Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Ser man på 41 recensioner, de flesta recensenterna var besvikna över sin totala upplevelse. Många kunder upplever att kundtjänsten är otroligt svår att nå och att den ansvariga personalen sällan tar sitt fulla ansvar när allvarliga problem uppstår i lägenheterna. Dessutom klagar flera personer öppet på orimligt höga hyror i förhållande till fastigheternas genomgående dåliga skick och ett kraftigt eftersatt underhåll. Vissa recensenter var nöjda med sina lägenheter, och uppskattade både trevlig personal samt snabb hjälp vid olika typer av felanmälningar. En del hyresgäster noterade också att företagets studentbostäder fungerar riktigt bra och att vissa utvalda områden upplevs som både fräscha och trygga.

Ämnen som oftast nämns

Service

Användare beskriver negativa interaktioner med service och upplever att hyresvärdens engagemang har varit i... Se mer

Staff

Konsumenter uttrycker stark missnöje med personalens bemötande. Många uppger att personalen upplevs som... Se mer

Facilities

Recensenter belyser negativ aspekter av facilities, där många uttrycker stor missnöje med fastighetens dåliga... Se mer

Price

Kunder uttrycker stor frustration gällande priser och hyresnivåer, där många anser att de betalar oskäligt... Se mer

Location

Kunder hade tvetydiga upplevelser med location, där vissa uttrycker stor missnöje med specifika områden,... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Willhem Linköping ska ni akta er för! Efter en dålig upplevelse när jag bodde där med massor av silferfiskar och mögel så flyttar jag ut. Bodde där 3 månader plus 3 månaders uppsägningstid. Den sista... Se mer

Mycket dålig erfarenhet av Willhems support. Hela sommaren hade vi allvarliga temperaturproblem i vår nybyggda lägenhet. Vi fick ingen hjälp och fick stå ut med detta dag och natt med en liten bebis a... Se mer

Ett utav dom värsta hyresbolagen som finns iallafall i Karlstad. Har problem med störande granne så la en störningsanmälan. När jag inte fått svar på över en vecka ringde jag och påminde. Men nu nästa... Se mer

Aldrig vart med om värre hyresvärdar än willhem. Har försökt höja inomhustemperaturen i över 1,5 år, men pågrund av all byråkrati så kommer man aldrig lyckas. Skulle aldrig rekommendera lägenhetern... Se mer

1. Hyresförmedling
  2. Lägenhetsuthyrning
  3. Fastighetsförvaltning
  4. Mäklare
  5. Fastighetsmäklare

Informationen kommer från olika externa källor

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Vi äger och förvaltar cirka 17 500 hyreslägenheter på tillväxtorter i Sverige. Och vi växer. Välkommen att söka ditt boende hos oss!

1,4

Mycket dålig

TrustScore 1.5 av 5

Ingen inbjudningshistorik registrerad

1,4

Alla omdömen

48 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Jag måste lägga ett veto här.

Jag måste lägga ett veto här.
Dom erfarenheter som vi har är positiva. Trevlig personal, hjälp snabbt. I bland går rykten som en löpeld,jag har bara positivt bemötane av både vaktmästare och de som tar emot våra klagomål. Hittils bara positiva erfarenheter. Vi flyttade in här den 28 maj ännu så länge är det bara bra. Linnea Axelsson, Linköping

25 augusti 2025

Akta er

Finns ingen kundsupport att ringa till. Bara en telefonsvarare där alla allternativ till slut bara leder till "gå till dina sidor på vår hemsida", även alternativet "har du frågor".
Väl på deras hemsida möts man av väl sorterade kategorier, vilka i tur bara leder till platityder.
Vi vill t.ex veta var vi kan slänga våra sorterade sopor, plast, kartong osv. Så vi går in på delen "sopor" som ger oss rådet "släng soporna på angiven plats".
Ingenting om VAR angiven plats är!

Vi har även saknat internet i 2 veckor då dom verkar ha installerat en fast router i lght och vi fick aldrig någon ström kabel till denna.
Men efter ~1 vecka fick vi till slut svar från mail supporten. "Det är Telias ansvar att ni har allt ni behöver" löd svaret.
Bara det att det är en FAST installation. Vilket betyder att varken vi eller Telia har fullmakt att göra något med routern även om Telia nu skulle vilja ta på sig det ansvaret. Och att Telia ens skulle ha en sladd till en gammal router från Hedenhös tid finner jag osannolikt.

Utöver det så är lght fylld med dåligt spacklade hål och fel nyans på väggfärg. Skadade golv mm.
Jag har tagit foton på det utifall dom skulle börja skuldbelägga oss för det när vi flyttar.
Vilket känns väldigt relevant i skrivande stund!

Edit: Min kära fästmö lyckades få någon från Willhem att komma ut för att titta på routern. Det höjer dom något i mina ögon.
Jag är ännu inte helt nöjd. Men att dom försöker gör mycket!

4 augusti 2025

Sveriges i särklass sämsta bostadsbolag.

Klagade på deras sätt att sköta hyresgästers rättigheter.
Städa gemensamma utrymmen,storstäda två gånger om åretDet städade aldrig,de struntade överhuvud taget i sina skyldigheter.
Jag fick ett brev att jag skulle gå ut med mina hundar för det var en sanitär olägenhet och de påstod att mina hundar fick göra sina behov inomhus. Alltså,de är bara såna lögnare så man tappar hakan.
Jag har nu anmält Wilhelm. Väntar nu på att åklagaren ska ta upp detta i Tingsrätten. Själv har jag uppdrag i hovrätten.
Usch,vilket otroligt oseriöst bostadsbolag. De borde få förbud att driva bostadsbolag.

29 juli 2025

Katastrof

Katastrof
Hyra inte från willhem
De är Katastrof
Du kan inte ringa de att säga att vitvaror måste fixa, vatten i köket funkar inte, grannar är också Katastrof, du ringer Securitas, och willhem och de kan inte hjälpa dig om granar gör problem dig, de slänger sopor, och kräks från balkong, och allt går på mitt balkong de kan inte hjälpa mig jätte dåligt jag flyttar om 10 dagar från willhem och jag vill inte måla vardagsrum och tvätta fönster for att de kan inte hjälpa mig när jag behöver hjälp jag betalat hyra 10 000 kronor och de kan inte fixa något, bara skriv ärende och sen de svarar inte, stor nej till willhem.. granar har hund i lägenheten och du kan inte använda hiss för att de luktar jätte dåligt för att granar och hund bajsar, kräks på hiss !!
Stor NEJ TILL WILLHEM

4 juli 2025

Fruktansvärt dålig hyresvärd!!

Fruktansvärt dålig hyresvärd!!! Råder inte ens min värsta fiende att hyra lägenhet hos Willhem. Reparation för vitvaror som är sönder i lägenheten tar oändligt många veckor. Ringer man kundtjänst säger de bara ”skapa ärende” fast man varit utan spis i över en månad så räknas det inte som något akut. De avslutar ärenden och säger att det är åtgärdat fast ingen ens satt sin fot i lägenheten så man får börja om på ruta ett. Otroligt nonchalant kundtjänst och bovärd som bara säger ”jag förstår” men gör INGENTING åt saken. Återigen, håll er långt borta från Willhem!!!!

10 juni 2025

Sämst

Om ni vill bo i en lägenhet där elementen inte fungerar på vintrarna, trasig port som låser ut dig, kundtjänst som inte svarar på dina ärenden, avloppslukt i badrummet som inte åtgärdas, löjliga hyreshöjningar och äggade fasader som inte tvättas bort så tycker jag absolut detta är något för dig. Absolut sämsta hyresvärden någonsin.

1 maj 2025

Välj aldrig Willhem.

Willhem är verkligen de absolut sämsta som finns, det har hänt så mycket med dem men idag var det f** droppen

Willhem går alltså in i längdenheten utan någon förvarning överhuvdtaget
Jag ligger hemma nyopererad och sover, när jag lyckas ta mig upp och går ut från sovrummet för att jag vaknar av att någon öppnar dörren så står det en kille från Willhem i min hall, det han säger är ”vi har lite personal så vi hinner inte boka tid”

De skulle alltså fixa kylskåpslådor och toarullshållare som var sönder från förra hyresgästen, ett ärande som har vart öppet i deras system i 4v utan svar, som dessutom lovades skulle ha gjorts dagen efter slutbesiktningen (en vecka innan jag skulle flytta in)

Hur f** har de rätt att gå in i någons lägenhet såhär utan tillstånd eller ens någon förvarning??
Jag kan säga att jag kommer både byta lås och flytta här ifrån så snabbt jag kan, jag tänker inte behöva vara rädd för att främmande personer kommer in i min lägenhet.

Välj. Aldrig. Willhem.

19 juni 2025

Willhem AB Karlstad är det absolut…

Willhem AB Karlstad är det absolut sämsta hyresbolaget i Karlstad. De har en person i receptionen som är otrevlig och inkompetent, samt falsk och otrevlig mot sina kunder. Akta er för att skriva kontrakt med dom. Skulle inte skada om man vore lite mer hjälpsam och serviceinriktad.

17 juni 2025

Hyr INTE här!

Absolut sämsta kundservice jag varit med om och har bott hos många hyresvärdar.
Fakturorna är för höga och de vägrar fixa det, hamnar på fel mail som de inte heller kan/vill fixa.
Otroligt otrevliga och är inte ens lite tillmötesgående.
Kallt på vintrarna, porttelefonen funkar aldrig som den ska.
Nej fyfan!

23 maj 2025

Detta är under all kritik!

Detta är under all kritik!
Vad ni en gör! BO INTE MED WILLHEM.
Jag hyr ut min lägenhet i andrahand för att testa bo sambo. Den 25/1 2025 fick jag ett meddelande om att det är godkänt att hyra ut den till min hyresgäst. Igår fick jag ett brev ifrån willhem om anmodan att säga upp min lägenhet för att jag hyr ut den utan tillåtelse. 🤯 ( Har allt dokumenterat)
Ringde hyresgästföreningen som nu tar tag i mitt femte problem med willhem.
Jag även haft råttor som förstört halva mina saker i källaren samt mina grannar. Mögel och fukt och katastrofalt dåliga lägenheter.

Kommer ta detta vidare till hyresnämnden. Det känns skönt att få rättvisa efter att ha bott hos dom i 3 år.
Jag kan med många fler intyga också hur det är att vara anställd på willhem.
Hur dom mobbar ut sina anställda.

Uppdragsgranskning eller kalla fakta borde ta tag i detta.

Bu bu bu

15 maj 2025

Undvik Wilhelm – min sämsta hyresvärd någonsin!

Undvik Wilhelm – min sämsta hyresvärd någonsin!
Wilhelm är det värsta hyresbolaget jag haft kontakt med, både i Eskilstuna och kanske i hela Sverige. Ibland kan det ta flera veckor eller till och månader innan du får svar på felanmälningar.
Städningen är dålig,lägenheterna är kala och bemötandet via mejl är otrevligt. Dessutom höjer de hyran kraftigt varje år.
Om du vill undvika stress flytta inte till en Wilhelm lägenhet

9 maj 2025

Ursel

Först ska man räkna med 1t väntetid om man vill nå willhem via telefon (har ringt 3 gånger de senaste månader så det är lika lång varje gång).
Sen är de ur dåliga att hantera soprummet och källsortering som hämtas av ett företag som tömmer och slänger hur som helst utan att sortera. Bra gjort!
Men nu, efter ett systembyte av webbsidan så kan inte man prenumera sig för lediga bilplatser längre. Dvs att man inte får ett mejl om någon parkering är ledig i området som det var förre. Så hur är det tänkt? ska jag logga in varje dag och se om någon bilplats finns att söka? Jag nämnt problemet till kundservice men inget kommer att hända menade damen. Ur dålig hyresvärd. Och jag pratar inte om att det varit verkligen kall i lägenhet år efter år.

6 maj 2025

Riktiga skojare

Riktiga skojare, när jag flyttade in (nyproduktion) så var allt redan avtalat och klart av hyresvärden angående bredband och tv med Telia. Så jag behövde aldrig göra det själv. Skönt tyckte jag. Avgiften för det kom på hyresavin.
Flyttade ut för ett år sedan och frågade om jag behövde avsluta bredbandet, fick till svar NEJ.
Nu när jag loggar in på Mitt Telia i min nya lägenhet så ser jag att både bredband och TV står kvar på mitt namn. ETT ÅR EFTER UTFLYTT.
Jag bad Telia ta bort detta från mig och fick då veta att routern måste tillbaka.
Hörde av mig till WILLHEM samma dag, ringde = inget svar, ingen mailadress finns, chatten skulle vidarebefordra till Stockholmskontoret.
Gick en vecka, fortfarande inget svar. Får sms påminnelse av Telia att skicka tillbaka routern. Försökte ringa IGEN, kommer inte fram. Chatten skulle återigen påminna kontoret i Stockholm att återkoppla.
Fick samtidigt veta av Telia att den nya hyresgästen INTE har något Telia avtal, det står alltså kvar på MIG.
Nu har det gått TVÅ VECKOR sedan jag först försökte höra av mig. Har även skrivit på Willhems Messenger, de har läst meddelandet men INTE SVARAT.
Jag kan komma att bli debiterad 500kr för detta av Telia, för att inte routern skickas tillbaka.
Detta är det mest oprofessionella jag varit med om.
Om WILLHEM ser detta så får de gärna höra av sig ASAP

10 april 2025

Västerås

Står i våra kontrakt att fel ska anmälas på yttre område men varför ska vi göra det när det inte görs något åt problemen! Stora pott hål i gräsmattor o vägar och som inte är åtgärdat på 1 år. Husfasad som är stora sprickor i (varit så i ca 3år nu) Så negativa och ohjälpsamma i Västerås. Så otrolig otrevlig personal.

19 mars 2025

Wilhelm Helsingborg

Jag har bott i Wilhelm AB ( de tog över fastigheter efter Akelius AB) i Helsingborg mellan 2013-2024, jag blir mörkrädd när jag läser alla negativa kommentarer, jag kan bara ge beröm till Wilhelm AB i Helsingborg, jag har alltid blivit bemött respektfullt och fått återkoppling på fel anmälningar ganska snart och fått dem utförda också. Flyttade dock till annan hyresvärd i Sep 2024 men skulle kunde tänka mig Wilhelm igen .

31 augusti 2024

Hyresvärd går in utan ok.

Hyresvärd använde huvudnyckeln och gick in i min lägenhet medans jag låg och sov. Stod därefter och kollade på mig medans jag låg i sängen. Visade sig att de hade gjort fel i deras system med service ärenden. Önskar verkligen jag skojade. Sjukt obehagligt.

7 mars 2025

Varning varning!

Varning, varning!
Den värsta hyresvärden i hela Göteborg!
Vid inflyttning upptäckte vi att lägenheten var i ett obeboeligt skick. Vi fick ingen visning och inga bilder innan vi skrev på kontraktet. Lägenheten var obesiktigad, med smuts och skadedjur (silverfiskar och kackerlackor) överallt.
Dessutom elsäkringarna är de gammaldags modell som man pluggar in, vilket enligt jourpersonalen innebär en hög brandrisk vid belastning. Andra hyresgäster berättade att den tidigare hyresgästen hade en brand i köket.

UNDVIK denna hyresvärd!

26 februari 2025

Är det här ditt företag?

Skapa ett konto gratis