Nordea Sverige Omdömen

TrustScore 1.5 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Ser man på 126 recensioner, de flesta recensenterna var besvikna över sin totala upplevelse. Många upplever att banken erbjuder dålig service och att det är svårt att få hjälp med ärenden, med flera som beskriver kundtjänsten som opersonlig och inkompetent. Kunder rapporterar också problem med betalningar och överföringar, där banken ibland nekar transaktioner eller begränsar konton utan tydlig motivering. Dessutom saknar kommunikationen ofta tydlighet, och personalen upplevs ibland som otrevlig eller oförmögen att lösa problem. Vissa kunder var dock nöjda med kundtjänsten och upplevde personalen som hjälpsam och trevlig. De lyfte fram att personalen var måna om att hitta lösningar och agerade snabbt vid akuta ärenden.

Ämnen som oftast nämns

Customer service

Människor rapporterar tvetydiga upplevelser med kundservice, där vissa kunder beskriver den som supertrevlig,... Se mer

Service

Kunder delar negativa åsikter om service och upplever att banken inte lever upp till förväntningarna, vilket... Se mer

Payment

Konsumenter uttrycker stor frustration över betalningshanteringen, där många upplever svårigheter med att... Se mer

Staff

Användare beskriver tvetydig interaktioner med personal, där många upplever personalen som otroligt hjälpsam,... Se mer

Customer communications

Recensenter nämner negativ feedback om kontakt, där många upplever svårigheter att nå banken och få korrekt... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Nordea sänker sina räntor men samtidigt så sänker man kundernas rabatter på lån så räntesänkningen blir inget till kunderna snarare att banken tjänar mera pengar . Så fråga någon annan om bolån istäl... Se mer

Redigt ojämn kvalite på personalen inne på dom lokala kontoren..:( charmkurs eller dåliga#dagar? Inte minst kontoret nordea täby.Betydligt jämnare på kundtjänsten telefon.alltid itroligt hjälpsamma... Se mer

Funktionen har vi, att ha koll på våra andra banker, i inloggat läge i Nordea. Fylla i mina andra banker jag har, det fungerade inte då vissa ej existerar hos Nordea. Hur anmäla ens nya bankengagem... Se mer

Jag fick nyss ett brev hem där det stod att jag övertrasserat mitt konto med 10000:- Detta på ett konto jag inte använt på säkert 15 år och trodde var avslutat för längesedan. Tydligen så har banka... Se mer

1. Bank

Informationen kommer från olika externa källor

Nordea Bank - Vi har lösningarna för dig: lån, sparande, konton, kort, pensionsförsäkringar och mycket mer. Bli kund redan idag.

Mycket dålig

TrustScore 1.5 av 5

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Svarar vanligtvis inom 2 veckor

Alla omdömen

140 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Inte bra

Jag får ta lån från andra stor banker men inte min egen Nordea bank.
Att behöva ringa till kundtjänst för att be om att få göra en utlandsbetalning, behöver be om lov för det.

18 september 2025

Nordea är förmodligen världens värsta…

Nordea är förmodligen världens värsta bank.
Jag utsatt för ett brott som är polisanmält bedrägeri, och jag som brottsoffer blir behandlad som en brottsling. Mitt bankkort får begränsningar jag blir utfrågad om mina kortköp.
Det första jag kommer att göra då jag kan, är att byta bank. Kommer inte vara kvar hos Nordea

16 september 2025

Jag försöker föra över pengar till en…

Jag försöker föra över pengar till en annan bank och nekas detta ....ring kundtjänst ,säger de ..men hur ska man som döv kunna ringa dem eller få någon kontakt . Ta emot mina pengar från en annan bank gick hur bra som helst ,då var det inga problem ,sedan får jag inte föra dem vidare enligt Nordea . Fy skäms på er !!

11 september 2025

Sämsta kundbemötande

Var i kontakt med kundservice, Karolina heter hon som är oprofessionell, oförskämd och otrevlig, hon har ingen aning om vad servicen betyder och vad moralisk attityd är.
Kommer byta banken, flytta mitt bolån, konto och försäkringar.
Se till att ha välutbildade personal som har lite etik o respekt mot kunder.

8 september 2025

Totalt odugliga

Totalt odugliga. Går inte att sätta in pengar på Revolut med deras visa kort. Det har dom spärrat.
Stängde mitt konto efter jag betalat fyra månadshyror på en gång. Då blir man förhörd som en terrorist var man fått den enorma summan som fyra normal hyror motsvarar. Trots jag skrev en mindre novell om mina pengars ursprung. Bara förnedringen och kränkningen av mitt privatliv att berätta sin livshistoria för att man betalar sin hyra och sen stänger som ändå kontot. Nä håll er från Nordea.

2 september 2025

Överlägset sämst på det mesta.

Sämre bank finns nog inte. ”Personlig service” kan nog inte bli mer opersonligt och oprofessionellt… det här gänget har nått toppen av botten.

Om och när man kontaktar personliga ”rådgivaren” så kanske det kan upplevas något mer humant men i det vardagliga så kan du lika gärna låta bli att ta kontakt med dessa typer för även maffia verksamhet skulle kunna bemöta dig mer humant.

28 augusti 2025

Har bråkat fram och tillbaka med denna…

Har bråkat fram och tillbaka med denna bank. Dom la ner min reklamation innan jag hann öppna den. Kundombudsman säger annat medans Nordeakortreklamation säger att dom ska arbeta på det. Tar 20 dagar för att få svar på mail. Otrevlig och dryg på mail. Tror dom är bättre än alla andra. Fy för denna bank
Sen har dom ”stängt kundservice för denna vecka” har dom firma fest eller va är grejen

1 augusti 2025

Omöjliga att få tag på,ringer inte ens…

Omöjliga att få tag på,ringer inte ens upp när man knappat in på deras talsvar som uppgett att väntetiden är ca 20 minuter.De ringde aldrig ens upp på hela eftermiddagen eller kvällen ,trots att jag dubbelkollat att jag knappat in korrekt telnr .Man har även andra tider att passa samtidigt så ännu mera frustrerande att de inte går att få kontakt med.Detta omdömet är för deras 0771-service telnr . Vid tidigare besök på fysyiskt kontor för drygt ett år sedan var personalen unga,okunniga,repeterade bara inlärda fraser om & om igen och var allt annat än service minded.Vi har redan skaffat oss en annan bank så lika bra att de får ta över rubbet och göra om allt ,för Nordea har tappat all kundservice,smidighet & förtroende åt sina kunder och är dessutom omöjligt omständiga att få kontakt med om man inte är en mobiltelefon nörd som lever sina liv i en mobilapp .TUMMEN NER för detta företag

25 augusti 2025

Nordea håller kvar mina pengar efter tankning - oacceptabelt!

Igår kväll tankade jag på Circle K i Malmö. För femtielfte gången hände samma sak: banken drog mångdubbelt mer pengar från mitt konto via bensinmacks betalningssystem än vad jag faktiskt tankade för.

Ja, jag vet att banken reserverar en högre summa än det verkliga beloppet, men den reservationen ska släppas nästan omedelbart när tankningen är klar. Så fungerar det i andra länder. Men nu har det gått över 13 timmar sedan jag tankade – och mina pengar är fortfarande inte tillbaka.

Ni kan kalla det "reservation" och gömma er bakom fina formuleringar, men i praktiken är detta inget annat än stöld. Det är en sak att reservera pengar under själva tankningen – men något helt annat att hålla fast vid dem långt efteråt.

I Danmark, Nederländerna, Tyskland, Österrike, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Slovenien, Kroatien och Serbien har jag aldrig råkat ut för detta problem. Endast i Sverige – och endast med Nordea.

Detta är skamlöst, oetiskt och respektlöst mot kunderna.

Tänk er om jag varit en pappa som skulle köpa glass till sitt barn, men inte kunnat för att banken "låst" hans pengar? Eller en kille på dejt som blir generad när han inte kan betala för en drink? Eller en äldre man som inte kunnat betala sitt läkarbesök för att banken behållit hans pengar?

Så här får det bara inte gå till. När tankningen är klar ska summan justeras till det faktiska beloppet, och den reserverade summan ska frigöras direkt. Punkt slut.

18 augusti 2025

Nordea är på alla sätt och vis en…

Nordea är på alla sätt och vis en fruktansvärd storbank, komplett med dålig upplevelse, tjänster, villkor och usel kundhantering. Detta är inget nytt. Har varit kund hela livet sen jag blev myndig och de ger verkligen inget mervärde till mig öht. Om något har de gett mig rätt dåliga investeringsråd. Kundservice är opersonlig och deras bankman är osynliga. Noll förtroende. Bli inte kund här är mitt vänliga råd.

13 augusti 2025

Väldigt svåra att arbeta med

Väldigt svåra att arbeta med, Nordea gör bankverksamheten till en mardröm. Varje gång jag har bokat tid med de dokument de frågade efter förra gången, ber de om ett annat dokument. Och det har varit omöjligt att överföra pengar från ett konto till ett annat, även med bank-ID osv. Jag förstår inte det här banksystemet. Och inte ens personalen är särskilt ohjälpsam.

22 juli 2025

Utgiftsskydd hos Nordea / Axa

Tecknade utgiftsskydd via Nordea under fysiskt bankmöte 2021 för extra trygghet vid ev arbetslöshet. Jag var ovetande om att försäkringen ens låg hos Axa som: 1. Inte är kopplade mot folkbokföringen och därför inte uppdaterar addresser automatiskt som Nordea gör. 2. Varken ringer, mailar eller skickar andra notiser förutom vanlig post till gammal address när auto-betalning inte går igenom, eller när man säger upp utgiftsskyddet. Nordea har inte heller uppmärksammat mig kring förändringen via app, post eller meddelanden.

Nu när jag verkligen behöver försäkringen så finns den inte längre. Varken Nordea som förmedlat försäkringen eller Axa vill hitta en konstruktiv lösning, även fast jag erbjuder mig att betala uteblivna avgifter för att återaktivera skyddet retroaktivt. Jag har helt enkelt betalat flera tusentals kronor under flera år för ingenting, och Nordea och Axa hänvisar till varandra. Givetvis finns det ett personlig ansvar, men att bara skylla på varandras policys och inte erbjuda någon lösning lämnar helt klart en dålig eftersmak.

Ett litet plus i kanten för trevliga arbetare på Nordeas kundtjänst, annars ingen vidare upplevelse...

7 juli 2025

Usel bank

Hej, har haft SEB hela livet där det varit god kundservice. Fått utbetalad lön av Nordea via ett extrajobb och de skickar ut en avgift för mig att få lön. Kundtjänsten tvingar mig betala avgift för detta, absolut sämsta jag varit med om.

7 juli 2025

Akta er

Akta er! Nordea får flest klagomål och anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) främst på grund av:
En kraftig ökning av bedrägerier, särskilt obehöriga transaktioner där kunder luras att lämna ut sina bankuppgifter och får sina konton tömda.
En dom i Högsta domstolen har lett till att fler kunder begärt omprövning av gamla ärenden, vilket har ökat antalet anmälningar markant.
Många äldre kunder drabbas, och vissa upplever att banken lägger skulden på dem själva vid bedrägerier.
Andra vanliga orsaker är dålig rådgivning, vilseledande villkor och problem med e-handel. Byta Nordea bank omgående!

30 juni 2025

Ingen hemma

Behöver göra ett ärende direkt på Nordea kontoret, men det går inte för dom har stängt pga att dom inte har personal på plats idag.
Lapp på dörren när man väl kommit fram kul.
Men man kan ringa kundtjänst står det på lappen,, Javisst ringer,, svar tyvärr är det så många som ringer så du får inte ens plats i kön.. Och tack för den! Jaa tur dom inte sysslar med något viktigare ens folks pengar.

30 juni 2025