Detta företag övertar Klienter när Elbolag går i konkurs. De lovar samma avtal som du har haft. Men sen efter 1 månad ändrar de dina taxor. De hette tidigare typ Svealands El. Har fått så många klagom... Se mer
Var i kontakt med Svealands Elbolag per telefon för att teckna ett nytt elavtal. Jag möttes av en högst otrevlig tjej på kundtjänst vilket fick mig att ifrågasätta om jag verkligen skulle teckna avtal... Se mer
Jag har tidigare rapporterat en upplevelse där jag visar att Svealands Elbolag arbetar oseriöst. Bolaget kan sätta vilket pris som helst på vissa avtal. Däremot ska bolaget i tid upplysa om när ett av... Se mer
El bolaget är ett blufföretag och påstod att vi tecknat avtal med dem. När vi påpekade att vi ej tecknat något avtal med dem kom en hög faktura om att vi gjort kontraktsbrott. Det överklagades och för... Se mer
Svealands Elbolag är ett elbolag som har elkunder över hela Sverige. Grundpelarna i bolaget är från flera svenska och nordiska elbolag. Sedan elmarknaden avreglerades på 1990-talet har personalen och ledningen levererat el till det svenska folket. Styrkan i Svealands Elbolag ligger i snabba beslutsvägar och att allt fokus ligger på kunden och kundens behov.
Ingen aktuell inbjudningshistorik
Har besvarat 100 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 1 månad
Som kund sedan December 2021 hos Svealands Elbolag har jag bara positivt att säga om dem :-) . Elen levereras som den skall till ett bra pris, fakturan dyker upp tidigt i månaden så att man har god tid på sig att betala. Som tillägg så erbjuder de även att få fakturan från nätbolaget inkluderad i deras så att man inte behöver hålla koll på två fakturor.
Så långt är allt gott och jag hoppas det fortsätter i samma fina anda!

Svar från Svealands Elbolag
Har fungerat jättebra sedan jag blev kund, inga negativa tankar om er.

Svar från Svealands Elbolag
Jag får ström, el, så mina lampor lyser. Jag får också så det räcker till min luft - vatten värmepump som kan snurra och jag därmed slipper frysa. Jag köper min el från Svealands energi.

Svar från Svealands Elbolag
Allt har fungerat utan anmärkning i flera år.

Svar från Svealands Elbolag
Hej. Jag har bundet avtal med bra pris i 3 år hos er och skulle vilja att just bindningstiden framgår någonstans. Kan inte se någonstans att mitt avtal löper framtill 31 december 2024? Jag band avtalet med start 1 januari 2022-31 december 2024. Mvh Sven Senneson

Svar från Svealands Elbolag
Fick aldrig någon notifikation att mitt bundna el-avtal hade tagit slut och fick därmed en smärre chock när min elräkning för mars månad låg på 600kr (113 kwh).
Har inte valt Svealands Elbolag själv utan hamnade där när mitt förra elbolag Lumo konka. Har bytt till ett annat bolag nu med mer humana priser men tyvärr måste jag dras med det här skitbolaget i en månad till då det är en månads uppsägning.

Svar från Svealands Elbolag
Skitbolag som överfakturerar dig.
265kwh under mars för nästan 1300kr. (typ 400öre per kwh)
Skojar dom? Och inte är det miljövänlig el heller...
Enligt dem slutade det ursprungliga avtalet att gälla.
Ingen indikation gavs på det och helt plötsligt så ändrades deras schablonpris med 100-200%
Jag har aldrig blivit så direkt lurad av ett elbolag tidigare. Visst har det hos andra ibland blivit lite dyrare med 50-100kr, men det här är ett rent ockerbolag som inte drar sig för att öka din månadskostnade med 100-200% om du inte är uppmärksam.
Dra åt h...!
Märkligt att man inte får ett meddelande att elavtalet håller på att löpa ut. Det får man helt enkelt svälja då man får ett pris per kWh på 4.50kr ink moms. 1000kwh = 4500kr
Otroligt dåligt!!!!!

Svar från Svealands Elbolag
Kundservice är på sin höjd medioker. Priserna däremot är helt hutlösa. Fick ett snittpris på rörligt elavtal på 370 öre/kWh för mars 2023 när priserna på hela kontinenten gått stadigt neråt? Vem tror ni att ni lurar? Chefsledet ska uppenbarligen ha feta bonusar även i år.

Svar från Svealands Elbolag
Passa er för att teckna avtal med dom, tur man hann byta mitt i månaden iaf. Över 2000:- för 15 dagar i Mars, resterande dagar i Mars 500:- hos Vattemfall så ni ser ju vilka bluffpriser dom skinnar folk på!!

Svar från Svealands Elbolag
Jätte missnöjd med hantering av fakturor och kundservice.

Svar från Svealands Elbolag
Ockerpriser när man blir placerade på tillsvidareavtal.

Svar från Svealands Elbolag
Bara positiva erfarenheter för oss. Allt fungerar bra och utan minsta problem.

Svar från Svealands Elbolag
Bra pris men lite dåligt redovisat med timpriser på hemsidan ;-) men det är priset som är viktigast för mig

Svar från Svealands Elbolag
Absolut inga problem, har tecknat fastprisavtal (3-år) sedan ett år tillbaka och allt funkar ua.

Svar från Svealands Elbolag
Bra redovisning varje månad av förbrukningen.