tweedehands schoenen en onbeschoft
Een paar maanden geleden mijn prijzige schoenen daar gekocht. Toen ik belde met de vraag of ze mij ook een tweede set lederen veters konden leveren, kreeg ik te horen 'nee'. Verder geen uitleg of tips. Ik dacht nog 'wat vreemd', maar ok...
Nu heb ik vorige week 3 paar schoenen bij Nijhof gekocht met n flinke korting, waarna ik direct te horen kreeg dat twee paar later geleverd zouden worden.
Het 1e paar schoenen kwam binnen en het viel me direct op bij het openen van de doos dat het schutpapier voor de schoenen, er gekreukt in zat.
Nadat ik de eerste schoen uit de doos nam, zag ik direct de zwarte vegen op de rand en gebruikssporen op de suède neus. De andere schoen had ook deze gebruikssporen op de rand maar ook een duidelijke zwarte streep erop. Ik had dus duidelijk gedragen schoenen ontvangen die niet even alleen maar thuis waren gedragen.. Ik begreep meteen waarom er vaak kortingen worden gegeven.
Ook zat er in een schoen niet de papieren vulling om de schoen mooi in model te houden, wat ik al direct vreemd vond.
Ik nam direct telefonisch contact op met Nijhof waarbij ik vertelde dat ik tweedehands schoenen had ontvangen. Je verwacht dan een 'vervelend' of een ander antwoord met een inlevend antwoord want je zou je schamen als verkoper. In tegenstelling daarop zei een ongeïnteresseerde jonge dame 'stuur maar een foto op!'. Ik dacht direct aan de andere schoenen die ik ook gekocht had en zag al voor me dat die ook tweedehands waren omdat die ook korting hadden.
Ik vroeg het meisje hoe dat nu kon omdat de gebruikssporen zo erg opvielen dat Nijhof dit altijd gezien moest hebben. Waarom sturen jullie zulke schoenen op naar een klant? De jongedame, duidelijk niet klant- en oplossingsgericht, gaf geen antwoord op mijn vraag maar hield de telefoon hoorbaar van zich af en liet een collega meeluisteren, waarbij ze een denigrerende en kleinerende toon opzette. Ze liet mij niet uitpraten en interrumpeerde mij continu en verbrak de verbinding.
Dat is dus Nijhof Schoenen..
Als Customer Service Professional heb ik dit nog nooit ergens meegemaakt. Zo'n waardeloze handeling van een bedrijf naar een klant toe.
Ik moest dus zelf terugbellen waarop ik zei ,'waaron liet je mij niet uitpraten en gaf je geen antwoord op mijn vraag en verbrak je de verbinding. Een nietszeggend antwoord uiteraard.
Haar collega die duidelijk ouder en meer ervaring had en het gesprek overnam vertelde ik de verkoop te laten ontbinden daar het vertrouwen mijnerzijds natuurlijk weg was.
Het internet staat vol met deze schoenen en ook goedkoop maar wel nieuw!
Wat n flutzaak zeg. De naam dekt niet de lading.
Kortingen worden dus gegeven als ze tweedehands schoenen voor nieuw verkopen en daarnaast is de Customer Service ver beneden peil. Er is dus personeel dat totaal geen klantcontact zou mogen hebben.
Nu begrijp ik ook waarom 25 procent van de klantervaringen maar 1 ster hebben op Trustpilot want op hun eigen site vermelden ze de negatieve reacties niet, iets dat precies past in hun manier van handelen.
U bent gewaarschuwd want de nieuwe schoenen zijn dus niet altijd nieuw wat je denkt en het personeel is ongemotiveerd en totaal niet klantgericht dus bij een vraag of probleem ben je aan je lot overgeleverd.
Zeker geen aanrader.
Gelukkig ben ik dezelfde dag, nadat ik alles geannuleerd had, prima kunnen slagen via internet en was nog goedkoper uit ook en heb nu wel nieuwe schoenen zonder twijfel!