Nordax Bank AB Omdömen

TrustScore 4 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Utvärderar man 116 recensioner, hade recensenterna en utmärkt upplevelse med det här företaget. Många kunder lyfter fram att personalen är otroligt trevlig och professionell, vilket gör hela deras uppskattade låneprocess både trygg och enkel. Konsumenterna berättar ofta att de har fått fantastisk hjälp och snabb återkoppling av sina kunniga handläggare, vilket underlättar mycket i stressiga situationer. Vissa recensenter var inte nöjda med kundtjänsten och upplevde att det ibland tog alldeles för lång tid att få svar på sina frågor. Några personer nämnde även att kommunikationen i vissa situationer kunde brista, samt att bemötandet från enstaka medarbetare upplevdes som både ganska otrevligt och nonchalant vid telefonkontakt.

Ämnen som oftast nämns

Staff

Recensenter nämner positiv feedback om personal, och konsumenter beskriver ofta ett mycket trevligt bemötande... Se mer

Service

Kunder delar positiv åsikter om service och upplever att handläggarna är tillmötesgående och professionella i... Se mer

Customer service

Användare beskriver tvetydiga upplevelser i sin interaktion med kundservice. Medan vissa recensenter berömmer... Se mer

Response time

Kunder hade tvetydig upplevelser med svarstid, där vissa recensenter upplevde en otroligt snabb hantering och... Se mer

Customer communications

Människor rapporterar tvetydiga upplevelser med kundkontakt, där vissa uppskattar den professionella hjälpen... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Kreditupplysning togs snabbt men Inget svar på ansökan tills jag påminde andra gången (hemsidan visar entydigt att de ska återkomma, vilket ju är det rimliga). Ren tur att lägenheten fortfarande... Se mer

När konkurenten sa nej till ett utökat bolån efter 12 år utan anmärkning på inbetalningar. Jag behövde köpa en ny värmepump. Kontaktade Nordax bank. Efter att pratat om mitt behov av att öka mitt... Se mer

En bank som verkligen fanns där för mig när allt såg som mörkast ut. Personalen är professionell och otroligt trevlig. Jag fick den bästa servicen av min handläggare Julia , som skötte allt på ett my... Se mer

Har varit nöjd med Nordax bank under hela tiden vi hade vårt bolån hos dom. Vi blev nekade av andra storbanker för 1½ år sen. Skickade in samma kalkyl och information till Nordax som gav oss en bo... Se mer

1. Bank

Nordax, en del av NOBA Bank Group, är en nordisk specialistbank. Vi erbjuder privatlån, sparkonton och bolån till dig som inte passar in i storbankernas mallar. Det mesta kan du enkelt göra digitalt, men vårt kundserviceteam finns tillgängligt via telefon och e-post om du behöver hjälp. Vi vill gärna höra vad du tycker! Dela med dig av din upplevelse här på Trustpilot. Din feedback hjälper oss att förstå vad som fungerar bra och var vi kan bli bättre.

Bra

TrustScore 4 av 5

Ingen aktuell inbjudningshistorik

Har besvarat 91 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 1 vecka

Alla omdömen

124 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Erica är så trevlig och professionell!

Erica är så trevlig och professionell! Smidigt process och den bästa kundservice! 5 🌟 från mig!

2 februari 2026

Svar från Nordax Bank AB

Hej och stort tack för dina fina ord!

Med önskan om en trevlig dag!

Nordax Bank

En bra lösning för ekonomin

Min personliga handläggare Julia, gav omedelbar återkoppling. Jag fick tydliga instruktioner och ett vänligt bemötande.
När bollen väl var i rullning gick allt väldigt fort.

Svar från Nordax Bank AB

Hej Ingela, Tack så mycket för din recension som vi delar med Julia. Det är väldigt roligt att läsa att du kände dig väl bemött med tydlighet. Om du har fler frågor eller om något nytt skulle dyka upp, är du varmt välkommen att höra av dig – vi hjälper dig gärna.

Hjälpsam

Julia var lättsam, hjälpsam och tydlig

Svar från Nordax Bank AB

Hej Christoffer, Stort tack för din fina recension! Vad roligt att höra att du fick ett hjälpsamt och tydligt bemötande.
Du är välkommen att höra av dig om du har fler frågor eller om det dyker upp något nytt framöver – vi finns här för dig.

Nordax Bank

Oseriösa bank skulle låna på huset och…

Oseriösa bank skulle låna på huset och dom kom med ett preliminär lånesumma. Men fick avslag efter att jag skickat in den ena handlingen efter den andra om kommande renoveringar mm som dom ville ha trots att dom värderat huset och värdet fans där i befintligt skick. Avråder alla från att göra affärer med dom skojarna.

Hej Conny,
Tack för att du delar din upplevelse. Av integritetsskäl kan vi inte diskutera enskilda ärenden här.
Du är varmt välkommen att kontakta oss på kundservice tel 08-508 808 00 så vi kan hjälpa dig vidare och reda ut eventuella funderingar.

Nordax Bank

Jag är väldigt nöjd med min erfarenhet…

Jag är väldigt nöjd med min erfarenhet av att arbeta med dig och jag hoppas kunna göra det igen i framtiden. Jag uppskattar din snabbhet, ärlighet och effektivitet.

Hej Bassil,
Tack för ditt fina omdöme om din kundupplevelse - vi uppskattar ditt förtroende. Du är varmt välkommen att höra av dig om du behöver komma i kontakt med oss för hjälp eller funderingar.

Ha en fin dag,

Tydlig & Trevlig

Fick tydlig, snabb hjälp och ett trevligt, respektfullt bemötande av Julia Häggström.

5 januari 2026

Hej Zetma,
Tack för ditt fina omdöme. Vi är glada att du är nöjd och att du fått en trygg kundupplevelse. Vi delar gärna dina ord med handläggaren.
Varmt välkommen att höra av dig om du har frågor eller funderingar.

Önskar dig en fortsatt trevlig dag,
Nordax Bank

Jag ska inte gå så långt, bara ska kontakta nyheterna och visa i detaljer från jag lånade 40000 med 19,74% ränta i juli 2024, i början drog dom typ 1300 per månad och nu betalar jag 870 per månad, men just nu men summan liger på 40500.
Tills nu jag har betalat över 13000 men suman liger kvar...
Så ingeting är betalt än i 18 månader, då nyheterna ska läga utt varje detalj från dagen jag lånade tills nu, då folk kan ser om det är värd att låna pengar ifrån er eller inte.

18 januari 2026

Hej Alban,
Tack för att du delar din upplevelse. Av integritetsskäl kan vi inte diskutera enskilda lån här.

Nordax Bank

bra service och lätta att få tag i och…

bra service och lätta att få tag i och skönt med en personlig kontaktperson, Simon

16 januari 2026

Svar från Nordax Bank AB

Hej Maria, tack för ditt fina omdöme. Vad roligt att du upplevde servicen som bra och att det kändes tryggt.
Du är alltid välkommen att höra av dig om du har frågor eller behöver hjälp.

Med önskan om en fin fortsättning på veckan!

Mycket missnöjd

Mycket missnöjd. Jag tog ett privatlån hos dem och beloppet höjdes utan någon tydlig eller rimlig förklaring. Trots att vi har löst lånet och allt är avslutat fortsätter de att ringa och ”förklara” i efterhand. Känns oseriöst och rörigt. Dålig kommunikation och inget jag kan rekommendera.

13 januari 2026

Svar från Nordax Bank AB

Tack för din feedback. Vi är uppriktigt ledsna att vi inte kunnat motsvara dina förväntningar. Din återkoppling är viktig för oss och hjälper oss att bli bättre och utveckla kundupplevelsen.
Nordax Bank

När konkurenten sa nej till ett utökat…

Jag behövde köpa en ny värmepump.
Kontaktade Nordax bank. Efter att pratat om mitt behov av att öka mitt bolån, dels för att göra mig skuldfri efter många års sjukpenningsinkomst. Då ställde Nordax bank upp.
Skuldfri, ny värmepump och ett nytt liv.
Tackar för alt ni hjälpte mig med ert vänliga bemötande.

1 december 2025

Hej Peter,
Stort tack för att du delar med dig av din upplevelse och för din fina återkoppling – det uppskattar vi verkligen. Det gläder oss att du kände dig väl bemött. Vi har flera engagerade handläggare och strävar alltid efter att ge bästa möjliga service och en smidig hantering av varje ärende.

Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor eller om det är något vi kan hjälpa till med framöver.

Dålig upplevelse

Dålig upplevelse, otrevlig personal efter flera kontakt. har kommit extra avgifter från ingenstans, verkar bedrägerier som styra banken. Rekommendera inte!

5 november 2025

Hej Kajal,
Tack för din feedback. Det är ledsamt att du upplevt bemötandet som du beskriver. Vi strävar efter en god kundupplevelse och vill gärna förstå vad som hänt. Du är välkommen att kontakta oss och beskriva situationen, så hjälper vi dig vidare.

5 av 5 till Nordax Bank

Hej! Vi vill ge Nordaxbank med Vanessa och Henning högsta betyg för ett otroligt trevligt proffsigt bemötande i en tid då vi haft en del motgångar.
Nordax såg alla förbättringar vi genomfört både i företaget och privat det som alla andra banker valde att inte se. Förutom att Nordax har hjälpt oss framåt så har de dessutom hjälpt oss fram med bra ränta.
Så mao ett stort stort tack för ett fantastiskt trevligt , proffsigt och förstående bemötande och en otroligt snabb hantering.

23 december 2025

Svar från Nordax Bank AB

Stort tack för er fina recension med 5 av 5 i betyg! Vi strävar alltid efter att ge bästa möjliga service och är glada att ni upplevde ett professionellt bemötande och snabb hantering. Hälsningen till Vanessa och Henning skickar vi självklart vidare. Tack för att ni delar med er av era erfarenheter – det betyder mycket för oss. Vi önskar er en riktigt god fortsättning!

Nordax Bank

Har varit kund i några år på Nodax

Har varit kund i några år på Nodax. Har ringt in flera gånger om att jag vill betala av min lån tidigare och dem lovade att skicka papper för att skriva på och skicka tillbaka men några papper har inte kommit. Fruktansvärt otrevliga när man ringer och mer eller mindre nonchalerar en totalt! De glömmer att de lever på oss konsumenter samt behandlar oss utan respekt!!! Och ja, jag har ringt flera gånger om att få pappret hem skickat. Även om dem skulle råkat skicka med häst och vagn så skulle jag fått de!!!
Nästa steg blir att skriva till ARN

20 december 2025

Hej Mirza,

Tack för att du har tagit dig tid att lämna feedback.
Det är viktigt för oss att du får en bra upplevelse när du kontaktar oss, och vi är ledsna att det inte har varit så den här gången. För att undersöka vad som har hänt och ge dig ett tydligt besked och en lösning, ber vi dig att skicka ett meddelande till oss via "Mina Sidor" för att följa upp ditt ärende. Tack för att du uppmärksammar oss på detta.

Nordax Bank

Den otrevligaste människan jag någonsin…

Den otrevligaste människan jag någonsin har pratat med svarade på kundservice. Han förstod inte alls min fråga och började bete sig nedvärderande och respektlöst. Trodde verkligen att han var så över mig som människa. Fy skäms för vilka svin som jobbar på detta stället. Jag ringer dem och ställer en fråga och blir nedtryckt och förödmjukad. Finner inte ord.

17 december 2025

Svar från Nordax Bank AB

Det gör oss ledsna att läsa om din upplevelse. Din feedback är viktig för oss, används för att förbättra kundupplevelsen och tas på största allvar.

Varm rekommenderad! …

Julia är en engagerad och seriös handläggare. Kunde förklara och följa upp vårt ärende på ett bra sätt. Lyhörd och trevlig i kontakten. Tack för ditt engagemang i vårt ärende.

3 december 2025

Hej May,
Stort tack för din varma rekommendation! Vad härligt att höra att Julia gav ett engagerat bemötande i ert ärende.
Vi delar självklart din fina feedback vidare till Julia och önskar en god fortsättning.

Nordax Bank

Trevlig å tydlig i sitt förklarande.

Trevlig. Förklarade så man förstod.
Å ett bra avslut då jag fick mitt lån.

12 december 2025

Svar från Nordax Bank AB

Hej och tack för din feedback!
Vad roligt att vi kunde hjälpa till och att du är nöjd.

Jag önskar dig en fin december.

Nordax Bank

De skickar marknadsföring av lån nästan…

De skickar marknadsföring av lån nästan varje månad i brevlådan. Känner mig trakasserad.

10 december 2025

Svar från Nordax Bank AB

Hej tack för din feedback. För att avregistrera framtida reklamutskick, gör du det enklast via vår hemsida https://www.nordax.se/dm-sparr
Önskar du hjälp med detta är du välkommen att kontakta vår kundservice på 08-508 808 00.

Handläggare Julia

Snabb och smidig handläggning. Trevlig personal som var handläggare som hette Julia.
Fått hjälp och stöttning genom hela min bolåneprocess. Testade hos stora bankerna först men fick dåligt bemötande och absolut ingen hjälpande hand.
Rekomenderar!

9 december 2025

Svar från Nordax Bank AB

Hej och stort tack för din feedback.

Vi kommer att framför det till din handläggare och vi är glada att kunna hjälpa till.

Med önskan om en trevlig dag.

Nordax Bank

Min handläggare Simon har varit mycket…

Min handläggare Simon har varit mycket hjälpsam med hela processen. Han har varit tydlig, snabb med svar och frågor.
Är väldig nöjd med hela processen!

1 december 2025

Svar från Nordax Bank AB

Hej och tack för din feedback!
Jag kommer att framföra dina fina ord till din handläggare.

Vi är glada att du valt oss.

Med önskan om en trevlig helg,

Mycket bra!

Julia har varit en oerhört duktig och lyhörd person i mitt ärende med Nordax Bank!
Jag har fått hjälp genom hela processen och fått svar på alla mina frågor. Hon har gjort processen väldigt smidigt och det är nånting jag uppskattar!

8 december 2025

Svar från Nordax Bank AB

Stort tack för din fina återkoppling!

Vi är glada att höra att din handläggare kunnat hjälpa dig på ett så bra sätt och att processen känts smidig.

Vi uppskattar verkligen att du delar med dig av din upplevelse!

Med önskan om en trevlig helg,