Väntat nu i över 18 månader på att få hjälp med ny elkabel mellan gata och vår brf fastighet i Solna... Fortfarande ingen återkoppling eller prognos när vi förväntas få hjälp. Gör det väldigt svårt at... Se mer
Sammanfattning av omdömen
Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen
Ämnen som oftast nämns
Omdömen som formar denna sammanfattning
- Energileverantör
- Elbolag
- Leverantör av förnybar energi
- Solenergiföretag
- Solenergientreprenör
- Leverantör av solenergiutrustning
Vattenfall erbjuder tjänster inom el och fjärrvärme.
Sverige
- www.vattenfall.se
Vad är kommunikation?
Om man skriver att en beställning kan ta upp till två veckor, varför kontaktar man då inte kunden överhuvudtaget om det är något problem?
Inte ett ord 15 dagar senare.
Bra kundtjänst och förmånligt pris ☺️
Bytte till vattenfall eltavtal efter att ha prijämnfört på elskling. Valde Vattenfall till slut eftersom dom billigare alternativen antingen hade urusla betyg här eller en elleverantör ej svarade i telefonen trots timvis med väntan (har inga könummer) och en elleverantör som inte har någon kundtjänst alls utan bara mailadress. Tips alla kolla det innan! Har nu bundit ett väldigt förmånligt pris fast och jag fick ett bättre pris än på många av dom andra elleverantörerna OCH fossilfritt! Nu har vi tre år fast pris och sparar 5000kr på det (3300kWh/år) jämfört med vårat gamla bolag som inte ens erbjuder fast pris. Är sååå nöjd!
går inte komma i kontakt med dem som…
går inte komma i kontakt med dem som håller i ledningsbyggnad på min fastighet. har försökt i 4dagar dovck inte heltid men ändå komplett galet. men dom ringer och vill bli min el leverantör skulle INTE TRO DE.
bästa service
bästa service, dem hjälpa mig med elen hemma billigt pris och trevligt person
Typ 10 avbrott på denna vecka.
Typ 10 avbrott på denna vecka.
Och så känner vattenfall att det är skäligt att höja sina priser trots att de redan har höga priser.
Kortslutning i matningen in till…
Kortslutning i matningen in till huset,byggström snabbt fixat av vattenfall vilket är bra så klart..
Men kundservice är en annan femma,ingen som kan ge någon som helst återkoppling eller prognos när arbeten ska ske,till och med när 2 mån passerat.När man kontaktar kundtjänst känns det som man ringt ett helt annat bolag,typ inhyrd kundservice som inte greppar frågeställningarna
De hade sönder min luckan till min…
De hade sönder min luckan till min elcentral vid service o vägrade sen att ersätta det. De skyllde ifrån sig på andra. Har aldrig varit med om så dåligt bemötande.
Luras med lägre priser på telefonen
Luras med lägre priser på telefonen. Sen får man en specifikation som är missvisande och dyrare, se upp
Vad som än går fel är alltid ditt fel
De skickar inkasso på mig för att DE har glömt att skicka fakturan till mig i tid, det är inte mitt fel att jag inte kunnat betala en icke existent faktura. Ett så här dåligt och inkompetent företag borde inte få vara ansvarig för elnätet över stora delar av Sverige
Katastrofalt!
Efter 1 år har vi fortfarande inte fått någon riktig hjälp. Vi skickas runt mellan olika avdelningar och ingen vet vad som skall göras. Nu sitter vi med Byggström fortfarande och kan ej nyttja det som solcellerna producerar. Hur svårt ska det vara? Det har ju varit Vattenfalls medarbetare här och kopplat in strömmen, men ingen hittar vår adress eller vårt anläggnings:id i systemet? Jag försöker få ut en fysisk person på plats, vi blir lovade att bli uppringda hela tiden men ingen ringer. Nej detta är fruktansvärt dåligt. Så otroligt trist att vi är beroende av Vattenfall för själva nyinstallationen och elnätet. Jag hoppas vi blir kompenserade.
Undvik Vattenfall som pesten om du KAN
Undvik Vattenfall som pesten om du KAN! Köp INTE solceller eller batterier. I bästa fall får du betala överpris och i sämsta fall får du betala överpris utan att få det du betalat för.
Köpte en ganska stor anläggning av dom och det tog över ett år innan allt var klart. De hade otroligt dålig koordination mellan sina underleverantörer och sin i princip obefintliga projektledning.
De slutatde med att jag inte fick en panel installerad, trots att det fanns plats för den för att deras planeringsverktyg inte tillät och när jag uppmärksammade dom på det ville de ha 13.000 för att sätta upp den. DE satte växelriktaren på motsatt sida från elcentralen och kunde inte lösa det. Jag löste det tillslut genom att fixa grävning runt tomten men de drog inte av något från priset trots att det minskade deras kostnad, däremot lade de på kostnad för allt de kunde komma på så räkna med ett pålägg på 10% från offert! Avtalet garanterar att deras installatörer arbetar på ett säkert och tillåtet sätt men jag har t.o.m. video på att dfe inte gör det men AMV bryr sig inte.
Summan av kardemumman är att du BÖR undvika vattenfall. Välj en mindre entreprenör som faktiskt lyssnar på dig istället!
"Kundservice" ?
Jag satt i telefonkö i en(1)
tim. för att få beskedet :
"Vi har skapat ett ärende"!
Revolutionen emot Vattenfalls El monopol
Låt kundservice medarbetarna vara så att säga,har inget med det här att göra. Kritiken är mot Vattenfall (!)
En liten åsksmäll eller regnskur och strömmen går häruppe i Lappland, Moskosel. Det är inte första gången minsann och ändå är det härifrån som hälften utav Elkraften kommer. Den tillhör Oss häruppe och därmed rejält sänkta elpriser.
Vi ger oss inte. Detta är samernas land, inte Stockholms..
Revolutionen kommer.
BEN Moskosel, Lappland, sverige
De lurar in kunderna i nya avtal.
De lurar in kunderna i nya avtal.
De skickar ut mail (säger de iaf) där de skriver att om du inte besvarar detta mail inom en viss tid så går du med på detta nya avtal och har inget att säga till om det. Avtalet som har mer än dubbelt så högt pris mot nuvarande (som redan det var nästan dubbelt så högt som det tidigare). De bryr sig inte alls om att ta reda på om kunden har fått deras mail. De hade kunnat skicka mail som om de inte får svar så ringer de upp och försäkrar sig om att kunden nåtts av "informationen". Men nej, de hittar på att kunderna ingått dessa avtal och kräver att de betalar. Antingen avtalet ut eller att man ska köpa sig fri med en engångssumma som de inte kan specificera.
Håll er borta från detta företag!
Nu har de specificerat kostnaden till at bryta detta ettårsavtal till priset av el för 6 månader! På nått sätt ska väl VD:n få in sin miljonlön...
Använt deras roaminglösning InCharge i…
Använt deras roaminglösning InCharge i all i evighet, plötsligt dyker en faktura upp för tusentals kronor och de har plötsligt infört minutavgift trots att laddningsleverantören inte har några minutpriser. Att man inte ens kan meddela stora prisförändringar gör att jag tappat tilliten till dessa. Införde dessutom avgifter mitt på blanka sommaren när det knappt finns effektbehov. Aldrig mer!
Sitta 2 timmar i telefonkö för att…
Sitta 2 timmar i telefonkö för att mötas av någon inhyrd kundtjänst som inte ens begiper enkel frågeställning, bara då för att bli vidarekopplad till "någon annan som kan" med då ytterligare 1 timme i kö. Bara för att denne ska repetera proceduren... Nej fifn, den dagen jag lyckas bli fri från deras klor ska jag jubla.
Jag skickar ett mail till Vattenfall…
Jag skickar ett mail till Vattenfall med en fråga. Efter två dagar får jag svar från Vattenfall men inte på det jag frågade om. Det är ett inklippt standarsvar avseende anslutning till elnätet. Snällt att jag fick svar, men ännu snällare om jag fått svar på min fråga.
Jag beslutar mig för att ringa Vattenfall. Jag ringer klockan 14.45 den 12 juni 2024. Efter 1 timme 12 minuter och 18 sekunder svarar en trevlig medarbetare. Inte riktigt den svarstid som jag förväntat mig av en så stor organisation som Vattenfall.
Personalen i kundtjänst får ta allt ovett från upprörda kunder. Bonus för att hålla ned kostnaderna hamnar väl hos cheferna som har underdimensionerat sin kundtjänst.
Svaret från Vattenfall blir nu att det ibland är många som ringer samtidigt. Så är det säkerligen, men när svarstiderna sällan är under 1 timme oavsett när man ringer så bör man nog som en stor organisation ta sig en funderare över om man måste utöka antalet medarbetare i kundtjänst.
Fick jag då svar på min fråga när jag väl kom fram. Tyvärr inte, vilket inte är medarbetarens fel. Jag fick dock ett annat telefonnummer men de har bara öppet mellan 9-15. Så i morgon sitter jag nog ytterligare drygt en timme i telefonkö till en annan enhet inom Vattenfall.
Mitt avtal med Vattenfall går ut i december. Kommer jag att vara kvar som kund? Naturligtvis inte eftersom jag vill ha en leverantör som i alla fall inte tvingar mig att sitta i telefonkö i över en timme om jag vill tala om den tjänst som jag betalar för. Tyvärr äger Vattenfall nätet, men den kontakten får ju min nya elleverantör hantera efter december.
Vattenfall, ni kan ju inte skylla på dålig lönsamhet och att det är därför ni inte har en fungerande kundtjänst.
Personalen i er kundtjänst är toppen. Synd att inte ledningen ser till att de har en dräglig arbetsmiljö och att kunderna får den service som de borde kunna förvänta sig.
Kanske borde chefernas arbetsdag börja när de ringt till kundtjänst och anmält att de är på jobbet. Arbetstiden börjar när de kommit fram till kundtjänst. Samma sak vid lunch och hemgång. Fast vid hemgång räknas tiden för hemgång från det att de ringde till kundjänst, inte när de kommit fram. Så det blir nog sena dagar för dessa chefer. Undrar hur lång tid det skulle ta innan kundtjänst skulle få rätt dimensionering om denna rutin infördes.
Nyanslutningsärende
Nyanslutningsärende, kunde ta upp till 6 månader enligt dom själva men har nu gått långt över 1.5 år.
Blev lovade inkoppling i september förra året via mail men har ej fått hjälp än.
Inga svar och ingen återkoppling.
Tur för dom att dom har monopol annars hade jag aldrig varit deras kund.
Extremt dyrt att vara kund i detta…
Extremt dyrt att vara kund i detta företag.!
En VD som tjänar miljoner i sk lön!
Förolämpning mot oss medborgare i Sverige!
Kan inte bli mer än ett minus betyg.!
Ett av de sämsta företagen i Sverige?
Ett av de sämsta företagen i Sverige? Anmälde mig till Vattenfall i december 2021 om att jag var intresserad av att skaffa solpaneler till mitt tak. Fick omedelbart ett automatmail om att man behövde en massa mer uppgifter för att kunna ge mig en offert. Många frågor var det, många bilder och mått som jag skulle bifoga. Går igenom allt och sammanställer det så som Vattenfall ville ha det (vilket egentligen är deras uppgift att sammanställa - det är jag som är kunden och jag skall inte behöva göra deras jobb). Därefter får jag absolut ingen som helst återkoppling. Noll och intet. Idag skriver vi mitten på 2024...
Detta är alltså det intresse Vattenfall har INNAN du blivit kund (och det är alltid då som ett företag är som MEST intresserat av dig). Hur är Vattenfalls intresse EFTER det att du blivit kund? Jag vågar inte ens föreställa mig detta.
Lägg din tid, energi och pengar på ett annat företag.