Nordax Bank AB Omdömen

TrustScore 4 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Utvärderar man 116 recensioner, hade recensenterna en utmärkt upplevelse med det här företaget. Många kunder lyfter fram att personalen är otroligt trevlig och professionell, vilket gör hela deras uppskattade låneprocess både trygg och enkel. Konsumenterna berättar ofta att de har fått fantastisk hjälp och snabb återkoppling av sina kunniga handläggare, vilket underlättar mycket i stressiga situationer. Vissa recensenter var inte nöjda med kundtjänsten och upplevde att det ibland tog alldeles för lång tid att få svar på sina frågor. Några personer nämnde även att kommunikationen i vissa situationer kunde brista, samt att bemötandet från enstaka medarbetare upplevdes som både ganska otrevligt och nonchalant vid telefonkontakt.

Ämnen som oftast nämns

Staff

Recensenter nämner positiv feedback om personal, och konsumenter beskriver ofta ett mycket trevligt bemötande... Se mer

Service

Kunder delar positiv åsikter om service och upplever att handläggarna är tillmötesgående och professionella i... Se mer

Customer service

Användare beskriver tvetydiga upplevelser i sin interaktion med kundservice. Medan vissa recensenter berömmer... Se mer

Response time

Kunder hade tvetydig upplevelser med svarstid, där vissa recensenter upplevde en otroligt snabb hantering och... Se mer

Customer communications

Människor rapporterar tvetydiga upplevelser med kundkontakt, där vissa uppskattar den professionella hjälpen... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Kreditupplysning togs snabbt men Inget svar på ansökan tills jag påminde andra gången (hemsidan visar entydigt att de ska återkomma, vilket ju är det rimliga). Ren tur att lägenheten fortfarande... Se mer

När konkurenten sa nej till ett utökat bolån efter 12 år utan anmärkning på inbetalningar. Jag behövde köpa en ny värmepump. Kontaktade Nordax bank. Efter att pratat om mitt behov av att öka mitt... Se mer

En bank som verkligen fanns där för mig när allt såg som mörkast ut. Personalen är professionell och otroligt trevlig. Jag fick den bästa servicen av min handläggare Julia , som skötte allt på ett my... Se mer

1. Bank

Nordax, en del av NOBA Bank Group, är en nordisk specialistbank. Vi erbjuder privatlån, sparkonton och bolån till dig som inte passar in i storbankernas mallar. Det mesta kan du enkelt göra digitalt, men vårt kundserviceteam finns tillgängligt via telefon och e-post om du behöver hjälp. Vi vill gärna höra vad du tycker! Dela med dig av din upplevelse här på Trustpilot. Din feedback hjälper oss att förstå vad som fungerar bra och var vi kan bli bättre.

Bra

TrustScore 4 av 5

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Svarar vanligtvis inom 1 vecka

Alla omdömen

124 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Mycket bra lånehandläggare som ser dig…

Julia mycket bra lånehandläggare som ser dig som en människa och inte bara en siffra.

21 oktober 2025

Svar från Nordax Bank AB

Stort tack för att du lämnar din feedback över hanteringen av ditt ärende. Jag kommer att framföra dina fina ord till handläggaren som du har haft kontakt med.

Med önskan om en trevlig dag,

Rekommenderar

Har haft en riktigt bra och trevlig kontakt på Nordax.
Jacob har varit väldigt förstående och lugn att ha att göra med.
Tackar honom för all hjälp och bra kommunikation.

17 oktober 2025

Svar från Nordax Bank AB

Hej , tack för din trevliga feedback, vi är glada att du är nöjd med både handläggare och val av bank. Trevlig dag! Med vänliga hälsningar Nordax Bank

Personligt bemötandet och tydliga svar

Bra och tydliga svar och vad som krävdes. Personligt bemötande. Enkelt att få tag på ngn via telefon. Lite långsamt svar i början av processen.

10 oktober 2025

Svar från Nordax Bank AB

Hej . Tack för att du delar med dig av din upplevelse med vår kundservice. Vi är glada att se att du är nöjd. Trevlig dag! Med vänliga hälsningar Nordax Bank

Helnöjd med Nordax bank.

Har varit nöjd med Nordax bank under hela tiden vi hade vårt bolån hos dom. Vi blev nekade av andra storbanker för 1½ år sen. Skickade in samma kalkyl och information till Nordax som gav oss en bolån utan större problem.
Tack till Jennifer i första hand som hjälpte oss mest.
Även till de andra som varit där och stöttat oss i husköpet.

Nordax har absolut högre räntor än andra banker men de tar samtidigt risker med kunder i vissa fall. De får 10/10 av oss.

1 oktober 2025

Svar från Nordax Bank AB

Hej tack för din fina feedback och vad roligt att höra att du är nöjd med val av bank. Trevlig dag! Med vänliga hälsningar Nordax Bank

Nonchalant bemötande

Sökte bolån genom Ordnabolån som var mycket tillmötesgående och serviceinriktade och meddelade efter ansökan att Nordax kunde tänka sig ge bolån. Jag fick kontakt med Sara Henriksson på Nordax som efterfrågade handlingar som jag skickade in. Därefter hörde hon inte av sig på en hel vecka trots att jag försökte nå henne hela veckan och lämnade meddelanden att jag önskade prata med henne. Men istället för att ringa mig och fråga efter mer underlag, så fick jag bara ett snorkigt mail efter 8 dagar att hon inte kunde säkerställa min återbetalningsförmåga och att hon stänger ner min ansökan. Synnerligen otrevligt bemötande att inte ens prata med mig trots mina försök att få kontakt i 8 dagar och inte ge möjlighet att komplettera underlaget, utan bara ett snorkigt meddelande att de stänger ner ansökan. Riktigt otrevligt och nonchalant handlagt att hon inte ens kunde prata med mig.

10 oktober 2025

Svar från Nordax Bank AB

Hej tack för att du delar med dig av din upplevelse. Det var tråkigt att höra att du inte är nöjd med handläggningen av ditt ärende. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss på kundservice. Trevlig dag! Hälsningar Nordax Bank.

Trevlig handläggare som hjälpte oss med…

Trevlig handläggare som hjälpte oss med vårt ärende. Rekommenderar starkt Nordax.

9 oktober 2025

Svar från Nordax Bank AB

Tack för din rekommendation och för att du delar med dig av din upplevelse! Vi är glada att höra att du är nöjd med bemötandet och hjälpen du fått hos oss.

Eva, Nordax Bank

Rekommenderar Nordax.se

Julia är väldigt hjälpsam och jag rekommenderar nordax.se.

29 september 2025

Hej Peter,

Stort tack för din fina återkoppling! Det är väldigt glädjande att höra att Julia har kunnat hjälpa dig och att du vill rekommendera Nordax som bank. Vi kommer självklart att dela ditt beröm till Julia.

Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor eller behöver hjälp i framtiden – du är alltid varmt välkommen att kontakta oss igen.

Vi önskar dig en fortsatt fin dag och tackar återigen för din uppskattning – det betyder mycket för oss!

Nordax Bank

Mycket trevligt och kompetent bemötande…

Mycket trevligt och kompetent bemötande med en ständig snabb återkoppling vilket betyder oerhört mycket då det knappt går att få tag på eller att komma fram på andra ställen.

26 september 2025

Hej Peter,

Tack för din fina recension och positiva återkoppling. Det gläder oss att du uppskattar vårt bemötande och service – det betyder mycket för oss att få sådan uppskattning. Din feedback är värdefull och motiverar oss att fortsätta utvecklas. Vi strävar efter att ge bästa möjliga service vid varje kontakt.

Du är alltid välkommen att höra av dig om det är något mer vi kan hjälpa till med. Önskar dig en fin höst!

Nordax Bank

Bra bemötande bra förklaringar kring…

Bra bemötande bra förklaringar kring mina frågor så stort Tack Julia för hjälpen nu flyttar jag snart in i min nya lya...

3 september 2025

Hej Tyra Carina,

Stort tack för din fina recension. Vad härligt att höra att Julia kunde ge ett bra bemötande och tydliga förklaringar – och att allt gick smidigt med snabb hantering av ditt ärende. Stort grattis till nya lyan och lycka till med inflytten!
Hör gärna av dig om vi kan hjälpa till med något mer.
Vi är flera engagerade handläggare som månar om våra kunder och vi strävar alltid efter att ge bästa möjliga service.

Nordax Bank

Ett bra bemötande av Julia och en snabb…

Ett bra bemötande av Julia och en snabb hantering av ärendet

15 september 2025

Hej Krippe,
Tack så mycket för ditt fina omdöme! Det gläder oss att höra att du är nöjd med bemötandet och att ditt ärende hanterades snabbt. Vi är måna om att ge våra kunder bästa möjliga service. Varmt välkommen att höra av dig om du har fler frågor eller behöver hjälp framöver – vi finns här för dig. Ha en trevlig fredag!

Nordax Bank

Vid återbetalning av bostadslån till…

Vid återbetalning av bostadslån till fullo så struntade banken att lösa lånet på bostadsrätten. Vid försäljning av bostaden uppmärksammades att bostaden var pantsatt. Klagade, men fick inte återkoppling av varken chef eller kundklagomåls ansvarig. Heller ingen ursäkt från den personal som tog emot det alarmerande telefonsamtalet. Anmäler nu till ARN och FI

15 september 2025

Hej Are,

Tack för att du delar din upplevelse med oss. Det är viktigt för oss att våra kunder känner sig trygga och får korrekt hjälp i sina ärenden.
Du är välkommen att kontakta oss på bolan@nordax.se så hjälper vi dig vidare och säkerställer att du får den återkoppling du behöver. Vi tar till oss din feedback och arbetar kontinuerligt för att förbättra vår service.

Tack för att du hörde av dig.

Toppen hjälp av Julia.

10 september 2025

Svar från Nordax Bank AB

Tack så mycket för din fina kommentar, Anne! Vad roligt att höra att Julia kunde hjälpa dig så bra. Vi vill alltid att våra kunder ska känna sig välkomna och få bästa möjliga service. Välkommen tillbaka och ha en fin fortsatt månad!

Nordax

Hur många brev/reklam ska de fortsätta…

Hur många brev/reklam ska de fortsätta skicka till mig egentligen? Slutar ju aldrig....

9 september 2025

Svar från Nordax Bank AB

Hej Kevin, Tack för din feedback och för att du delar med dig av dina tankar.

Vi vill verkligen respektera din önskan och göra allt vi kan för att stoppa utskick till dig. Om du registrerar dig på vår interna spärrlista via nordax.se/dm-sparr eller ringer oss på 08-508 808 00, ser vi till att dina uppgifter inte används för framtida direktreklam från oss eller våra samarbetspartners.

Observera att vi ibland förbereder utskick upp till 6 veckor i förväg. Det innebär att du kan få något enstaka brev efter att du har spärrat dig, men därefter ska reklamen upphöra.

Vill du vara helt säker på att slippa adresserad direktreklam från fler företag kan du även registrera dig i NIX-registret via nixa.nixadresserat.se.

Vi hoppas att detta hjälper och tackar för att du hör av dig – din feedback är viktig för oss!

Utmärkt arbete

Utmärkt arbete, åtminstone tog de sig besväret att noggrant granska de dokument som behövdes för att få bolånet, kundservicen var mycket bra och effektiv, jag rekommenderar dem till 100 %.

1 september 2025

Svar från Nordax Bank AB

Hej och stort tack för ditt fina omdöme Steven! Vi är väldigt glada över att du uppskattar vårt arbete och att du känner dig nöjd med både vår noggrannhet och kundservice. Det är viktigt för oss att våra kunder känner sig trygga och väl omhändertagna genom hela processen, och din rekommendation betyder mycket för oss. Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor eller behöver hjälp i framtiden – vi finns här för dig!

Nordax Bank

Jag är mycket tacksam till Julia…

Jag är mycket tacksam till Julia Häggström , hon gav mig mycket information och stöd när jag ansökte om ett bostadslån. Väldigt snäll och professionell i det hon gör. Hon hjälpte mig genom hela låneprocessen. Jag anser att Nordax är en bättre bank för att få ett smidigt och godkänt bostadslån.

8 september 2025

Svar från Nordax Bank AB

Tack för att du delar med dig av din upplevelse och för dina fina ord. Det betyder mycket för oss att höra att du fått det stöd och den information du behövde genom hela låneprocessen. Vi strävar alltid efter att ge våra kunder ett personligt och tryggt bemötande, och vi är glada att du känner dig nöjd med oss på Nordax. Tack för ditt förtroende!

Nordax Bank

Sjukt trevliga och hjälpsamma i…

Sjukt trevliga och hjälpsamma i kundservice! Vill bara ha med Nordax att göra hädanefter! Hade de även varit en bank hade jag bytt till dem direkt!
Max betyg från mig. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

5 september 2025

Svar från Nordax Bank AB

Stort tack för ditt fina omdöme och dina värmande ord! Vi är väldigt glada över att du är nöjd med vår service. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp. Vi ser fram emot att fortsätta hjälpa dig även i framtiden. Ha en fin vecka!

Nordax Bank

Den personliga servicen och rådgörande…

Den personliga servicen och rådgörande vi fick från handläggaren var värdefull för oss i ansökan och hantering av bolån.

Smidigt att få SMS när ett meddelande finns att läsa och hantera .

28 augusti 2025

Svar från Nordax Bank AB

Stort tack för ditt fina omdöme, Martin! Det gläder oss att du uppskattade servicen och hjälpen från vår handläggare.
Vi vill alltid göra bolåneprocessen smidig och trygg, så det är roligt att höra att SMS-funktionen fungerade bra för dig.

Du är alltid välkommen att höra av dig om du har frågor eller behöver hjälp framöver.
Ha en riktigt fin dag!

Fantastisk

Bra och snabbt hanterat

20 augusti 2025

Svar från Nordax Bank AB

Tack så mycket för ditt fina omdöme, Saif! Det är verkligen roligt att höra att du är nöjd med hur vi hanterade ditt ärende och att allt gick snabbt och smidigt. Vi uppskattar verkligen din feedback. Ha en fortsatt fin dag!