Detta företag övertar Klienter när Elbolag går i konkurs. De lovar samma avtal som du har haft. Men sen efter 1 månad ändrar de dina taxor. De hette tidigare typ Svealands El. Har fått så många klagom... Se mer
Var i kontakt med Svealands Elbolag per telefon för att teckna ett nytt elavtal. Jag möttes av en högst otrevlig tjej på kundtjänst vilket fick mig att ifrågasätta om jag verkligen skulle teckna avtal... Se mer
Jag har tidigare rapporterat en upplevelse där jag visar att Svealands Elbolag arbetar oseriöst. Bolaget kan sätta vilket pris som helst på vissa avtal. Däremot ska bolaget i tid upplysa om när ett av... Se mer
El bolaget är ett blufföretag och påstod att vi tecknat avtal med dem. När vi påpekade att vi ej tecknat något avtal med dem kom en hög faktura om att vi gjort kontraktsbrott. Det överklagades och för... Se mer
Svealands Elbolag är ett elbolag som har elkunder över hela Sverige. Grundpelarna i bolaget är från flera svenska och nordiska elbolag. Sedan elmarknaden avreglerades på 1990-talet har personalen och ledningen levererat el till det svenska folket. Styrkan i Svealands Elbolag ligger i snabba beslutsvägar och att allt fokus ligger på kunden och kundens behov.
Ingen aktuell inbjudningshistorik
Har besvarat 100 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 1 månad
Har ett fastprisavtal som går ut i mitten av november, en månads uppsägningstid. Ringde några dagar för sent för att kunna säga upp på sista dagen för det fasta avtalet. Blir då satt på ett svindyrt tillsvidareavtal med en månads uppsägningstid. Får skylla mig själv såklart som var några dagar sen. Det märkliga är att jag inte kan säga upp tillsvidareavtalet nu utan måste ha det i en månad efter att mitt fasta går ut, alltså tills mitten av december fast jag vill säga upp det i oktober. Har läst era villkor och anser inte att det framgår att jag inte kan säga upp det avtalet innan det startat. Känns som ett sätt för er att kunna lura kunder på pengar. Ett anvisat pris får dessutom enligt lag max ha 14 dagars uppsägningstid…

Svar från Svealands Elbolag
Hej. Jag hade ett bundet avtal med gnp energy på 60 månader och pristak på 105 öre/kwh .
De går i konkurs/uppköpta 6 månader senare och jag flyttas över till Svealand Elbolag. Fakturorna börjar med att höjas i smyg , och nu har jag precis flyttat och varit i kontakt med dom att flytta med mitt elavtal till den nya bostaden. Men det var klart och tydligt NEJ det går inte .
Såklart är pristak 105 öre/kwh ett riktigt bra avtal för min del, men dom slingrar sig ur avtalet och säger upp det istället ,
Det komiska är att det t.o.m. om jag hade brutit avtalet hade jag fått en straffavgift på flera tusen .
Så varning för detta bolag . !!!!!

Svar från Svealands Elbolag
Först lovar Lumo energi som går i konkurs att jag hos Svealands elbolag ska få samma avtal som hos Lumo. Därefter skickar Svealands ut en faktura med dubbel kostnad. Något avtal fick jag inte förrän jag jag själv bad om ett. Detta avtal stämmer inte alls överens med det jag tidigare hade med Lumo. Fördyrningen är avsevärd. Jag betalar fakturan som är för augusti. Nu har jag fått en ny faktura där jag ska betala för september men även för augusti, en summa vilken redan är betald. Svealand verkar vara ett oseriöst och opålitligt företag.

Svar från Svealands Elbolag
Hur motiverar ni att erat rörliga elpriset är 100 öre/kWh högre än konkurrenterna?
Betalade en snitt kWh på 343 öre/kWh ex påslag. företag som tex vattenfall kostade 243 öre/kWh. Gäller September månad.
Ni marknadsför er som det billigaste alternativet på marknaden, hur motiverar ni er prissättning?

Svar från Svealands Elbolag
Deras kundservice nummer fungerar inte att ringa in till.
Svealands elbolag är ett stort skämt

Svar från Svealands Elbolag
På riktigt HÅLL ER BORTA!
Jag tecknade avtal med dom när jag flytta in i nya huset.
Först satte dom mig på Elområde 4 "av misstag".
Även fast jag bor minst 20mil från linjen till elområde 4.
Fick ringa och få detta korrigerat till område 3, och denna månad när mitt elavtal har gått ut.
Då har dom ändrat min avtalsform helt och hållet, så det är inte räknat mot spotpriset på för elområde 3 över månaden (Juli för mig tex) där spotpriset var 86öre.
Jag fick istället betala 259öre i spotpris, samt att dom höjde månadsavgiften så den är 56% högre än innan.
Inget mail gick ut om detta, ingen "förvarning" om att avtalsformen ändras TOTALT (DETTA STÅR I LAGEN att det ska skickas info om, men det gör dom INTE!).
Nya tillsvidare avtalet har inte ens med spotpriset att göra, och kundtjänst kan inte ens förklara hur dom kommer fram till siffran.
Och kundtjänst säger att "rent krasst kan vi sätta vilken kostnad vi vill per KWH när man går över på tillsvidare, efter avtalstiden är slut"
Så mitt pris per KW med månadsavgiften landar på över 4.2kr kw/h i juli.
Det här företaget lever på att folks avtal går ut, och att dom inte varnar någon för det, och hoppas att folk bara betalar.
Jag har under tiden som kund haft något som dom kallar "miljö faktura" där dom betalar mot nätägaren, och jag får båda fakturorna på samma räkning.
Men sista månaden, så betalade dom inte i tid, så jag fick påminnelse avgift för det. (vilket dom visserligen ersatte, men riktigt kasst att missa)
Välj någon annan, det här är rent lurendrejeri.
Googla på Svealands elbolag och "svartalistade" dom är med 3-4andra bolag med på i stort sätt varenda lista.
Dom är 3je mest anmälda bolag hos: Statliga Konsumenternas energimarknadsbyrå, och dom "varnar framtida kunder" för att teckna avtal med Svealands Elbolag. (listan senast uppdaterad 22-10-03, så gå inte på deras andra kommentar att dom inte är svartlistade längre)
HÅLL ER BORTA!

Svar från Svealands Elbolag
Blev ofrivilligt kund hos Svealands elbolag i samband med att Lumo Energi gick i konkurs. Priset för rörligt elpris var 20 % dyrare hos Svealands, för augusti månad 269 öre / kWh jämfört med 223 öre / kWh hos Lumo Energi. Dessutom oseriösa när det gäller faktureringen, fick besked 2a september att fakturan skulle komma om en vecka men istället skickades fakturan ut 23e september.

Svar från Svealands Elbolag
För guds skull- håll er borta från detta bolag! Första fakturan från dem var fel elpris- ca 1 krona högre per kWH än vårt bundna pris. Misstag? Kanske, men funderar nu på om det var avsiktligt och om de chansade...
Vi sa iaf upp vårt avtal med dem i god tid (!!!) eftersom så många skrev att de hade problem när de glömt att säga upp eller förlänga. Vi valde ny leverantör men Svealand har av någon anledning sagt till nya leverantören att datumet de kan släppa oss är ca 20 dagar EFTER vårt bundna avtal gick ut. Svealand skyller på den nya leverantören och nya leverantören skyller på Svealand. Kvar står vi i mitten och Svealand fakturerar nu oss nästan 4 kr per kWh för de 20 dagarna. Det är helt galet och jag rekommenderar ALLA att hålla sig långt borta från detta bolag!!
Samma här . Fick min faktura för aug både från lumo o svealands . Då lumo tog ca 289 öre\kwh , blev det mer än 600öre \kwh hos svealands??? Jag frågade om hur de kom fram det höga priset så svarade de att jag automatiskt ingick ett avtal med dem att svealands ledning sätter pris varje månader beroende på andra kostnad de har under denna månaden o det finns ingen mall för prissättning!!! Pratade med Konsumentverket o engerimarknadebyran o både sa art svealands är skyldig att bevisa jag har sagt ok att ingå i ett sånt löjligt avtal . Jag har mailat dem i mer än två veckor utan ha fått någon riktig svar istället börjar de nu att skicka mig mail som säger jag har signade andra typs avtal ??? Jag väntar fortfarande på deras svar på enl vilket avtal , har jag fått ett pris på 630öre\kwh ??? Blir rekommenderad att anmäla dem till engerimarknadsinspektion o Konsumentverket !!! Finns det gränser för girighet!!!!

Svar från Svealands Elbolag
Tack för att allt fungerar väl, och att ni sköter det till belåtenhet det är bra.
MVH
Kjell P

Svar från Svealands Elbolag
Jag blev helt i chock när jag plötsligt fick räkning både från vattenfall (395kr) Lumo (242kr) och Svealands elbolag (907kr) Vart tusan kom den sista ifrån?! Å hur kan den vara högre än totalt på de båda jag normalt har? Nu när jag läser så ser jag att lumo konkat, men varför har inte jag fått info om det?? Här lever jag ensam med tre barn med fogden som tar av sjukersättning å känner mig rånad på 907kr!!!

Svar från Svealands Elbolag
Jag ser att fler än jag råkat ut för ofrivillig flytt till Svealands Elbolag (från Lumo) med följden en extremt dyr faktura. Jag trodde det berodde på att, som det står på fakturan, att den inkluderar elnätskostnad.....men det gör den inte efter att jag ringde o kollade.
Ett: Hur kan fakturan bli så dyr med rörligt avtal, när ett bolag går i konkurs!!! Jag gar inte valt bytet!
Två: Varför skriver de att fakturan inkluderar elnätskostnad, när den enligt mitt elnätsbolag inte ska/kan göra det?
Håll er borta från det här elbolaget!!!!

Svar från Svealands Elbolag
Hur bra som helst, hoppas det håller i sig ä, issåfall stannar vi många år till:)

Svar från Svealands Elbolag
Varning! Dom håller inte koll på betalningar och skickar vidare till inkasso trots att man redan betalat. Absolut helt värdelöst, otrevlig ohjälpsam kundtjänst. När man ringer vet dom ingenting och man vidarebefordras till någon mail där någon annan förvirrad person svarar flera dagar senare.
Fick faktura från svealand som inkluderade både deras avgifter samt eon, jag betalade till eon och svealand separat I TID men inkompetenta som dom är så registrerade dom inte det och skickade till inkasso. När dom märkte att jag betalat drog dom tillbaka inkasso men vill ändå att jag ska betala 900kr i ränteavgifter, för deras misstag (!)
Inkassoföretaget (invoice inkasso) som dom använder verkar samägas av svealands elbolag och därför är dom väldigt ivriga på att skicka till inkasso.👍🏻👍🏻
Lite kundvård hade varit på sin plats.

Svar från Svealands Elbolag
Ex-Lumo kunder - läs det och ge inte upp er!
Jag var flyttat till dem från Lumo Energi, där jag har haft ett tillsvidare giltigt rörligt pris elavtal som följer nordpools snittpriser. Fick meddelandet från Lumo att de överlåtar mig till Svealands Elbolag med samma avtalsvillkor! Det blev aldrig så.
1-7 Augusti betalde jag 223 öre/kWh hos Lumo. Fick faktura from Svealands Elbolag för 8-31 Augusti: 343 öre/kWh!!!!! 55% höjining på en dag. (Precis som Göran skrev här 20/9 - samma historia - han fick betala i Svealands 269 öre/kWh istället för 223 öre/kWh hos Lumo. Hur hittade de på olika priser för Lumos kunder i samma elområde förresten???)
Pratade med kundtjänsten, vilken påstod att mitt avtal med Lumo löpade ut den 21/7 (efter 12 månader). Det är FEL, då jag har haft ett tillsvidare avtal, vilket står i avtalsbekräftelse. Till och med Lumo fakturerade samma månad - augusti - med de avtalade priser 223 öre/kwh. Kundjänst på Svealands kunde inte svara på frågan hur sätts priset och vilket pris jag kommer att betala i September (!!!???) De följer inte nordpools spotpris utan ser ut at de sätter priser slumpmässigt för kunder med deras 'rörligt tillsvidarepris'. Det är klart att det här är ett system att försöka lura kunder att betala astronomiska priser utan att kunderna märker det. Hur kommer mina fakturor se ut September Oktober i villa med direktverkande EL upvärmning??? (för de har en månads uppsägningstid!) Jag skickade ett klagomål till företaget, samt kommer att vända mig till ARN, Energimarknadsinspektion och domstolen om det behövs. Jag kommer att updetera här hur det går samt vända mig till alla möjliga medier för att varna kunder för bolaget. Om ni inte vill hamna i samma situation - AKTA er för Svealands elbolag!!!
Uppdatering 29 SEPT
Hej Emelie från Svealands Elbolag. Problemet är att jag aldrig haft något avtal med er, utan ett avtal med Lumo Energi, som ni måste respektera enligt lag!
Om ni vill ändra villkoren på avtalet och priset (!!!), måste ni enligt lag meddela kunden minst två månader i förväg, vilket ni aldrig gjorde. Jag skickade all information inkl. mitt Lumo avtal till er kundservice igår, samt besvarade din förfråga imorse.
Status: Väntar på svar från Svealands Elbolag samt bokade tid för konsultation med jurist (har juristförsäkring via facket).
Uppdatering 30 SEPT
Igår kväll, fick jag mail från kundtjänsten att de annullerar min faktura och skickar en ny faktura enligt Lumos avtalsvillkor.
Jag vet inte varför de agerade så snabbt - är de så effektiva eller därför att jag skrev omdöme här eller har kanske min jurist kontaktat dem. I alla fall bra att de gjorde det.
Ikväll fick jag mail från kundtjänst att de ska avsluta mitt nuvarande avtal (Lumos villkor) den 1 december (om två månader). Jag svarade att jag valde redan den 28 September att avsluta avtalet. Vet inte om de inte har koll på det, eller att de skickar det här till alla ex-Lumo kunder. Hoppas verkligen att de gör det, samt att de ändrade felaktiga fakturor till alla ex-Lumo kunder!!!
JAG FÖRSTÅR INTE, VARFÖR GÖR NI SÅ, SVEALANDS? SKULLE DET INTE VARA BÄTTRE ATT GÖRA RÄTT FRÅN BÖRJAN OCH INTE FÖRSÖKA TJÄNA PENGAR OLAGLIGT OCH SAMTIDIGT SKRÄMMA BORT ALLA LUMO KUNDER SOM KUNDE HA BLIVIT GLADA KUNDER HOS ER ?
Jag kommer i alla fall kontakta SVT Plus för att de granskar det här bolaget och deras fult agerande mot Lumo kunder.

Svar från Svealands Elbolag
Jag var kund hos Lumo Energi med bra rörliga villkor och blev flyttad till Svealands Elbolag i samband med Lumos konkurs. Elkostnaden mer än fördubblades i ett slag. Som tur var avslutade jag "avtalet" jag pådyvlats med Svelands Elbolag några veckor efter att jag fått brev om förändringen. Men jag får ju ändå ta smällen för uppsägningsperioden augusti månad. Jag borde ha fått samma eller i alla fall liknande priser hos Svealands Elbolag som Lumo Energi eftersom jag inte aktivt valt Svealands Elbolag. De verkar inte ha ett långsiktigt intresse av att utveckla goda relationer med sina nya kunder som de köper av konkursade bolag. Det hade ju annars kunnat bli en bra affär för båda parter. Eller hur Svealand?
Mvh, Crister

Svar från Svealands Elbolag
Ett elbolag som lever upp till förväntningarna! En hjälpsam kundsupport!
Rekommenderas!

Svar från Svealands Elbolag
Jag blev flyttad från Lumo energi då dom avvecklade sin elleverans
jag flyttades över till Svealand 8/8.
Mellan 1/8-8/8 hos Lumo hade jag 223,07 öre per KWh rörligt pris.
Och hos Svealand från 8/8 -24/8 fick jag betala 269,16 öre per KWh, en oförklarlig höjning med 17%.
Jag utgår ifrån att Svealand köper sin el på elbörsen precis som Lumo gjorde.
Jag kan inte låta bli att tycka att det är riktiga skurkfasoner att höja priset med 17%.
Som tur var så insåg jag nästan direkt att jag blivit blåst, och har nu flyttat min elleverans till Vattenfall.

Svar från Svealands Elbolag
Funkar hur bra som helst.
Bundet 3 år, inne på första året.
Hoppas på ett fortsatt bra 'förhållande'.

Svar från Svealands Elbolag
SVARTLISTADE. Med på listan av elbolag som fått flest klagomål under lång tid. Vill varna alla för detta företag! Mitt pris höjdes med 75 % när jag blev överflyttad till Svealand då de köpte upp mitt dåvarande elbolag. När jag ifrågasatte prisskillnaden mellan bolagen för samma sorts avtal för samma period (aug 2022) fick jag till svar att Svealand kanske hade dyrare att inköpspris. Otroligt otydlig hemsida, svårt att få veta vilket avtal man har. Undvik till varje pris! Jag kommer aldrig teckna med Svealand igen och denna månad som de hävdar att min uppsägningstid är kommer kosta mig flera tusen extra.