Svenska Julforlaget Omdömen

TrustScore 1.5 av 5

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Utvärderar man 40 recensioner, de flesta recensenterna var besvikna över sin totala upplevelse av företaget och dess tjänster. Många konsumenter upplevde att kundtjänsten var helt omöjlig att nå eftersom verksamheten konsekvent undvek att svara på både mejl och telefonsamtal. Dessutom skickades felaktiga varor samt ersättningsprodukter ut utan förvarning, vilket inte alls motsvarade det som ursprungligen hade beställts ur katalogen. Vissa personer var nöjda med att de trots allt fick sina beställda produkter och tillhörande premier hyfsat snabbt. Recensenter berättade emellertid också att de drabbades av stort strul med felaktiga fakturor, uteblivna återbetalningar och helt oönskade betalningspåminnelser som skapade stor frustration.

Ämnen som oftast nämns

Product

Kunder uttrycker stark frustration över produktkvaliteten och de mottagna varorna. Människor rapporterar att... Se mer

Customer communications

Människor rapporterar negativ upplevelser med kontakt och beskriver att företaget är helt omöjligt att nå.... Se mer

Payment

Kunder noterar konsekvent negativ upplevelser med payment eftersom de upplever riktigt dålig fakturahantering... Se mer

Response time

Recensenter uttrycker stor frustration gällande företagets svarstider och den totala bristen på återkoppling.... Se mer

Price

Kunder uttrycker stor frustration angående pris och fakturor. De rapporterar oväntade avgifter, uteblivna... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Dom har stängt av alla kommunikationsvägar, fb, Instagram, telefon, samt svarar inte på mejl. Har inte fått svar på över 1 månad. Dom har skickat ersättningsvaror utan att meddela, vilket inte följe... Se mer

Undvik att låta ditt barn sälja för detta företag! Jag har försökt få tag på dem sen innan jul, pga en kund fick en ersättningsprodukt som inte ens liknade den hon köpt. Jag har bett om att få återsk... Se mer

Anmäl! Nu har jag skickat en anmälan till Konsumentverket och hoppas att ni andra som blivit lurade av detta blufföretag också gör det. Vi har fortfarande, flera veckor efter jul, inte fått utskic... Se mer

1. Leksaksbutik
  2. Leksaksaffär

Informationen kommer från olika externa källor

Bredast sortiment - Lättsålda produkter. Tjäna egna pengar eller välj spännande premier. Börja din jultidningsförsäljning hos Svenska Julförlaget!

Mycket dålig

TrustScore 1.5 av 5

Ingen inbjudningshistorik registrerad

Alla omdömen

39 omdömen under de senaste 12 månaderna

Skriv ett omdöme

Inte okej alls

Väldigt tråkigt men tyvärr måste jag ge sämsta betyg för detta företag. Min dotter som sp gärna ville sälja och till slut sa jag okej. När hon skulle välja premier så fanns det inget kvar alls att välja på. Paketet med böcker kom snabbt men vi hade returer för cirka 500 tillbaka. Jag skickade tillbaka returerna direkt och förväntade mig pengar tillbaka inom max en vecka. Nu i skrivande stund fem veckor senare har vi inte sett till några pengar. Pengar som vi alltså ligger ute med. Vi kommer inte heller få tillbaka hela summan utan 85 procent då premierna kan bli påverkade av att man hamnar i en annan nivå! Nej det kollade vi och ingen annan nivå utan samma rätt till de valda premierna. TROTS DETTA får vi alltså inte tillbaka alla pengar vi ligger ute med. (Fakturan är ju betald sedan länge). Jag har ringt kundtjänst men det är en telefonsvarare som meddelar att de ej kan svara på grund av mycket att göra dagarna innan jul (Ringde senast idag). De hänvisar till mail men jag har skickat 20 mail och bara fått svar på ett eller två. De ignorerar totalt. Detta är inte okej att ett företag agerar så här, utan återkoppling. Jag kommer föra detta vidare nu.

10 december 2025

SÄMSTA FÖRETAGET! Dom lurar kunder

Hej! Min dotter har sålt jultidningar hos er! La ordern 27/11 och har har koll på DB schenkers sida sen paketet levererats till dom! Vilket är 19/12 så var paketet där och fick till svar att det är försenat och är beräknat två till fem arbetsdagar ringer dem idag och då säger de först att paketet är skadat. Sen säger de att paketet är borttappat då säger jag. Hur kan paketet var borttappat om du säger att det skadat jag har kunder som väntar en dotter som väntar på sina gåvor och pengar som är betalda till er. Ni går inte få tag på varken på mejl eller på telefonen!? Vad gör jag nu väldigt väldigt väldigt besviken kund och behöver snarast svar och hjälp från er. Har mailat 10 gånger sen 29/12 utan svar! SÄMSTA FÖRETAGET! Låt aldrig era barn sälja här man blir lurad!Med vänligahälsnigar Lisa Nilsson Skickat från myMail för iOS

7 januari 2026

Bedrövligt företag!!

Önskar jag kunde ge 0 stjärnor för det är vad företaget förtjänar. Dottern sålde jultidningar för första gången, vilket också blir sista för det här företaget. Vi har fått ersättningsvaror som inte är i närheten likvärdiga med de som sålts, kunder som är besvikna och inte vill ta emot eller betala, premier som bytts ut, premier som inte lever upp till beskrivning och förväntningar…listan kan göras lång! Kundservice är under all kritik. En telefonsupport som stänger dagarna innan jul pga ”högt tryck” trots att alla ordrar enligt information har skickats ut. Man hänvisas till mejl men inte heller där får man något svar. Retur ska ske via mejl men ja, inget svar där som sagt. Vi är otroligt besvikna och arga och står nu här med varor, fakturor och kostnader vi inte vet hur vi ska hantera. Rekommenderar INGEN att sälja för detta företag!!!

4 januari 2026

Oacceptabelt

Om jag kunde ge noll stjärnor skulle jag göra det. Min dotter och hennes vän sålde tillsammans för första gången. Två relativt dyra premier levererades aldrig. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har mailat, men utan att få svar. Telefonen för kundservice är det aldrig någon som svarar i. De marknadsför sig som trygga och säkra men det här känns helt oacceptabelt! Överväger att ta ärendet vidare om ersättning uteblir. Vad som är säkert är att vi aldrig kommer att sälja för det här företaget igen, och även kommer att avråda andra från att göra det.

15 december 2025

VARNING, LURERI!!

Kommer aldrig någonsin att sälja för detta företag igen- och listan är lång varför!!
När vi (efter jul!) fick våra varor visade det sig att dom skickat flera ANDRA produkter än det som är beställt. Det är endast liknande produkter men som inte lever upp till det som man köpt. Ser ut att vara något skräp från Temu. De skrev också min 6-åriga sons namn på paketet vilket gjorde att jag som målsman inte fick hämta ut paketet utan hans leg (som han inte har) trots att vi fyllt i allt rätt. När vi skulle välja premier efter vad vi sålt så var mängder av premierna borttagna (slut) så vi fick ta något min son inte alls ville ha. Vi pratar 5-6 grejer han spanat in men inget fanns att välja och då kom vi endast upp till nivå 4.. Man kan inte längre ringa dom, svarar dåligt på mejl (väntar med spänning vad dom svarar på det senaste om att dom myglar med att skicka andra varor..)

Vill varna alla andra att sälja för detta företag, under allt kritik!!

3 januari 2026

Riktigt oseriöst företag

Riktigt oseriöst företag. Massa varor blir ersatta med uppenbart billigare varor för att dom ordinarie är "slut" Omöjligt att nå någon varken på mail eller telefon. Önskar att jag kollat upp omdömen innan jag lät min dotter börja sälja.

8 december 2025

Besviken säljare

Varor som kunder beställt blev ersatta med andra, inte alls motsvarande. Felaktiga premier, slut på premier när sonen väl skulle välja och väldigt långsam leverans. Otroligt besviken kille som jobbat upp till en nivå och sedan fått inse att det han jobbat för inte längre är valbart.

22 december 2025

Slutade svara på mejl för att återlämna defekt premie

Mitt barn sålde jultidningar via julförlaget i år. Vi fick produkterna och premierna hyfsat snabbt. Den ena premien (en elektronisk robot) fungerade dock inte och jag mejlade därför för att byta ut den.

Fick ett hyfsat snabbt svar om att roboten var slut och därför inte gick att ersätta men att jag kunde välja en annan premie av samma värde. Vid tillfället var nästan alla premier slut och det fanns bara en av samma värde som mitt barn inte ville ha.

Har sedan dess återkommande mejlat Julförlaget för att hitta en lösning, till exempel att de betalar tillbaka poängen i pengar (såsom man kan göra när man säljer). Efter första mejlet slutade de dock att besvara mejl överhuvudtaget.

Försöker fortfarande få kontakt med dem för att hitta en lösning, men det verkar inte fungera.

27 november 2025

Vårt barn sålde en sak från julförlaget…

Vårt barn sålde en sak från julförlaget i år. Fakturan kom med paketet 7 oktober. Efter det inga påminnelser förrän de överlät sin skuld till Agera Pay som genast skickade den vidare till Kronofogden. Så 9 december har skulden växt från 479:- till 1415,09:-. Det är ocker enligt min mening. Glömma en faktura kan alla göra och det ska inte behöva kosta mer än 900:-. Nu är skulden reglerad och mina barn kommer aldrig få sälja för Julförlaget. I år sålde han för båda och blev stjärnsäljare för det andra förlaget.

17 december 2025

Riktigt dålig fakturahantering.

Riktigt dålig fakturahantering.. ringde och bad om att förfallodatumet skulle ändras, trots det får jag 2 påminnelser plus dröjsmålsränta så betalade den direkt.. Aldrig mera detta pajasbolag..

16 december 2025

ALDRIG MER Julförlaget

ALDRIG MER Julförlaget! Dels så fick vi varorna nu, några dagar innan jul, och då har jag mejlat om leveransen innan trots att vi skickade in beställningen i tid. Med råga på allt har de skickat ersättningsvaror! Dem har alltså inte informerat oss om detta utan bara skickat ut vad de tycker passar. Det vi har fått går inte att jämföra med vad vi har beställt och de förväntar sig att jag ska betala samma summa! Det är så pinsamt att kontakta sina köpande kunder, 7 dagar innan julafton och berätta att dem inte har fått det dem har beställt. Den som drabbas i slutändan är ju min dotter, ett litet barn, som har lagt ner tid och energi på att sälja. ALDRIG MER!

15 december 2025

Svenska julförlaget tar tid på sig.

Min son har sålt för Svenska Jultidningar förut och då har det fungerat bra, men i år när det inte kom upp något kollinummer på sidan efter nästan 2 veckor så mailade jag kundtjänst.
Vi fick svar efter 3 dagar att paketet skickats, men det syntes fortfarande inget kollinummer på sidan.
För 3 dagar sedan försökte jag ringa men då sa telefonsvararen att det var stängt så jag mailade igen.
Inte fått något svar, men idag såg jag på Mina sidor att ordern äntligen fått ett kollinummer.
Så beroende på hur lång tid Schenker tar på sig så tog det 4 veckor att få ordern.
Hoppas nu bara att alla grejer är med!

14 december 2025

Otroligt dålig hantering

Otroligt dålig hantering. Lovar leverans inom 2v, nu har vi väntat 5v och julen är snart här. Det går inte att nå dem på telefon eller mail. Ifjol fick dottern fel premie och det var ett helsike att reda upp! Så fruktansvärt uselt! Så många som saknar sina leveranser från detta företag just nu. Men fakturor - de kan de skicka ut! Man blir så förbannad på hur de hanterar det. Tycker synd om barnen som drabbas 😔

12 december 2025

Uruselt.

Uruselt.
Lovar saker som de inte håller.
Jättesvåra att få tag i både på mejl och telefon.
Hoppas det sista flyter på nu, att premien kommer, kommer hur som helst aldrig att låta barnen sälja för detta företag igen.

11 december 2025

Under all kritik

Skickat in min order, men nu 8 veckor senare har jag fortfarande ingen leverans. Har heller inte fått någon som helst återkoppling från julförlaget. Det enda jag fått är en faktura som skall betalas.
Har mejlat 4ggr utan svar och ringt otaliga ggr, då bara en telefonsvarare som säger att man ska ringa på kontorstid (jag har ringt vardagar mellan 9-14, så vad som är kontorstid är lite oklart eftersom det inte finns någon uppgift om öppettider på hemsidan). Skulle verkligen inte rekommendera att sälja från detta företag!

11 december 2025

Ingen support

De har skickat fel varor. Svarar inte på e-post och telefonnumrorna verkar vara tagna ur bruk för säsongen. Man möts av ett automatsvar om att material skickas ut i september.

Premierna får vi inte om inte betalar räkningen, men jag kan ju inte betala en felaktig faktura!

De flesta premierna var dessutom slut när vi skickade in vår beställning. De stjäl av barn! Kommer inte låta mina barn sälja flera ggr, ej heller köpa jultidningar.

6 december 2025

Beställningen gick inte igenom som den…

Beställningen gick inte igenom som den skulle med premierna. Tog kontakt via mail men inget hände sen skickade de ut tidningarna. Och barnen gick misste om sina premier. Ringde till dom men inget gick att lösa, så nu två ledsna barn. Välj ett annat förlag om era barn ska sälja jultidningar!

5 december 2025

Urdåligt

Urdåligt. Fått fel varor men de vägrar ersätta oss varken med rätt vara eller genom att ge pengar tillbaka. Vi har alltså betalat för varor som inte överensstämmer med katalogen och som vi inte vill ha. Urdålig service och dåliga svar. Kommer ALDRIG låta mina barn sälja från dem igen eller köpa av någon annan som säljer från dem.

25 november 2025

Herregud

Herregud. Fick hem reklam idag och sommaren är inte slut . Fy fy för tidigt inte bra .
Jul är om 4 månader. Varför inte börja i februari istället

2 september 2025

Sonen blev utan premie eller pengar!

Sonen sålde för sista gången jultidningar, och han fick inget därifrån!
De ville förstås gladeligen ha pengarna för sakerna som såldes, men han fick aldrig sin gåva.
Vi väntade 3mån före jag första gången tog kontakt via mejl.
D svarade snabbt och ba om ursäkt att han inte fått något, men premien är slut, och enda möjligheten för honom är att få pengar.
Sonen förstås väldigt ledsen, men utan vidare tog vi pengarna iställe för inget. Gav dem hans kontonummer och namn, och 3 veckor senare, inga pengar. Satt dem igen ett mejl, och de bad om ursäkt igen och sätter de vidare direkt att det skall betalas.
En månad senare är han igen utan pengar. Skickade argt mejl till dem att nu får det börja hända något, men nu svarar dom inte mera.
Så här vill tydligen ett gammalt företag göra. Använda barn att sälja deras produkter vidare, så dom får pengar rullat int. Men int en chans att barnet skulle få något bra ut över detta.
Får ni tidningen hem och de uppmuntrar era barn att sälja, bränn tidningen!

17 maj 2025

Är det här ditt företag?

Skapa ett konto gratis