Shopping4net Omdömen

TrustScore 3.5 av 5

3,4

Företaget har BankID som sista del av köpprocessen, avbryter man signeringen av BankID så går ordern fortfarande igenom. Kontakt med kundtjänst har fokus varit på att jag som kund har fel och de h... Se mer

Jag gillar nästan allt, priser, leveranstider, utbud osv men kommer aldrig mer att handla så länge inte klarna erbjuds. Jag vet att det är mitt fel men varenda gång åker jag på en påminnelseavgift. Så... Se mer

Återigen gick beställningen felfritt. Betalade min faktura innan förfallodatum så klart. Tror folk måste förstå skillnaden på återförsäljare och tillverkare samt att det inte riktigt kan vara företage... Se mer

Undrar över folks kommentarer nedan. Hur är det Shopping4nets fel om nån stjäl ett paket hängandes vid brevlådan eller om nån inte betalar sin faktura när man ska. För mig som betalar mina fakturor... Se mer

1. Hälsocenter
  2. Leverantör av kontaktlinser
  3. Fitness och näringslära
  4. Apotekshandel

Informationen kommer från olika externa källor

Hos Shopping4net Sverige kan du handla kontaktlinser, leksaker, parfym, smink, heminredning, kosttillskott, hälsokost, bläckpatroner och toners direkt på nätet till billiga priser.

Medel

TrustScore 3.5 av 5

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Har besvarat 100 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 48 timmar

Alla omdömen

52 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Krävde bild på ID-kort och lönespec

Beställde en vara med faktura. De pausade ordern för att jag var ny kund och ville ha mer uppgifter om mig. Utöver en kreditupplysning begärde de även bild på mitt ID-kort samt kopia på senaste lönespec för att bekräfta att det var jag som shoppat. Valde att annullera min order.

15 juli 2024

Hej Julia,

Det stämmer, ibland, när man handlar för lite större summor, vill vi försäkra att det är rätt person som beställer och att ordern inte handlar om identitetsstöld.
Det finns flera olika sätt att hantera ärendet och det allra enklaste är att kunden skickar något som endast kunden själv har tillgång till, tex. legitimation med bild eller tex elfaktura som vi skrev i mejlet.
En kreditupplyssning bevisar inte att rätt person står bakom ordern desvärre.
När varken epost eller telefonnumret går att koppla till kunden i fråga, väljer vi ibland begära mer uppgifter.
Vi beklagar att du tolkade ärendet på det sättet du gjorde, vi ville endast säkerställa att ingen obehörig använder ditt personnummer.

/ Shopping4net

Ackumulerande förseninsavgifter satta i system.

Pga ett ovanligt fel (möjligen egen miss) i e-postadressen som jag inte känt till förrän nu och som nu är konstaterat av båda parter och åtgärdat av S4N, kommer den första fakturan jag känns vid, för (levererad) order lagd i våras, per post i form av "påminnelse 1". Jag noterade då att påminnelsen nådde mig *samma* dag som dess förfallodatum, och la betalorder direkt på beloppet inkl hela angivna förseningsavgiften. Betalningen gick därmed igenom dagen efter förfallodatum.

Snart dimper påminnelse två in med extra avgift, vilken jag bortser från helt eftersom den är daterad samma dag som min betalning nått dem, och fakturan inte har justerat för min betalning inkommen samma dag. Jag har vid tillfället fortfarande inte insett problemet med den felande e-postadressen och att originalfakturorna hela tiden försvinner ut i molnet.

Intressant nog har S4N slopat praxis med "om betalning gjorts de senaste dagarna så kan du bortse från..." osv. Samtidigt ger de tre (3) bankdagar från dateringen för kunden att via vår tids långsamma posthantering först få papperspåminnelsen från att den läggs på lådan, sen processa vad den syftar på, och utföra betalordern. En fjärde bankdags respit ges därutöver för transaktionen att gå igenom. Att S4N inte bortser från påminnelser som anländer efter att betalning utförts ens med en dags buffert, gör att de i mitt fall ser skäl att retroaktivt plocka hem även påminnelseavgift 2. En avgift som alltså var lagts till, för att jag väntat noll (0) dagar med att betala "påminnelse 1" från att jag fått den på hemlådan. "Påminnelse 1 (V 2.0)" kommer med tillhörande ny påminnelseavgift plus 45 kr extra som jag inte kan stämma av mot originalfaktura av skäl ovan (jag bad idag förgäves om kopia), för att S4N tyckt sig få vänta även denna gång, även denna gång med en originalfaktura förlorad i cyberrymden.

Den här gången har jag däremot haft tur. Med den senaste fakturan "Påminnelse 1 (V 2.0)" som har som underlag den obetalda påminnelseavgiften jag dragit på mig för att att jag inte betalat den överspelade "Påminnelse 2", har jag till skillnad från den ursprungliga "Påminnelse 1" råkat få en (1) hel bankdag på mig för att kontakta firman och få veta att de inte tänker makulera den senaste fakturan mot bakgrund av förhållandena ovan. De var villiga att som mest makulera påminnelseavgiften för påminnelseavgiften för påminnelseavgiften. För ett köp jag redan betalat, med råge, omedelbart när jag blev varse om skulden.

För den gesten, och för en annars trevlig kundservice ger jag "2" istället för "1" i betyg. Och jag ger de totalt drygt 225 kr extra de fakturerat mig - även de 60 de nu erbjudit att avskriva. Vad gör 60 kr mer eller mindre, när huvudsaken är att det blir sista gången pengar går i den riktningen, och när man vet att varje nytt avtal med S4N, är ett nytt avtal man riskerar att ångra.

Tillägg:

*S4N menar att kopia på originalfaktura ingår i försändelsen. Jag kan inte verifiera i efterhand att så var fallet här, men minns ingen orig-faktura.

*Missen i min angivna e-postadress är att domänen registrerats som ".com1" ist för ".com". Det kan vara min miss, men jag har aldrig stött på något liknande förr. Jag noterar att S4N inte heller har något skydd mot felaktigt format på adresser. Med ett sådant hade de idag haft 225 kr mindre och jag 225 kr mer.

8 juli 2024

Hej Per,

Absolut tråkigt att mejladressen på din profil var felaktig från början. Hade vi fått redan på detta till exempel när du mottog första påminnelsen, hade vi kunnat makulera den första avgiften så klart. Men när det har gått lång tid och vi inte har en aning om något fel (systemet fakturerar automatiskt när betalning inte kommer i tid), är det inte supermycket vi kan göra.
Jag är glad att höra däremot att kollegan kunde hjälpa dig när du till slut kontaktade oss och ärendet är du sluthanterat.
Vi förstår såklart att det kan kännas surt men vi som företag har gjort det vi har kunnat för att informera dig om fakturorna, trots att postgången är som det är numera.

/ Shopping4net

Håller med nedstående angående faktura…

Håller med nedstående angående faktura har inte fått faktura även fast jag var i kontakt med företaget. Fick en faktura som det stod markulerad på i februari sedan inga fakturor, men sen en påminnelse i juni sen inkasso 🤬 har försökt att ringa flera gånger inget svar, tur att inkasso har bra servis har fått betala sammanlagt ca 1400 kr för en produkt för 455 kr 👌 kommer aldrig någonsin köpa från denna sida igen och avråda alla. Slarv företag. Eftersom jag betalat dubbla ser jag framemot en betalning av företagen då jag betalat en faktura samt inkasso🙃 allt är registrerat på inkasso där dom säger att jag ska få en återbetalning på iallafall ca 600 kr så läser ni detta betala gärna tillbaka snarast då ni inte verkar ha någon annan kundservice 👌

1 juli 2024

Hej Jessica,

Beklagar sen svar här pga. semestrar men jag ser att du har mottagit svar via mejl.

Det stämmer att du har haft en obetald faktura, trots flera påminnelser, sedan februari. Du har delbetalat ditt köp på 329kr 2 gånger men vi har inte fått betalningar sedan mars-månad och därav har du mottagit flera påminnelser via mejl och via brev.
Du har inte varit i kontakt med oss tidigare, varken via telefon eller mejl. Vi har öppet måndag till fredag 9-15 per telefon och inga mejl från din mejladress finns.

På första fakturan stod det "makulerad" OCH text att en månadsavisering skickas via mejl enligt önskemål. Du måste ha fått dessa fakturor via mejl då du har betalat två gånger.

Du har endast betalat inkassos avgiftsfaktura och du betalade skulden direkt till oss och vi har meddelat inkassobolaget att vi har mottagit summan. Därav är ingen återbetalning aktuell. Jag mejlar kvitto och mer information till dig.

/ Shopping4net

Undrar över folks kommentarer nedan

För mig som betalar mina fakturor innan betaldatum och som väljer DHL för leveranser, har detta företag gjort mer än tillräckligt med snabba leveranser och trevliga mejl. Hatten av!

1 juni 2024

Varning för oseriöst företag!

Jag fick en notis om att min beställning hade levererats till min postlåda men när jag låste upp den så fanns det inget paket. Nu är paketet reklamerat till Postnord men när jag först hörde av mig till butiken blev jag rekommenderad att i första hand anmäla ”stölden” till Polisen och att varken butiken eller transportbolaget kan kompensera mig. För det första har jag inte fått inbrott i min låsta postlåda och paketet har inte lämnats vid dörren. Jag har alltså blivit lurad av butiken som inte har levererat det jag faktiskt har betalat för. Ett seriöst företag hade erbjudit kompensation direkt och sedan löst det med transportbolaget men här vill man inte ta något ansvar, inte behålla en kund utan enbart betalningen. Jag rekommenderar INGEN att handla från den här butiken.

24 juni 2024

Hej Lisa,

Nej, du har inte blivit lurad av någon utan troligtvis har PostNord hängt paketet i en påse utanför din brevlåda och någon obehörig har tagit paketet. Det finns ju spårning på leveransen.

När man väljer varubrev som leveranssätt, finns det alltid en risk att någon tar paketet och därav skriver vi tydligt i köpvillkoren att vi inte kan ta ansvar för eventuella stölder. Självklart är det oerhört tråkigt om något sådant händer och vi hjälper så långt vi kan, tex med en reklamation.
När vi har fått ett svar från PostNord, återkommer vi till dig via mejl igen.

Oseriösa

Oseriösa! Oseriöst faktura system! Har fått flera påminnelser, verkar vara en grej för detta företag och hur de tjänar pengar. De lurar sina kunder!

13 juni 2024

Hej

Beklagar sent svar.
Vi skickar påminnelser endast när en faktura inte har betalats i tid. Har du dessutom fått flera påminnelser, betyder det att rätt så lång tid har passerat från förfallodatumet.
Vi vill allra helst att alla betalar sina fakturor i tid för att undvika just sådana här kommentarer. Alla företag skickar påminnelser när de inte får betalt för varor/tjänster kunderna har köpt, det betyder inte att företaget på något sätt försöker lura sina kunder.

Ordrar skickas 2 dagar efter de sagt 🤬

Jag beställde tisdag 18 juni kl 12:49 för jag akut behövde två produkter innan min semester. Jag valde den här butiken för att det stod att de skickade samma dag. När jag kom till kassan så blev den informationen bekräftad. ”skickas 18 juni” stod det.

Då jag inte fått något tracking-nummer så mailade jag dem dagen efter för att säkerställa att de skickade den dagen de lovat skicka.

Inget svar från dem ännu och det är fredag.

Däremot fick jag en leveransbekräftelse på onsdag kl 16:35 med en spårningslänk. Den visade ingenting. När jag nu går in så visar den att min beställning först lämnade dem igår torsdag. Alltså 2 dagar efter utlovad dag de skulle skicka.

Ingen kommunikation om att det inte skickats
Inget svar på Mail efter många dagar
Väldigt dålig upplevelse och jag får inte mina produkter innan min semester.

Så här får man inte bedriva e-handel 2024

21 juni 2024

Hej

Beklagar sent svar pga. semestertider.

Tyvärr händer det ibland att när en order kommer in på eftermiddagen, hinner man inte med att packa den. Vi beklagar detta.
Din order har packats dagen efter, på onsdag, och också hämtats av transportbolaget på onsdagen. Deras första skanning har skett på torsdag men de har alltså haft paketet sedan eftermiddagen innan.

Vi har besvarat ditt mejl samma dag du mejlade oss.

Riktigt blufföretag.Rekommenderas…

Riktigt blufföretag.Rekommenderas Absolut INTE
Köpte en grej för 128 kr i feb.Har inte fått nån faktura el påminnelse förrän nu i Juni o då var det Inkassokrav😡😡på 570 kr.Helt galet.Kollat mail o skräppost inte fått någon räkning därifrån.
Tänk om man gör så med många kunder....
Väldigt Oseriöst!!!

10 juni 2024

Hej Camilla,

Som vi har berättat, originalfakturan har skickats per mejl och som pappersfaktura med varan, i februari. Trots det har fakturan inte betalats trots flera påminnelser. Allt har skickats till den mejladressen du har i profilen och det verkar ändå vara så att du har mottagit annat mejl från oss. Fakturan och kontoutdragen finns även på din egen profil om man loggar in på hemsidan.

Vi beklagar att du har missat att betala fakturan och all info som har skickats.

Otroligt dålig upplevelse

Otroligt dålig upplevelse, beställde 4 st varor. Fick skickade vid olika tillfällen trots att jag sa att jag vill ha alla samlade i en leverans samt samlad faktura.
Fick massa olika fakturor och påminnelser för man tror man betalat när man bett om 1 faktura.
Totalt betalt 700 sen för något som skulle kostat 300. Ej fått något samtal om utebliven betalning eller post skickad till mig.
Undvik! Handlar aldrig från dessa igen.

31 maj 2024

Hej Elin,

Vi beklagar om kommunikationen med sig inte har varit tillräckligt. Vi har haft en mejldialog med dig i januari om delleveransen och du önskade att vänta på varan som var då slut hos leverantören.
Till oss skrev du att du inte har haft tillgång till din mejl och önskade att vi skulle ringa när vi märker att någon inte har betalat sin faktura, här skriver du att du har mottagit alla påminnelserna. 2 st påminnelser har skickats till dig via post men resten via email. Det hade varit bra om du kontaktade oss när du mottog första påminnelsen så hade vi kunnat förklara och hjälpa dig bättre med ärendet.

Saknad produkt

Beställde produkter varav en produkt saknades när jag öppnade paketet, stod på följesedeln/fakturan att samtliga produkter var skickade. Mailade Direkt när jag öppnat paketet att jag saknade en produkt och fick till svar att "enligt lagersaldo och övervakning" så är alla produkter skickade men de gjorde ett "undantag" och skickade ny vara. Med återigen 39:- i frakt....trots att Jag inte ens mottagit det jag beställt och redan betalat frakt för.

Rekommenderade fler denna sida pga bra pris men bett samtliga att avså att handla från er. Dumt misstag och kommer ALDRIG ske igen och jag uppmanar ALLA att handla på Lyko eller Cocopanda (bra pris oftast) istället.

Usch för girigt folk 😊🤮

22 maj 2024

Hej Martina,

Vi beklagar om det har skett ett misstag med paketeringen. En ny vara har skickats till dig och självklart utan fraktkostnad. Vi förstår inte var du har fått information om en ny frakt ifrån...
Paketet skickades dagen den skulle och kom fram dagen efter så det är lite tråkigt att läsa en recension som denna, speciellt efter du tackar oss för bra service via mejl.
Vi hoppas den saknade varan kommer fram till dig snart.