Detta företag övertar Klienter när Elbolag går i konkurs. De lovar samma avtal som du har haft. Men sen efter 1 månad ändrar de dina taxor. De hette tidigare typ Svealands El. Har fått så många klagom... Se mer
Var i kontakt med Svealands Elbolag per telefon för att teckna ett nytt elavtal. Jag möttes av en högst otrevlig tjej på kundtjänst vilket fick mig att ifrågasätta om jag verkligen skulle teckna avtal... Se mer
Jag har tidigare rapporterat en upplevelse där jag visar att Svealands Elbolag arbetar oseriöst. Bolaget kan sätta vilket pris som helst på vissa avtal. Däremot ska bolaget i tid upplysa om när ett av... Se mer
El bolaget är ett blufföretag och påstod att vi tecknat avtal med dem. När vi påpekade att vi ej tecknat något avtal med dem kom en hög faktura om att vi gjort kontraktsbrott. Det överklagades och för... Se mer
Svealands Elbolag är ett elbolag som har elkunder över hela Sverige. Grundpelarna i bolaget är från flera svenska och nordiska elbolag. Sedan elmarknaden avreglerades på 1990-talet har personalen och ledningen levererat el till det svenska folket. Styrkan i Svealands Elbolag ligger i snabba beslutsvägar och att allt fokus ligger på kunden och kundens behov.
Ingen aktuell inbjudningshistorik
Svarar vanligtvis inom 1 månad
Jag är också en utav kunderna som flyttades över från Lumo.
Läste recensionerna innan och såg att det var negativt men tänkte att jag ger de en chans.
De försökte lura mig med tillsvidarepriser. Jag bestred fakturorna och de rättade till fakturorna. Sedan försökte de säga att det hade gått ut igen och lura på mig fast avtal på över 500öre/kWh. Jag hade 1 dag på mig att svara.
Vad om ett vanligt rörligt pris som alla elbolag har.
Fakturan för oktober blev 50% över rörliga priset hos andra bolag.
Detta elbolag struntar nämligen i spotpriset utan säger att de använder snittpris? Har ej fått någon förklaring på detta ännu.
Har bestridit fakturan och sagt upp avtalet.
Det finns många andra seriösa elbolag. Välj inte detta bolag!

Svar från Svealands Elbolag
Detta är ett lurendrejer företag. Akta er för dem!

Svar från Svealands Elbolag
Har ett fast elavtal och har inget att klaga på. Har ett 3-årsavtal som löper ut om två år.

Svar från Svealands Elbolag
Jag är fruktansvärt nöjd att ha er som elleverantör, och sen ha ett låst fast pris gör ju att jag rekommenderar er till mina vänner och bekanta.
Så tack så himla mycket.
Mvh. Lars-Göran

Svar från Svealands Elbolag
Fattar inte hur svealands elbolag har mage att svara här och låtsas som ingenting när allt bara är ruffel och båg, blev av med skiten i mitten av oktober, mitt rörliga sk tillsvidarepris 3.5 gånger dyrare än normalt. Min teori är man köpte Lumos kunder när dom konkade och flytta över dessa till deras så kallade tillsvidarepris, man var aldrig intresserade att ha dessa kunder kvar utan man ville tjäna lite lätta pengar på dom.
25/11 har skickat e-post adressen, ingen återkoppling än. Skickade 23/11
Har nu fått återkoppling från Svealands Elbolag att de sätter tillbaka mig på mitt rörliga Lumo avtal och att de ersätter mig för mellanskillnaden. Den stämmer bra med beloppet jag räknat ut själv. Höjer därför betyget en par snäpp. 13/12 pengarna på kontot nu. Väldigt bra bemötande och trevliga mail från kundtjänst.

Svar från Svealands Elbolag
Har haft en klanderfri avtalsperiod med fastpris, och som sig bör så ringde dom några veckor innan avtalstidens slut och erbjöd nytecknande av avtal.
Men fastprisavtalet var inte intressant, då det ligger långt över normala priser i elområde 1.
Alternativet var timpris men vi har inte en sådan mätare. Dom kunde då beställa en sådan med ca 3 mnd levtid, och under tiden skulle jag få en bra pris på elen..
Men när jag ändå ville säga upp avtalet, då dom inte kunde berätta vilka påslag dom opererade med, så var det 1 månads uppsägningstid, enligt avtalsvilkoren.
Så när jag fick elräkningen såg jag att de 5 sista dagarna i oktober kostade elen 189 öre/kwh före moms och andra avgifter, så undrade jag hur dom kom fra till det priset, när standard spotpris före påslag är 50,49 öre på marknaden i oktober.
Dom kan inte redogöra för detta, och jag väntar svar på vilket påslag jag kan förvänta mig för november, då jag misstänker att dom har skyhöga påslag.
Till saken hör att min granne använder Skellefteå Kraft AB UTAN avtal och han fick betala 58.49 öre med 25A säkring + sedvanliga påslag.

Svar från Svealands Elbolag
Varning! Har haft ett rörligt el avtal hos Lumo i flera år fram tills dom kursade. Blev förflyttad till detta företag. Efter 2 månader har jag helt plötsligt ett tillsvidareavtal som är 4 gånger så dyrt som ett rörligt avtal. Sen har jag aldrig varit med om en sådan otrevlig kundtjänst.

Svar från Svealands Elbolag
Det är ett företag som tjänar pengar på att lura sina kunder! Läs tidigare recensioner! Vi hade ett fast avtal som gick över i ett rörligt tillsvidareavtal. Det de dock inte nämner och som inte finns att läsa någonstans är att det rörliga avtalet innebär ett mer än 3,5 gånger högre pris än vad andra elbolag har. De tog alltså 3,5 kronor per kWh i oktober! Håll er med andra ord borta från detta företag. De finns med på diverse varningslistor, bl. a. den från Konsumenternas Energimarknadsbyrå. Listan gäller klagomål från de senaste 12 månaderna och uppdaterades i oktober 2022 även om företaget påstår att listan gäller gamla klagomål.

Svar från Svealands Elbolag
Vi blev överflyttade till Svealands från Lumo. Först påfördes en månadsavgift vi enligt avtal inte skulle ha. När vi hade bevisat det togs den efter mycket krångel bort.
Vi fick en pappersfaktura och betalade den utan problem. Anmälde sen e-faktura. Har inte fått någon e-faktura förra månaden. I går kom en e-faktura, där en påminnelseavgift var pålagd. Vi ringde svealands o frågade varför. De berättar då att vi fått en efaktura förra månaden som är obetald. De påstår även att de skickat påminnelse via post. Problemet är att vi inte fått den, vare sig via efaktura eller post. Banken har bekräftat det. De har ändå skickar den till inkasso och trots ytterligare förfrågan (ringt dem totalt tre gånger idag) vägrar de ta tillbaka den från inkasso. Så nu får vi, som aldrig tidigare haft problem med inkasso, betala inkassoavgift för en faktura vi aldrig fått. Har läst att fler andra skriver att de skickar direkt till inkasso utan att skicka påminnelseraktura, vilket är vad jag misstänker skett går också. Känns väldigt olustigt. Kan inte rekommendera ett bolag som skickar till inkasso utan att du fått en chans att betala din räkning.

Svar från Svealands Elbolag
Det sämsta bemötandet mot kunder och 0 koll på vad kunden klagat på då dom inte för anteckningar. Ljuger om avtal och priser .
Rena bedrägeri företag får man leta efter .

Svar från Svealands Elbolag
Tre gånger så högt rörligt elpris jämfört med andra elbolag. Rekommenderar ingen att teckna avtal med dessa skojare.

Svar från Svealands Elbolag
Elavtalet smögs över till tillsvidareavtal.
När jag ringde och frågade om mitt elavtal erbjöds jag elavtal till en tredjedel av priset.
Tackade nej då jag anser detta oseriöst.

Svar från Svealands Elbolag
Femdubblade priset (jämfört med andra elbolag) när ett årsavtalet gick ut.

Svar från Svealands Elbolag
På räkningen skiljer det öre upp mer än avtalat pris. Det blir ca 1500kr på 1år .Sen är det synd att uträkningen inte är specad. föregående mätarställning till dagens, det får man vänta med tills i detta fall Jönköpings energi kommer med sin räkning. Fasta nätavgifter.

Svar från Svealands Elbolag
Jag har bara gott att säga om Svealands el; snabbt svar från kundtjänst och inte minst billigaste elen när jag valde Svealands el!

Svar från Svealands Elbolag
En stor besvikelse och har bytt efter kort tid!
Första gången i mitt liv jag fått ett inkassokrav efter första räkningen som inte betalades i tid?!
Anledningen var att vi var på semester och e-faktura hade inte lagts upp innan vi åkte, eftersom vi aldrig hann få första fakturan. Skrev och förklarade situationen, men nej - dom tog inte bort kostnaderna för inkassokrav och erbjöd 60 kr som avdrag på nästa faktura. Stort skämt!!! Vi betalar ALLTID våra fakturor i tid - och här fanns en anledning som man inte ens brydde sig om för en ny kund.
Så nu har vi bytt och hoppas ni som överväger detta gnidna och kortsynta företag att hitta nåt annat.
Marknaden svämmar ju över av dom!

Svar från Svealands Elbolag
Jag har bara gott att säga om Svealands el; snabbt svar från kundtjänst, tydliga räkningar och inte minst billigaste elen när jag valde Svealands el!