Svealands Elbolag Omdömen

TrustScore 2 av 5

1,8

Detta företag övertar Klienter när Elbolag går i konkurs. De lovar samma avtal som du har haft. Men sen efter 1 månad ändrar de dina taxor. De hette tidigare typ Svealands El. Har fått så många klagom... Se mer

Var i kontakt med Svealands Elbolag per telefon för att teckna ett nytt elavtal. Jag möttes av en högst otrevlig tjej på kundtjänst vilket fick mig att ifrågasätta om jag verkligen skulle teckna avtal... Se mer

Jag har tidigare rapporterat en upplevelse där jag visar att Svealands Elbolag arbetar oseriöst. Bolaget kan sätta vilket pris som helst på vissa avtal. Däremot ska bolaget i tid upplysa om när ett av... Se mer

El bolaget är ett blufföretag och påstod att vi tecknat avtal med dem. När vi påpekade att vi ej tecknat något avtal med dem kom en hög faktura om att vi gjort kontraktsbrott. Det överklagades och för... Se mer

1. Elbolag

Svealands Elbolag är ett elbolag som har elkunder över hela Sverige. Grundpelarna i bolaget är från flera svenska och nordiska elbolag. Sedan elmarknaden avreglerades på 1990-talet har personalen och ledningen levererat el till det svenska folket. Styrkan i Svealands Elbolag ligger i snabba beslutsvägar och att allt fokus ligger på kunden och kundens behov.

Dålig

TrustScore 2 av 5

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Svarar vanligtvis inom 1 månad

Alla omdömen

7 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Jag är också en utav kunderna som…

Jag är också en utav kunderna som flyttades över från Lumo.
Läste recensionerna innan och såg att det var negativt men tänkte att jag ger de en chans.
De försökte lura mig med tillsvidarepriser. Jag bestred fakturorna och de rättade till fakturorna. Sedan försökte de säga att det hade gått ut igen och lura på mig fast avtal på över 500öre/kWh. Jag hade 1 dag på mig att svara.
Vad om ett vanligt rörligt pris som alla elbolag har.

Fakturan för oktober blev 50% över rörliga priset hos andra bolag.
Detta elbolag struntar nämligen i spotpriset utan säger att de använder snittpris? Har ej fått någon förklaring på detta ännu.
Har bestridit fakturan och sagt upp avtalet.

Det finns många andra seriösa elbolag. Välj inte detta bolag!

Hej Kevin.
Tack för ditt omdöme.
Väldigt tråkigt att du är missnöjd men när det kommer till rörliga priser så finns det olika typer av prissättningar, rörligt snittpris, rörligt timmpris, rörligt spotpris, rörligt tillsvidare pris och rörligt inköpspris.
Vad man har för pris beror på vad man har för avtal, jag har skickat en förfrågan om vidare kontaktuppgifter så kan jag kontakta dig om underlag på att du hade ett snittpris hos Lumo energi då vi fått in uppgifterna som vi satt dig på.
Emma

Detta är ett lurendrejer företag

Detta är ett lurendrejer företag. Akta er för dem!

Hej Patrik.
Tack för ditt omdöme men väldigt tråkigt att du är missnöjd med avtalet som du har hos oss.
Jag har skickat en förfrågan om vidare kontaktuppgifter för att se om jag kan hjälpa dig med problemet.

Elleverans enligt avtal.

Hej Gunilla.
Tack för ditt omdöme.
Väldigt roligt att du är nöjd med avtalet som du har hos oss och om du skulle ha några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss.
Emelie

Har ett fast elavtal och har inget att…

Har ett fast elavtal och har inget att klaga på. Har ett 3-årsavtal som löper ut om två år.

24 november 2022

Hej Linda.
Tack för ditt omdöme.
Vad roligt att du är nöjd med ditt avtal och pris hos oss.
Om det skulle uppstå några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss via vår kundservice.

En nöjd kund

Jag är fruktansvärt nöjd att ha er som elleverantör, och sen ha ett låst fast pris gör ju att jag rekommenderar er till mina vänner och bekanta.
Så tack så himla mycket.
Mvh. Lars-Göran

23 november 2022

Hej Lars Göran.
Tack för ditt fina omdöme och väldigt härligt att läsa att du är så nöjd med avtalet som du har hos oss.
Om det skulle uppstå några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss.
Emelie

Fattar inte hur svealands elbolag har…

Fattar inte hur svealands elbolag har mage att svara här och låtsas som ingenting när allt bara är ruffel och båg, blev av med skiten i mitten av oktober, mitt rörliga sk tillsvidarepris 3.5 gånger dyrare än normalt. Min teori är man köpte Lumos kunder när dom konkade och flytta över dessa till deras så kallade tillsvidarepris, man var aldrig intresserade att ha dessa kunder kvar utan man ville tjäna lite lätta pengar på dom.

25/11 har skickat e-post adressen, ingen återkoppling än. Skickade 23/11
Har nu fått återkoppling från Svealands Elbolag att de sätter tillbaka mig på mitt rörliga Lumo avtal och att de ersätter mig för mellanskillnaden. Den stämmer bra med beloppet jag räknat ut själv. Höjer därför betyget en par snäpp. 13/12 pengarna på kontot nu. Väldigt bra bemötande och trevliga mail från kundtjänst.

Hej Christer.
När vi besvarar omdömen här så försöker vi bemöta kunder, be om uppgifter alt hitta kunden för att gå igenom ärendet.
Vi ser det mer seriöst att besvara omdömen än att gömma sig trotts att en kund är missnöjd.
Jag har därför skickat dig en förfrågan för att få vidare kontaktuppgifter för att jag ska kunna se om jag kan hjälpa dig då det låter som att något blivit fel med ditt avtal.
Emma

Har haft en klanderfri avtalsperiod med…

Har haft en klanderfri avtalsperiod med fastpris, och som sig bör så ringde dom några veckor innan avtalstidens slut och erbjöd nytecknande av avtal.
Men fastprisavtalet var inte intressant, då det ligger långt över normala priser i elområde 1.
Alternativet var timpris men vi har inte en sådan mätare. Dom kunde då beställa en sådan med ca 3 mnd levtid, och under tiden skulle jag få en bra pris på elen..
Men när jag ändå ville säga upp avtalet, då dom inte kunde berätta vilka påslag dom opererade med, så var det 1 månads uppsägningstid, enligt avtalsvilkoren.
Så när jag fick elräkningen såg jag att de 5 sista dagarna i oktober kostade elen 189 öre/kwh före moms och andra avgifter, så undrade jag hur dom kom fra till det priset, när standard spotpris före påslag är 50,49 öre på marknaden i oktober.
Dom kan inte redogöra för detta, och jag väntar svar på vilket påslag jag kan förvänta mig för november, då jag misstänker att dom har skyhöga påslag.
Till saken hör att min granne använder Skellefteå Kraft AB UTAN avtal och han fick betala 58.49 öre med 25A säkring + sedvanliga påslag.

22 november 2022

Hej Kenneth.
Tack för ditt omdöme men väldigt tråkigt att du är missnöjd.
Vad jag kan se så ligger du på ett tillsvidare avtal just nu utan påslag, däremot är detta ett dyrare avtal hos oss, vilket det är hos alla elleverantörer om man läser avtalsvillkoren.
Elcertifikatet är 9,90 öre och månadsavgiften är 69kr, när det kommer till spotpriser så har vi inget avtal med detta utan timpris och vanligt genomsnittspris för månaden samt rörligt tillsvidare avtal.
Avtalsvillkoren för ett tillsvidare avtal har vi även skickat till dig via mail så du kunnat ta del av det.
Din granne kan inte ha skellefteå kraft utan något avtal då det är olagligt för ett elbolag att lägga in kunder i systemet utan att något avtal är tecknat, är det ett anvisat avtal grannen ligger på så är det inga 58,49 öre då det är ett spotpris.
Emma

Håll er borta från detta blufföretag!

Hej John.
Tack för ditt omdöme.
jag har skickat en förfrågan om att få vidare kontaktuppgifter för att kunna hjälpa dig och även se vad du är missnöjd med.

Varning!

Varning! Har haft ett rörligt el avtal hos Lumo i flera år fram tills dom kursade. Blev förflyttad till detta företag. Efter 2 månader har jag helt plötsligt ett tillsvidareavtal som är 4 gånger så dyrt som ett rörligt avtal. Sen har jag aldrig varit med om en sådan otrevlig kundtjänst.

Hej.
Tack för ditt omdöme.
Vi tycker det är väldigt tråkigt att du är missnöjd, jag har därmed skickat en förfrågan om vidare kontaktuppgifter för att jag ska kunna hjälpa dig.
Emilia

Varning för det här företaget

Det är ett företag som tjänar pengar på att lura sina kunder! Läs tidigare recensioner! Vi hade ett fast avtal som gick över i ett rörligt tillsvidareavtal. Det de dock inte nämner och som inte finns att läsa någonstans är att det rörliga avtalet innebär ett mer än 3,5 gånger högre pris än vad andra elbolag har. De tog alltså 3,5 kronor per kWh i oktober! Håll er med andra ord borta från detta företag. De finns med på diverse varningslistor, bl. a. den från Konsumenternas Energimarknadsbyrå. Listan gäller klagomål från de senaste 12 månaderna och uppdaterades i oktober 2022 även om företaget påstår att listan gäller gamla klagomål.

18 november 2022

Hej Linda.
Tack för ditt omdöme.
När det gäller tillsvidare avtalet så står det i avtalsvillkoren att det avser våra kostnader för elen, ett tillsvidare avtal är alltid dyrare för både företag och kunden.
Energimarknadsbyråns klagolista förnekar vi inte utan en såkallad svartlista som vi inte är med på!
vi arbetar dagligen med att komma från klagolistan!
Emilia

Skickad till inkasso utan att fått faktura

Vi blev överflyttade till Svealands från Lumo. Först påfördes en månadsavgift vi enligt avtal inte skulle ha. När vi hade bevisat det togs den efter mycket krångel bort.
Vi fick en pappersfaktura och betalade den utan problem. Anmälde sen e-faktura. Har inte fått någon e-faktura förra månaden. I går kom en e-faktura, där en påminnelseavgift var pålagd. Vi ringde svealands o frågade varför. De berättar då att vi fått en efaktura förra månaden som är obetald. De påstår även att de skickat påminnelse via post. Problemet är att vi inte fått den, vare sig via efaktura eller post. Banken har bekräftat det. De har ändå skickar den till inkasso och trots ytterligare förfrågan (ringt dem totalt tre gånger idag) vägrar de ta tillbaka den från inkasso. Så nu får vi, som aldrig tidigare haft problem med inkasso, betala inkassoavgift för en faktura vi aldrig fått. Har läst att fler andra skriver att de skickar direkt till inkasso utan att skicka påminnelseraktura, vilket är vad jag misstänker skett går också. Känns väldigt olustigt. Kan inte rekommendera ett bolag som skickar till inkasso utan att du fått en chans att betala din räkning.

17 november 2022

Hej.
Tack för ditt omdöme.
Vi tycker det är väldigt tråkigt att du inte är nöjd med hanteringen och jag har skickat en förfrågan om vidare kontaktuppgifter för att se om vi kan hjälpa dig vidare.
Emelie

Det sämsta bemötandet mot kunder och 0…

Det sämsta bemötandet mot kunder och 0 koll på vad kunden klagat på då dom inte för anteckningar. Ljuger om avtal och priser .
Rena bedrägeri företag får man leta efter .

14 november 2022

Hej Jessica.
Tack för ditt omdöme.
Oerhört tråkigt att du känner som du gör.
Jag har skickat en förfrågan om vidare kontaktuppgifter så att jag ska kunna hjälpa dig.

Varning

Tre gånger så högt rörligt elpris jämfört med andra elbolag. Rekommenderar ingen att teckna avtal med dessa skojare.

16 november 2022

Hej Eleonor.
Tack för ditt omdöme men tråkigt att du känner dig missnöjd.
När det kommer till priser på rörligt avtal så är det några faktorer som avgör vilket pris man får, den största faktorn är vilket avtal man har och påslag. Om det är så att man ligger på ett avtal som man inte är nöjd med så är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med detta.
Emma

Elavtalet smögs över till…

Elavtalet smögs över till tillsvidareavtal.

När jag ringde och frågade om mitt elavtal erbjöds jag elavtal till en tredjedel av priset.

Tackade nej då jag anser detta oseriöst.

15 november 2022

Hej Andreas.
Tack för ditt omdöme.
Vi tycker det är tråkigt att du inte är nöjd med avtalsvillkoren,
tillsvidare avtalet är självklart högre än ett spotprisavtal då det är ett avtal som vi köper in el för succesivt och inte över tid.
Det blir dyrt för oss och det leder till att det blir dyrt för kund.
Detta framgår dock i avtalsvillkoren som du godkänt vid tecknande av avtal så det är inget dolt.

Femdubblade priset

Femdubblade priset (jämfört med andra elbolag) när ett årsavtalet gick ut.

15 november 2022

Hej Khan.
Tack för ditt omdöme men vad tråkigt att du är missnöjd.

Ett tillsvidare avtal är självklart högre än ett spotprisavtal då det är ett avtal som vi köper in el för succesivt och inte över tid.
Det blir dyrt för oss och det leder till att det blir dyrt för kund.
Emelie

Allt har fungerat optimalt.

8 november 2022

Hej Monica.
Tack för ditt fina omdöme.
Vad roligt att höra att du är nöjd med allt hos oss och om det skulle vara någon fundering eller frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.
Emma

På räkningen skiljer det öre upp mer…

På räkningen skiljer det öre upp mer än avtalat pris. Det blir ca 1500kr på 1år .Sen är det synd att uträkningen inte är specad. föregående mätarställning till dagens, det får man vänta med tills i detta fall Jönköpings energi kommer med sin räkning. Fasta nätavgifter.

8 november 2022

Hej Rolf.
Tack för ditt omdöme.
Om ditt pris inte stämmer överens med avtalet som du ska ha hos oss så ska vi givetvis se över detta.
Jag har skickat en förfrågan om vidare kontaktuppgifter så att vi ska kunna kolla detta.
Jag tar även vidare feedbacken om fakturorna.
Emelie

Jag har bara gott att säga om Svealands…

Jag har bara gott att säga om Svealands el; snabbt svar från kundtjänst och inte minst billigaste elen när jag valde Svealands el!

1 november 2022

Hej Vilma.
Tack för ditt fina omdöme och vad roligt att du är nöjd med avtalet som du har hos oss, även att du är nöjd med vår grymma kundservice.
Om du skulle ha några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss.

En stor besvikelse!

En stor besvikelse och har bytt efter kort tid!
Första gången i mitt liv jag fått ett inkassokrav efter första räkningen som inte betalades i tid?!
Anledningen var att vi var på semester och e-faktura hade inte lagts upp innan vi åkte, eftersom vi aldrig hann få första fakturan. Skrev och förklarade situationen, men nej - dom tog inte bort kostnaderna för inkassokrav och erbjöd 60 kr som avdrag på nästa faktura. Stort skämt!!! Vi betalar ALLTID våra fakturor i tid - och här fanns en anledning som man inte ens brydde sig om för en ny kund.
Så nu har vi bytt och hoppas ni som överväger detta gnidna och kortsynta företag att hitta nåt annat.
Marknaden svämmar ju över av dom!

7 november 2022

Hej Anette.
Tack för ditt omdöme.
När det gäller fakturor så måste man betala dessa i tid, därefter kommer en påminnelse faktura för att påminna kunden om att betalning saknas och sedan kommer en inkasso faktura om inte påminnelse fakturan blir betald.
Om det skulle finnas några vidare frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss.

Trevlig kundtjänst,billig el!

Jag har bara gott att säga om Svealands el; snabbt svar från kundtjänst, tydliga räkningar och inte minst billigaste elen när jag valde Svealands el!

2 november 2022

Hej Lars.
Tack för ditt omdöme och väldigt roligt att du är nöjd med avtalet som du har hos oss.
Om det skulle dyka upp några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss.