Nordea sänker sina räntor men samtidigt så sänker man kundernas rabatter på lån så räntesänkningen blir inget till kunderna snarare att banken tjänar mera pengar . Så fråga någon annan om bolån istäl... Se mer
Sammanfattning av omdömen
Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen
Ämnen som oftast nämns
Omdömen som formar denna sammanfattning
Informationen kommer från olika externa källor
Nordea Bank - Vi har lösningarna för dig: lån, sparande, konton, kort, pensionsförsäkringar och mycket mer. Bli kund redan idag.
Sverige
- www.nordea.se
Ingen aktuell inbjudningshistorik
Har besvarat 54 % av sina negativa omdömen
Svarar vanligtvis inom 2 veckor
Helt hopplösa att ha och göra med
Helt hopplösa att ha och göra med, ring kundservice fyra gånger och få fyra olika svar, ingen verkar veta någonting. Har inte själv denna giriga storbank men en närstående som jag nu måste hjälpa med bankärenden har tyvärr Nordea, Min närstående har i tron att allt som står om deras framtidsfullmakt är korrekt , skrivit en sådan för några år sedan för att underlätta för mig när den dagen kommer. Men nu när jag ska använda den för att sköta hens ekonomi då är den enligt nordea bara för nödfall och ingen långsiktig lösning,t ydligen ska den nu bara fungera om man fysiskt besöker kontoret, blir rådd att prata med överförmyndarnämden och ansöka om att bli god man, för att jag ska kunna betala hens räkningar! som jag för övrigt kunnat gjort på deras internetbank i en månads tid, med visst krångel. Håll er långt borta från Nordea och deras framtidsfullmakt. Välj en bank som inte är som att ha att göra med en stenmur.

Svar från Nordea Sverige
Böt från handelsbanken och vi ångrar…
Böt från handelsbanken och vi ångrar oss ordentligt. Blir nog att byta bank snart igen.

Svar från Nordea Sverige
Nordeas förfall är ett faktum
Jag har varit Nordea trogen hela mitt liv, men nu har gränsen nåtts.
Det är uppenbart att bankens ändlösa jakt på högre vinster och ren girighet har skett på bekostnad av allt annat. Kundnyttan har kastats ut genom fönstret till förmån för aktieutdelningar.
Mina största problem:
Outhärdliga väntetider: Att försöka nå kundtjänst är numera ett heldagsprojekt. Väntetiderna är under all kritik.
Sämre service, högre vinst: Samtidigt som banken gör miljardvinster monteras den personliga servicen ner och appen blir allt mer opålitlig.
Total nonchalans: Man känner sig inte längre som en kund, utan som en siffra i ett kalkylark.
Jag kan inte vänta på att få lämna Nordea och byta bank så snart som möjligt. Efter ett helt liv som kund är detta ett sorgligt men nödvändigt avsked.

Helt katastrof
Helt katastrof! Ska göra en betalning. Går ej igenom. Kontaktar kundtjänst. Du måste höja din beloppsgräns??? Va. Hur ska jag veta det. "Nä det kan du nog inte se"! Får hjälp att ändra beloppsgräns. Ska sen in och betala. Blir nekad. Får ringa upp kundtjänst igen. "Nä du kan inte betala med det konto du har". Du måste öppna ett personkonto. Du kan bara föra över mellan konton i Nordea". "Nu måste jag göra en ny prövning av dig som kund då du ska öppna en annan typ av konto". Ställer en massa frågor. Jag säger då att jag har ju kunnat föra över pengar förut. "Ja, jag måste kolla med supporten". Väntar. Väntar. Under tiden går jag in och provar om jag kan föra över från mitt sparkonto. Och det går utmärkt! Är Nordea Sveriges mest struliga bank? Förstår att vi som familj lämnade dom och nu bara har kvar ett konto. Aldrig mer Nordea. Samma strul har hållit på i samband med betalningar som min bror hjälpt mamma med. Ändrade beloppsgränser utan info!? Helt otroligt dålig respekt vid bankmöte efter min mammas död.

Svar från Nordea Sverige
Limiterar dina möjligheter att använda…
Limiterar dina möjligheter att använda dina pengar samt nu när jag ska byta bank har de gjort allt i sin makt för att försvåra processen!
Pinsam ursäkt till bank!! BLI INTE KUND HOS NORDEA !!!!

Svar från Nordea Sverige
Får ett mejl från Fk med en länk där…
Får ett mejl från Fk med en länk där jag kan gå in och läsa meddelande, men finns inget sånt. Läser på nätet att jag ska ringa Nordea vilket jag gör men hejåhå bästa Marcus, lite bättre attityd och lite mer informerad om hur man gör när man som jag blir orolig att någon nu har mina uppgifter. Men inte enligt dig, bara om jag gått in via appar. Varför i hela friden ska vi då låta bli att trycka på länkar som ju alla varnar för?
Hörde ju att du inte var intresserad, ingen aning om nåt och sen såg du väl mitt saldo också . ..
Mycket besviken.

Bra service
Bra service
Appen behöver lite kärlek. Men kundtjänsten/handlagda ärenden har än så länge varit smidiga och proffsiga.
Fortsätt så!

Ringde Nordeas kundtjänst 17/12 kl
Ringde Nordeas kundtjänst 17/12 kl. 12.25 angående om återtagande av ett Swish-ärende. Beställt en bok men inte erhållit någon från företaget. Frågade om de bara parkerat ärendet i sex veckor. Tjejen svarade lite uppnosigt att allt var mitt fel. Jag har signerat betalningen. Jag borde kontrollerat att de var ett seriöst företag. Jag borde gjort en polisanmälan. -Varför har du inte gjort en polisanmälan, attackerade hon och fortsatte: det sker Swish-bedrägerier hela tiden i hela världen! Men Swish finns väl bara i Sverige anmärkte jag. Nej, nej, Swish finns överallt protesterade hon…
Hm! Jag har 30000 tusen aktier i Nordea, och man blir ju nu lite betänklig om man satsat på rätt företag när man möts av sådan okunskap från deras kundtjänst - hur står det då till med allt annat i banken med låga 1,6 poäng på Truspilot… /Henry

Svar från Nordea Sverige
Tyvärr blir Nordea sämre och sämre
Tyvärr blir Nordea sämre och sämre, om man pratar med Nordea medarbetare så får man olika svar varenda gång, känns som ingen riktigt vet eller har kunskap. Om man ringer kundservice och har synpunkter så blir dom sura.

Svar från Nordea Sverige
Trots en ganska bra Kundtjänst Personal…Bankservice som skulle kunna skötas bättre !
Trots en ganska bra Kundtjänst Personal på Nordea ! Så har jag blivit mer besviken på Nordea . Och gällande deras tillgänglighet . Och då gäller det när man ska boka en tid på ett Kontor med hjälp av Ärenden . Som svar får man inga tider finns tillgängliga innan Jul ! Blev förvånad dock av det beskedet . Varför tog ni bort Drop In på era Nordeakontor ? Det var ju ett Drastiskt och Dåligt Beslut av er Verksamhet . Och när jag ville få mitt ärende med att göra en Överföring till Eget konto. Så ska jag erlägga 300kr I Avgift För detta på Förtidsinlösen !! Och samt betala Skatt till er Bank på 418kr !Jag bad om att få en Utskrift av er hemskickad men ni insisterar på att skicka den Digitalt. Hur mycket mer ska ni ta i Avgifter i fortsättningen ? Jag hoppas ni skärper er i fortsättningen ! Jag tycker ni med era Höga Avgifter borde öppna Drop In igen på era Kontor . Men ni anser att allt ska skötas av Appar som är krångliga att hantera .Jag vill i fortsättningen kunna få en Bokad Tid hos er på Nordea! Och inom 1 Vecka ! Jag hoppas ni gör uppoffringar mer för era Bankkunder!

Svar från Nordea Sverige
Äldre person uppmanas sno Hemköps wifi
Jag var följeslagare med en äldre person på ett möte här nyligen. Min äldre skulle skaffa BankID & Swish.
Det uppstod dock direkt problem när Nordeas personal säger att de inte har ett eget wifi, dålig mottagning långt inne i byggnaden och ber oss att använda Hemköps gäst-wifi, som varken är en säker uppkoppling eller heller en etisk lösning.
Som bank så borde Nordea sträva efter att inte stjäla andra företags wifi— vilket ger signaler om oärlighet.
Dessutom borde Nordea upprätta ett eget wifi och se till att de kan utföra de tjänster som deras kunder efterfrågar och betalar dem för.
Vi fick hitta en annan lösning som innebar att vi inte kunde läsa BankID eller Swish. Hade jag, ung person, inte varit med— så tvivlar jag på att min äldre person hade kunnat reda situationen på egen hand dessutom.

❌️❌️Dålig kundupplevelse hos Nordea
❌️❌️Dålig kundupplevelse hos Nordea – mycket besviken❌️❌️
Jag har varit kund hos Nordea sedan 2018 och har alltid varit relativt nöjd. Men min senaste upplevelse med er bolåneprocess har varit allt annat än acceptabel.
Jag ville flytta mitt bolån till Nordea och fyllde i den begärda ansökan. Kort därefter blev jag uppringd och fick ett ränteförslag som jag accepterade. Jag fick en tid bokad för ett telefonsamtal på en timme – nästan två veckor framåt – där vi gick igenom allt i detalj. Under samtalet öppnade jag till och med ett fondkonto/ISK hos er och godkände ett månadssparande på 1000 kronor, med avsikt att öka det över tid. Jag gav er all information ni bad om, inklusive godkännande för UC.
Sedan blev det helt tyst från er i över en vecka. När jag till slut själv tog kontakt fick jag beskedet att ni inte kunde genomföra flytten av bolånet på grund av min inkomst. Det mest anmärkningsvärda är att ni inte ens bad om mina lönebesked innan ni drog UC – och dessutom öppnade ni investeringskonto åt mig mitt i processen.
Hela processen tog nästan en månad, slösade både min tid och mitt förtroende, och dessutom har ni gjort en UC som nu påverkat min kreditvärdighet helt i onödan. Att få ett avslag först efter alla dessa steg, efter allt jag delat och allt ni själva initierade, känns direkt oprofessionellt.
Jag förväntade mig mycket bättre från en bank jag varit kund hos i flera år.

Svar från Nordea Sverige
Problem att logga in på internetbanken…
Problem att logga in på internetbanken och vissa erkänner det medan andra inte låtsas att dom hört det av kundtjänsten.
När ska ni fixa så det går att logga in från en windowsdator igen ?
Det blir hela tiden en gul text längst upp med
"Något blev fel och du har loggats ut"
Har aldrig haft det förut och nu över en veckas tid
ibland kommer man in men oftast inte.

Hemsk bank
Hemsk bank. undvik. Vill få ut pengar i huset och de säger nej för inkomsten är för låg. Men de erbjuder ett blankolån för 7% ränta. Är det ens lagligt? Går inte att maila eller prata med dem. Hemsk bank

Svar från Nordea Sverige
Med Nordea Investor försvann den sista…
Med Nordea Investor försvann den sista anledningen att ha kvar Nordea som bank. Internetbanken är alldeles för oöverskådlig för att vara användbar. Kurserna uppdateras inte som de ska i översikten, det är ständiga tekniska problem och man loggas ofta ut efter några minuter vare sig man är aktiv eller ej. Med tanke på att man flaggat för att lägga ner Investor i flera år så bör man ha haft god tid på sig att göra internetbanken funktionsduglig men den chansen har man tyvärr missat.

R.I.P. Nordea Investor!
Nu när Nordea stänger ner Nordea Investor fr.o.m. den 1/12 2025 och ersätter den med de helt undermåliga websidorna för aktiehandel i sin ordinarie nätbank, så blir det en MONUMENTAL försämring!
För att bara nämna några exempel:
Allt är nu så "utfluffat" att man måste scrolla till förbannelse (speciellt i mobilen) för att få ens den mest rudimentära överblick!
De viktigaste kolumnerna i alla listor är borttagna så att man istället måste öppna varje rad i en undermeny för att få relevant information, t.ex. giltighetstid för ordrar.
Och vad gäller transaktioner på ISK-konto så visas inte längre vilken aktie det gäller i listan utan endast ett anonymt transaktionsnummer.
För att se vad själva transaktionen gäller så måste man istället gå in i en annan lista i en undanskuffad sidomeny i "spara och placera" och sedan välja en undermeny där.
Även om jag inser att det är som att tala till en betongvägg så uppmanar jag ändå Nordea att GÖRA OM och GÖRA RÄTT!!!

Svar från Nordea Sverige
Redigt ojämn kvalite på personalen inne…
Redigt ojämn kvalite på personalen inne på dom lokala kontoren..:( charmkurs eller dåliga#dagar? Inte minst kontoret nordea täby.Betydligt jämnare på kundtjänsten telefon.alltid itroligt hjälpsamma samt trevliga!

Svar från Nordea Sverige
Om du är svensk medborgare och skriven…
Om du är svensk medborgare och skriven utomlands får du en straffavgift på 1200kr/år. SE UPP!

Svar från Nordea Sverige
Har inte kunnat logga in på länge!
I över en vecka nu har jag mötts av ett ”Access Denied”-meddelande med hänvisning till en edgesuite error-kod med ett unikt referensnummer när jag försöker logga in via webbläsaren. Har testat i flera olika webbläsare på flera olika enheter och det fungerar inte någonstans. Jag skickade ett mejl till Nordeas externa mejladress och fick till svars att jag skulle använda appen, men där får jag bara upp ett ”Något gick fel”-meddelande. Jag har även skickat dem det unika referensnumret vilket gör det busenkelt för dem att kolla i sina loggar vad som orsakar problemet, men de är för lata för att kolla! Allt detta uppstod efter att Nordea driftsatte uppdateringar föregående vecka. Det är nog bland det sjukaste jag har varit med om, en bank man inte kan logga in på och där intresset för att lösa problemet är icke-existerande. Sluta sova på dagarna, Nordea! Nu byter jag snart bank!