Det här tycker kunderna

Företaget har svarat

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Ik heb contact gehad met TransIP support en daar vielen drie dingen positief op: 1. supersnelle reacties 2. super bruikbare reacties 3. online hulp van meerdere medewerkers en dat allemaal snel en... Se mer

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Al meer dan 15 jaar klant en altijd tevreden. In die tijd VPS'en en domeinen afgenomen en beheerd en nooit problemen gehad. Zelden downtime gehad en altijd goed geïnformeerd. De diensten worden tege... Se mer

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Mijn ervaring met TransIP is ronduit slecht en onacceptabel. Gedurende een langere periode had ik geen toegang tot mijn account doordat ik geen verificatiecodes ontving. Dit betrof een te... Se mer

Företaget har svarat

Företagsinformation

1. Webbhotell
  2. Molnlagring
  3. DNS-leverantör

Skrivet av företaget

Hostingprovider TransIP telt meer dan 100 medewerkers en is er sinds haar oprichting in 2003 van overtuigd dat iedereen zich zelfstandig moet kunnen bewegen in de digitale wereld. Door middelen aan te reiken waarmee je naar eigen inzicht je online dromen kan realiseren, is TransIP uitgegroeid tot de grootste domein-, hosting- en VPS-leverancier in de Benelux. Met haar producten spreekt TransIP zowel de doorgewinterde techie aan die zijn infrastructuur zelf in de hand wil houden, als de internetgebruiker die een comfortabel digitaal leven wil leiden met veilige en krachtige online tools. Sinds 2019 is TransIP onderdeel van team.blue. Met ruim 600 medewerkers werkzaam in expertteams en meer dan 1,2 miljoen klanten is team.blue de leidende digital enabler voor bedrijven en ondernemers in Europa.

Kontaktuppgifter

1 stjärna

Har besvarat 68 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 1 vecka

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Fijne service

Ik werd naar aanleiding van mijn vraag snel teruggebeld en op die manier geholpen. Erg fijne service!

15 april 2026

Zeer slechte ervaring!

Mijn ervaring met TransIP is ronduit slecht en onacceptabel.

Gedurende een langere periode had ik geen toegang tot mijn account doordat ik geen verificatiecodes ontving. Dit betrof een technisch probleem aan hun kant, waardoor inloggen simpelweg niet mogelijk was. Ik heb dit destijds ook gemeld bij de support, dus het probleem was bekend.

Als direct gevolg hiervan kon ik mijn facturen niet inzien, niet beheren en uiteraard ook niet tijdig betalen. Ondanks deze omstandigheden zijn de kosten gewoon blijven doorlopen en zijn er zelfs extra kosten bijgekomen.

Wat hier echt misgaat, is hoe TransIP hiermee omgaat. In plaats van verantwoordelijkheid te nemen voor een situatie die buiten mijn invloed lag, wordt nu van mij verwacht dat ik alsnog de kosten betaal.

Dit vind ik heel onredelijk. Wanneer een klant aantoonbaar geen toegang heeft tot zijn account door een technisch probleem en dit ook tijdig meldt, mag je verwachten dat hier eerlijk naar wordt gekeken.

Op deze manier wordt het risico volledig bij de klant gelegd, zelfs wanneer de oorzaak niet bij de klant ligt. Dat is wat mij betreft geen goede werkwijze voor een hostingprovider.

Ik raad TransIP dus absoluut niet aan.

10 april 2026

Hoi,

Ik snap jouw frustratie helemaal als je het zo leest! En ik snap dat je deze na een ervaring als deze van je af wilt schrijven.

Helaas kan ik op basis van de gegevens van je hier geen account bij ons vinden. Zou je een mail kunnen sturen naar support@transip.nl ter attentie van Beau? Dan zoek ik dit voor je uit en zal ik kijken wat hier mis is gegaan, zowel technisch, maar vooral ook menselijk.

Een kleine toelichting op dit alles, geen excuus overigens, is dat we veel geautomatiseerde processen hebben. Het proces voor accountverificatie is een andere, opzichzelfstaande, van die voor onbetaalde facturen. Nu had mijn collega, aan wie je had gemeld dat je niet meer in je account kon, actie moeten ondernemen om te zorgen dat het automatische proces voor onbetaalde facturen hier wél rekening mee kon houden.

Ik hoop oprecht iets van je horen zodat ik dit voor je kan rechtzetten en zorgen dat je weer gewoon in je account kan.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Ik zou hier niet een service afnemen.

Onbeschofte en onbehulpzame klantenservice. Ze negeren mij maanden en leggen vervolgens de fout bij mij neer. Controlesysteem werkt ook niet en ook dat zou mijn probleem zijn. Ze maken vooral veel dreigementen en lossen niets op en wettelijk en feitelijk worden er dingen gezegd die 1. Niet mogen en 2. Gewoon niet kloppen volgens het wetboek en jouw rechten als consument. Niet vergeten dat mensen jullie betalen transip, niet andersom! Dit is geen service!

Dit lijkt meer op oplichterij dan een betrouwbaar bedrijf.

9 april 2026

Hoi Marinthe,

Ik zal het maar gelijk erkennen: dat klinkt niet goed. En dit is uiteraard noch de service, noch de ervaring waar we voor staan.

Je geeft een aantal dingen aan die mij schokken en waar ik graag met je over in contact kom. Zo zouden we je maanden hebben genegeerd, wat uiteraard niet bewust is gebeurd en mogelijk op een technisch issue duidt. Controlesystemen die niet werken, ik ben benieuwd welke controlesystemen dit dan zijn. We hebben namelijk geen signalen ontvangen dat het niet werkt. Hier monitoren we strak op namelijk.

Daarnaast zouden we gedreigd hebben en lossen we niks op en komen we met wettelijke onjuistheden. Dat zijn nogal wat claims om te maken. Die zoek ik graag uit. Want de wet volgen is het minimale, maar normaal en vriendelijk met je klanten omgaan is de basis van klantenservice.

Zou je jouw bericht kunnen sturen vanuit het controlepaneel ter attentie van Beau en iets meer uitleg kunnen geven over de dingen die je hier zegt? Dan zoek ik dit graag tot de bodem voor je uit.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

zonder wat aan te geven krijg ik zomaar…

zonder wat aan te geven krijg ik zomaar een factuur behoorlijk bedrag ook

31 mars 2026

Hoi,

Een factuur krijg je bij ons natuurlijk niet zomaar, die krijg je voor geleverde diensten. Nu begrijp ik dat het voor jou niet duidelijk is waar deze factuur voor is. Dat is vervelend om te vernemen.

Facturen sturen we altijd naar het e-mailadres die staat ingesteld in het controlepaneel. Op de factuur zelf kan je zien voor welke dienst en welke periode deze is. Mocht je de mail met de factuur gemist hebben dan kan je de facturen ook altijd opvragen en inzien in het controlepaneel.

Ik kijk graag voor je mee waar de factuur voor jou voor is en waarom je de mail gemist hebt. Kan je een bericht sturen vanuit je controlepaneel of een mail naar support@transip.nl? Als je deze richt aan Beau dan komt hij mij mij terecht en zoek ik het graag voor je uit!

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Eenvoudig in gebruik, goede service, goede features.

Stack Storage van TransIP is een van de meest gebruiksvriendelijke en uitgebreide storage diensten die ik voor particulier gebruik kan vinden. Niet de allergoedkoopste, maar ook zeker niet de duurste. Daarbij kunnen standaard meerdere gebruikers worden aangemaakt voor bijvoorbeeld familieleden en werkt het delen van mappen en bestanden tussen de gebruikers heel eenvoudig. Het ondersteunen van WebDAV en SFTP is een heel groot pluspunt!

30 mars 2026

Dramatische service.

26 mars 2026

Hoi Niek,

Vervelend om te vernemen dat je de service als dramatisch hebt ervaren. Dat is uiteraard niet de kwaliteit die we nastreven.

Ik ben in de communicatie gedoken die jij met mijn collega hebt gehad. Hieruit blijkt dat je naar ons toe wilde verhuizen met een domein die je ook gebruikt hebt om je account bij ons aan te maken. Bij het aanmaken van een nieuw account vragen wij altijd om je e-mailadres te verifiëren. Omdat dit e-mailadres gekoppeld is aan het domein wat je ook direct hebt willen verhuizen is er denk ik aan jouw kant iets mis gegaan omdat je geen toegang meer tot dat e-mailadres hebt.

Dat kan natuurlijk gebeuren. Geen probleem! Mijn collega heeft daarom met je meegedacht en een alternatieve manier van verificatie aangeboden. Hier zaten jullie nog middenin waarna de communicatie vanuit jouw kant is stilgevallen.

Uiteraard helpen we je graag om alsnog de verificatie en de verhuizing van je diensten in orde te maken! Ik hoop snel iets van je te horen middels een mail naar support@transip.nl. Dan maken we het direct in orde.

Geen aanrader,

Service is zeer slecht en prijzen erg hoog ivm andere hostings, zowel voor domeinnamen als hosting.

Door TransIP ben ik ook een complete website kwijtgeraakt door slecht advies. Kon niet rekenen op begrip of excuses. Blijf hier ver vandaan!

23 mars 2026

Hoi,

Dat klinkt als een hele slechte ervaring. Uiteraard is het nooit ons doel om jou slecht advies te geven of om je website te laten verdwijnen.

Support blijft mensenwerk dus er kunnen altijd fouten gemaakt worden, maar die moeten dan wel correct worden opgelost. Ik begrijp uit jouw bericht dat dit niet het geval is geweest. Dat is erg slecht van onze kant. Ik wil onze oprechte excuses aanbieden voor, in eerste instantie, het slechte advies en dat we daarna niet tot een passende oplossing zijn gekomen.

Zou je een bericht kunnen sturen vanuit je controlepaneel, ter attentie van Beau? Dan kijk ik graag met je mee wat hier mis is gegaan en hoe we dit nog voor je kunnen oplossen. Ik hoop iets van je te vernemen!

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

I rarely leave reviews, but this experience warrants one.

I rarely leave reviews, but this experience warrants one.

Due to outdated company details on my account (an inactive email address and bank account), I missed a payment on my 2-year contract. I take full responsibility for that. I paid the outstanding invoice including interest, and immediately contacted TransIP to update my payment information and prevent this from happening again.

Their response was to permanently block my account.
I accepted that, moved on, and assumed the matter was closed. Then I received another notice from the debt collection agency for a new outstanding invoice, on an account I had already been locked out of, sent to an email address I had explicitly told them was no longer active.
This is the core issue: I proactively reached out to fix the problem, was clear about not receiving emails, and was blocked before I could make any changes. TransIP created the exact conditions for this situation to repeat itself, and then held me responsible when it did.

Not just poor service. A process that actively works against the customer.

20 mars 2026

Hi RJ,

I completely understand. You reached out to let us know you overlooked an invoice, that can happen to anyone. Given the situation, you actually did everything right, and still ended up here.

This is not an excuse, but an explanation of the process. Our process for unpaid invoices is fully automated. So being blocked initially and eventually being referred to a collection agency is the result of that automated flow.

However, once you contact our support team and explain your situation and your intention to pay the invoice, they should take you out of this automated process and work with you to find a suitable solution. Our sincere apologies that this did not happen in your case.

Could you please send an email to support@transip.nl, for the attention of Beau? I would be happy to resolve this for you. I hope to hear from you soon.

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Extreem teleurgesteld in de werkwijze…

Extreem teleurgesteld in de werkwijze van TransIP. Vanwege een kleine achterstand in betalingen is zonder pardon mijn GEHELE portfolio aan domeinnamen stopgezet (DNS-blokkade). Hierdoor ligt mijn bedrijf volledig stil en lijd ik op dit moment direct omzetverlies.

Dat er herinneringen gestuurd worden begrijp ik, maar het direct offline halen van alle diensten is een buitenproportionele maatregel die ik me als ondernemer niet kan veroorloven. Mijn vertrouwen in TransIP is volledig weg. Zo ga je niet met klanten om die afhankelijk van je zijn.

Daarnaast sinds de overname door team.blue zijn de prijzen van bijvoorbeeld .nl-domeinen met wel 25% naar €14,99 en inmiddels zelfs richting de €16,50 per jaar bij verlenging). Ter vergelijking: bij andere aanbieders betaal je voor exact hetzelfde .nl-domein vaak nog geen €5,- tot €7,-.

10 mars 2026

Hoi Nisar,

Je geeft aan dat we jouw diensten hebben geblokkeerd vanwege een achterstallige betaling. Dat is uiteraard erg vervelend en geen maatregel waar we snel op teruggrijpen, maar in sommige gevallen helaas nodig.

Voordat we overgaan op zo'n ingrijpende maatrelen, wat we snappen dat dit ingrijpend voor jou als ondernemer kan zijn, staat een factuur al meerdere maanden open en hebben we meerdere herinneringen gestuurd via mail en SMS. Als na al deze tijd en moeite een factuur nog niet betaald is dan gaan we inderdaad over tot andere maatregelen zoals het blokkeren van onbetaalde diensten.

Uiteraard snappen we het als je als klant soms wat (financiële) ruimte nodig hebt en je facturen niet op tijd kan voldoen. Daar is bij ons altijd ruimte voor, maar dan moeten we wel weten dat je die ruimte nodig hebt. Neem daarom altijd contact met onze Supportafdeling op als je een factuur niet kan voldoen. Zij denken graag met je mee en komen altijd met een passend voorstel.

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.