Detta företag övertar Klienter när Elbolag går i konkurs. De lovar samma avtal som du har haft. Men sen efter 1 månad ändrar de dina taxor. De hette tidigare typ Svealands El. Har fått så många klagom... Se mer
Var i kontakt med Svealands Elbolag per telefon för att teckna ett nytt elavtal. Jag möttes av en högst otrevlig tjej på kundtjänst vilket fick mig att ifrågasätta om jag verkligen skulle teckna avtal... Se mer
Jag har tidigare rapporterat en upplevelse där jag visar att Svealands Elbolag arbetar oseriöst. Bolaget kan sätta vilket pris som helst på vissa avtal. Däremot ska bolaget i tid upplysa om när ett av... Se mer
El bolaget är ett blufföretag och påstod att vi tecknat avtal med dem. När vi påpekade att vi ej tecknat något avtal med dem kom en hög faktura om att vi gjort kontraktsbrott. Det överklagades och för... Se mer
Svealands Elbolag är ett elbolag som har elkunder över hela Sverige. Grundpelarna i bolaget är från flera svenska och nordiska elbolag. Sedan elmarknaden avreglerades på 1990-talet har personalen och ledningen levererat el till det svenska folket. Styrkan i Svealands Elbolag ligger i snabba beslutsvägar och att allt fokus ligger på kunden och kundens behov.
Ingen aktuell inbjudningshistorik
Har besvarat 100 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 1 månad
Efter att Lumo el gick i konkurs fick jag automatiskt detta elbolag som jag hamnade hos istället. Från att ha betalat Max 170kr i månaden hos Lumo så hamnade Svealands månadsfakturor på 750 kr. Efter tre månader bytte jag till Greenely o trots att elen nu är superhög så hamnar jag inte på mer än 300kr i månaden. Svealand måste vara den dyraste elleverantören av alla.

Svar från Svealands Elbolag
Varning! Utav en tillfällighet då jag kollade mina anslutna bolag till e-faktura upptäcker jag en kreditnota fr elbolaget som legat i över ett halvår och inte betalts tillbaka till mig. Ringer och de säger att de inte visste hur jag ville ha pengarna utbetalda, de har inte kontaktat mig via ex vis epost/mobil/post eller dragit av pengarna från räkningar som jag fortsatt att betalat under detta halvår

Svar från Svealands Elbolag
Företaget är bra på att skicka ut fina brev och fel fakturor. Som kund så måste man kolla alla faktura belopp, har fått 4 fakturor 3 har varit fel. Ringt och påpekat men ingen återkoppling sedan inkassokrav ringa igen, oj här har det blivit fel kan du tala om vad du har för avtal, vi har inga uppgifter. Sedan påminnelseavgifter på deras felaktiga fakturor, ring igen så kan de inte tala om på vilken faktura som det gäller för den informationen har de inte.
Har nu bytt leverantör för att slippa kolla och ringa på varje faktura
/Ove

Svar från Svealands Elbolag
Märkligt företag. Trots att de är ett av de elbolag som har oerhört många missnöjda kunder och att de finns med på varningslistor, så hävdar de att de har ett gott kundbemötande.
Om de så vore det enda elbolaget i Sverige skulle jag inte teckna avtal med detta fuffensbolag.

Svar från Svealands Elbolag
Jag har ett bra avtal, låst till ett bra pris i tre år (två år kvar). Har också solpaneler och levererar elström ut på nätet.
Har hitintills inte fått en krona utbetald för det jag producerat. Däremot får jag fakturor så fort min elproduktion understiger det jag köper.
Undra vilken strategi ni har här?

Svar från Svealands Elbolag
Jag har ett fast avtal och det har fungerat
utan problem
Haft dom 1år snart och fungerat toppenbra sedan första dagen. har inget att klaga på.

Svar från Svealands Elbolag
Ett fast pris i dagens svängiga marknad betyder mycket i dagsläget.

Svar från Svealands Elbolag
Har hittills inte behövt kontakta bolaget eftersom allting har fungerat smärtfritt. Det tycker jag är ett mycket bra betyg för ett elbolag.

Svar från Svealands Elbolag
Vi hade turen att få ett förmånligt avtal innan alla höjningar som har följt .

Svar från Svealands Elbolag
Inga problem alls med detta elhandelsbolag.

Svar från Svealands Elbolag
Varning!Bluf bolag som bara lurar sina kunder på fakturor ,fast man betalar regelbundet, lika förbannat skickar dom inkasso krav!

Svar från Svealands Elbolag
Min erfarenhet av detta bolag är överlag gott. Jag skulle vilja påstå att det är när det går fel som man verkligen kan testa ett företag. Förra året så gjorde Svealands elbolag ett fel när jag tecknade ytterligare ett avtal på annan adress, dom tog aldrig över mig som kund utan jag hamnade på tillsvidare avtal hos eon plus att det blev ett högre pris på det befintliga avtalet. När detta upptäcktes ett antal månader senare, och när jag påpekade jag detta för dom, så blev jag vänligt bemött, och fick besked att de skulle utreda vad som skett. Jag blev lite senare kontaktad med besked att jag skulle sända in mina fakturor från eon så skulle de kompensera för vad jag hade betalat för mycket.

Svar från Svealands Elbolag
Kan tyvärr bara instämma med övriga resensenter som lämnat låga betyg, Undvik detta bolag om du inte vill riskera att betala överpriser.

Svar från Svealands Elbolag
Som många tidigare skrivit förut så är jag jätte missnöjd med dem. Jag är också flyttades över från Lumo för att testa dem. Jag ångrar helt detta nu efteråt.
De lurade oss med drygt 4 gånger högre elpriser för oktober gemfört med genomsnitt spotpris och det var ett vanligt rörligt pris som alla elbolag har.
Spotpris finns inte i deras värld, bara snittpris...har ej fått någon förklaring på detta ännu.
Jag har sagt upp avtalet men förlorar mycket pengar nu under de 3 månaderna jag varit hos dem och jag pratar tusenlappar under den korta perioden. Lumo var verkligen seriösa innan.
Det finns många andra seriösa elbolag. Välj inte detta bolag!
Kommer att uppdatera recension inom närmaste dagar och beroende på fakturor som jag får. Ni har chans att rätta till det som är fel.

Svar från Svealands Elbolag
Som svar till Svealands på tidigare recension:
Jag bad om ett rörligt avtal. I avtalsbekräftelsen från er skriver ni september månadspris ifrån elbörsen, 228,63öre/kWh.
Då är det tydligt att eran prissättning är utefter Månadspriser på elbörsen.
Man ser dessa priser om man söker på energimarknadsbyrån spotpriser 2022.
Men i Oktobers faktura skickar man ett pris som hamnar på 140öre/kWh fast det ligger på 80,6 öre/kWh på elbörsen.
Vill ni förklara detta så alla kan se?
221129, Svar till Svealands på deras kommentar.
Hej.
Nedan är prisuppgifterna ni angav i elavtalet.
Elursprung inkl moms:
Sverigemix 0kr
Elpris ex moms:
228.63 öre/kWh
Rabatt:
0.10 öre/kWh inkl moms
Rabatten på rörliga avtal utan bindning gäller endast i 12 mån och endast för nya kunder.
Påslag ex moms:
2.9 öre/kWh
Elcertifikat ex moms:
1 öre/kWh
Månadsavgift:
30 kr inkl moms
Ni har angivit priset för September månad som var månadspris. Så erat förslag på Spotpris råkade bli exakt samma som månadspris på September?
Har ni skrivit tydligt att ni inte erbjuder månadspris som alla andra bolag? Eller räknar ni med att individer som mig själv tar för givet att det är standard rörligt som gäller så kan ni debitera 50% mer? Väldigt märkligt i elavtalet ni skickar ut att kWh priset stämmer på öret för månadspriset.
Sedan var påslaget 16,8 öre på den senaste fakturan.
Hade varit intressant att komma i kontakt med andra kunder på Svealand för att jämföra rörligt pris för Oktober månad.

Svar från Svealands Elbolag
Har upplevt samma sak som många andra. Hade fast pris, när avtalet löpte ut övergick det i ”rörligt tillsvidareavtal”, vilket i mina öron lät som ett avtal med rörligt pris men tydligen innebär avtalet att Svealands elbolag får hitta på vilka priser de vill. I oktober fakturerades jag för 350 öre/kwh trots att spotpriset låg runt 80 öre i SE3. De hävdar att de köpt in elen så dyrt men det tror jag inte ett skvatt på, varför skulle de ha gjort det?
Inte helt förvånande att det finns oseriösa elbolag som försöker tjäna så mycket pengar som möjligt genom att utnyttja människor i den här krisen, men det är ju helt otroligt att inte myndigheter sätter stopp för det.
Jag har nu gått över till ett litet lokalt bolag vilket känns tryggt, där blir man förhoppningsvis inte lurad.
Uppdatering svar till Svealands elbolag:
Om ni tycker att det är tråkigt med missnöjda kunder, varför har ni då satt detta i system? Jag frågade två andra elbolag, Telinet som jag haft tidigare och Kvänum energi som jag nu tecknat, hur deras pris låg för oktober för kunder vars avtal löpt ut, och de låg runt 1 kr.
Vad skiljer era möjligheter att köpa in el från andra elbolag, hur kan det vara möjligt att elen blir så dyr för att ni köper in den successivt? Det låter helt orimligt. Och om det skulle vara så som ni påstår att ni är tvungna att köpa och sälja dyrt, varför informerar ni inte kunden om att det kommer att övergå i ett flera gånger dyrare avtal om ni nu eftersträvar nöjda kunder?
Det står i era avtalsvillkor att det övergår till ett rörligt tillsvidareavtal, men hur ska kunden utifrån det kunna räkna ut att det är 400 % dyrare?
Det är väl bättre att ni säger som det är att ni tjänar pengar på det, istället för att komma med undanflykter.

Svar från Svealands Elbolag
Man kan tyvärr inte välja 0 stjärnor. Har precis anmält mitt ärende till Konsumentverket och desto fler som anmäler företaget desto bättre. Det tar inte så lång tid så gör gärna det.
De försökte också lura mig att binda mig fast men jag sa upp mitt avtal med dem.
Googla och skriv konsumentverket anmälan.