Nordax Bank AB Omdömen

TrustScore 4 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Utvärderar man 116 recensioner, hade recensenterna en utmärkt upplevelse med det här företaget. Många kunder lyfter fram att personalen är otroligt trevlig och professionell, vilket gör hela deras uppskattade låneprocess både trygg och enkel. Konsumenterna berättar ofta att de har fått fantastisk hjälp och snabb återkoppling av sina kunniga handläggare, vilket underlättar mycket i stressiga situationer. Vissa recensenter var inte nöjda med kundtjänsten och upplevde att det ibland tog alldeles för lång tid att få svar på sina frågor. Några personer nämnde även att kommunikationen i vissa situationer kunde brista, samt att bemötandet från enstaka medarbetare upplevdes som både ganska otrevligt och nonchalant vid telefonkontakt.

Ämnen som oftast nämns

Staff

Recensenter nämner positiv feedback om personal, och konsumenter beskriver ofta ett mycket trevligt bemötande... Se mer

Service

Kunder delar positiv åsikter om service och upplever att handläggarna är tillmötesgående och professionella i... Se mer

Customer service

Användare beskriver tvetydiga upplevelser i sin interaktion med kundservice. Medan vissa recensenter berömmer... Se mer

Response time

Kunder hade tvetydig upplevelser med svarstid, där vissa recensenter upplevde en otroligt snabb hantering och... Se mer

Customer communications

Människor rapporterar tvetydiga upplevelser med kundkontakt, där vissa uppskattar den professionella hjälpen... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Kreditupplysning togs snabbt men Inget svar på ansökan tills jag påminde andra gången (hemsidan visar entydigt att de ska återkomma, vilket ju är det rimliga). Ren tur att lägenheten fortfarande... Se mer

När konkurenten sa nej till ett utökat bolån efter 12 år utan anmärkning på inbetalningar. Jag behövde köpa en ny värmepump. Kontaktade Nordax bank. Efter att pratat om mitt behov av att öka mitt... Se mer

En bank som verkligen fanns där för mig när allt såg som mörkast ut. Personalen är professionell och otroligt trevlig. Jag fick den bästa servicen av min handläggare Julia , som skötte allt på ett my... Se mer

Har varit nöjd med Nordax bank under hela tiden vi hade vårt bolån hos dom. Vi blev nekade av andra storbanker för 1½ år sen. Skickade in samma kalkyl och information till Nordax som gav oss en bo... Se mer

1. Bank

Nordax, en del av NOBA Bank Group, är en nordisk specialistbank. Vi erbjuder privatlån, sparkonton och bolån till dig som inte passar in i storbankernas mallar. Det mesta kan du enkelt göra digitalt, men vårt kundserviceteam finns tillgängligt via telefon och e-post om du behöver hjälp. Vi vill gärna höra vad du tycker! Dela med dig av din upplevelse här på Trustpilot. Din feedback hjälper oss att förstå vad som fungerar bra och var vi kan bli bättre.

Bra

Alla omdömen

124 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

OCKERBANK

Jag har ett lån med så kallad "rörlig ränta" hos Nordax Bank. Trots att Riksbanken sänkt styrräntan nio gånger i följd har min ränta hos Nordax förblivit oförändrad på en hög nivå. Detta står i tydlig kontrast till när styrräntan höjts, då har banken omedelbart justerat upp räntan och i vissa fall även förlängt lånets löptid.

När jag påtalade detta för banken fick jag standardsvaret att räntan baseras på kreditvärdighet. Jag framhöll att kreditvärdigheten borde rimligen förbättras när ränteläget sjunker och därmed ge en lägre ränta, men fick ingen förändring.

Vid ett senare tillfälle, då jag ville lösa halva lånet, erbjöd banken att nästan halvera min ränta, men endast om jag behöll lånet i sin helhet. Det innebär alltså att jag enligt banken får bättre ränta om jag är mer skuldsatt, vilket är fullständigt orimligt och strider mot sunt förnuft samt grundläggande principer för kreditprövning.

Hur sjutton kan detta vara något annat än:

1. Vilseledande marknadsföring, produkten säljs som "rörlig" men räntan rör sig i praktiken endast uppåt.

2. Ockerliknande beteende, alltså att banken utnyttjar låntagarens beroendeställning för att behålla oskäligt höga räntor.

Jag funderar starkt på att ta det här vidare till konsumentverket. Kommer hursomhelst aldrig någonsin vända mig till nordax igen och hade möjligheten funnits hade jag satt minus i betyg.

8 augusti 2025

Svar från Nordax Bank AB

Hej Johannes och tack för att du delar med dig av din upplevelse och dina synpunkter. Vi har förståelse för att frågor kring räntor och lånevillkor, som är viktiga, kan väcka frustration - särskilt när marknadsläget förändras.
Vi vill förtydliga att våra räntor bestäms utifrån en samlad bedömning av flera faktorer, såsom marknadsläget och individuell kreditprövning. Vårt mål är alltid att bemöta dig på ett professionellt sätt och vara tydliga i vår kommunikation och i de erbjudanden vi ger.

Vi vill tacka dig för att du delar med dig av din feedback. Vi värdesätter dina synpunkter högt och kommer att ta dem vidare internt för att kontinuerligt förbättra vår verksamhet.
Om du vill prata vidare om ditt ärende vidare eller har fler frågor är du varmt välkommen att kontakta oss direkt, så försöker vi hjälpa dig på bästa sätt.

Bluffare

Bluffare, fuffens, påträngande

4 augusti 2025

Svar från Nordax Bank AB

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi strävar alltid efter att bli bättre. Kontakta oss gärna så vi kan reda ut eventuella frågetecken tillsammans.

Till Angelica

extremt bra bemötande och snabb handläggning
av ärendet
hoppas på bra samarbete framöver
tack för allt

4 augusti 2025

Svar från Nordax Bank AB

Tack för att du delar med dig av din upplevelse, Michael! Det är roligt att höra att du är nöjd med både bemötande och handläggning. Vi ser fram emot att fortsätta hjälpa dig på bästa sätt framöver.

Vänligen
Eva

Smidigt handläggning av bostadslån

Smidigt handläggning av bostadslån. Julia var snabb med svar och följde löpande upp under vår resa till en ny bostad.

7 juli 2025

Svar från Nordax Bank AB

Tack så mycket för ert fina omdöme, Philip! Det gläder oss att höra att ni upplevde handläggningen som smidig och att Julia kunde ge snabb återkoppling och stöd genom hela processen. Vi önskar er stort lycka till i ert nya boende!

Uruselt

Saknar totalt kunskap om vissa bostadsmarknader, så blev inget lån då man inte väljer att bo i "Stan"

24 juli 2025

Svar från Nordax Bank AB

Tack för att du delade med dig av din upplevelse, Jan-Erik. Vi är ledsna att du upplevde att vi saknade kunskap om bostadsmarknader utanför stan, och att det påverkade möjligheten att få lån. Vi tar till oss din feedback, så att vi kan hjälpa alla kunder oavsett var de vill bo. Om du vill diskutera din situation vidare eller har fler frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Nordax Bank

Absolut det sämsta jag har varit med…

Absolut det sämsta jag har varit med om! Tyvärr går det inte att ange noll eller minus på antalet stjärnor. Man väljer att totalt ignorera värdering utförd av proffessionell mäklare som sett fastigheten på plats och desdutom har lokalkännedom. Istället hävdar man att man " gör en egen bedömning " förmodligen baserad på AI och killgissningar där man jämför med försäljningar av helt andra typer av fastigheter i närområdet. Pinsamt dåligt och oproffessionellt hanterat.
Jag skulle inte placera mina huslån på denna bank under några omständigheter.

1 juli 2025

Hej Christina,

Tack för att du tog dig tid att dela med dig av din upplevelse.
Vi är ledsna att du upplever att värderingen inte motsvarade dina förväntningar.
Våra bedömningar grundar sig på flera faktorer, bland annat statistik från liknande försäljningar i området samt aktuell marknadsdata. Målet är alltid att göra en så objektiv bedömning som möjligt.

Tveka inte att höra av dig om du vill prata vidare. Din återkoppling är viktig för oss och hjälper oss att utvecklas och bli bättre.

Fantastisk support

Väldigt smidigt process, min handläggare var väldigt trevlig och hjälpsam. Jag kände direkt att min handläggare ville hjälpa mig fullt ut att uppfylla min önskan att köpa min drömbostad:) 10.000 stjärnor!

18 juli 2025

Svar från Nordax Bank AB

Hej Robert! Stort tack för ditt fina omdöme och de många stjärnorna! Det gläder oss verkligen att du är nöjd med processen och bemötandet. Vi önskar dig all lycka till i din nya drömbostad! 🌟

Nordax Bank

Väldigt hjälpsam och kunnig personal en…

Väldigt hjälpsam och kunnig personal en värdefull medarbetare vid namn Julia Häggström

17 juli 2025

Hej Thomas,
Tack så mycket för ditt fina omdöme! Vi är glada att höra att du uppskattar Julia och hennes insats hos oss.
Ha en trevlig dag!

Nordax Bank

Tack för trevlig och smidig hantering…

Tack för trevlig och smidig hantering av mitt ärende Julia. Rekommenderar verkligen er som en modern bank. /M

17 juli 2025

Svar från Nordax Bank AB

Stort tack för ditt fina omdöme och tack för att du valde Nordax Bank.

Nordax Bank

Vi är väldigt nöjda med den hjälp vi…

Vi är väldigt nöjda med den hjälp vi fick i samband med vårt bolån. Allt gick smidigt och kände oss trygga genom hela processen. En stort tack till Julia som tog hand om vårt ärende- hon var otroligt trevlig, kunnig och tillgänglig för alla våra frågor. Rekommenderar varmt!

16 juli 2025

Svar från Nordax Bank AB

Stort tack för ert fina omdöme, Mohammad! Det glädjer oss att ni upplevt trygghet genom hela processen - och vi är extra glada att få veta att Julia kunde göra skillnad med sitt engagemang för er. Vi tackar för ert förtroende och önskar er en fin fortsättning på sommaren!
Nordax Bank

Var försiktig, Höga räntor och dålig service

Väldigt besviken på Nordax. Vi ansökte om bolån via Lånekoll, skickade in alla dokument och baserat på det blev ansökan först beviljad. När ärendet gick vidare till Nordax, bad handläggaren (Angelica) om exakt samma handlingar igen, trots att inget hade förändrats. Vi skickade dessutom fler och tydligare underlag för att styrka vår ekonomi.
Trots det blev ansökan nekad. 2 personer med inkomst, en med fast jobb, och en med tidsbegränsad men stadig månatlig inkomst.
Jag fick inget bra intryck av handläggarens bemötande, hon verkade ovillig att hjälpa och visade brist på förståelse.
Nordax påstår att de hjälper dem som inte får lån hos andra, men vår erfarenhet säger motsatsen. Högre räntor, hårda krav och ingen förståelse för helheten.
Vi har dessutom varit kunder sedan tidigare med ett privatlån som alltid betalats i tid, men trots det har skulden knappt minskat p.g.a. deras höga ränta.
Vad är egentligen fördelen jämfört med andra banker förutom en onödigt hög ränta, missvisande reklam och UC-förfrågningar som påverkar negativt? Hur kan Nordax först bevilja lånet via Lånekoll, be om samma dokument igen för att sedan avslå? En ineffektiv och frustrerande process.
Jag kommer att flytta mitt befintliga lån från Nordax hos en annan bank inom kort o kommer inte ansöka hos Nordax igen och varna vänner och bekanta..

Rekommenderas inte.

14 juli 2025

Svar från Nordax Bank AB

Tack för din feedback. Vi beklagar att du upplevt processen som frustrerande och att bemötandet inte levde upp till dina förväntningar. Ibland behöver vi begära in dokument på nytt för att följa våra rutiner, och den slutliga bedömningen kan skilja sig från den preliminära.

Vi tar till oss dina synpunkter och arbetar ständigt för att bli bättre.

Nordax Bank

Varit kund från och till under många…

Varit kund från och till under många år. Alltid trevligt bemötande oavsett besked, och fokus på att lösa problem!

14 juli 2025

Svar från Nordax Bank AB

Tack för ditt fina omdöme. Vad roligt att vi kunde hjälpa dig.

Jag önskar dig en trevlig sommar.

Nordax Bank

jag är mycket nöjd med förslaget på…

jag är mycket nöjd med förslaget på bolånet tack för hjälpen mvh jan tigermark

8 juli 2025

Svar från Nordax Bank AB

Stort tack för ditt fina omdöme om oss och för att du valde oss på Nordax Bank.

Jag önskar dig en trevlig sommar.

Nordax Bank

Alla frågor jag hade har besvarats på ett mycket bra sätt.

Alla frågor jag hade, har besvarats på ett mkt bra sätt. Julia har alltid varit trevlig och korrekt i text och verbalt. Hela processen har flytit fantastisk!

Mvh Thord

7 juli 2025

Svar från Nordax Bank AB

Hej och tack för ditt fina omdöme!
Jag kommer att framföra de fina orden till din handläggare.

Stort tack för att du valde oss på Nordax.

Med önskan om en trevlig sommar,
Nordax Bank

Vår handläggare Julia skötte allt…

Vår handläggare Julia skötte allt utmärkt, och visade stor förståelse för vårt ärende. Allt fungerade felfritt.

1 juli 2025

Svar från Nordax Bank AB

Stort tack för att du lämnar ett omdöme om oss. Det gör oss glada att höra att du har fått så fin hjälp av oss. Jag ska framföra de fina orden till din handläggare.

Tack för att du valde Nordax.

Med önskan om en trevlig sommar,
Nordax Bank

Fantastisk service och professionellt…

Fantastisk service och professionellt bemötande!
Vi tog nyligen hjälp av banken i samband med ett bolån, och vi är otroligt nöjda med hela processen. Vår kontaktperson, Simon, var kunnig, tillgänglig och väldigt hjälpsam genom varje steg. Allt kändes tryggt och smidigt, och vi fick snabba svar på våra frågor.

Det märks att kundservice står i fokus här – vi kände oss verkligen sedda och väl omhändertagna. Vi rekommenderar varmt banken till alla som söker en seriös och engagerad partner inom privatekonomi.

Stort tack för ett fantastiskt bemötande!

3 juni 2025

Svar från Nordax Bank AB

Stort tack för dina fina ord. Vad glada vi blir över dina fina ord och jag ska framföra det till din handläggare.

Jag önskar dig en fin sommar.

Mycket nöjd.

Mycket nöjd.

30 juni 2025

Svar från Nordax Bank AB

Stort tack för din feedback. Vi är glada att du har valt oss som bank!

Med önskan om en trevlig sommar.

Nordax Bank

Ansökte om bolån och blev glatt…

Ansökte om bolån och blev glatt överraskad av hur snabbt allt gick. Sara Henriksson är en riktig stjärna. Hon förklarade varje steg tydligt – kändes tryggt hela vägen.

27 juni 2025

Svar från Nordax Bank AB

Hej och stort tack för ditt omdöme.
Vi är glada över att du fått den hjälp du önskat.

Med önskan om en trevlig sommar!

Nordax Bank

Lurar på dig försäkring som du inte…

Lurar på dig försäkring som du inte behöver. Sen är den omöjlig att säga upp. Deras metoder är likvärdiga lånehajar.

21 maj 2025

Svar från Nordax Bank AB

Hej och tack för din feedback!

Ett låneskydd/försäkring som du har genom oss på Nordax gäller för en månad i taget och förnyas automatiskt och är en frivillig försäkring som kan hjälpa dig vid sjukskrivning eller arbetslöshet.

Vill du säga upp ditt Låneskydd kontaktar du oss på telefon eller skriver till oss. Du har även rätt att ångra försäkringen inom 30 dagar från att försäkringen tecknades, meddela oss i så fall muntligt eller skriftligt.

Du når oss på telefonnummer: 08-508 808 00

Nordax Bank

Väldigt bra kommunikation med Julia som…

Väldigt bra kommunikation med Julia som handlade vår ansökan. Snabb respons på frågor och inlägg. Trevligt bemötande också! Tack Julia!

5 juni 2025

Svar från Nordax Bank AB

Hej och tack för att du väljer att skicka din feedback om oss.

Vi är väldigt glada att vi har kunnat hjälpa till och att du valde Nordax.

Med önskan om en trevlig sommar!

Med önskan om en trevlig dag!