhalen waar de schade veroorzaakt is, en hebben u dit ook zo met u gecommuniceerd.

Nogmaals vinden wij wel spijtig dat onze klantenservice niet aan uw wens heeft voldaan en dat er schade is ontstaan aan de meubels en wij hopen dat het schade probleem met de besproken actie opgelost zal zijn.

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Slechte prijs kwaliteit van de service

De bezorgers misten sociale skills en gebruikten een steekwagen op het midden van de kast, waarvan op de doos duidelijk staat aangegeven dat dat het zwakste punt van het product is, en dus niet mag. We hadden verwacht dat voor de prijs die we hebben betaald, de kast ook in elkaar zou worden gezet. Ook dat is niet gebeurd. De kast zelf is prachtig, stevig en van zwaar materiaal gemaakt. We zullen er hoe dan ook veel plezier van hebben.

19 augusti 2026

Goedemiddag,

Dankjewel voor het delen van je ervaring. Wij vinden het jammer om te horen dat de bezorging niet naar tevredenheid is verlopen. Wij hebben hier melding van gemaakt bij onze partner van de bezorging in de hoop dat we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Heel erg bedankt voor het delen zodat hiermee aan de slag kunnen.

Verder zijn we blij te horen dat de kast zelf naar wens is en ik wens jullie heel veel plezier met je aankoop.

Wij hopen je in de toekomst opnieuw bij ons te mogen verwelkomen.

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

In een week een immense hoeveelheid aan…

In een week een immense hoeveelheid aan review mailtjes ontvangen. Dus mijn data is weer eens doorgezet naar trustpilot en die laten me niet met rust. Daarom dus twee sterren want ik ben klaar met webshops die bedelen

Gewoon een product leveren is echt niet zo speciaal, en precies waarvoor ik betaal.

Verder was het allemaal conform verwachting

11 augusti 2026

Goedemiddag,

Dankjewel voor je feedback en excuses voor onze late reactie met betrekking tot je bericht. Wij vinden het jammer om te horen dat de berichtgeving teveel is geweest. Dit hebben wij intern gemeld met de vraag of dit anders kan gezien wij niet dit gevoel willen geven.

Wij hopen dat het product naar wens is en mochten wij iets voor je kunnen betekenen dan horen wij dit uiteraard graag.

Zeer compleet boekwerk

Zeer compleet boekwerk, leuke voorbeelden, geen spijt dat ik dit boek heb aangevraagd.
Wij gaan binnenkort naar Xooon in Berkel en Rodenrijs om ons verder te oriënteren.

3 augusti 2026

Goedemiddag,

Bedankt voor je positieve review. Wij zijn blij te horen dat het lookbook bevallen is en je hier inspiratie uit hebt kunnen halen.

Wij zien je binnenkort uiteraard graag bij onze winkel in Berkel en Rodenrijs om je verder van dienst te kunnen zijn.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Snelle service en mooie produkten

Snelle service , fijne tool om meubels in je interieur te ‘testen’ online, snelle verzending en goede kwaliteit. Handleiding ook helder. Top!

7 augusti 2026

Beste Sanne,

Dankjewel voor je positieve review. Wat super om te horen dat alles van begin tot eind van de bestelling inclusief de montage naar volledige tevredenheid is verlopen.

Wij wensen je heel veel plezier met je nieuwe aankoop, wensen je een heel fijn weekend en zien je graag terug bij onze webshop of een van onze winkels.

Xooon! 🌻

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Goede indruk gekregen.

Goede indruk gekregen.

20 juli 2026

Beste Stephanie,

Bedankt voor je goede review omtrent ons lookbook.
Wij hopen je op deze manier een goede indruk te geven en hopelijk staat er een product naar wens bij die past bij je interieur.

Wij danken je voor je feedback en zullen dit zeker meenemen voor verdere inspiratie.

Xooon💐

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Prima levering van de bestelling.

Prima levering van de bestelling.

3 augusti 2026

Goedemiddag,

Dankjewel voor je goede review. Wij zijn blij te horen dat de levering naar alle tevredenheid is verlopen.

Wij hopen dat je nieuwe meubel naar wens is en mochten wij iets voor je kunnen betekenen in de toekomst dan horen wij dit uiteraard graag.

Wij wensen je een prettig weekend!

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Goed verlopen via online verkoop

Goed verlopen via online verkoop, houden zich aan de levertijd, en wordt keurig thuis gebracht door 2 nette mannen die nog weten hoe het hoort! Erg tevreden ook over de bank!

6 augusti 2026

Beste Marina,

Bedankt voor je positieve review en wat fijn om te horen dat de levering naar wens is verlopen en dat onze bezorgers hierbij netjes hebben gewerkt. Wij zullen dit aan ze doorgeven gezien zij dit ook leuk zullen vinden om te horen.

Wij wensen je veel plezier met je nieuwe bank en hopen je in de toekomst opnieuw te mogen verwelkomen bij Xooon!🌷

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Nooit meer een bank van xooon!

Nooit meer een bank van xooon!
Na 8 jaar moeten we deze bank vervangen.
3 jaar na aankoop begon ze al door te zakken. Sinds de aankoop blijven de veren er uitkomen. Ook nu nog. Doordat ze zo doorzakt zitten we gewoon scheef. Neen, nooit meer ! Wees nu eerlijk, voor die prijs mag de bank wel voldoen aan redelijke degelijkheid. Verschrikkelijke kwaliteit.

10 augusti 2026

Beste Christel,

Dankjewel voor het delen van je ervaring en wat vervelend om te horen dat de bank niet aan de verwachting heeft voldaan. Er mag zeker verwacht worden dat een bank langere tijd mee kan gaan. Nu wilde we wel vragen of er contact is geweest met de winkel waar de aankoop is gedaan op moment dat de bank voor het eerst gebreken vertoonde? Of zij hier nu iets in kunnen betekenen durven wij niet met zekerheid te zeggen. Echter willen wij toch aanraden contact met ze op te nemen om te kijken of zij advies hierin kunnen bieden.

Wij danken je voor je feedback.

Goede klantenservice

Levering duurde lang maar klantenservice was netjes en stoelen zijn prachtig!

31 juli 2026

Goedemiddag,

Dankjewel voor je positieve review. Wij zijn blij te horen dat ondanks dat de levering langer duurde dat onze klantenservice je goed heeft geholpen en de stoelen verder naar wens zijn.

Wij wensen je veel plezier met je aankoop en wensen je een prettig weekend!

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Vind het een erg goed bedrijf

Vind het een erg goed bedrijf. Netjes verpakt ,goede bezorging en mooie kwaliteit. Zal hier zeker meer gaan bestellen.

Vriendelijke groet

1 augusti 2026

Beste José,

Bedankt voor je mooie review en wat fijn om te horen dat je zo te spreken bent over ons bedrijf. Wij zijn blij te horen dat de bezorging naar wens was en de over de kwaliteit van je product.

Wij wensen je veel plezier met je aankoop en wij zien je uiteraard graag terug bij onze webshop of een van onze winkels.

Xooon! 🌷

Kwaliteit

Duidelijke bezorgtijd, ik kon zelf een dag kiezen. Vriendelijke bezorgers. Mooie meubels makkelijk zelf te monteren.

Goedemiddag,

Dankjewel voor je positieve review! Wij zijn blij te horen dat je tevreden bent oven de bezorging en de montage van de meubels. Wij zullen je compliment doorgeven aan onze collega's van de bezorging gezien zij dit ook zeker kunnen waarderen.

Wij wensen je veel plezier met je aankoop en mochten wij iets in de toekomst voor je kunnen betekenen dan horen wij dit uiteraard graag!

Levertijd en compensatie

Bij aankoop van een eetkamerbank stond binnen 8 werkdagen geleverd. Uiteindelijk heeft het 2,5 maand geduurd. Dit was vervelend omdat ik op basis van de levering een tafel had besteld. Ze zeiden een dag voor levering pas dat ze het niet konden leveren terwijl al een datum was gepland. Naar mijn idee was dit al bekend maar werd de korte levertijd genoemd zodat je dit juist gaat bestellen. Bij levering zou ik een bericht krijgen over tijdslot op de dag. Dit is echter niet gebeurd en hier moest ik zelf achteraan zodat ik wel thuis zou zijn. Ter compensatie een bon gekregen van een winkel waar ik normaal niet iets koop. Een andere compensatie was niet mogelijk. Inmiddels is de bank ook in de aanbieding en had ik dus beter nu de bank kunnen bestellen.
Aanvulling 21/8: Er is inmiddels contact opgenomen en zij hebben het bedrag gecompenseerd t.a.v. aanbieding.

Beste Floor,

Bedankt voor het delen van je ervaring. Allereerst excuses voor onze late reactie op je review. Ik kan me voorstellen dat het na zo'n vertraging mogelijk voelt alsof dit mogelijk al eerder bekend zal zijn. Echter is dit vrijwel volledig geautomatiseerd waardoor wij niet direct zien dat een product vertraagd is en dit soms pas voorkomt of bekend wordt nadat een koop is gedaan. Dit proberen wij uiteraard te voorkomen en zullen hier dan ook aan werken om dit te blijven verbeteren.

Wij willen hierbij onze excuses aanbieden dat deze vertraging heeft plaats gevonden en dat je hier zo laat over bent geïnformeerd door ons.

Verder is er wat wij zien in de tussentijd contact geweest met betrekking tot de sale prijs en compensatie bon. Wij hopen dat wij je op deze manier alsnog hebben kunnen helpen en hopen dat je in de toekomst opnieuw mogen te verwelkomen.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Prima levering 2 vriendelijke studenten…

Prima levering 2 vriendelijke studenten hebben onze bank in elkaar gezet!!!

Beste Silvia,

Dankjewel voor je positieve review! Wij zijn blij te horen dat de levering naar alle tevredenheid is verlopen. Wij zullen je compliment ook zeker doorgeven aan onze collega's van de bezorging die dit ook zeker zullen waarderen.

Wij wensen je hele veel plezier met je bank en hopen je in de toekomst opnieuw te mogen verwelkomen bij Xooon!🌷

Mooie inspiratie

Mooie inspiratie, gave ideeën, Stylish.

1 juli 2026

Beste Peter,

Bedankt voor je positieve review.
Super om te horen dat het lookbook je ideeën en inspiratie heeft gegeven met betrekking tot het inrichten van je huis.

Indien wij ergens bij kunnen helpen zoals een staaltje of eventueel om mee te kijken waar de producten in het echt te bekijken zijn dan horen wij dit uiteraard graag. Je kan ons bereiken van 08:30 tot 17:00 via 088-203 94 20 of via ons contactformulier: https://www.xooon.nl/contact/.

Wij verwelkomen je graag bij onze webshop of een van onze winkels.

Xooon! 💐

Detta är Trustpilot

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.