Afspraken over installatie worden niet nagekomen. Zonnepanelen liggen al twee weken op het dak maar worden niet aangesloten. Zou dezelfde dag gebeuren. Zonder enige vorm van informatie komt de elect... Se mer
Det här tycker kunderna
Jaren geleden zonnepanelen laten plaatsen en alles in volle tevredenheid afgehandeld. Communicatie is en gaat erg goed en snel. Nu echter in 2025 zijn de beloofde en bedoelde voordelen door... Se mer
Företaget har svarat
Woensdag zijn ze van Wocozon hier geweest voor mijn zonnepanelen te plaatsen. Ze waren netjes op tijd. Hebben alles in één keer in orde gemaakt. Diezelfde avond kon ik mijn eerst opgewekte zonne-e... Se mer
Contact gehad ivm de afschaffing van de salderingsregeling die in 2027 in moet gaan. Dat betekent dat je dan veel meer betaalt voor de (niet alles natuurlijk) opgewekte kW dan dat je er voor terugkrij... Se mer
Företaget har svarat
Företagsinformation
Skrivet av företaget
Wocozon heeft maar één zonnig doel, zij maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer en brengt de woonlasten van huurders flink omlaag. Dit is mogelijk dankzij het professionele en enthousiaste Wocozon team!
Kontaktuppgifter
Leidse rijn 55, 3454PZ, De Meern, Nederländerna
- klantenservice@wocozon.nl
- www.wocozon.nl
Ingen aktuell inbjudningshistorik
Har besvarat 100 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 48 timmar
Så använder företaget Trustpilot
Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.
Naar tevredenheid.
Van begin (voorstel voor zonnepanelen) tot het einde (plaatsing en aansluiting) goed op de hoogte gehouden door Wocozon en het installatiebedrijf. De installatie liet wat maanden op zich wachten, maar dat is begrijpelijk.
Heel goed initiatief, en Wocozon is duidelijk een stichting die niet uit is op winst.
De installatie ging vlot. De elektromonteur kwam eerst om de kabel van zolder naar de meterkast te leggen en deze met een extra elektriciteitsmeter op/in de meterkast aan te sluiten (woning met begane grond met daarboven gelijk de zolder, dus simpel). De panelenmonteurs kwamen halverwege om de panelen te monteren en aan te sluiten. Al met al maar zo'n 3,5 uur werk voor mijn woning.
Zelf zou ik graag inzicht hebben in met name de technische staat/opbrengst per paneel. Ik vermoed dat zelfs Wocozon dat niet heeft want er hangt enkel een extra electriciteitsmeter (KWHIQ MN200-e) tussen de panelen (met micro-omvormers) en de meterkast. Deze meter praat niet met de micro-omvormers. Er hangt dus geen gateway in de meterkast die met de micro-omvormers communiceert en ik betwijfel sterk dat er een gateway op het dak ligt of de micro-omvormers zelf communiceren met Wocozon.
Kortom, als er een paneel/omvormer stuk zou gaan dan zou dat alleen op te merken zijn uit een lagere opbrengst. Daarom had ik graag de specificaties van de panelen willen ontvangen. Wocozon zegt wel dat ze zelf de installatie monitoren en komen repareren als hij niet juist functioneert.
UPDATE: Zojuist even met Zonmaat (installateur) gebeld en die hebben mij precies (en zeer behulpzaam) vertelt wat de Wattpiek van de panelen is en welke omvormers gebruikt zijn.
Op de extra elektriciteitsmeter in de meterkast kun je dus wel het actuele vermogen (kW) van alle panelen samen op dat moment aflezen en de opbrengst (kWh) sinds aanleg. De meter heeft een P1-poort dus de opbrengst is uit te lezen door een P1-meter en door te sturen naar Home Assistant bijvoorbeeld.
Op het online dashboard waar je als bewoner toegang toe krijgt is op de hoofdpagina een sneloverzicht te zien van de opbrengst van: gisteren, de laatste 7 dagen, de laatste maand en van het huidige jaar. Daarnaast staat een tabel met de opbrengst per maand. En dan is er nog een pagina "Geschiedenis" waar een kalender te zien is waar je kunt bladeren tussen jaren en maanden om een maandoverzicht te zien van de opbrengst per dag.
Verder alleen een "Mijn gegevens"-pagina met je adres, woningbouwcorporatie en hoeveel panelen je hebt.

Svar från Stichting Wocozon
Zie antwoorden in de enquête
Very grateful
They where very effective, friendly and very professional.

Vriendelijke monteurs
Vriendelijke monteurs. Zowel de elektricien als de dakwerkers. Ondanks de warmte hebben ze hun werkzaamheden prima gedaan.
Niels de elektricien, is hier het langste geweest. Aardige man en heeft zijn werk en werkplaats goed en netjes afgeleverd.

Svar från Stichting Wocozon
Goede klantenservice en duidelijk…
Goede klantenservice en duidelijk antwoord. Installatie gegaan goed en zonnepanelen weken wel goed!

Svar från Stichting Wocozon
Ik had gewoon een paar vragen over de…
Ik had gewoon een paar vragen over de opwekking en registratie daarvan, daar volledige uitleg over gehad, tevens nog even een vraag hoe Wocozon en Eigen Haard staan in het gegeven van het beëindigen van de salderingsregeling per 1-1-2027.
Het blijkt dat zij beide strijden voor een zo goed mogelijke opbrengst voor de huurders.

Svar från Stichting Wocozon
Kijk uit voordat je in zee gaat met dit…
Kijk uit voordat je in zee gaat met dit bud bedrijf!!!! 3 jaar geleden zonnepanelen geplaatst met een meter,ook een app waar je kan bij houden wat je oplaad per 24 uur,nou dat dacht je die app is uit het jaar 1418,werkt voor geen kant,nee de meter was kapot bedacht een wijsneus zich nieuwe meter erop ja zoals het prod zijn ook de monteurs die wist niet meer welke meter er geplaatst was echt top.werkt dus nog niet nee de monteur kwam een antenne plaatsen dan was alles opgelost. Niet dus, en nu.??? Kan je appen bellen,smsje sturen die oplichters reageren gewoon niet meer. De hele buurt klaagt er over. Dus nog tot 2027 dan gaan ze van het dak niet goed schiks dan....
Alles verliep prima
Alles verliep snel, soepel en duidelijk. Aardige monteurs.

Svar från Stichting Wocozon
Beoordeling klantenservice (nog geen panelen)
Mijn review berust zich alleen op het contact met de klantenservice naar aanleiding van het voorstel om via de woningbouwvereniging 6 panelen te laten plaatsen. Mijn vragen werden duidelijk beantwoord en mijn berekening omtrent besparingen werden bevestigd. Dit alles zolang salderen nog van kracht is na 1/1 2027 is veel onduidelijk maar Wocozon zegt mee te bewegen met de gebruikers dat die niet gedupeerd worden (al zal dat laatste meer aan de WBv zijn want zij zijn eigenaar en verhuurder van de panelen) maar toch 5 sterren voor de info voorafgand aan mijn beslissing in te stappen al dan niet.

Svar från Stichting Wocozon
Ik heb er echt ENORME spijt van dat ik…
Ik heb er echt ENORME spijt van dat ik hier in getrapt ben, en nou zit ik er levenslang aan vast!! De enige die het contract op kan zeggen is WocoZon zelf, zelfs de woningbouw kan het niet opzeggen.. (Niet dat ze dat zouden willen, want ze MOETEN van de overheid verduurzamen, en dat doen ze dus doormiddel van zonnepanelen..) Ik zou er nog voor verhuizen ook om er van af te komen, maarja een andere sociale huurwoning is ook niet te krijgen!
Het stinkt aan alle kanten als je het mij vraagt. Dan kan het wel een stichting zonder winstoogmerk zijn, maar ik denk niet dat de directeur zichzelf het minimumloon betaalt. Dat in combinatie met de onopzegbaarheid van het contract maakt volgens mij dat hij de rest van zijn leven gegarandeerd is van een inkomen, en dat ten koste van de minima waar die claimt het voor te doen.
Ik wil er gewoon vanaf, en wel zo snel mogelijk, voel me echt zwaar genaaid. Ook wil ik dat IEDEREEN diezelfde mogelijkheid krijgt! Desnoods met betaling van een boete, zolang dat een redelijk bedrag is natuurlijk.
Een extra bijkomstigheid is ook nog dat ik vanwege persoonlijke omstandigheden al 8 jaar lang niet over kan stappen van (onder andere) energieleverancier, waardoor ik dus nog extra vast zit..
Misschien moet ik maar eens langs het juridisch loket, als dat ook nergens toe leidt dan trek ik ze zelf wel van het dak af en gooi ze op marktplaats! Ben het echt helemaal zat!

Svar från Stichting Wocozon
In het begin toen ze de zonnepanelen…
In het begin toen ze de zonnepanelen neer lagen zei ik al direct dat ze verkeerd lagen
3 stuks liggen tegen een blinde muur waarvan ik hooguit 1 uur zon had
Afspraak was na 1 jaar als we niet de 2000 hadden gehaald dan bellen dat heb in in februari gedaan toen was het 1818 .ik zou terug gebeld worden maar na bijna een maand verder niks gehoord en nog steeds geen 2000
Word tijd dat ik maar de woningbouw
waarschuwd
Dit schiet niet op en ze bellen niet terug

Svar från Stichting Wocozon
Het bedrijf heeft een duidelijke…woonwens
Het bedrijf heeft een duidelijke uiteenzetting gegeven over de kosten en hoe een en ander gerealiseerd zou worden.

Svar från Stichting Wocozon
bedankt voor het aansluiten en activeren

Svar från Stichting Wocozon
ben zeer te vreden over de hulp die…
ben zeer te vreden over de hulp die geboden wordt!

Svar från Stichting Wocozon
Alles is netjes en zonder problemen…
Alles is netjes en zonder problemen verlopen.

Svar från Stichting Wocozon
opgescheept met Wocozon (aangepast na reactie van wocozon)
panelen zijn voor een derde deel begroeid met mos. De jongeman vond dat de opbrengst nog goed was als de opbrengst nog goed was. Na aandringen zal er op afstand een techneut naar kijken. Ze willen niet langskomen.
Het is op geen enkele manier mogelijk dat begroeide panelen dezelfde opbrengst hebben als schone. Helaas zit ik opgescheept met Wocozon omdat ik een woning huur. Ik heb al contact gehad met wocozon. Over dit contact en de nihile dienstverlening gaat mijn reactie

Detta är Trustpilot
Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.
Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.