Jag ringde in för att få svar på en fråga om deklarationen. Personen jag fick prata med verkade okunnig och pratade dålig svenska. Det var oklart om han förstod vad menade men sade sig ha hört talas... Se mer

Detta system för deklaration är ju värdelöst. Är man skyldig pengar ja då ska de in fort. Ska man däremot få pengar kan man inte ens få svar på när de kommer. Att de kan va allt ifrån april till decem... Se mer

Det är ju totalt omöjligt att hitta någonting på Skatteverkets hemsida. Periodiseringsfonder, var, var? Exportera ut PDFer på material till revisor, hur gör man det? Googlar man så hittar man precis v... Se mer

Det är helt skrämmane att samma problem uppstår varje år när man föröker lämna deklarationen. Ingenting fungerar som det ska, Detta skapar enorm frustration . Man förväntar sig att en så grundlägnde o... Se mer

1. Programvara för skatteberäkning
  2. Ekonomisk rådgivare
  3. Bokföringsfirma
  4. Bokföringstjänster
  5. Skatterådgivare
  6. Skattekonsult

Informationen kommer från olika externa källor

Skatteverket webbplats, startsida

Alla omdömen

34 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Usch

Det skulle vara bra om ni kunde hjälpa mig o deklarera. Ringde kl 15 och telefonsvararen sa att det var cirka 35min kö. Kl 16.50 har jag ännu inte kommit fram och dem stänger kl 17

30 mars 2022

Mitt svenska personnummer inaktivt…

Mitt svenska personnummer inaktivt efter tre år i danmark. Nu när jag vill flytta tillbaka går det inte då det krävs en svensk adress för att kunna aktivera personnumret. Men utan aktivt svenskt personnummer kan man inte få en svensk adress. Fast man bodde 22 år i Sverige. Så det är ganska omöjligt att flytta inom norden uppenbart. Skatteverket är inget att tycka bra om de triggar epilepsianfall och psykisk ohälsa.

8 mars 2022

Kan man kanske lära ut empati till SKV??

Efter att ha suttit i telefonkö i 40 minuter för att beställa ett dödsfallsintyg, möts jag av en iskall "robot" med noll empati över att min ena förälder nyligen avlidit i en olycka.
Mina tidigare erfarenheter av SKV har varit positiva, men det var då...

1 december 2021

Rådgivning via telefon fantastisk

Jag behövde rådgivning beträffande skattefrågor.
Ingen telefonkö utan jag blev uppringd inom 10 min av en mycket trevlig handläggare som hjälpte och guidade mig på skatteverkets hemsida samt hjälpte aktivt till att lösa min förfrågan.
Ett bättre bemötande och kundservice har jag aldrig upplevt någon annanstans - toppen skatteverket!

2 november 2021

Väldigt dåligt tyvärr

Väldigt dåligt tyvärr. Hade frågor om hur man startar eget. Frågade på telefon om man kunde besöka ett servicekontor och få hjälp med frågor där eller boka tid, men det sa hon på telefon att de inte kan då kontoren inte säkert kan sånt? Istället skulle jag vända mig till telefonsupport, så jag frågar henne några enkla frågor om företagsformer men det kan hon inte svara på, utan hon säger att jag istället måste bli kopplad till avdelningar som ansvarar respektive företagsform. Och webbkseminarienra de hänvisar till är urusla, två gånger i veckan och sen helt olika saker. Hopplöst med dem, usch.

15 oktober 2021

En av de största myndigheterna

En av de största myndigheterna, och ändå har handläggarna flex timmar. Tydligen arbetar dem de tider och timmar dem vill. I mitt fall blir det svårt att nå fram till en handläggare som nyttjar detta flitigt och som dessutom inte delar med sig av sitt schema.

Sorgligt att myndigheter styrs av klåpare.

17 september 2021

Tack för att det finns något vett

Tack för att det finns något vett, sans och etik kvar i svenska samhället och att skatteverket ger avslag till vettlösa personer som skaffat barn och vill döpa dom till obskyra namn och detta inte tillåts från samhällets sida.

20 februari 2021

Besök Skattemyndigheten Uppsala (på avstånd) med…

Var med som sällskap (på avstånd) med god vän på Skattemyndigheten i Uppsala som skulle efterfråga ett intyg som han 1,5 vecka tidigare varit på samma kontor och fått hjälp att utfärda och som skulle skickas till hemadressen 40 mil bort och det skulle ta ett par dagar. Dokumenten ej kommit efter 1,5 nästan 2 v så han ville bara förhöra sig om det blivit något fel? Handläggaren som han träffade denna gång kunde inte ens förstå vad det var för dokument och hon uppträdde otrevligt när min vän upprepade sin fråga eftersom han visste att det finns ett dokument men hon stog på sig att något sådant dokument finns inte bla bla bla och när min vän upprepade att han visste att det existerade ett sånt dokument så säger hon flera gånger att han inte behövde vara otrevlig??? Enligt min bedömning som följde hela scenariot på lite avstånd så var min vän hela tiden artig, ej högljudd på något vis men handläggaren blev mer och mer upprörd och upprepade att han var otrevlig enbart för att han upprepade sin fråga och hon hotade med att larma för att hon kände sig hotad???? Hon sa också att han måste ta en ny lapp och ställa sig i kö igen för att betjänas av en annan kollega!!! Då valde min vän att gå därifrån, lugnt och stilla och då larmade hon och skrek även till sina kollegor..... Larma!!
Jag upplever att min vän blev mycket dåligt och respektlöst bemött, han kommer till en myndighet för att få hjälp med något i mina ögon ganska enkelt och blir mer eller mindre dumförklarad!!! Han är själv välutbildad och skulle aldrig bemöta någon på detta sätt inom sitt område men det är egentligen irrelevant för alla förtjänar att bli respektfullt bemötta!!!

11 februari 2021

Dålig handläggare

Dålig handläggare. Förstår inte frågan, lite lätt dumförklarar en, gapar i luren bara för att hon inte fattar frågan. Fick be henne att sänka rösten och ta det lite lugnt.
Efter att ha väntat minst 30 minuter i telefonkö så är man inte speciellt sugen på att bli bemött på detta sätt. Dåligt helt enkelt!

Och hade man inte haft ett live hade man ju kunnat spendera ytterligare 30-60 minuter i telefonkö och hoppas få en annan handläggare som har lite social och pedagogisk kompetens. Dock förväntar jag mig inte att skatteverket skall vara dom trevligaste personerna, av någon anledning. Så min förutfattade mening bekräftades.

9 december 2020

Dåligt bemött.

Stressad, okunnig personal.
Första samtalet så fick jag fel information, och när jag frågade om det verkligen stämde så lade hon på luren.
20 minuter senare kommer jag fram igen, blir bemött av en "stressad" person som har tonen som att man är jobbig och är ivägen. Får dock bekräftat att jag hade rätt, och tidigare tjejen hade fel.
Men man ringer ju in för att man vill göra rätt ifrån sig, jobbigt när tonläget är så negativt och man känner att man bara är besvär.

Har bara 1 gång av säg, 30, blivit bemött av en kunnig, förstående, hjälpsam person som verkligen vill ens bästa. Hoppas på att man får bort dom negativa jävlarna. Ursäkta språket.

30 september 2020

När Skatteverket själva gör ett grovt…

När Skatteverket själva gör ett grovt fel, så får man betala extra skatt.
Vi betala in skatt på en fastighetsförsäljning, skattemyndigheten skicka tillbaka den inbetalda skatten. Vi förstod att det ej stämde, ringde några gånger till myndigheten, men fick ej någon klarhet. Besökte Skatteverket där personal var mycket hjälpsam och såg till att vi fick hjälp. Personen som gjort misstaget ringde från Skatteverket och skulle göra en korrigering.
Till våran överraskning så får vi betala för deras misstag, vi hade även satt in den summan på Skatteverkets konto.

2 juli 2020

Fruktansvärt bemötande Skatteverket

Fruktansvärt dåligt bemötande från skatteverkets kundtjänst. Samma under flera samtal. Hen var Otrevlig och avbröt mitt i mina meningar och lät nedvärderande. Man ringer ju till skatteverket för att gå hjälp..

4 maj 2020

Är det här ditt företag?

Skapa ett konto gratis