Jag fick ingen hjälp på Kungsgatan.Synoptik Haninge klarade inte att skicka viktigt synintyg till Transportstyrelse Efter en månad fick jag påminnelse och ringde själv till Transportstyrel... Se mer
Baserat på omdömen, skapat med AI
Synoptik etablerades i Sverige 1991 och är idag med över 140 butiker och en omsättning över 1.2 miljarder en av landets ledande aktörer inom optik. Genom att erbjuda kvalitetsoptik som alla kan ha råd med ska Synoptik bli Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks därför en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7.000 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se synoptik.se.
JAN STENBECKS TORG 17, 164 40 , KISTA, Sverige
Svarar vanligtvis inom 24 timmar
Dom är duktiga på att lura på folk svindyra abonnemang.
Betalat nästan 15k för två par glasögon och två synundersökningar som annars skulle ha kostat runt 6k om man betalat det direkt.

Svar från Synoptik
Det här är det sjukaste abonnemanget, trodde inte det gick att ”lura” någon såhär? Vad ingår ens?!
Hur kan det stå att byte av båge ”ingår” en gång per år om jag måste betala abonnemanget i ett år extra när jag gör det?!
Hur kan det stå att det ingår solglasögon i min styrka om jag får betala extra för det och dessutom betala abonnemanget längre?
Hur kan det kosta att reparera varje gång när ”oturskydd” ingår och reparationer?!
HUR är detta bättre för mig när det kostar såhär fruktansvärt mycket och jag dessutom måste lämna tillbaka bågarna?!
När jag reparerade en repa så bad jag att få byta glas till det starkare som jag har (det ska ju också INGÅ) men jag fick ändå betala för reparationen?!
Helt sanslöst dåligt och nu står man med tusentals kronor kvar att betala i flera år, för vad, galet.

Svar från Synoptik
Tyvärr fick jag glasögon, men min syn är inte klar. De frågade mig om min syn kunde förbättras inom en vecka, men utan resultat det ut.

Svar från Synoptik
Mycket besviken på synoptik som inte kunde ge mig abb på bara summan
420kr i månaden bara för man själva blivit lurad o fått en anmärkning så ska man bli bestraffad!! Tror dom verkligen att jag inte skulle kunnat
Betala 420kr i månaden i 2år o fått 2 bra glasögon med solsskydd nu får jag klara mig med Terminalglasögon
I jobbet o Privat....

Svar från Synoptik
2 gånger har jag blivit "hemskickad" för jag varit några minuter sen till bokade tider i Örebro.

Svar från Synoptik
Det har gått över 4 månader sedan jag fick min linsstyrka uppdaterad. Jag har gått till butiken 8 gånger, gjort allt jag ombetts om men fortsätter få min gamla linsstyrke leverans. Jag har dessutom lämnat in felaktiga linser men får ändå fakturera trots att det skulle räknas bort och har dessutom beställt mindre antal linser i min leverans men får ändå samma kostnad/frekvens på fakturan.
Jag brukar aldrig gnälla, men det här är helt otroligt dåligt.
Alltså vad håller ni på med?

Svar från Synoptik
Jag tog en prenumeration. Har nu betalat 4680 kronor för ett par glasögon som jag råkade tappa bort på bussen. Måste dyka upp på en Synoptik-butik exakt den 30:e januari för att undvika att betala 195 kronor och, believe it or not, "köpa tillbaka" brillorna som jag redan pröjsat 4680 kronor för! Det här är ingen butik, det här är en blodsugare. Nya glasögon kostade 395 kr för 2 stycken på Specsavers. Även om jag tappade bort ett par i månaden så skulle det löna sig ;)

Svar från Synoptik
Lite smil hade väl varit trevligt . Kanske var en dålig dag för leg optiker . Och verkade inte gilla barn som var med . Det som övervägde en stark 4 a var den övrigt trevliga personalen men leg optikern bör gå en charmkurs.

Svar från Synoptik
Jag vill verkligen ge ett stort tack till Synoptik för deras fantastiska kundservice och hjälpsamhet. Jag bytte till Synoptik då jag har fått sämsta möjliga service hos en annan optiker samt felaktiga glasögon. Omhändertagandet hos Synoptik har varit fantastiskt och de har verkligen fått mig att känna att kunden är i fokus. Ingen stress, stort tålamod och jättebra hjälp med att välja bågar. Jag är så nöjd med att jag bytte till Synoptik och kommer fortsätta besöka butiken i Frölunda.

Svar från Synoptik
Varning för Synoptiks "förmånliga" abonnemang. Väldigt otydligt att rör sig om leasing. Banklån är billigare. Bunden i två år men sedan ändå betala för utlösen. Trots att betalt mer än hela värdet Blev i princip påtvingad abonnemang, när jag ville betala allt på en gång. Blev väldigt dyra glasögon. Ingen kontakt med kund om att två årsperioden närmar sig. Jag hade ett par glasögon som las med för att det behöver vara två glasögon med. Detta andra par hade jag betalt 100% av efter 11 månader och alltså betalt mer än dubbelt så mycket för efter två år. Behövde ändå betala restvärde?? för dem när jag sa upp avtalet. Restvärde finns ju inte för annan än mig, eftersom inte passar någon annan. Inte som en leasad bil som kan säljas vidare. Avtalet fortsätter att löpa till man säger upp det, så i princip ett evigt avtal, som gör att man betalar glasögonen flerfalt. Om jag skulle utnyttja avtal och byta till nya, så upplevs det som bättre, men är i princip inte det. Man kommer inte ur avtalet utan att betala restvärde.
Nu ska jag ha del av skulden som inte höll koll, men upplägget är lurendejeriaktigt

Svar från Synoptik
Mitt barn hade gjort glasögon som kallas lätt progressiva glasögon och en glaset ploppat ut hela tiden. Efter några primitiva åtgärder problemmet blivit inte fixat. Till sist ville vi lämna tillbaka glasögon och ångra köpet. Då hade vi pratat med dåvarande butikschef om det. Vi fick lämna in dom och skulle återkomma dagen efter.
Då hade satt glaset fast men vi fick aldrig veta vad hon hade gjort och mitt barn sagt att det känns inga skillnader mellan nya och sina gamla glasögon.
Nu i efterhand vet vi att butikschefen skiftat glasen. Nämligen byte plats mellan höger och vänster glaset utan att ta hänsyn till att glaset är progressiva. Alltså det blivit felaktiga monterade och mitt barn hade inte haft nytta av det progressiva glasögon under åren, tyvärr.
Nu hade vi skiftat om glasen och problematiken med ploppat ut glaset återigen börjar hända.
Nuvarande butikschefen vill inte lyssna och fixa dom. Hon säger att det har gått långt tid och vi gör inget åt det.
Vi känner oss lurat och tycker att Synoptik måste åtgärda glasögon men butikschefen vägrar att hjälpa oss....
Så aldrig mer Synoptik för oss.....

Svar från Synoptik
Hur svårt ska det vara att säga upp ett avtal. Synoptik har verkligen gjort det så svårt som det kan bli. Glöm att du kan göra det inloggad på deras hemsida, man måste uppsöka butiken. Det gjorde jag idag, och det var inte så lätt där heller, mitt abonnemang går ut i augusti 2025, dom krånglade och bad mig återkomma i juli, varför det, jag stod på mig och ville ha skriftligt på att jag sagt upp abbonemanget när det löper ut efter dom två åren, till sist så skrev dom ut en uppsägning som jag fick signera. Tror inte dom fattar att kunder som blir irriterade på deras affärsmetoder knappast stannar kvar.
Nu byter jag optiker.

Svar från Synoptik
Jag har köpt nya glasögon och genomfört en ögonkontroll. Allt utan problem.
Men, men, men. Det visar sig att dom skickar idiot-email om olika "erbjudanden", trots att jag fick besked att dom inte skickar reklam när dom fick min email.
Fruktansvärt.

Svar från Synoptik
Synoptik har inte dragit pengar av mig på 9 månader utan att säga något. När jag hörde av mig för jag tyckte det var märkligt så sa de att jag genast måste betala 9 månaders abonnemangskostnader, de ville inte hjälpa eller ta ansvar för att skulden hade byggts upp utan påminnelse. Idag fick jag ett inkassokrav på 2500kr som måste betalas inom 1 vecka. Inga pengar på nio månader spelade alltså ingen roll men när jag uppmärksammade problemet som måste ändå sägas ligger på deras sida vart det riktigt bråttom. Jag förstår att man måste betala trotts felet men man kan ju tänka sig att de ska ta ansvar och ge rabatt på en sådan skuld. Men så hanterar inte synoptik sina kunder. Riktiga lurifaxer jag avråder alla från deras abonnemang.

Svar från Synoptik
Tycker när man varit på synundersökning, som premunat på glasögon, att efter 3 veckor att glaset inte kommit pga leveranstörproblem blir man trött, bad om få putsduk som ligger i små förpackningar! Tyvärr slut pga leveransproblem! ! Betalar 540 kr imå aden, för vad!

Svar från Synoptik
Min fru gick till Synoptik och de sålde på henne ett abonnemang för vår dotter som enligt Synoptik behövde glasögon. 2 dagar senare hos dotterns ögonläkare så konstaterades att hon inte behöver glasögon . Vi kontaktade Synoptik bara 2 dagar efter att vi tecknade abonnemang och de nekade oss att avsluta abonnemanget. Vi har inte ens fått några glasögon ännu då det skulle ta några veckor . Nu ska vi alltså betala för något vi inte behöver . Vi känner oss grundlurade. I deras avtal har de finstilt skrivit att ingen ångerrätt gäller på abonnemang . Andra kedjor har ångerrätt trots abonnemang eller inte. Att man också säger att dottern ska ha glasögon när ögonläkaren säger emot detta gör att vi känner oss ännu mer lurade.

Svar från Synoptik
Otrevlig personal som skäller ut kunder, anklagar kunden för att inte ha talat om information de inte har frågat efter och blir arg när kunden signalerar otrevligt bemötande.

Svar från Synoptik
Jag blev lovad att få mina glasögon från Synoptik i Ystad denna vecka, men jag fick ett samtal där de meddelade att de är försenade. Jag känner att när de ringer för att informera om detta borde de erbjuda någon form av kompensation, till exempel bättre glas eller en gratis flaska glasögonrengöring, så att kunden känner att de bryr sig om sina kunder. Väldigt olyckligt och en låg nivå på servicen.

Svar från Synoptik
Precis blivit av med synoptik efter två års abonnemang. Som jag vid mitt första besök endast fick som betalningsalternativ. Två dagar senare såg jag på nätet att man kan delbetala.
Påpekade detta och sa att jag vill ändra betalningsmetod , men nej det gick absolut inte !! Så jag har suttit och betalat i 2 år. Idag sa jag upp dem på butik och får höra att det är en månads uppsägning också.
Via mailkontakt hade jag fått veta att jag bara skulle gå in i butik före 7/10 och säga upp. Inget om uppsägningstid. Så då blev jag ännu mer missnöjd. De vet butiken i Karlskoga om för jag talade om precis varför jag inte vill vara kund hos dem. Får väl betala en månad till trots att jag inte har glasögonen längre.
Så himla dåligt kundbemötande av Synoptik i Karlskoga !!
Tänkte gå till Smarteyes men de verkar vara med i samma företag som Synoptik då de står med på fakturan. Så nä .......

Svar från Synoptik
Har köpt glasögon hos Synoptik de senaste tre gångerna, och varje gång har det varit en stor besvikelse. Senaste gången fick jag först fel glas och optikerassistenten ville inte tro på att det kändes fel utan tyckte att jag skulle gå med dem iaf i två veckor. När de två veckorna hade gått gick jag tillbaka. Samma kvinna blev mycket irriterad över att behöva göra undersökningen om eftersom "det inte fanns något fel med glasen ändå". Fick åtminstone rätt glas till slut. När man hämtar ut nya glasögon skall det göras bl a en "lästest, men ingenting sådant hos Synoptik de flesta gångerna. Jag får ta glasögonen och gå. Justeringarna har varit under all kritik alla de tre gångerna, har sprungit för justering i över ett år - varje gång - men ingen engagemang eller kompetens av personalen, "du får komma tillbaka om det behövs". Detta är i Helsingborg, både på Kullagatan och på Väla. Till saken hör att jag har haft glasögon i 60 år och ALDRIG haft dessa problem, aldrig behövt springa för justering efter att jag hämtat ut nya glasögon. Alltså, är det dags att byta till en seriös optiker.
Vad jag har läst i recensionerna, svarar Synoptik - varje gång - att "de beklagar för upplevelsen.....". Är man professionell gör man mer än bara "beklagar" sig, så Synoptik; jag behöver inte er beklagan.